Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2016 12:54 - завръщане на свещеното.....
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 ГЛАВА 1 Дора Теура плочите и ученията за свободата


старши раси,


Ученията за свободата, известни още като учения на Мелкизедек монашеския изумруден орден имат произход извън Земята и съдържат най-древната история на нашата вселена, от момента на нейното създаване. Те представляват записи на напреднало познание, което е едновременно духовно и научно. Посланията в тях са били превеждани в много далечното ни минало (така наречената пред-древна история) под различни форми, на много места и на различни езици не само на Земята, но и в цялата петнадесет-измерна времева матрица. Какво представлява нашата времева матрица се разглежда самостоятелно в глава трета.

По своята същност учения за свободата са архиви със свещено познание, което съдържа информация за структурата на вселената, законите и механиката на творението, както и подробно представяне на произхода на различните раси в нея, както и тяхната история и взаимоотношения помежду им. Мелкизедек монашеския изумрудения орден предоставя също така подробни разяснения и за мисията и произхода на човечеството.

Ученията включват знание за „вътрешния кристос“, „законът за единството“, „науката за темплара“ и „пред-древната история на вселената“. Всички те представляват една взаимодопълваща се парадигма на универсално познание.

Тази информация е предоставена за първи път преди 950 милиарда години от Старши расите в нашата вселена, които са я заселили с всички останали раси и се явяват наши предци. Когато се разпространяват тези базисни сакрални познания за вселената и живота в нея, се цели да се обогатят всички същества и да им се даде възможност да управляват още по-добре живота си чрез прилагане на свободната си воля. Слънчевата система, съответно Земята, са създадени много по-късно, а произхода на човешката раса има пряка връзка с разрешаването на космични проблеми на различни звездни раси.

Първото разпространение на ученията за свободата на Земята е преди 25 милиона години, когато е и първото заселване на планетата ни с нашите генетични потомци и предци - ангелската човешка раса. Писмени записи от това заселване не са останали, тъй като са били преднамерено унищожени от други раси с нечовешки произход, които са желали и продължават да желаят падението на човешкия род.

В по-скорошен период на пред-древната ни история, ученията са донесени отново на Земята от колектив на същества от по-високи измерения, който се нарича „Съюз на Пазителите“, който действа под ръководството на Старши расите и Съветите на Кристалната река от Акуерион2, за които се разяснява по-подробно в глава единадесета.

Това познание от дълбока древност може да бъде сравнено с език, който е бил гладко говорен и разбиран в миналото от всички и знанието за съществуването на звездни колективи в други измерения е било нещо нормално така, както днес знаем за съществуването на други народи в други континенти. Тъй като съдържанието и контекстът на тези учения са били общоизвестни на всички индигови и ангелски хора, публичното им представяне в наши дни се явява силен импулс за събуждане на потенциалите на нашата ДНК памет и извеждане наяве на най-дълбоките слоеве на нашето колективно несъзнавано и нашето богато минало..

Някои от най-важните събития от тези исторически времена са разгледани в публикации на Йеша Ашаяна и се споменават с препратки в останалите глави на настоящата книга.

По време на хода на историята на човечеството на Земята, много аспекти на ученията за свободата са били загубени, изопачени или скрити. Всички основни религии в наши дни, първоначално са представяли различни, но допълващи се, знания от тези учения, но впоследствие почти всички религиозни традиции са били променяни така, че да изкривяват посланията, с цел манипулация на хората и скриване на информацията за тяхното историческо минало и за структурата на Сътворението.

Когато информацията е достигала в своя чист вид до народите от различни епохи, без значение във формата на каква религиозна традиция е била представяна, то нейното съдържание е разкривало подробности за свързаността на всички живи същества и правото на всеки да познава себе си като директен израз на Източника. Това послание остава ядрото на духовно познание в ученията за свободата, което свети трайно със своята жива светлина и в наши дни.

Предпоставката, че всяко съзнателно същество е израз на Източника (познат още като Божествен източник, Бог, Дух, Абсолют или друг термин, който се използва за тази концепция) означава, че то съдържа в себе си Неговите присъщи свойства и качества. Когато в ученията за свободата се говори за Бог, не се има предвид някакъв загадъчен и далечен Бог-създател, някъде там горе, а се разбира Източникът, от който всеки един от нас съзнателно стъпва на сцената на творението като сътворец.





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866617
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава