Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.02.2019 19:11 - КОЙ Е ЕМИЛИАН ГЕБРЕВ ?
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 3950 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

            Медиите направиха ТРАГЕДИЯ за оръжейния милионер Гебрев
                                   а властта го направи ГЕРОЙ



КОЙ Е ЕМИЛИАН ГЕБРЕВ ?
Фирма “Емко”, чиито складове гърмяха край Севлиево, е на Емилиян Гебрев, добре познат играч на оръжейния пазар. Твърди се, че е бивш служител на "Кинтекс" и още в зората на демокрацията започва бизнес основно в две търговски направления. Едното е Етиопия и Еритрея. Второто е Пакистан и Грузия. Гебрев е от близкото обкръжение на експремиера Иван Костов. През 1999 г. той държи палмата на първенството сред оръжейните обороти с $25 млн. По-късно лицензът му е отнет заради оръжеен скандал със САЩ и e върнат от военния министър Бойко Ноев, коментират от www.pan.bg.

Влезе в публичното пространство през 2001 г., когато изгуби лиценза на фирмата си "Емко" заради пратка от 30 млн. патрона за "Калашников", купени от Никарагуа. Корабът му бе арестуван от митническите власти на САЩ, но Гебрев успя да се пребори по съдебен път и да прибере стоката си. Седмица след решението на Министерския съвет за възобновяването на лиценза Гебрев урежда сделка с Пакистан за 600 бр. преносими зенитни ракети "Игла". Тогава пак се развихри скандал, тъй като Пакистан е във въоръжен конфликт с Индия, с която България поддържа доста по-активни икономически взаимоотношения.

Името на "Емко" отново се появи в медиите след скандала "Терем", когато беше заловен незаконен износ на стока с двойна употреба за Сирия. След започналите проверки на службите за сигурност в завода в Търговище бяха открити пет 152-милиметрови самоходни гаубици. Първоначално се твърдеше, че са били подготвени за незаконен износ, но после бе установено, че са оставени за ремонт от фирмата на Гебрев по редовен договор с военното министерство. По-късно през 2003 г. "Емко" е кандидат за износ на тежко конвенционално оръжие за Кот д"Ивоар, като посредник по сделката е "Израел Милитъри Индъстри". Макар да представя оригинални документи за краен получател, Гебрев е прецакан за сделката от "Тeрем". Името на бизнесмена бе замесено и в скандал с оръжие от Македония през 2006 г. Тогава властите в Скопие задържаха три български камионаq натъпкани с картечници МГ-3 и 33 минохвъргачки М-43, които са взети от казармата "Гоце Делчев" и е трябвало да бъдат изнесени през България за трета държава. Официално по документи оръжието е трябвало да бъде претопено в металургичния завод "Тито", но от завода го продават за близо 200 хил. долара, като обясняват, че с парите ще се купят противогази за македонската армия. Картечниците обаче са били продадени на цениq 10 пъти по-ниски от стандартните и македонците анулират сделката. Покрай разследването за взрива в Челопечене и търговията с гилзи от това поделение отново изплува името на фирмата "Емко".

Не е известна конкретната сума по договора за търговия с гилзи, но е установено, че Гебрев си е разделил поръчки за общо 350 000 лв. с още 7 фирми, работили с Челопечене.

Допълнителна информация за фирма ЕМКО тук: http://www.bcci.bg/bulgarian/otcheti/2007/831813860.pdf

http://www.pan.bg/view_article-4-7251-Koj-e-Emiliqn-Gebrev.html

Когато говорим за „Кинтекс“- търговията с оръжие и наркотици реалност или дъвка ?!



Гласувай:
8



1. dalida - властите забравиха Йончева - заместиха я с Гебрев
13.02.2019 19:16
Много шум се вдига за един бизнесмен с криминално минало. Чак Великобритания се заема с това прословуто "отравяне"....не е мъртъв, жив е. Дали обаче не иска реклама за себе си, за да се намести във властта по легален начин?
цитирай
2. dalida - И още нещо
13.02.2019 19:27
На въпрос на сенатора Лий Хамилтън дали не става дума за дейност на шепа корумпирани служители зад гърба на държавното ръководство Лоун отговаря: „Не, господине. Тук става дума за наркобизнеса на българската държавна агенция „Кинтекс“. Като професионалист мога да кажа, че разполагаме с достатъчно материали“.

Както вече споменах, от края на 60-те до средата на 80-те години основна роля в търговията с оръжие и наркотици играе централата „Кинтекс“. За прикритие на нейната дейност се използват специално създадени дъщерни фирми със или без чуждестранно участие. Служителите в тях са от контингента на ДС, а контрол над тяхната дейност е допустим само от специалните отдели на ЦК на БКП, отчитащи се единствено пред Политбюро. Черните сделки или иначе казано – нарушаващата всякакви закони контрабанда с оръжие и наркотици, се осъществява от специален отдел в централата, наречен Дирекция „И“. Силно изобличаващо характера на тази търговия е Решение № 148 на Министерския съвет (МС) на НРБ от 31 юли 1978 г.„За скритата транзитна търговия“, в което едно към едно се казва: „Транзитът да се извършва по такъв начин, че имуществената отговорност да се носи от чуждестранни фирми и лица“.
цитирай
3. koko51 - Не сте наясно и правите прибързани, неверни заключения
14.02.2019 08:10
Аферата "Кинтекс", която гръмна през 60-те беше частна, групова криминална инициатива. Самолети, кораби и камиони превозващи стоки до дадена държава се връщаха празни, а въпросните инициативни момчета организираха връщането им да има лична полза и облага, чрез пренасяне на стоки от крайната дестинация на връщане до БГ-то. Главният организатор беше държан под домашен арест на вилата си до ез. панчерево, докато не даде една-две от сметките си. След това КДС реши да продължи по техния почин и така белите официални сделки започнаха да се придружават от черни, чиста контрабанда. За наркотици - не зная, но дефицитни стоки и оръжия - да! Другото са пълни измислици, подобни на тези на Мумията - зам. директорът, който се яви и от тв екрана се изцепи, че не било Новичок, а пестициди, ха-ха-ха! Не се плъзгайте по повърхността на тези вестникарски "патици", а проявете малко по-задълбочено и критично мислене!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156131
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031