Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.01.2019 21:16 - РЕЧТА НА РАДЕВ - две години на власт - отчет
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 10515 Коментари: 20 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

        


Президентът Румен Радев отчете първите две години от своя мандат. Той събра медиите в "Гербовата зала" на "Дондуков" 2.

27-минутното слово на държавния глава бе излъчено пряко само по две телевизии - "Канал 3" и Българска свободна телевизия, но не и по обществената БНТ.

Думите на държавния глава можеха да бъдат проследени он лайн и от страницата на президента във фейсбук.

За разлика от миналогодишния му отчет, този път медиите имаха възможност да задават въпроси. На "Дондуков" 2 бяха дошли представители на всички водещи средства за масова информация в страната и чуждестранни кореспонденти.

Ето цялата реч на президента Румен Радев:

Добър ден и добре дошли!

Уважаеми дами и господа,

Преди две години с г-жа Йотова бяхме натоварени от вота на два милиона българи да поемем отговорните длъжности президент и вицепрезидент на Република България. Днес сме тук, за да отчетем втората година от мандата.

Това бе година на илюзорна стабилност, нарастващо беззаконие и ерозия на демократичните завоевания. Година, в която президентската институция често беше последната бариера пред лобисткото законодателство и безотговорни политически действия.

Ще започна с външната политика и отбраната, в които ролята на президента е най-съществена.

През 2018 г. продължих активно да отстоявам българските позиции по европейския и световен дневен ред. Външнополитическата ми програма включваше 19 събития извън пределите на България. 12 държавни глави посетиха страната по моя покана, проведох десетки срещи с високопоставени чуждестранни представители.

Задълбочих диалога с лидерите на всички балкански страни за укрепване на сигурността и развитие на свързаността и просперитета в региона:
- При посещението ми в Сърбия, заедно с държавния глава на страната посетихме нашите сънародници в Западните покрайнини. Президентът Вучич се ангажира лично с проблемите на българското малцинство – решени бяха дълго отлагани въпроси като финансирането на медиите на български и вписването на женските фамилни имена;
- Проведох три срещи с президента на Република Македония. Договорих участието на македонска рота на парада на 6 май, което бе символен жалон по пътя на сближаването на двете приятелски страни;
- На срещата с президента на Турция ясно поставих нашите очаквания за добросъседски отношения, основани на взаимно уважение и за възстановяване на работата на комисията, в чиито правомощия е въпросът за компенсации на тракийските бежанци;
- При посещението си в България президентът на Словения откри първата пряка въздушна линия между двете страни;
- Упорито отстоявах идеята за изграждане на Институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, имащ съществено значение за научната свързаност между балканските страни; инициирах и Меморандум за разбирателство, който все още не е подписан от премиерите на държавите от региона.
- Тристранната среща на държавните глави на България, Австрия и Румъния в Русе засили фокуса върху Дунавската стратегия, като събра представители на местните власти, на бизнеса и образованието. Убеден съм, че Дунавската стратегия е инструмент за икономическото съживяване на Северна България, който трябва да бъде използван.

При всички срещи и форуми в европейски формат отстоявах основополагащите принципи на съюза за единство, солидарност и равнопоставеност, за укрепване на сигурността, за пълноценната интеграция на българската икономика, наука и образование.

На срещата на върха на НАТО поставих приоритетите на българската страна, свързани с укрепване на колективната сигурност и необратимостта на процесите на модернизация на Българската армия. На конференцията за климата в Катовице защитих работните места в българския въгледобив и плавния преход към енергетиката на бъдещето.

Посещението ми в Москва възстанови политическия диалог на най-високо ниво след дълго прекъсване. Българското общество очаква правителството да материализира огромния потенциал в двустранните отношения.
Срещите ми с държавните и правителствени ръководители на страните от Близкия и Далечния Изток и Северна Африка бяха в изпълнение на заявената от мен позиция за развитие на отношенията с държави с висок инвестиционен потенциал и с такива, с които ни свързват активни търговско-икономически отношения от близкото минало. На срещата ми с премиера на Китай Ли Къцян предложих идеята за създаване на Център за глобално партньорство, която бе лансирана от него и българското правителство на форума “16+1”.

Водените от мен бизнес делегации и организираните бизнес форуми доведоха до конкретни сделки с чуждестранни партньори. Изнесох публични лекции в Оксфорд и на Парижкия форум за мир, които допринесоха за утвърждаването на българския поглед върху европейските и световните процеси.

И тази година приоритет за мен и за вицепрезидента бе поддържането на жива връзка с българските общности зад граница.

Като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили бях силно ангажиран с развитието на сектор „Сигурност“. Проведените Консултативни съвети за национална сигурност, диалогът с ръководството на Министерството на отбраната, срещите с личния състав при посещенията във формирования откроиха проблемите на Въоръжените сили, на които предлагах решения.

Настоях да не се повтори пропускът от 2017 г. и да се подготвят навреме договори за поддържане на техниката в изправност, очаквайки, че въпреки обещанията и тази година няма да се реализират проектите за модернизация. Оказах се лош пророк – докато порочната комисия за изтребителя в Народното събрание от 2017-а блокира модернизацията ни за дълъг период, то последните решения на управляващите окончателно я опорочиха.

Бяха предприети уместни, но все още недостатъчни стъпки за преодоляване на некомплекта от личен състав и повишаване на неговата мотивация. Средствата за ремонт на авиационна техника се заделиха много късно и ефект може да има едва след година-две. Дотогава нальотът остава опасно нисък и рискът от авиационни произшествия ще продължи да расте.

Темповете на разработване на Програмата за развитие на Въоръжените сили 2032 изостават от усложняващата се среда за сигурност. Трите проекта за видовете въоръжени сили не могат да решат дълбоките организационни, структурни и технологични проблеми на Българската армия, които изискват всеобхватен подход.

Воден от убеждението си за утвърждаване на законността като фундамент на демокрацията, наложих вето на седем закона. Тук искам да бъда пределно ясен - ветото не е акт на противопоставяне на Народното събрание, а възможност за постигане на ефективно и справедливо законодателство. И не броят на ветата, а липсата на реално обсъждане на повдигнатите с тях проблеми, може да девалвира този конституционен инструмент.

С всяко едно от наложените вета отстоявах конституционно признати ценности, които са обединяващи за българското общество:
- Опазване на националното богатство;
- Защита на основните права на гражданите;
- Справедливост и ефективно правораздаване.

Парламентът се съобрази само с едно от тях – за промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, но това спести огромни средства на българския данъкоплатец.

По същите принципни съображения пет пъти сезирах Конституционния съд. В два от случаите Народното събрание само отмени тихомълком атакуваните от мен разпоредби. Това ме кара да вярвам, че има смисъл да продължавам да реализирам поверените ми правомощия срещу противоконституционно законодателство.

Стимулирането на обществен дебат по актуални теми и на диалог между институциите и гражданите бе основен приоритет в дейността на президентската институция. Президентството организира конференции и кръгли маси с участието на отговорни институции, наши и чужди експерти и граждански организации, които намериха широк отзвук и формулираха ефективни решения в:
- борбата с корупцията и с несправедливостта;
- борбата срещу бедността и неравенствата;
- за интеграцията на хората с увреждания ;
- за гарантирането на честни и демократични избори.

Проведох множество срещи с общините по проблемите на местната власт, със синдикатите, с работодателски и браншови организации, с водещи чуждестранни инвеститори, с научни и творчески съюзи. И тази година поддържах пълноценен диалог с основните вероизповедания.

Повдигнах и темата за националното единение. Това не е апел за индулгенция на виновните, за изтриване на миналото или за празнословие. Това е зов за обединение на обществото там, където е необходимо всенародно усилие. Спасяването на българската демокрация, отстояването на гражданските и социалните права, на националния суверенитет, изискват обединени усилия: на милеещите за България срещу онези, които я плячкосват; на почтените срещу корумпираните; на демократите от разни цветове срещу автокрацията; на почтените граждани срещу онези, които манипулират избори; на свободомислещите срещу онези, които потъпкват свободата на словото. Единението изисква надмогване на партийния егоизъм и личните амбиции в името на национални цели.

Уважаеми дами и господа,

България се намира в критичен момент от своето развитие. Преди една година в тази зала заявих пред вас, че нашето общество трябва да отстои своите демократични права и свободата на словото и да се пребори за налагането на върховенството на закона.

За съжаление, българската демокрация ускорено губи позиции. Свободата на словото е обект на преследване. Последните критични гласове в българския ефир и изтъкнати професионалисти се притискат с инструментите на властта.

Доверието в парламента достигна критично ниско ниво. Все повече закони се променят кардинално с преходни и заключителни разпоредби и се избягва общественото обсъждане и оценката за въздействие. Законодателният процес става непредвидим и елиминира гражданското участие. Лобисткото законодателство измества безцеремонно обществения интерес.

Сривът на доверието и противоречията в коалицията блокират възможностите за конструктивни реформи. Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност в управленските решения се разшири и като обхват, и като размер на разпределяните публични средства. Това ставаше с „опипване“ на прага на търпимост на обществото и постепенно увеличение на размера на средствата.
- След като обществото не реагира за 500 милиона за язовири - без обсъждане, без санкция на Народното събрание и без обществени поръчки, защо да не се разпределят по същия начин и 1.35 млрд. лева за магистрала;
- След като предходната година беше похарчен изкуствено формиран излишък от 1.7 млрд. лева – без критерии, правила и прозрачност, защо да не се разпределят по същия начин миналата година 2.7 млрд. лева;
- След като стана практика Народното събрание да прегласува своите решения по разпореждане на Министерски съвет, защо да не прегласува и финансовата рамка от 1.8 млрд. и да похарчим много повече за изтребители;
- След като е възможно еднолично да се „изхвърлят“ фирми от големи обществени поръчки, защо да не се реши по същия начин кой ще бъде изтребителят. Докато се кълнем в Европа, разчитаме на еврофондове и чакаме да ни „пуснат“ в еврозоната, ние изхвърляме европейските участници в конкурса за нов боен самолет в разрез с процедурата, разработена по европейски модел. И правителството за европейско развитие на България твърди, че този антиевропейски избор е геостратегически.
Всички тези действия засилват усещането за корупция, за лични интереси и зависимости. Свикнахме скандалите у нас да се вихрят възходящо с годините, но бутафорният конкурс за изтребител извади порочния стил на управление на международната сцена. Злепостави ни като ненадежден партньор, погазващ предварително разписани и възприети в съвременния свят норми. След провала на големите енергийни проекти, модернизацията на Въоръжените сили засили убеждението, че България губи суверенитет и не е в състояние да взема сама стратегически решения.

Защо се възмущаваме тогава, че не ни пускат в Шенген и Еврозоната? Въпрос на доверие. А то не се печели с неуморна декламация на европейските ценности, а с тяхното осъзнаване и прилагане. Това обаче изисква компетентност, почтеност и отдаденост на обществения, а не на лични и корпоративни интереси. Декларациите на някои политици, че олицетворяват евроатлантическите ценности, са най-сигурният начин да отчуждят българите от тези ценности.

И ако все още има колебание дали властта ни приближава към Европа, или ни тласка към Третия свят, то със сигурност ни отдалечава дори от Копенхагенските критерии за приемане в ЕС:
- По първия критерий: Дали институциите са стабилни и гарантиращи демокрацията, върховенството на закона и човешките права? Напротив: от законотворчеството до управленските решения сме свидетели на точно обратното – непредсказуемост, погазване на закона и фаворизиране на корпоративния интерес.
- По втория критерий: Дали икономиката е пазарна и способна да издържа на конкурентния натиск в ЕС? Напротив: Вместо предприемачество и инициативност, основани на конкуренция, иновативност и ефективен мениджмънт, се стимулират бизнес кръгове чрез протекции и скандални обществени поръчки. Лобисткото законодателство все повече задушава инициативата, конкуренцията и прогреса.

Успехите, които афишира властта, не променят живота на мнозинството българи към по-добро. Мантрата за стабилност и икономически растеж – който, между другото, е сред най-ниските в Централна и Източна Европа и ни закотвя стабилно на европейското дъно, не може да заглуши най-важните индикатори за качеството на живот и доверието в държавността – демографията и чуждестранните инвестиции:
- Топенето на нацията е факт, при това с драматични темпове;
- Бягството на младите в чужбина не спира;
- Задълбочават се неравенствата и бедността;
- Маргинализират се цели общности по социален признак, който се усложнява и етнически;
- По последни данни на БНБ изминалата 2018-а е истинска катастрофа за чуждестранните инвестиции, а затварянето на предприятия е трайна тенденция.

България не успява да развие своя най-ценен капитал – хората. Чак след девет години управление той започна да се оформя като приоритет по отношение на образование, здравеопазване и социална дейност, но не като устойчиви философии на управление, а по-скоро под уличен натиск от отделни общности. Не като дълбоки и ефективни реформи, а като раздаване на пари в изборна година.

В тази критична ситуация очакванията на обществото са за неотложни и всеобхватни спасителни мерки – за повишаване на жизнения стандарт и качеството на живот и за излизане от демографската безпътица. Каквито и съвременни икономически, данъчни и социални модели да прилагаме обаче тази цел е обречена, ако не се извърши най-важното - радикална промяна на политическата среда и на стила на управление.

Историята е показала, че закърняването на представителната демокрация води до концентрация на политическата власт в тесен елит, който трансформира тази власт в икономически облаги и ги влага в още повече власт. Така този елит бетонира властта си и порочният кръг се затваря. Оттам и растящите бедност и неравенства, незадоволителният темп на развитие, настъплението срещу демокрацията, чувството за обреченост и безпътица, емиграцията и демографската катастрофа.

Крайно време е да се разграничат корумпирани от ограбвани; сенчест и олигархичен бизнес от почтено предприемачество. Механизмите за контрол над властта трябва да се разширят и да включват не само формални проверки на имотни декларации на политиците, а и какви пари харчат, имат ли свързани и подставени лица за скрито придобиване на фирми, активи, имоти и сметки у нас и в чужбина.

За да върви обществото ни напред, трябва да се възстанови доверието на гражданите в държавността, а това минава неизбежно през възмездието – безкомпромисно наказателно преследване на корумпираните и грабителите. Апелирам КПКОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта, в потенциални зависимости между политици, собственици на фирми, които печелят крупни обществени поръчки, и потенциални подставени лица. Ако това не стане, разпадът ще продължи, а търсенето на справедливост може да излезе извън рамките и механизмите на закона.

Управляващият елит трябва да реши въпроса за ускореното икономическо и социално развитие на страната. Който иска да управлява, трябва да предложи високообразовани, компетентни и почтени хора, мотивирани да работят в полза на обществото.

Ако партиите искат да се видят на бъдещия политически хоризонт, трябва да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции. Ако нашето общество осъзнае своята сила и отговорност, то може да се справи с истинския проблем на България – безнаказаните престъпност и корупция. Ако се справим с този проблем, ще се гарантира прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, в която и другите проблеми ще намерят своето решение.

В заключение - формирам Съвет за стратегическо развитие на България, с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти. Той ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната. Съставът на съвета ще бъде обявен с указ в идните дни. Страната има нужда от нови идеи. България има нужда от таланта, труда и дързостта на всички българи - у нас и зад граница. Предстоят ни избори, предстоят ни месеци на идейно и гражданско усилие. Вярвам, че заедно ще изведем България по пътя на демокрацията и просперитета.

Благодаря ви за вниманието!

***
Източник: epicenter.bg
https://www.lentata.com/page_13800.html?fbclid=IwAR39GtZhkNH2Os9jab-CwBxjh89hHXhH-nnEMP7rpo3gttuXWvZOHim8B-g

( в "Дневник" се тиражира нов прочет на речта - написана от самия вестник. Явно, че медията иска раздор и хаос сред българите. Речта не е цялата, а е в отделни абзаци с провокативни заглавия. Президента не е говорил по БНТ нито по БТв, а само копираха от фейса част от речта и я МОДЕЛИРАХА по свой образ и подобие...нали са под опеката на Иво Прокопиев и Пеевски. Та, така стоят нещата у нас. Затова и медиите ни са с нисък рейтинг.)



Гласувай:
13



1. germantiger - +
28.01.2019 21:51
това защо не е на руски

РУСКАТА КУРВА РАДЕВ говорил български ?!
цитирай
2. morskipesni - На колегата от СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Германия му е лесно:)))
29.01.2019 09:49
Нали се топлим на евтин руски газ и Меркел говори свободно руски:))))
цитирай
3. krumbelosvet - Гергер,
29.01.2019 10:18
За първи път да ти отговоря НА ТВОЯ ЕЗИК, белким разбереш.
ТИ СИ КУРВАТА В БЛОГ.БГ. И по-лошо.
Който има СОБСТВЕНО достоинство, той щади чуждото. А ти наопаки.
Едва ли имаш и сексуален живот, освен ръчен. Иначе не би се хвалил толкова пъти как "щибаш" българки. Мъжете така не правят.
цитирай
4. pando - Круме
29.01.2019 10:53
Прав си. Германският лъф е затънал в блатото на онанизма и се чуди как да си избива комлексите. Обикновен шизофреник....
цитирай
5. germantiger - ...
29.01.2019 13:53
аз коментирам радев, а двама пасвини мен

зн ам че искате да ви изчукам и здраво ми се молите на лс

но просто не си падам по пухкави нежни женчовци като вас - предпочитам бугарки

НЕ Е СРАМНО ДА ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ СТЕ пЕЕраси - един велик бугарин е такъв - ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ - ПЪРВИЯ БГ ДЖЕНДЪР

колкото до курвата...

БЪЛГАРИЯ Е КУРВАТА НА ТУРЦИЯ И КУЧКАТА НА РУСИЯ
цитирай
6. germantiger - :D
29.01.2019 13:54
morskipesni написа:
Нали се топлим на евтин руски газ и Меркел говори свободно руски:))))


Всъшщност аз пребивавам в България

но българия няма, щото след 5 века турска ебан българи няма, всичко е турско семе
цитирай
7. vencivaleri1951 - Имам следните въпроси към теб
29.01.2019 13:58
germantiger написа:
това защо не е на руски

РУСКАТА КУРВА РАДЕВ говорил български ?!


-кое не беше вярно в изказването му. Че България е прогнила от корупция, че е на дъното в ЕС, че на всички нива в управлението бъка4от "Калинки", че сме на дъното и от към независими медии, че парламентът е комуфлажната маска на на еднолично управление, че навлизаме в демогравска катастрофа-и като брой население, и като качество на същото/под качесто имам предвид, здравен статус, образователен ценз, професионална класификация, уважителност към закона/ Не е ли прав, че конкурсът за изтребител бе опорочен, не е ли прав, че 10 години след приемането ни в ЕС не можем да влезнем в Шенген и , че пречка сега редом с Холандия, ще стане и Швеция?
Да , Радев знае руски, знае и английски-завършил е немска гимназия-предполага се , че ползва и немски.
Хайде подскажи ми за езиковата култура на Борисов, Цветанов и опонента на Радев за президентската позиция Цецка Цачева?
Върви следният виц :

След речта на Радев Борисов прекосил Дондуков и влязъл в Президентството.
Казал на Радев:
-Хайде да проведем един генералски разговор и след това да заровим томахавките?
-Нищо против, казал Радев, но къде е генералът ?

Казват за Радев, че е отличен пилот. Сигурно е така, но България е имала винаги добри летци, а и самоотвержени.Освен добър летец Радев се прояви и като отличен стратег защото с тази "нискобюджетна машина" каквато се явява президентството/ограничени и орязъни правомощия" той отстреля смъртоносно такъв мощен ракетен
крайцер, каквото е правителството на Борисов. Откровено казано , не знаех в последните седмици в чие поле Цветанов "тупаше топката"-опита се да омаскари последователно и радев, и Йончева, с което "сложи ските" на Борисов
цитирай
8. codetroina - 7. vencivaleri1951 - Имам следните въпроси към теб
29.01.2019 14:31

Москва на сълзи не вярва....забравих оригинала..
Венци, тъй като си старши тук, пък и образован мъж..личи..
аз не съм ни Боковистка, ни БСПарка..и няма да бъда никогааа.
Смайвам се, как се хващате на теззи...лализми и балализми...
и Крадев, и разБойко..се командват от една кохорта /онез с триллионите..
същият Цирк им стретнаха и в САЩ.. Килъри с-у Д. Дък..
изумява ме вашето късогледство и..леност/язък за 3 вагона с книжки...
за теб е малко късно да си завъртиш..г зо...ноо, тук има и млади/под 50г
хайлязи /знаеш ли я думата...не е руска...
и после се чудите, Що така в нашта бедна България ...
Политиката е ..пасти и Зрелища за народа..
а радев, просто е сложен да изпуска Парата..толкоз е простоои видно..

без поздрав за тъпият избор, и още по грозната Вонд. помпа...
аре, драпайте се иощье...
Бог високо, Цар далеко..
цитирай
9. germantiger - +
29.01.2019 15:26
къде сас причните бе венци

не са ли повече от половината или половината

ВАШИ РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТ БСП ДРУГАРИ НАЧЕЛО

на тази корупция, на тия куфарчета

на другарите назначени за капиталисти
цитирай
10. germantiger - финално
29.01.2019 15:28
било вярно

а че има руска мафия в бг не е ли вярно бе капут?

че румен овч е руски енергетик и още маса като него не е ли вярно бе каПУТИН

или са верни само америкаските тец-ове ли, вец-ове ли бяха
цитирай
11. germantiger - точката от мен
29.01.2019 15:38
КАЖИ ЦЯЛАТА ИСТИНА МЕКЕРЕ

не прсото изборяване на факти

посочи причините, язвите, дълбочината
цитирай
12. bojinkata - Само не ми е ясно що ще Сопол Паси като ...
29.01.2019 20:30
Само не ми е ясно що ще Сопол Паси като Главен съветник на президенто?! Кажи ми кой те съветва, да ти кажа кой си! На красиви думи не се ли наслушахте 30-т години!?
цитирай
13. eva666 - прост народ лесно се манипулира/ особено, и като се мисли за умен и хитър..
29.01.2019 20:44
bojinkata написа:
Само не ми е ясно що ще Сопол Паси като Главен съветник на президенто?! Кажи ми кой те съветва, да ти кажа кой си! На красиви думи не се ли наслушахте 30-т години!?

цитирай
14. radostinalassa - Май играят доброто и лошото ченге
29.01.2019 20:54
По - точно генерал. Но все пак трябва да имат страх от тълпата.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Искаш цялата истина?
29.01.2019 21:10
germantiger написа:
КАЖИ ЦЯЛАТА ИСТИНА МЕКЕРЕ

не прсото изборяване на факти

посочи причините, язвите, дълбочината


Добре, както я виждам аз

Ти си комплексиран господине от всякъде , след като се отъждествяваш само с половината си рода-от българския корен се отричаш напълно. Той е непълноценен , сбирток от различни етноси -най вече турско семе. Кой етнос в Европа е чист "ариецо". През Германия какво не е минавало и какво не минава? Българките били такива и онакива/ дано не те прочете майка ти , ако тя е българката/ Драги, три години имам като екскурзовод вместо студентска бригада. Няма да влизам в подробности за немските туристи и какво разказваха колегите/аз бях с руски и сръбски/ и какво имам знам от личен опит като студент и обитател на общежитие.
Колегите мъже от Германия загърбваха сънародничките си -болшинството не бяха атрактивни според мъжките ви представители и предпочитаха да са в компанията на
рускини, украинки, унгарки, българки...И понеже говориш за османско семе, то на Кавказ повечето етноси се турчеят донякъде. Тоест от въпросното семе бе сято обилно в сънародничките ти. Въобще си падат по мюсюлманите тези дами... и не само поради самотността в чуждата страна , а и на свой терен в Германия и това няма как да го отречеш-ти сам беснееш да минаретата и мигрантите там.

За Радев:
За мен той е достоен български офицер, ерудиран, образован, с характер. Минал е през всичко, от ято до командващ ВВС. Дора езикова култура, докторска степен.
Когато се разграбваше България той е бил млад офицер в н-тото авио градче.
Пред очите му се затриваше армията, негови колеги са си отивали заради недостатъчен нальот и липса на ремонт и резервни части. От там най-вероятно е и
ненавистта към политическата класа. Този човек не е откраднал и стотинка-първо не е имал възможност/няма какво/ и второ в средата в която е израствал и е се е формирал като гражданин и мъж фалшът е под санитарния минимум. Офицерството по принцип е било винаги слабо корумпирано, а летците са аристократите в това съсловие.
Да си видял около него някой от тези които ти изброяваш. Какво отношение има той към разграбването на страната и какво считаният за негов опонент Борисов?
И окото на обектива е безпристрастно-видяхме как говори с ямериканският президент единият и как другият. Кого с интерес слуша янкито и от кого се дърпа все едно го е нападнал навляк?
И когатно говориш за комунисти се огледай-в ръководството на Социалистите те , са малцинство-в екипа на Борисов те са подавляващата част начело с премиера. Един или двама са офицерите от ДС в прарламентарната група на БСП, а я ги виж в останалитге групи без тази на Марешки?
С това не искам да кажа, че е укоримо човек от службите да е парламентарист-само "изричам" фактите

цитирай
16. germantiger - ...
30.01.2019 10:06
бърпшеш ли задника на баща си

смазваш ли му импотентния шпагин

жив ли е баща ти или вече е поел с петолъчка под земята

...

ей капут - коментираш мен и сега получаваш с лихвата

забележи курво руска - аз не коментирах вчера теб

ЯВНО СЪМ ТЕ КОМПЛЕКСИРАЛ СЛЕД КАТО ДЯДО МИ Е ИЗТРЕБИЛ 3 РУСНАЧЕТА ОТ ТВОЙТЕ

колкото до жените - моя вкус е за холандките - бил съм на 3 кон тинента извън европа за 11 години

видял и съм бил с толкова жени, колкото ти и баща ти два пъти да освобождавате европа и да екскурзоводите ще си останете екс кур

...

та аз не съм защшитник на борисов, той е ваш кадър, татов, зачервен, каот цветанов, костов, мен за това ми е през хуя за вашата българия

и пак ти казвам - не се комплексирай, че дядо ми е убивал руснаци
цитирай
17. germantiger - +
30.01.2019 10:08
ЕЙ ЧЕРВЕН Б ОКЛУК

ЦАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ КОИТО СЛЕД 9-И УБИВАХТЕ НЕ БЯХА ЛИ ДОСТОЙНИ

ТИЯ КОИТО ВОЮВАХА НА ФРОНТА СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ, А ПОСЛЕ РАЗСТРЕЛВАХТЕ ?!

или това баща ти не го помпи поради деменция

Радев ли е достоен, Луков не беше ли
цитирай
18. germantiger - точката от мен
30.01.2019 10:15
сега се сетих, че като бях дете имаше до нас наемател сириец, изпонаеба (тогава не знаех за плътското) 2 българки с които ходеше, колко още един аллах знае

спомням си и виетнамците, негрите кубинци - тия българките много ги кльопат

в нашия клас имахме едно смесено между виетнамец и майка българка
цитирай
19. germantiger - финално
30.01.2019 10:24
ДРУГАРЯ РАДЕВ ОЩЕ СЪПРЕЖИВЯВА ЗАГУБАТА НА ДВАМА РУСКИ КОЛЕГИ ПИЛОТИ

ЕДИНИЯ ГО СВАЛИХА ТУРЦИ, ДРУГИЯ ЕВРЕИ

а аз другаря радев мога да го сваля с един крос, кроше му казват
цитирай
20. ednalady - Тигре, за жените само..добро....имашМайка, не че няма долни..Тутки...
30.01.2019 18:11
germantiger написа:
ДРУГАРЯ РАДЕВ ОЩЕ СЪПРЕЖИВЯВА ЗАГУБАТА НА ДВАМА РУСКИ КОЛЕГИ ПИЛОТИ

ЕДИНИЯ ГО СВАЛИХА ТУРЦИ, ДРУГИЯ ЕВРЕИ

а аз другаря радев мога да го сваля с един крос, кроше му казват




ноо, тук те поддържам..
Политиката не е литературно четене..за Хай €нтелегенти..в 17 00ч.
многоо хора , нямат Силата, да погледнат Фактите.
това би ги убило..ведно със жалките им илюзии..

Поклон пред падналите войници!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156527
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031