Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: dalida
Категория: Бизнес
Прочетен: 5151254
Постинги: 1066
Коментари: 4791
Гласове: 27153
Архив
Постинг
27.02 05:43 - 2018-04-26 "13-та Среща на министрите на финансите от Азиатско-европейския форум (АСЕМ)"
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове:
3                 
    2018-04-26 "13-та
 

Среща на министрите на финансите от Азиатско-европейския форум                                                   
                                                        (АСЕМ)"


БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ДОМАКИН НА 13-АТА СРЕЩА НА МИНИСТРИТЕ НА ФИНАНСИТЕ ОТ АЗИАТСКО-ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОРУМ (АСЕМ)

26.04.2018 г.

„Европа и Азия се нуждаят от продължаване и задълбочаване на сътрудничеството, с фокус върху новите предизвикателства пред постигането на по-устойчив глобален, регионален и национален растеж“.

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов при откриването на 13-та среща на министрите на финансите от Азиатско-европейския форум (АСЕМ). Срещата се проведе в Националния дворец на културата и е част от календара на ротационното председателство на България на Съвета на ЕC. Министър Горанов отбеляза, че днешната среща е събрала на едно място политици от два различни региона, които срещат сходни проблеми и възможности. По думите му, освен специфичните за всеки регион, двата континента споделят и общи рискове като геополитически напрежения и възможни сътресения на финансовите пазари, които изискват продължителен политически отговор.

В изказването си българският министър на финансите посочи, че с нарастващата взаимозависимост и по-голяма степен на глобална свързаност, първостепенно значение придобива взимането на информирани решения и предприемането на действия.

„Необходимо е да преструктурираме и приспособим нашите икономики към променящата се среда и новите реалности. Това е предизвикателство, но също и преимущество за нас – да бъдем част от промяната и да допринесем за придвижването на световната икономика и финансова инфраструктура до нейното следващо ниво на развитие,“ уточни министър Горанов в началото на работната сесия.

В дневния ред на политическия форум основните теми на дискусия бяха облагането на цифровата икономика, глобалното икономическо развитие и киберрисковете пред финансовата система. В рамките на заседанието беше постигнато широко разбиране за нуждата от по-нататъшна работа и поставяне на политики и регулации, чрез които гражданите да усетят ползите от глобализацията, технологичната промяна и цифровизацията. Делегатите обсъдиха и приеха комюнике, което ще бъде публикувано на сайта на АСЕМ.

В края на заседанието министър Владислав Горанов благодари на всички водещи оратори и дискусанти за споделения опит и идеи и увери, че дебатът няма да приключи с днешната среща.

„Колкото повече дискусии като тази успеем да насърчим, толкова по-подготвени ще сме за бъдещо сътрудничество при по-нататъшното укрепване на растежа и адресирането на рисковете пред него“, завърши изказването си министър Горанов.

АСЕМ е политически форум, в който членуват 53 партньори (държави и организации) от Азия и Европа. Той се основава на принципа на неформалност и представлява рамка за провеждането на конструктивен диалог и лаборатория за идеи, която насърчава сътрудничеството между двата континента в политическо, икономическо и социално-културно измерение. Азиатско-европейският форум представлява над 60 % от световния БВП, 60 % от световното население, както и 60 % от световната търговия.

Това е информация, която нашите "медии" никога няма да ви представят публично, защото нямат интерес вие да знаете какво всъщност става по света. Истината такава каквато е!

Гласувай:
3
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930