Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.05.2011 22:20 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК ( част 10)
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 24884 Коментари: 59 Гласове:
28

Последна промяна: 09.04.2015 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                   
                  БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА    
                      и  организираната  престъпност     



Брюксел пак настоява за реформа в съдебната система

До колко съдебната система се вслушва в искането на Брюксел?
Правосъдният министър при всяко правителство - още от Беров, та през Виденов, Костов, царя, Станишев, и сега Бойко - се сблъсква с проблема -"конфликт със съдебната система не води до нищо добро."

Причината е проста, защото е една единствена - с конституцията камуникярите си създадоха една безконтролна и зависима от тях, съдебна система.

image

В конституцията наложиха със съгласието на правно неграмотната опозиция текстове за пълната й независимост - това което се хареса на новоизлюпените седесари, като камуняшката коварност включи в съдебната система между другото и прокуратурата. С ясното съзнание, че особено сред прокурорите (в по-малка степен сред съдиите) имат достатъчно свои агенти - било документално оформени, било свързани чрез неоформени като агентурни връзки, но достатъчно компрометиращи отношения. Сиреч бяха убедени, че съдебната система никога няма да тръгне сериозно спрямо тях - което и стана.

Тази наглост стана видна от това, че камунягите наложиха за уж първи независим от тях министър-председател съдията Димитър Попов - печално известен с количеството си издадени смъртни присъди, особено с тази на младеж, осквернил гроба на Людмила Живкова. Как да не бъде зависим тоя човек? Тук не говоря за адвокатите, които са особена бира в зависимостите.
Скъпо платените адвокати, за това им плащат, за да оневинят престъпника - наклеветен, че е мамил; че е нарушил закона; че е убил някого; или че е печатал чужди пари.

Най - яркият пример за корумпиран прокурор Никола Филчев и прокурора (бивш вече) Татарчев. Те именно наложиха събитията, довели до извънредните дискусии по създаването на квазикоалиционното правителство на Димитър Попов в самото навечерие на Нова година 1991.

Всичко в тази държава е навързано като при скачените съдове. Правителство + съдебна система + мвр =
една голяма лъжа за народа, защото едните клепат другите, че не са си свършили работата, правят показно пред медиите - вижте ни какво правим! Събиранията на " по чашка" в точно определени места между горепосочените, се взимаха определени решения кой, как, къде и кога да застане през медиите и какво да каже.

Брюксел нека си иска, важното е тук на местна почва високопоставените как ще реагират и кога ще отреагират.

Какво е всъщност положението в страната ни:
Съдията в правото си на съдник иска неопровержими доказателства за виновност на подведеният под отговорност. Така постъпват в цивилизованите държави навсякъде по света. Не можеш да осъдиш някого, заради това че е откраднал кокошка, без свидетели и доказателство за провинение.
Но, така както процедира нашето МВР досега няма наказани, значи не са представени конкретни доказателства за вина.

Ако повярваме, че съдиите са корумпирани, макар че има и такива, пак се иска да се докаже вината.

три  анкети - три извода: какво мислят българите за съда и МВР -
1.

56% от българите смятат, че съдилищата често допускат грешки, които позволяват оправдаването на виновни лица. Една трета пък са на мнение, че магистратите нарушават формалните процесуални правила.
2.
Мнозинството българи – 72,7%, са категорични, че икономически интереси ръководят съдебната дейност.
3.
  Повече от половината - 56,9 на сто, че при решаването на делата съдът се поддава на политически натиск.

Едва 10% смятат, че полицаите са неподкупни, а само 5 на сто са на такова мнение за съда.

За българите, престъпността е станала - начин на живот, така както живеят гетата в Америка и Италия.

Как действат съдиите в България:

Как при тежки автомобилни произшествия с жертви, причинени в резултат на тежко пиянство, се дава условна присъда, когато извършителят е известен и заможен. А при по-леки случаи, без да е налице пиянство, се дават 10 години - когато се е случило примерно жертвата да е близък на властимащ, съветник на кмета или министър. И след като минат всички обжалвания, накрая виновния става невинен.

В случая с Ивайло Дражев първоинстанционният съд му даде 2 г. условно, въпреки че това му беше второ произшествие в пияно състояние с общо 3-ма убити и един осакатен. Ясно е що за правосъдие се е раздавало, ясни са и причините за това. Така или иначе липсата на правосъдие бе поправена от Върховния съд. След натиск от френска страна и с помощта на частен обвинител Върховният съд поправи и оправдателната присъда за убийството на Борилски в Париж. Налага се изводът, че в резултат на натиска на Европейската комисия, на българските медии и не на последно място на САЩ, нещата в България все пак се променят към по-добро.

Общото е:

Корупцията в България е епидемична и обхваща 99,9% от всички държавни институции, което показва че държавата се управлява от организирана престъпност тип мафия. Всъщност това са пак старите комунисти.

Изопачаване на истината в полза на мафията

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НИКОГА ЧЕ:
България все още се управлява от бившите комунисти, които през времето на прехода мутираха в мафия.

Държавните служители са престъпници или некадърници, специално подбрани да служат на интересите им. Те са готови да кажат на черното - бяло и на бялото - черно, ако това е добре за мафията. Ние можем да видим това в постановление 1560/2006, където доказателства като пръстови отпечатъци се считат за спорни, както и в дело 4085/2007, където доказателствата за разпространението на нелицензиран софтуер са доста спорни, но те твърдят, че са безспорни. С една дума - те правят всичко, което е добро само за тези които са ги назначили на постовете им, но не и за обществото. За съжаление тези хора имат много отговорни длъжности. Това са следователи, прокурори и съдии.

Но този проблем може да бъде решен, ако Европейският съд преразглежда този вид дела. Медиите могат да бъдат също в помощ, ако тези въпроси и факти се разпространяват сред обществото.

Третият начин е чрез създаването на международен списък от престъпници и корумпирани държавни служители, в който те ще имат забрана да посещават други страни или ще бъдат задържани и съдени от международен съд


Отказът от правосъдие води до това, че закононарушителите остават в положение да продължават да развиват престъпната си дейност. Лесните печалби, придобити по престъпен и безнаказан начин заразяват, увличат и други хора да изберат този път на лична реализация. С течение на времето проблемът причинява тежка и трайна деградация на ценностите в обществото. Останалата част от населението, която не желае да нарушава законите, остава безпомощен и беззащитен пасивен съучастник на престъпниците, тъй като няма откъде да получи защита и справедливост. Вероятно корените на явлението са в комунизма и криминалния преход към т.нар. демокрация.

Липсата на възмездие, на справедливост, позволи на "другарите" да запазят благосъстоянието си, а отгоре на това и да продължат да грабят с още по-голям размах. Покрай тях се включиха и голям брой безскрупулни опортюнисти и с общи усилия откраднаха милиарди и доведоха страната до състояние на най-бедната и корумпирана нация в ЕС.

Тези хора, в името на собственото си оцеляване, не са имали друг избор, освен да блокират правосъдната система, да я подложат на корупционен натиск. В противен случай те не просто биха се разделили с лукса на охолния си живот, но дори със свободата си, тъй като мястото им е в затвора. Да - комунистическата върхушка не само не беше наказана, но дори жертвите на комунизма не получиха нито обяснение, нито извинение от партията БКП-БСП, която сега лиши българите от помощта на Европейския съюз.

Дали накрая обществото ни няма съвсем да деградира?


(източник: http://www.bgcorruption.110mb.com/




Гласувай:
29



1. yotovava - и адвокатите, и те в кюпа...
17.05.2011 22:34
да не забравяме колко известни адвокати се захващат да защитават очевидни престъпници.
Поздрави
Валя
цитирай
2. анонимен - Говори си каквото искаш, но Бълг...
17.05.2011 22:49
Говори си каквото искаш, но България се управлява от антикомунисти, които си правят даже и конгреси, начело с премиера. След 21 годна години, такава теза е най-малкото нелепа. И една умна жена, като теб трябва да страни от такива нелепици. Двадесет и една година стигат!
цитирай
3. dalida - Брюксел има план за България
17.05.2011 23:00
Във Върховната касационна прокуратура бе въведена неокончателна версия на Единната информационна система за противодействие на престъпността. За разширяване на системата ще бъдат използвани средства на ЕС, така че тя да обхване всички прокуратури, съдилища и полицията.
...........................

В доклада е отбелязано и започналото създаване на анализаторското звено за борба с корупцията БОРКОР, което трябва да се готово до средата на 2011 г. Новото звено няма да замести съществуващите структури за превенция и санкциониране на корупцията, а ще оценява настоящата правна и институционална среда по отношение на нейната ефективност и ще предлага подобрения, когато това е необходимо.
цитирай
4. dalida - престъпността в България
17.05.2011 23:03
yotovava написа:
да не забравяме колко известни адвокати се захващат да защитават очевидни престъпници.
Поздрави
Валя

-----------------------
започна с основаването на групировките, мултигруп - с водеща клика на "бившите
комунисти" мултигруп днес с новото си име "България 2000" все още е водеща в бизнеса. Адвокатът е длъжен да защитава, за да си вземе хонорара.
Поздрави и на теб!
цитирай
5. dalida - Здравей, приятелю!
17.05.2011 23:04
kushel написа:
Говори си каквото искаш, но България се управлява от антикомунисти, които си правят даже и конгреси, начело с премиера. След 21 годна години, такава теза е най-малкото нелепа. И една умна жена, като теб трябва да страни от такива нелепици. Двадесет и една година стигат!

------------------
Пак не си на кеф.
Всичко хубаво и спокойна вечер!
цитирай
6. анонимен - О, напротив. Но твоя антикомунизъм ...
17.05.2011 23:11
О, напротив. Но твоя антикомунизъм е малко пресилен , да не кажа смешен, защото дори 35 годишните вече нямат представа какво е това.
цитирай
7. andri - Брюксел има план за България
17.05.2011 23:13
България следва да предприеме последващи действия по препоръките в докладите за България, приети от GRECO през октомври във връзка с инкриминирането на корупцията и с финансирането на политическите партии и изборните кампании. По отношение на инкриминирането на корупцията в доклада се препоръчва подобряване на българския Наказателен кодекс в редица области.
И това трябва да стане до средата на 2011 година.
цитирай
8. marley - Брюксел има план за България
17.05.2011 23:19
България трябва да продължи с реформата в съдебната система и да подобри сътрудничеството между съд, полиция и прокуратури.
в момента те не си сътрудничат а се обвиняват едни други.
Народа не е сляп, виждаме, че гарван гарвану око не вади. Съд - милиция (полиция)народно събрание - правителство - всички в една каца бъркат.
Поздрави!
цитирай
9. golden - Цветанов пред БНТ -
17.05.2011 23:22
Съдебната система е тази, която също трябва да допринесе за борбата срещу организираната престъпност, защото винаги изпълнителната власт и всяка една правоохранителна система по цяла Европа, разглежда съдебната система като съюзник, който трябва да има много обективен поглед за тежестта на дадено престъпление. Съдебната система трябва и да може да даде на лицето това, което то заслужава.
цитирай
10. rouzy - Брюксел има план за България
17.05.2011 23:28
Всички знаем, че тя е една изключително консервативна система и това е за-добро. Защото изпълнителната власт зависи от цикличните избори, които се провеждат в нашата държава, докато съдебната власт трябва да се уповава на изключително на конституцията и законите и да не зависи от политическите в обществото като цяло”, заяви председателят на парламента.
Брюксел винаги ще иска реформи, но дали е възможно на този етап нови реформи, решава самата система.
привет!

цитирай
11. djem - Парите,бюджета и съдът
18.05.2011 00:25
Съдебният бюджет е независим. Веднъж гласуван от парламента, той трябва да бъде преведен на съдебната власт. Противното се приема за намеса в независимостта й", коментираха юристи. Съдебната власт притежава парите си само на хартия. Всеки месец те й се отпускат от МФ.

Но, Дянков замрази сумата от 24 766 000 лв. за премии на магистрати и служители на съдебната власт и Висшия съдебен съвет не са постъпили по сметките на съвета. Затова съвета се е оплакал,че заплатите им са малки. Съобщават от вестник "България".
цитирай
12. djem - Това са само коледните им премии
18.05.2011 00:30
всяка година тези магистрати са си взимали коледните премии, освен 13- та заплата.
И като се има впредвид, че "работят" от понеделник до петък почти цяла седмица, а де факто няма кой знае каква работа свършена на лице. Ами че те по същият начин са " РАБОТИЛИ" и по времето на тоталитаризма - комунизма.
цитирай
13. djem - На нашата съд.система и трябват съдебни заседатели -
18.05.2011 00:37
Съдебното производство в България пък и в Европа е изградено от Съдия, Прокуратура и Защита ... светата тройца, където съдията и защитата често имат общи финансови интереси, а прокуратурата и дреме на ... шапката. Да ама не, ако сложим там и съдебни заседатели дето трябва да се произнесат "Невинен" или "Виновен" далаверата става много трудна дори и за Ал Капоне, дори и той не успя да ги подкупи всичките.
цитирай
14. ezitura - В - к " Новини" за корумпираната ни съдебна система:
18.05.2011 00:41
Най-корумпираната институция в България е съдебната система, а 72 % процента от българите не виждат смисъл от подаването на сигнали за корупция. Това сочат резултатите от световно изследване за проучване на това кои сектори и институции са най-засегнати от корупция, представени от Асоциацията “Прозрачност без граници” - българския клон на международната организация за борба с корупцията “Трансперънси интернешънъл”.

цитирай
15. ezitura - И още медии - в. "Инвестор"
18.05.2011 00:45
Проучване на Transparency International показа, че корупцията се е разраснала през последните три години в световен мащаб

В целият свят корупцията е на първо място :

Общо 56% от анкетираните от неправителствената организация 90 хил. души от 86 страни по целия свят са заявили, че страната, в която живеят, е станала по-корумпирано място в сравнение с 2007 г.

Така, че Европа да не ни обижда, че само в България има най - много корупция.

цитирай
16. ezitura - Най корумпираните държави са:
18.05.2011 00:48
Афганистан, Нигерия, Ирак и Индия са посочени като най-корумпираните страни, а след тях се нареждат Китай, Русия и голяма част от страните в Близкия изток.

Особено Русия - от 2000 година насам почти всички правителствени височайши и неправителствени организации са замогнали и заделили солидни капитали в чуждестранните банки.
цитирай
17. ezitura - В България:
18.05.2011 00:51
България освен това е сред страните, където най-малък дял от анкетираните са признали, че са платили откуп през последните 12 месеца - 18%.

От тях най-голяма част са отишли в представителите на съдебната система, а след нея по корумпираност се нареждат държавната администрация и полицията. Най-малко корумпирани са военните и църквата.

В световен мащаб обаче политическите партии са посочени като най-корумпираните институции, като 50 на сто от анкетираните не вярват, че правителствата се борят ефективно за разрешаването на проблема.

В България 48% от участниците в запитването са на противоположното мнение и казват, че действията на сегашното правителството за намаляване на корупцията водят до резултат. 26% посочват, че мерките не променят ситуацията, а други 26% са на мнение, че те са неефективни.

цитирай
18. ezitura - Има много недоволни от ... ЦИД изследва
18.05.2011 01:00
Корупцията - основен фактор за недоверието към институциите

Една от основните причини за непризнаването на легитимността на институциите у нас е несправянето с вътрешната корупция. Освен това няма случаи на наказани заради корупция служители на администрацията, въпреки медиините публикации по темата, каза Димитър Марков от ЦИД.

От центъра смятат, че проблем на правителствата досега е, че обществените нагласи се пренебрегват и не се използват като инструмент за формиране на политика. Според центъра правителството трябва да води собствени изследвания по въпроса и да започне да съобразява решенията си с мнението на българите.
цитирай
19. djem - ЕДНА КОРУПЦИОННА СХЕМА ОЩЕ ОТ
18.05.2011 01:40
Социалистическите текезесета и селскостопански кооперации използваха същия метод, при това съвсем законно, в резултат на което икономиката „цъфна и върза” в края на 80-те години.
Строителните фирми със своя прословут
многомилионен бизнес из българските курорти печелят толкова много,
че биха могли спокойно да подарят някоя гарсониера някому – тя и без това трудно ще намери купувачи или наематели. Масовата практика разни текстилни или преработвателни фирми да плащат на иначе обречените на безработица жители на малките градове и села с готова продукция, която те трябва да продават на пазара, днес не впечатлява никого. Тази порочна практика - бартерна сделка съществува още от първото частно постановление № 56 - отпуснато от Тодор Живков с разрешението на богати предприемачи да имат частен бизнес в държавата,където уж всички заводи са държавна собственост.
цитирай
20. djem - БАРТЕРНИТЕ СДЕЛКИ
18.05.2011 01:42
Още първокурсниците по икономика научават, че „бартерът”, или т. нар „разменна търговия”, се практикува в общества, където липсва парична система, където валутата е в особено нестабилно положение или парите съвсем ги няма. Просто разменяш стока или услуга срещу друга стока или услуга.
Бартерът в България съществува от древни времена и никога не е изчезвал, а обяснението, че глобалната икономическа криза тези дни била „катализирала” явлението, е доста наивно. Натуралната размяна като най-прост вид търговия се използваше поголовно в годините на „развития социализъм” . Рядко срещана идилия времената на прехода и продължава да се практикува успешно от най-бедната европейска членка през деветата година от 21-ия век. Да размениш готова гарсониера срещу плочки и лепила, за да завършиш 10-етажния си хотел, вероятно е необичаен ход за СТРОИТЕЛИТЕ но техният маниер да печелят е на показ от дълго време насам.
цитирай
21. djem - Кой казва че БСП няма лобиране в заменките? - в. "Новини"
18.05.2011 01:46
БСП - в дъното на най - големите корупционни схеми:

" Летящият цирк" в България
според вестника, предложи още по-забавен сюжет: „Първо, две държавни институции внезапно нападнаха трета. После и двете провериха нещо, за което вестниците пишат отдавна - че въпреки мораториума, заменките на гори продължават. А накрая бе образувано досъдебно производство за престъпление по служба срещу неизвестен извършител, макар да е съвършено ясно, че заменките стават с личното разрешение на оглавяващия Държавната агенция по горите Стефан Юруков.”
Заменките на гори продължават - Заменките на гори продължават...
“Много странно, че едва сега прокуратурата се заема с този проблем.

През 2006 - 2007г. бяха заменени 79 хил. дка земи и 19 хил. дка гори от г-н Кабил (бивш министър на земеделието и храните), коментира Евдокия Манева (ДСБ).

Уебсайтът на ДАГ публикува кратка информация за общо 61 замени на гори, при които 14 600 декара държавен горски фонд (основно около морето и планинските курорти) е бил заменен за 42 500 декара частни и общински гори в периода 30 април 2008 - 16 януари 2009 г.

Самият Юруков потвърди, че през 2009 година са приключени 47 замени на гори. Бенефициентите на тези замени са обозначени лаконично в сайта на ведомството като Р. Александрова, Н. Георгиев.

Липсва информация за местонахождението на разменените терени и за цените на сделките.

Според медиите в страната атаката е следствие от борбата на лобита в БСП.
И всички тези зделки преминават през българската съдебна система.
цитирай
22. djem - и още
18.05.2011 01:49
6. партията на зелените Автор: Антоанета Пунчева/Редактор: Александър Андреев

През януари, след протестите на български еколози, парламентът спря заменките. Сега обаче се подготвяли документите на 300 заменки, извършени преди това, твърдят от Партията на Зелените. Съпредседателят й Андрей Ковачев уточнява, че информацията на Зелените е неофициална. Той отправя покана към ДАНС да я провери.
На въпроса кой стои зад заменките в минало време природозащитникът отговаря: „Изключително мощни интереси”. Сред имената, които Зелените цитират, е и името на Христо Ковачки. Получил е чрез заменки гори в Рила - на 30 км територия някой е начертал пистите на Ковачки.
Определени хора продължават да забогатяват - линк : Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: В сайта авторите казват - "Определени хора продължават да забогатяват
Андрей Ковачев уточнява, че става дума за големи парцели държавни гори по Картата на възстановената собственост: «На практика това е целият Северен склон на Рила, от границите на Боровец до Мальовица. Сега ще си имаме мега-скикурорт. Няма да се учудя, ако същият този Ковачки е сред олигарсите, които участват и сега в подготвяните 300 заменки», казва Ковачев.
---------------------------------------------------
7). Как да се спасим от корумпираните:

Огромна лупа върху всяко управленско решение
Все още няма никаква прозрачност - Все още няма никаква прозрачност в тази система.

Андрей Ковачев сочи и друг пример за корупция и злоупотреби на олигархичната политическа класа. По данни на Зелените повечето проекти за изграждане на пречиствателни станции в България са резултат от договорка между - емисари на ДПС и общините за подялба на всеки 1 млн. евро от еврофондовете, определен за планиране и изграждане на всяко от съоръженията.

Подобна е картината и с харченето на парите от националния бюджет. Защо е било възможно, пита Ковачев, преди 1944 година да има отчет за това къде е отишла всяка стотинка от бюджета?

Такъв е бил законът - всеки е можел да проследи къде отиват парите. А сега, в ХХІ век, това не е възможно. Защо? Ние просто нямаме пълна представа за това колко лошо се управлява страната ни, коментира Андрей Ковачев.

И затова първата ни задача с кампанията „Да върнем държавата на гражданите” е хората да разберат истината за лошото управление на България.

Според Андрей Ковачев единственият изход е пряко участие на гражданите в управлението и в борбата срещу корупцията и злоупотребите. Всички държавни и общински решения за продажба на държавни води, гори и имущество да бъдат одобрявани с местен референдум.

Само тогава, смята Андрей Ковачев, олигархичната класа няма да е всесилна.
цитирай
23. djem - Корупцията вътре в партийните редици
18.05.2011 07:23
Най - голяма корупция има и това е доказано вече хиляди пъти - в редиците на БИВШИТЕ КОМУНИСТИ - ДНЕШНИТЕ СОЦИАЛИСТИ - вярно е, че С. Станишев даже и не допуска че именно неговите хора са подкупни. Или се прави на ударен или наистина не знае.

Кой в момента дърпа конците на БСП ? Питам, защото само партия чийто гръб е здраво защитен, може така натрапчиво да иска оставката на настоящето правителство.
Преди година БСП искаше оставките на някои министри като си правеше устата Борисов да назначи на тяхно място техен човек. Но тази схема не се осъществи. СДС също имаха апетити към определени министерски кресла. Атака - също.
Тези три партии - БСП, СДС и АТАКА днес пак искат министерски кресла.
Освен тези корупционни партии , освен тях да не забравяме и партията на ЛИДЕР, и партията на ЯНЕВ. ВСИЧКИТЕ ТЕ ИСКАХА МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА И когато не ги получиха - искаха ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
АМАН ОТ ПОДЛИЗУРКОВЦИ.

ПАЗЕТЕ СИ ОТ ФАЛШИВИТЕ - БСП, ЛИДЕР, СДС, РЗС, АТАКА и ОДС. Тези хора нямат срам, въпреки че с управлението на някои от тях докараха БЪЛГАРИЯ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, от което не можем да излезем все още.
В началота имаше предложение БСП да бъде забранена със закон, но т.н. демокрация не позволявала.

Сега ще им сърбаме попарата на тия стари корумпирани лидери.
цитирай
24. djem - Алоооо, администраторите ....
18.05.2011 07:27
Вече 2 часа съм в блога на далида и броячът си стои в това положение - 84.
Кой го спря?
цитирай
25. dalida - Аз не съм комунистка
18.05.2011 08:10
kushel написа:
О, напротив. Но твоя антикомунизъм е малко пресилен , да не кажа смешен, защото дори 35 годишните вече нямат представа какво е това.

---------------------------------------
Още преди време, комунистите определиха дядо ми за фашист и го ЗАСТРЕЛЯХА на площада в едно село. От тогава комунистите мразят такива като нас.
---------------------------
С този и още много други постинги ще описвам ИСТИНАТА която правителствата досега се мъчиха да скрият.
Както и преди, винаги съм казвала - когато човек търси истината, той я намира.
цитирай
26. hristo27 - По мое лично мнение съдебната ни ...
18.05.2011 08:46
По мое лично мнение съдебната ни система прилича на първобитен човек, който се опитва да настигне летящ първобитен бозайник.
цитирай
27. dalida - Зад всяка партия стои някой здрав олигарх или най - малкото - банкер
18.05.2011 08:59
djem написа:
Най - голяма корупция има и това е доказано вече хиляди пъти - в редиците на БИВШИТЕ КОМУНИСТИ - ДНЕШНИТЕ СОЦИАЛИСТИ - вярно е, че С. Станишев даже и не допуска че именно неговите хора са подкупни. Или се прави на ударен или наистина не знае.

Кой в момента дърпа конците на БСП ? Питам, защото само партия чийто гръб е здраво защитен, може така натрапчиво да иска оставката на настоящето правителство.
Преди година БСП искаше оставките на някои министри като си правеше устата Борисов да назначи на тяхно място техен човек. Но тази схема не се осъществи. СДС също имаха апетити към определени министерски кресла. Атака - също.
Тези три партии - БСП, СДС и АТАКА днес пак искат министерски кресла.
Освен тези корупционни партии , освен тях да не забравяме и партията на ЛИДЕР, и партията на ЯНЕВ. ВСИЧКИТЕ ТЕ ИСКАХА МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА И когато не ги получиха - искаха ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
АМАН ОТ ПОДЛИЗУРКОВЦИ.

ПАЗЕТЕ СИ ОТ ФАЛШИВИТЕ - БСП, ЛИДЕР, СДС, РЗС, АТАКА и ОДС. Тези хора нямат срам, въпреки че с управлението на някои от тях докараха БЪЛГАРИЯ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, от което не можем да излезем все още.
В началота имаше предложение БСП да бъде забранена със закон, но т.н. демокрация не позволявала.

Сега ще им сърбаме попарата на тия стари корумпирани лидери.

--------------------------------
БСП и комунизма не ги забраниха, заради демокрацията.
ВЯРНО Е, че всички партии които не са на власт ИСКАТ оставката на правителството, не заради това че народа е БЕДЕН , а заради това че те са
" бедни" за европейските фондове, бедни са за европейските касички.
Всички ЗНАЕМ как управляваха БСП - КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ.
цитирай
28. marley - Сценария продължава ....
18.05.2011 13:10
Милиони евро за търговска дейност в природен парк
От 2007 до 2010 г. две свързани фирми - Витоша ски АД и концесионерът на Банско ЮЛЕН АД - получават държавна помощ. Стойността е между 3 и 4,7 млн. евро. Това сочат сметките на Асоциацията на парковете. По думите на експерта Александър Дунчев милионите са безвъзмездни средства по държавни програми или по отделни инвестиционни проекти, давани чрез фиктивни процедури за възлагане на обществени поръчки. В някои случаи се е минавало и без процедури. Асоциацията на парковете е получила информация, че „държавната помощ” е включвала 200 000 евро за безплатни ски карти в ски-зона Банско. Сумата е от бюджета на Държавната агенция по туризъм.
цитирай
29. marley - И корупцията край няма
18.05.2011 13:20
Днес, 21 години след промените, корупцията и организираната престъпност преживяват бум на Балканите. Корупцията продължава да е явление, което все още се възприема като добре "смазан инструмент” за оцеляване.
Незаконни сделки, облагодетелстващи разпродажби, сенчест трансфер и преразпределение на значителни активи, акумулирани в годините на "реалния социализъм" - това е общият фон, на който вирее "властта на лизинг". Това твърди проф. Пламен Георгиев в анализа си за корупционните мрежи в Югоизточна Европа. Според гост-професора в университета в Хайделберг опитите на балканските управляващи елити да овладеят тези явления са в критична точка. Патронажите в многообразните им форми - етнически, политически, религиозни или корпоративни са широко използвани като мрежи за влияние

Това е технологията, физически лица да се сдобият с огромни имоти, на които никога не са били собственици. Технологията е гражданин -съдия- лъжесвидетел.

Все още собствениците на земята покрай Равда е в съда. Хората не могат да си върнат ограбеното преди две години. БСУ имат там лагер, който е занемарен, не се използва, но днес е с две бариери и висока ограда. Пиле не може да прехвръкне, камо ли гражданин да влезе в земята си. И този масраф се случи през управлението на Тройната коалиция - " Царя дава - пъдаря не дава!".
Държава в държавата, мафия която държи да е на власт без коментарии.....
цитирай
30. golden - Опитите за овладяване на корупцията - безрезултатни.
18.05.2011 13:37
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Опитите за овладяване на корупцията - безрезултатни
Прочетете и се уверете!
цитирай
31. golden - Заменките - продължават
18.05.2011 13:41
Не си затваряме очите, следим медиите, следим интернет информацията и Евроком
предаването " ПОд Лупа" - интересно предаване, което засяга болните въпроси - корупция, мвр, съдебна систева, адвокати, заменки, приватизации в името на мафията.

По 5 лева за кв. м. при заменки
Толкова, според еколозите, плащал бизнесменът Христо Ковачки. Според Коалицията „За да остане природа в България” Държавната агенция по горите съдействала на фирми на Христо Ковачки за изграждането на ски-курорт „Искровете - Говедарци - Мальовоца”. ДАГ е разпоредила замяна на 3.000 декара държавни гори срещу 57 км. частни ски-писти и лифтове. Строежът е на границата на Национален парк Рила, който е и в Натура 2000. Според еколозите в случая „Ковачки”, който се разследва от Европейската комисия, не е извършена реална екологична оценка на проекта. Държавата е предоставила горски имоти без търг. Заменките са извършени при средна цена от 5 лева за кв. м. Средните пазарни цени на имотите в землището на с. Говедарци са средно по 120 лв./кв.м.
цитирай
32. golden - Нали си спомняте господа, кога станаха тези заменки
18.05.2011 13:46
Кое правителство беше на власт?

Подробно са разгледани делата на един от най-скандалните олигарси – Христо Ковачки. Преди време се вдигна шум около хижа „Мальовица“, за която е обществена тайна, че е придобита чрез абсурдна заменка. През 2007 година Ковачки и неговата фирма „Агролес“ подменя около 4000 дка гори край град Мездра с 1200 дка земя около рилския връх Мальовица. Оказва се, че целта на заменката всъщност е придобиването на апетитната хижа. Намеренията на Ковачки са да я превърне в луксозен хотел за баровци. Започват дела с Българския туристически съюз, който си иска хижата, фирмата „Агролес“ обаче се оказва пълен фантом и няма валиден адрес, на който да си получи съдебната призовка.
цитирай
33. golden - и като капак на всичко
18.05.2011 13:50
Екогласност иска Станишев да спре заменките край "Мальовица" - заменките при управлението на премиера Сергей Станишев 2007 - 2008 година.
Какво направи тогава Станишев? Спомняме си нали?
цитирай
34. boristodorov56 - Това е основното:
18.05.2011 13:59
"НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НИКОГА ЧЕ:
България все още се управлява от бившите комунисти, които през времето на прехода мутираха в мафия. "


Там по-горе в #2 един Кич.ел (2. kushel) маже шербетчийството си върху представата си, че хората са наивници и не са наясно е нещата.
Същевременно точи ножове да коли неизбитите все още фашаги.

Да не забравя - кич.ел - ти си най-гнусния и неморален тип в блог.бг!
цитирай
35. ezitura - Нека не разваляме атмосферата на блога на Далида.
18.05.2011 14:08
Нека не превръщаме блога в касапница!
Корумпирани са всички, които се пракнаха и завзеха още през 2000 - та година важните постове в държавната администрация.
Щом и днес има алчни политици, алчни за власт и пари, значи че има все още много за КРАДЕНЕ. А тези които си подадоха оставките, трябваше много по - рано да го направят. Досега български политик не си е подавал САМ оставката, ако няма някаква друга далавера или министерско място за окопиране. Нищо чудно тези които днес си подават оставките, утре ще се кандидатират за друго място.
цитирай
36. ezitura - ето на това му се казва РЕКЕТ - ДА РЕКЕТИРАШ ПРАВИТЕЛСТВОТО.
18.05.2011 14:17
И сините замислят вот на недоверие
9:40 18-05-2011 Новинар

Ако ГЕРБ разрешат строителството на АЕЦ „Белене", ние от СДС и Синята коалиция ще започнем събирането на подписи за вот на недоверие към кабинета „Борисов." Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров пред БНТ и допълни, че освен този вот на недоверие, ще бъдат искани и персонални оставки.

ВСЕКИ който се е осрал в оправлението си преди ГЕРБ, днес има НАГЛОСТА, ДА
РЕКЕТИРА управляващата власт, да ДИКТУВА - ако ти не направиш това - ние - ще направим така, че да ви свалим от власт.....

ТАКА ПРОЦЕДИРАТ САМО КОМУНИСТИ, нищо че се пишат сини - СДС.
Пък да не говорим за другите - б с п, р з с , а т а к а, ами протестите на "бедните" с мерцедесите. РЕКЕТЪТ е равносилен на КОРУПЦИЯТА. ТОВА СИ Е ИЗНУДВАНЕ - ЧИСТО.
цитирай
37. ezitura - АКО ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ не се осъществи
18.05.2011 14:18
КОЛКО МИЛИАРДА ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ от джоба си, господин Мартин Димитров - от СДС ????
цитирай
38. ezitura - Цялата работа според медиите е
18.05.2011 14:22
кой министър да бъде изхвърлен от употреба, за да се намести някой друг на неговото място.

Битката срещу това правителство, според ГЕРБ, е кой от какъв пост да бъде отстранен.
цитирай
39. djem - ЗАМЕНКИ И КОРУПЦИЯ
18.05.2011 14:30
Днес.бг 2010 г.

Софийската районна прокуратура разследва 20 заменки на земеделски земи.

Това съобщи главният прокурор Борис Велчев в коментар на публикациите, че Европейската комисия е поискала да бъдат проверени всички случаи на заменки.

В началото на февруари стана ясно, че комисията е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под формата на заменки на гори.
Още по темата
Прокуратурата подхваща "Заменки 1998–2009"
Брюксел отново ни вдига жълт картон заради незаконни заменки
Брюксел може да ни съдере кожите за заменките

Два месеца по-късно от Министерството на земеделието и храните изпратиха в прокуратурата 5000 преписки за случаи на заменки на земи.

От държавното обвинение са ги върнали с указание с документите да се заеме инспекторатът на министерството и ако в някои случаи се установи, че има нарушения, тогава да сезират прокуратурата.

Същевременно днес стана ясно, че е създадена специална комисия за проверка на всички 5000 замени на земеделски земи от Държавния поземлен фонд.

Заповедта е издадена от министъра на земеделието Мирослав Найденов.

В комисията влизат служители на Инспектората на МЗХ, правната дирекция и други експерти във ведомството.

Те трябва да проверят всички 5000 сделки в периода 1999–2009 г. – да извършват административни проверки на заповедите, съгласувателните процедури и цялостните процедури за допуснати нарушения.

И какво направи прокуратурата досега? Да има някой осъден???
цитирай
40. djem - Ето какво пише в медиите:
18.05.2011 14:34
Репортаж
Брюксел може да ни съдере кожите за заменките
03.02.2010 15:41


Борисов бесен, че Тройната коалиция си раздала гори

От: Красимир Ангелов

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство.

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

КОЙ се облажи от тези далавери ? НДСВ, ДПС или БСП ????
цитирай
41. djem - Не цапайте блога на Далида!!
18.05.2011 14:39
ако ще оставяте коментар, нека той да е свързан с ТЕМАТА !
Мойте уважения, господа но, този блог не е място за хули. Уважавайте жената!
цитирай
42. borjanmljakov - Наскоро пък остроумен блогер от Пловдив разкри,
18.05.2011 14:40
че истинското ми име не е Борян Мляков, с което бе разбито още едно ширещо се заблуждение на нашия век.
цитирай
43. djem - Защо БСП мрази ГЕРБ ?
18.05.2011 14:50
Бойко Борисов обвини правителството за корупционни заменки с гори
13.05.2008 от 0 коментари

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че правителството е разрешило заменки на гори със земи по черноморското крайбрежие, които ощетяват страната за милиони левове.

Той направи пряка връзка между новия закон за горите, който отмени мораториума със заменки с горксия фонд и настоящата следка. Законът бе приет на 29 април, а правителството разрешава заменките на 30 същия месец


„Целта на премиера Станишев беше да се отнемат горите от ДПС и преди изборите да бъдат разпределени на определени хора, които после да се отблагодарят на БСП или да участват в черна кампания срещу ГЕРБ”, заяви Бойко Борисов.

„На 29 се сменя законът, на 30-ти се правят заменките. Забележете къде – първа линия на курортите Обзор, Бяла, Балчик, Бургаско, Несебър, Боровец, за гори във вътрешността на страната – над 3000 декара.

Сложете средно по 50 евро разлика на квадратен метър, това прави корупционна сделка за десетки милиони”, категоричен бе Борисов.
цитирай
44. djem - БНТ - Борисов опр...
18.05.2011 15:01
Борисов: Заменките на гори и АЕЦ Белене са висша форма на корупция.

Той е категоричен:Безкомпромисност в борбата с копуцията ще има и към хората, които в момента са на власт. Това гарантира премиерът Бойко Борисов пред участниците в международна конференция, посветена на добрите практики в Европа за борба с корупцията. Като висша степен на корупция у нас Борисов посочи заменките на гори.

Пред висши държавни чиновници от 19 държави в Америка и Югоизточна Европа българският премиер разказа, че вече има места у нас, на които хора на ръководнни длъжности от сегашното управление започвали да правят неща, за които се знаело, че той е крайно против и никой няма да бъде пожален.

Двата милиарда, наляти до момента в АЕЦ Белене, и заменките на гори премиерът определи като висша форма на корупция у нас. Направо не можел да повярва и на доклад, който получил за супер скъпоструващ път в планината, водещ само към един обект. И затова в четвъртък ще отиде лично да провери за какво става дума.
Той и на Белене беше и остана разочарован. Какво правят управляващите зад гърба му, а след това се коалират с противниците му и защо го правят?
цитирай
45. rouzy - Българската съдебна система досега не е доказала че си е взела
18.05.2011 16:44
поука от забележките от страна на Европейския съюс и Брюксел. Никой не се заблуждава вече че Българският съд е корумпиран от всякъде. И може би Ц. Цветанов ще излезе прав като казва, че самата система е корумпирана.

Българската съдебна система освобождава задържаните заради болест или други тежки състояния, докато в останалите страни-членки на ЕС, престъпниците получават бързи и справедливи присъди. Министър Цветан Цветанов обърна внимание и на проблема с трафика на хора, като подчерта, че годишно по целия свят жертвите на трафик са над 4 млн. души, а оборотът от трафик на хора възлиза на над 8 млрд. долара. „През последните две-три години около 2000 души в България са жертва на трафик. Това е изключително доходоносен бизнес за разбиването, на който ние ще работим с колегите от всички страни-членки на ЕС”, посочи Цветанов. Той подчерта, че за тази цел в Школата на МВР в Симеоново са разкрити допълнителни кабинети за обучение, а интересът за кандидатстване в учебното заведение е голям. Министър Цветанов не пожела да коментира днешното убийство на зам.-председателя на Общинския съвет в община Ракитово. И пак показни убийства, както по времето на групировките. Пак разчистване на сметки и после кой ще излезе виновен? А съдът ще каже :
" извършено е убийство от неизвестно лице". Тази приказка вече сме я чували.
Няма нито един мафиот осъден заради корупция или убийство. Нашите затвори са пълни с цигани за дребни или едри кражби.
цитирай
46. rouzy - На всеки направи впечатление че
18.05.2011 16:48
докато върхушката вилнее, краде, изнасилва или подкупва някой нищо им няма на хората, нито са хремави нито са болни от някаква болест. НО, като влязат в арест - веднага се разболяват и адвокатите им правят що правят, ония са свободни като птички. Друг път пък ако се яват свидетели по делото, тези свидетели след известно време се отказват от показанията си или умират преждевременно.
цитирай
47. dalida - Благодаря на всички, които взехте участие в....
18.05.2011 18:49
Благодаря на всички, които взехте участие в коментирането по темата. Благодаря и на модераторите, които дебнат нецензурните коментари и ги трият навреме.
Благодаря ви приятели!
цитирай
48. dalida - Аз бих отправила апела към Станишев.
18.05.2011 18:56
ezitura написа:
КОЛКО МИЛИАРДА ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ от джоба си, господин Мартин Димитров - от СДС ????

-----------------------------
Защото той май подписа договора за Белене. Него да го питам, как българският народ ще плати неустойката, ако АЕЦ Белене бъде спрян и договора не изпълнен.
Дали руснаците няма да ни осъдят, нищо че сме " побратими" народи с еднаква азбука. Защото ако Белене бъде спрян, пак народа български ще плаща и данъците му ще бъдат увеличени заради грешката на Станишев и тройната коалиция. Сега СДС отправя УЛПТИМАТУМ към ГЕРБ, сякаш те са виновни.
Много е лесно така, да се прехвърля топката и този който е виновен да се подсмихва хищнически и т. н.
цитирай
49. angar - Защото ги няма комунистите, затова е такава
18.05.2011 19:19
съдебната ни система! Вярно е че е неефективна, но такава ли беше тя при комунистите? Щеше ли да има корумпирани прокурори, дори прокурори убийци, и никой да не може да ги смени, ако комунистите имаха някаква власт? Вашият антикомунизъм край няма да има - и в дълбочина, и в ширина, и във времето! И това е вашият начин да не търсите истината, да оневинявате истинските престъпници, истинските глупаци-политици и законодатели. Айде стига вече! Бъкел не разбирате от комунистическият морал, от комунистически принципи и пр. Сега съдиите, и да не са корумпирани, не смеят да произнесат осъдителна присъда - защото са беззащитни пред престъпността. Комунизмът затова именно беше разгромен, за да се създаде такава законодателна система, каквато ти я описваш!
цитирай
50. atil - Почти нищо не следя, но влизам от ...
18.05.2011 19:51
Почти нищо не следя,но влизам от време на време и тук,но без да лижа трябва да заявя,че Далида много често улучва десятката и е права!Комунизма никой не го ликвидира а всичко си го къткат като писано яйце!Той никога не си е отивал от България и едва ли скоро ще си отиде.Защото няма кой да го изпъди.Не става дума за идеология или за партия а за мръсната сган която се развъди през последните няколко деситилетия.Циници,безродници и хора с криминално самосъзнание!Те са във всички партии,банки и в държавната администрация(включая съдебната система).Може би трябва вече да говорим за рожбите на комунизма...?Щото официално него го няма.
Изход има,но засега този народ няма свои представители във властта,затова коментарите по този въпрос нямат смисъл.
цитирай
51. dalida - Здравей, атил!
18.05.2011 20:11
ами само това, че съдебната ни система е с несменяеми и дълъг мандат съдии, трябва да ни говори че комунистите имат пръст в тази работа. Свикнали 45 години
да командват, те пак първи спечелиха властта след "мирната революция". По времето на Жан Виденов се смениха много закони, нагласиха ги така че да са им изгодни. И с всяка смяна на правителството се променяха и законите, накрая така се забатачиха, че ако днес ги питам тоз закон за какво е - едва ли ще ми отговорят правилно. Всичките ни закони заедно с конституцията е за пълна реформа. Но, никой не пипа конституцията защото може някой без да разбере да озакони по малка бройка - депутати и... язък за сладката работа.
И тя депутатската професия е нещо като работа - седиш на стола 6 -8 часа и си получаваш заплата + премии + 13 заплата и подаръци и рушвети и кой като теб!
Сладко, нали? Затова се блъскат политическите лидери - да се наместят на хубава работа и добре заплатена.
цитирай
52. watchtowerman - Каква измама, далида?
18.05.2011 20:14
Това е бизнес!!!
цитирай
53. atil - Абе щяха да учредяват нова партия ...
18.05.2011 20:50
Абе щяха да учредяват нова партия във вашия Бургас(хубав град и край е нататък...),но не знам какво стана?Дали беше за утре не разбрах добре,в някаква спортна зала.Лично аз още не съм загубил надежда и пет пари не давам за черните прокоби!
цитирай
54. babaelenica - Прочетох статията и я оценявам
18.05.2011 22:17
Защо обаче в повечето коментари има пейстнати мисли от други електронни медии?
Предполагам, че Далида иска да чуе личното ни мнение.
Ако пък тук е строго профилирано място и е забранено за лаици - да се оттеглям овреме.)))
Според мен всички беди започват от имитацията на демократични промени, когато не бяха отворени досиетата.
Всичко останало е следствие от този огромен пропуск.
Въпросът е може ли нещо да се промени в настоящия момент?
За съжаление, аз не виждам подобна възможност.
Само еднопосочен билет е спасението.
цитирай
55. dalida - 59.Атил
18.05.2011 22:17
Бургас си има нова партия,

Собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов и журналисти от телевизията правят нова партия. Тя ще се казва "Национален фронт за спасение на България". Учредителното събрание е планирано за 17 май в спортна зала "Бойчо Брънзов". Освен водещи и журналисти, в партията ще се включат и съветниците от група "Независими" в бургаския общински съвет.

цитирай
56. dalida - 60. Здравей Ели!
18.05.2011 22:24
естествено че искам мнението на съблогерите си.
Казваш , че новите демократи имитирали демократични промени.
аз мисля че по онова време още политиците ни не се бяха събудили от кошмарния комунизъм, затова не бяха готови да новата демокрация. И каква литература имаше тогава, кой е чувал за демократични промени? И изобщо имаше ли някой който да бе запознат с тази демокрация за да я приложи правилно?
цитирай
57. dalida - Каква измама....
18.05.2011 22:28
watchtowerman написа:
Това е бизнес!!!

--------------------------
бизнес ли? На чий гръб? И след като е бизнес, значи трябва да се обложи с данъци които тези корумпирани бизнесмени ( политици - министри - депутати) получават едемесечно. Някой като Сидеров, трябва да им връчи " касовата бележка" за да си платят данъците накрая на годината.
цитирай
58. babaelenica - Здравей Дад,
18.05.2011 22:32
Всъщност исках да кажа, че процесите бяха имитация на демокрация.
Както и да го погледнем, денят 9 ноември 1989 си беше преврат.
Даже не и дворцов.
Просто едни комунисти замениха други такива.
Запалването на партийния дом, с цел унищожаване на следите и изнасяне на документи, както и много други "събития", предопределиха бъдещия път на България.
И аз казвам, че Картаген трябва да бъде разрушен! :)))
http://sulla.bg/carthago-delenda-est
цитирай
59. dalida - Погледнато реално, къде ли има истинска демокрация?
18.05.2011 22:51
В Америка я има само на книга. В Европа демокрацията не вирее заедно с тероризма и национализма. Защото тези декрети които подписват са точно както през комунистическо време бай Тошо спускаши отгоре указ № 1, указ №2 и т.н.
И как в Европа тайничко си разписват и подписват тези декрети, толкова тайно, че ние разбираме чак след 3 години. На това какво му казваш. На мен ми прилича на измама.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156448
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031