Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 00:18 - Пили, яли и се веселили и накрая БНБ платили! От серията ние сме идиоти!
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 15755 Коментари: 24 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Eто дойде заветната дата от 12 юли, скоро ще дойде и 21 юли до тогава страстите вече ще се успокоили и както казва народът всяко чудо за три дена. До последно очаквах доклада на БНБ относно ревизията на КТБ да бъде частично или напълно манипулиран. Лично мое мнение е, че е частично манипулиран. Няма да се впускам в излишни подробности относно личностите Цветан Василев и Делян Пеевски. За тях е изписано толкова много материал, че творчеството на Иван Вазов направо бледнее. Много бих „желал“ всички по веригата да получат справедлива присъда за банковата ситуация, която се случи в тази държава. Поне веднъж се надявам Господ да не подмине тази „несправедлива и мафиотска държава“.

След толкова месеци ходене по мъките и непрекъсната медийна война между Цветан Василев и Делян Пеевски БНБ излезе със официално становище какви са загубите в КТБ. Ето резултат от одита на БНБ за КТБ в съкратен вид:

„1. Резултатите по отношение на Креди Агрикол-България са положителни. Това е добре управлявана банка с добри банкови практики. Състоянието на кредитния портфейл е много добро, неговото обезпечаване и необходимите провизии са на достатъчно добро ниво.

2. Резултатите от прегледа на Корпоративна търговска банка говорят меко казано за действия, несъвместими със закона и добрите банкови практики. Липсват, а по-вероятно е да са унищожени в дните преди квестурата, съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 млрд. лв., от 5.4 млрд. лева общ кредитен портфейл. Значителна част от този портфейл сочи за много голяма свързаност между длъжниците и с мажоритарния акционер г-н Цветан Василев.

В резултат на липсата на достатъчно информация одиторите изразяват мнение, че не може да се оцени финансовото състояние на длъжниците и възможността им да обслужват кредитите си. Не могат да бъдат оценени също така и наличието и качеството на обезпеченията, което от своя страна води до невъзможност за съставяне на крайно заключение за състоянието на кредитния портфейл в размер на 3.5 млрд. лв. За съжаление тези действия не могат да бъдат регистрирани с инструментариума на дистанционния банков надзор и навеждат на мисълта за умишлени злоупотреби.“

Тези именно действия на длъжностни лица в Корпоративна търговска банка е възможно да доведат до съзнателно ощетяване на банката със стотици милиони лева. Очевидно е, че миноритарните акционери в Корпоративна търговска банка също са жертва на тези злоупотреби.

Поради изброените причини днес ще внесем доклада на одиторите за прегледа на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка на вниманието на Главния прокурор на РБългария.

В допълнение на казаното за състоянието на Корпоративна търговска банка и на основание на данните, предоставени ни от отделна проверка, извършена от самите квестори, на 9 юли 2014 г. с входящ номер 6199 вече внесохме при Главния прокурор още един сигнал поради съмнения за криминални действия на лица, свързани с банката.

 

Конкретно - по данни на квесторите на 19 юни тази година - само ден преди Корпоративна търговска банка да бъде поставена под специален надзор, чрез трето лице са изтеглени и предадени срещу разписка на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка 205 887 223 левова равностойност в брой, предимно в евро. Какво деяние е това и какви действия следва да се приемат е само от компетенциите на прокуратурата.

 

Доклада на БНБ е много точен и правилен. От информацията, която имам от медиите горе – долу и аз бях сглобил същата финансова картина и заради това мога да приема доклада за обективен. Обаче някак си не мога да повярвам на някой неща, които главният управител на БНБ внушава от изказването си.

1.       След като от 2011 година КТБ спира да подава годишни финансови отчети, последният е от 2011 година, къде беше БНБ и къде беше финансовият министър на Симеон Дянков? Получиха ли те информация от БНБ, че КТБ не спазва законовите разпоредби? Къде беше НАП в случая и тогавашният директор Красимир Стефанов?

2.       Да допуснем, че са получавали лъжливи финансови отчети от КТБ и са били умишлено заблудени (тази заблуда е моя, защото още през 2012 и 2013 година се знаеше и беше дискутиран въпрос в медиите, защо КТБ не пуска отчети), за да може Мустакатия и Дебелия да купуват бизнеси на конвейер. Къде беше БНБ когато лошите кредити стигнаха над 15% (за момента публично варират от 15% до 17%), а в КТБ официално са 1.2%. Защо на БНБ не им светна червената лампа в кухите кратуни, че в КТБ не работят финансови гении?

3.       Къде беше ДАНС, МФ когато се отпускаха безумни кредити?

4.       По закона за банките информацията за кредитополучателите трябва да се пази 10 години? Как така БНБ съобщава, че всичките документи на кредиторите липсват и са били унищожени? Как се унищожават стотици хиляди документи без държавните институции да разберат? Обяснението на БНБ е повече от малоумно и освен малките деца никой друг не би повярвал!

5.       Дали някой нормален човек си задава следният важен въпрос “ Как чисто физически се изнасят 205 млн. лева? Грубо ще ви кажа, че това са 2 палета пълни с пачки отгоре до долу. Как се изнася това чудо? Със самолет? Няма начин да се мине митница. Със тир? Абсурдно е. Никой през 21 век не изнася пари в чистият физически смисъл на думата. Много по-елементарно е да бъдат изнесени в чисто електронен вид с банков трансфер през най-различни външно търговски дружества, които могат да бъдат много трудно проследени. Откъде идва трудността? Първо трябва да се изисква справка на между държавно ниво в случай, че нашата държавата има подписано такова споразумение. Само ако знаете с колко държави нямаме подписани такива споразумения. Например с ЮАР България все още няма такова споразумение подписано. Чудно, защо ли? Внушението, което иска да направи БНБ, че някой е отишъл на каса с обикновена банкова бележка е изтеглил парите е пълен абсурд. Това не е възможно и всеки, който познава как функционира банковата система в страната ще се изсмее на драго сърце. Очевидно хората от БНБ са гледали филма „Бандата на Оушън“, но реалността не е кино. Определено някой иска да хвърли цялата вина върху Мустака. Само наивник би повярвал на тази теза. Още преди година вестник „Капитал“ публикува в няколко поредни броя схемата на банкера и начинът, по който се раздават кредити в нарушение на закона. В него много ясно е формулирано, че кредитът на взаимно-свързани лица не може да превишава 25%.

 

Питам аз къде беше БНБ? Къде беше главният гуверньор Иван Искров? Търговските банки в България са отговорни само пред БНБ и това е известно на всеки. Обаче в България има ДАНС, Външно разузнаване и не мога да повярвам, че тези хора са спали толкова години и не са направили разработка върху нито една от фирмите по-долу или лицата описани в схемите. Драги читатели вие малоумни ли сте? Аз твърдя, че не съм и в тази игра са замесени от прокурора до главният управител на БНБ като се мине през правителството на БСП-ДПС и не се пропусне лицето Симеон Дянков. 
image

взета назаем от вестник „Капитал“

След като едни обикновени журналисти от вестник „Капитал“ са направили тази сложна схема и са я разгадали, защо да не могат и служителите на ДАНС да я разгадаят. Нали непрекъснато ходят на разни семинари, обучения? Да затворят ДАНС и да си наемем чужда частна фирма, която да получава пари, за да пази националните интереси. Аз мисля, че тази фирма ще се справи по-добре не, защото са добри, а просто не може да стане по-зле!

Какво предложи БНБ като решение на проблема? Искам да направя едно уточнение, че ще цитирам само това, което е най-важно.

 „1. Одържавяване на Креди Агрикол - България ЕАД;

2. Прехвърляне на всички "добри" активи и пасивите на Корпоративна търговска банка в Креди Агрикол. Важно е да се знае, че тук попадат и всички депозити на гражданите и фирмите, за които това ще представлява само една правна и счетоводна операция, която по никакъв начин няма да засяга главното - всеки гражданин и всяка фирма ще разполагат със своите сметки, депозити и спестявания. Единственото изключение от това, подчертаваме, ще бъде мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка и свързаните с него фирми и лица. Те няма да бъдат гарантирани от държавата и остават в КТБ;

3. Осигуряване на абсолютна ликвидна подкрепа на държавната Креди Агрикол (която ще бъде преименувана) от страна на нейния нов собственик - държавата. За тази цел ще бъдат осигурени достатъчно средства от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, държавния бюджет и Българската народна банка. Колкото е необходимо - толкова. Механизмите за това вече са разработени, в резултат от съвместната работа на ангажираните с този процес публични институции, в т.ч. БНБ и Министерството на финансите;

4. Лицензът на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет и ще се пристъпи към обявяването й в несъстоятелност. Привилегировани кредитори на КТБ (в несъстоятелност) ще бъдат държавата в лицето на Министерството на финансите и Фонда за гарантиране на влоговете в банките; „

Искам да попитам, защо не се даде възможност на акционерите на „КТБ“ да направят инвестиция и да съживят банката? ВТВ и партньорите от оманският фонд имат достатъчно свободни финансови ресурси и могат да направят една финансова инжекция и банката да се стабилизира? Още в самото начало фондът от Оман прояви интерес за придобиване на дяловете на останалите акционери, но меракът му бързо беше пресечен, защо? Защо БНБ трябваше да се намесва в една 100% частна банка, а не даде възможност самата банка да намери решение на проблема? Дали, защото тази ситуация беше най-удобна и за трите страни. Първо удобна е за „анонимните кредитополучатели“, „добрите политици“ и народа. Както се казва вълкът сит и агнето цяло.  

Къде са подводните камъни? Първият препъни камък е, че хората загубиха доверие в банковата система на страната и не само те и чуждите инвеститори. Ще са нужни поне 5 години докато хората се доверят отново на банките и сектора се върне на същите финансови резултати. Институционалният срив е огромен! Това означава все по-скъпи кредити и все по-малко кредитополучатели. Другият подводен камък е, че днес малко по-късно през деня главният гуверньор Иван Искров е заявил, че от фонда за гарантиране на депозите ще бъдат изплатени само парите, които държавата гарантира, а това са малко под 200К освен ако парламентът не приеме специален закон за казуса КТБ! Това означава близо 2млрд. лева депозити да не бъдат възстановени никога! Дали ще се намерят ядосани българи, които да си отмъстят на всичките замесени по веригата, лично аз не мога да се ангажирам с такова мнение. На въпрос как се е стигнало до тук и надзорът да бъде пробит, Иван Искров е отговорил, че не е „контрольор и душеприказчик“ на подуправителите. Те се избират от НС с точно определен портфейл и мандат. Този отговор подхожда на ученик от начално училище, но не и на главен гуверньор на БНБ. Оставката е задължителна, но преди това ще мине през прокуратурата да даде писмени обяснения, защо е проспал фалита на КТБ.

 image

снимка: Free photo bank

Ето такива два палета с пари  "пари невидимки" е пренесъл Мустака през митниците на България и Австрия. Това е от серията "Ние сме малоумни, явно нашите държавници ни мислят за такива..."

„Казусът КТБ“ не е толкова сложен както се мъчат да ни го обяснят от БНБ, а доста по-елементарен. Същата схема беше приложена в САЩ преди години, когато бяха напазарувани банки на кг с разликата, че там просто си напечатаха парички и ги раздадоха на същите тези банки. В резултат на, което хората обедняха, а банките станаха още по-богати! Същата схема беше приложена в България, но с една съществена разлика. Мащабите тук са стократно пъти по-малки и докато САЩ печатат  пари, за да си спасят банковият сектор, в България се наливат държавни пари в сметката на  частна банка. Пълен абсурд! Не можеха ли тези държавни пари от около 2 млрд. лева да бъдат налети в българската икономика като се отпуснат ниско лихвени кредити на частният бизнес, който беше умишлено доведен до фалит от Дебелия и Мустака, за да може те пазаруват бизнеси на кг.  В интервюто си пред БТВ, Мустакатия заявява, че той произвежда близо 10% от БВП на страната. Всеки в тази държава знае с чий пари работи и чий интереси обслужват и двамата.  И какво се случи най-накрая? Бяха раздадени на „наши хора кредити“ (кредит имаме тогава, когато парите се върнат срещу лихва, тук точната дума е подарък“, които накупиха големите предприятия и вестници от държавата на безценица. И това се случва отново при управлението на БСП, но с прякото участие на ДПС. Не бяха ли точно БСП виновни са финансовата криза през 1997 година довела държавата до хиперинфлация при управлението на Жан Виденов? И тогава и сега виновни нямат да бъдат открити. Навремето вината беше прехвърлена върху хора, които никога държавата не пожела да ги издири, а ситуацията сега е абсолютно същата с една малка разлика. Цялата вина ще бъде стоварена върху Цветан Василев, който най-вероятно ако се прибере в България ще бъде публично екзекутиран, за да не може да се разплете схемата докрай. Вече познаваме съдбата на банкера Кюлев, сходна ще бъде според мен и на Василев! Прекалено много хора са замесени и всички имат интерес той да млъкне.

Не закъсня и отговорът на ръководството на „КТБ“. Публикувам само част от него, пълното можете да намерите тук.

„За разлика от нея, "лошата" банка КТБ АД години наред е на печалба, като през последните години е в първата тройка по този показател. За нас е странно също така и как в рамките на 10 дни одиторите са успели да стигнат до каквито и да е резултати по отношение на състоянието на кредитния портфейл на КТБ АД, който е в размер на 5.4 млрд. лева, и се състои от близо 2000 кредитни досиета.

Инсинуациите за преднамерено унищожаване на банкова документация са изключително тежки квалификации, които преди да бъдат отправени, би следвало да са подкрепени със съответните доказателства. Национална институция от ранга на БНБ би следвало да работи с точни показатели и факти, а не с вероятности и догадки. Със същата тежест може да се твърди, че има вероятност за унищожаване или изнасяне на документи по време на одита.

"Странно е и другото заключение, че значителна част от портфейла сочи за свързаност между длъжниците и мажоритарния акционер".

Първо, законът принципно не забранява свързаност, а въвежда правила, по които да бъде регулирана. Второ, всички свързани с банката лица, с които са сключвани банкови сделки, включително кредитни, са надлежно изброявани в одитираните годишни отчети на КТБ АД в съответствие с изискванията на закона и международните счетоводни стандарти. „

Искате ли да ви издам една малка тайна? Нямам доверие нито на БНБ нито на КТБ. И лично аз смятам, че е възможен следният сценарии при (даже вярвам в него повече, отколкото официалният отговор на БНБ), който БНБ умишлено слага КТБ под финансов надзор, премахва всички акционери, унищожават всички кредитни досиета. По този начин всички близки до БНБ и управляващите хора няма да върнат никога кредитите, а в същото време гражданите ще получат парите и виновни няма да има, защото никой не знае кой е взел кредит, а Цветан Василев внезапно се е споминал от инфаркт! Пито платено!

Всичко казано до тук със сигурност е вярно и не вярно, защото само тандемът Пеевски и Василев знаят кой колко пари е получил и на кой лица са раздадени. Отговори на тези въпроси няма и няма да има! От време на време ще прочетем някоя заглавие в някой вестник, а държавните институциите ще продължат със смешните абсурдни обяснения. Истината е една и тя е, че всички са замесени и всеки един по веригата си е получил процента! Сега всички вкупом имат изгода Цветан да млъкне завинаги, а Пеевски да стане по тих от тревата! Именно той и неговата майка са най-големите печеливши.

Това, което очаквам  да се случи с новата банка след като бъде стабилизирана с държавни (безплатни пари) е да бъде продадена под масата на хора близки до семейството Пеевски и да бъде платена със същите тези пари, които сега са  „просто са изчезнали“. Така с един куршум имаме два заека.

Най-големият проблем е, че докато същите хора заемат същите ключови позиции и продължаваме да имаме липса на политическа воля за решение на проблема (БСП и ДПС не правят нищо по казуса освен, че арестуваха една обикновена касиерка и управителят на КТБ) тази схема може да бъде приложена със всяка една банка в страната и отново виновни няма да има. С ръка на сърце мога да кажа, че това е най-голямата банкова измама, която се случва в историята на тази държава. Въпрос на време е да разберем дали ще се намери друг смелчага, който да задмине далаверите на Мустака. Само на едно се надявам да не е през моят съзнателен живот!




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. megafon - Eксклузивно интервю с Цветан Василев
12.07.2014 01:04
http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ekskluzivno-intervju-s-cvetan-vasilev.html
цитирай
2. bgman13 - В момента България е частна фирма, контролирана от частните корпорации, които ни докараха до тука и българската банкова система няма да го отнесе, за да прикрие
12.07.2014 07:28
цитат:"Да затворят ДАНС и да си наемем чужда частна фирма, която да получава пари, за да пази националните интереси. Аз мисля, че тази фирма ще се справи по-добре не, защото са добри, а просто не може да стане по-зле!"

Говорим си с един познат, който ме убеждава, че еди кой си завод бил фалирал, защото работниците били прецакали един от първите му частни собственици, дето го купи на безценица и после продаде машините, една част от които бяха австрииски и купени малко преди 89та.
Работниците били, казва ми тоя, произвели некачествена продукция, която собственикът бил изпратил в Япония и чак тогава се разбрало и японците му я върнали. Аз му отговорих кратко че такъв филм е напълно невъзможен, защото тоя отгоре не си е организирал качествено работата, защото по света е изобретен отдавана качествения контрол. И освен това унищожението на завода е умишлено и е в съзвучие с това което стана в цялата държава.

Та тоя първи собственик дойде от САЩ, макар да беше с български произход. Вторият дойде от Ню Йорк и беше ортодоксален евреин с бомбе и висящ бакембард. Той дотрепа завода.

Сега ти ми казваш, че тия неща с КТБ не стават без върховно покровителство и имаш предвид БНБ и пр. български държавни институции. Напълно съм съгласен, но погледни ако обичаш и по-нагоре, а не говори такива хубави работи за тия дето ще дойдат отвън, защото от 25 години българската държава е колония именно на тия, дето ти казваш, че щели да ни оправят, ако дойдат.

Но те са тука и то отпреди 89та, защото са инициатори на перестройката. Да ти напомням ли че банковата система в България е в чужди ръце, и тя, както и българската държава е под опеката на МВФ?
Не казвай ако обичаш, че тия нямат връзка с това което става с КТБ, защото ще изпаднеш в ситуацията на тоя дето твърди, че работниците са прецакали завода а и в противоречие с това, което говориш.

Какво стана с българските митници, след като ги управляваха Краун Ейджънтс, за маса пари?
цитирай
3. bgman13 - цитат:"Къде са подводните ...
12.07.2014 08:01
цитат:"Къде са подводните камъни? Първият препъни камък е, че хората загубиха доверие в банковата система на страната и не само те и чуждите инвеститори. Ще са нужни поне 5 години докато хората се доверят отново на банките и сектора се върне на същите финансови резултати. Институционалният срив е огромен! "

Да огромен. И не е зле, когато прогнозираш, поредните пет години, до поредното ново начало за светлото комунистическо бъдеще, да си зададеш въпроса, дали дали тука не става въпрос за съживяване на мъртовец?
Мъртовецът няма да стане нито след пет, нито след петстотин години. Сривът на банковата система не е нито само на територията на България, нито пък одържавяването на банките е български патент от последно време. Изглеждаш като лобист на външни сили.

Аз ти предлагам, защото очевидно са ти ясни разните му механизми, да ни обясниш, как точно от България посредствеом цялостната банкова система се изнасят реалните и активи, под формата на стоки и работна ръка и каква е ролята на МВФ и Валутния борд, които дърпат конците на българската държава. Хайде обясни ни го това нещо, щом ще говориш срещу българската държава и БНБ.
цитирай
4. zaw12929 - ПАНОРАМА : Б/Василев: "Колко ...
12.07.2014 08:22
ПАНОРАМА : Б/Василев: "Колко лева ще струва на бюджета, на държавата оздравяването на БАНКАТА?" (11. 07)
Хърсев: Нула лева, какви три милиарда?!....
Историята на убийството на една банка
За банките се говори добро или нищо!
Да се говори за престъпни банки, за престъпни ръководители на банки винаги води до съсипване на банката, за която се говори, даже и ако тя не е престъпна:
Протестна мрежа - или вече да я наречем ПРЕСТЪПНА МРЕЖА ЗАПОЧНА АТАКАТА И УСПЯ: ВЕЧЕ НЯМА КТБ
ВАЖНОТО Е ДНЕС ДА СЕ ГОВОРИ, ЧЕ НЯКОЙ Е ОТКРАДНАЛ 4 МИЛИАРДА И ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ:
ТОЗИ ДНЕВЕН РЕД- ДА СЕ ГОВОРИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА Е НА герб, но заслугата е на реформаторите
тези тук са убииците и продължават:
http://zaw12929.blog.bg/politika/2014/07/12/ubiistvoto-na-edna-banka-chetivo-za-bylgarofili.1280205

НАЧАЛО 25 февруари 2014
1. "Протестна мрежа" внесе сигнал до Цацаров за престъпна група на Пеевски, Василев и Бареков

цитирай
5. megafon - До BGMAN
12.07.2014 09:09
Това, което се случи е, че Краун Ейджънт събраха повече пари от всички предходни години на митниците. Не тук е проблема! Проблема е, че в България няма държавност само тук и в държавите от 5тият свят се случват банките да фалират като на каубойските филми. И наказани да няма. С тази схема на обиране банката забогатяха хората от БСПД и ДПС с няколко милиарда за сметка на хората! Аз не говоря срещу българската държава и БНБ. Аз направо заявявам, че те отсъстват и обслужват частно-партийно-финансови-олигархични интереси!

А относно валутният борд не са поискали същите тези хора, не са го свалили. Ако направят да фалира още една банка по-същият начин не само ще изчезне валутният борд ами ще се върнем обратно през 1996-1997 година с хипер инфлация!
цитирай
6. megafon - До Zaw12929
12.07.2014 09:10
Главният прокурор отдавна и ясно показа на чия страна застана така, че разни сигналчета няма да объркат сценария!
цитирай
7. bgman13 - цитат:"Аз не говоря срещу ...
12.07.2014 09:46
цитат:"Аз не говоря срещу българската държава и БНБ. Аз направо заявявам, че те отсъстват и обслужват частно-партийно-финансови-олигархични интереси!"

А аз заявявам, че каубойските обири на българските банки го извършват базираните на Запад елити. Това става, посредством местната частно-партийна-финансово-олигархична компрадорщина, да.
Не казваш нищо за МВФ - ние под техен контрол ли сме от близо 20 години или не сме? Преди това, един от епохалните удари по българския лев и спестяванията на българите стана чрез Сорос.

Краун Ейджътс може и да са отчели повече пари, но не спряха по никой начин трафика на наркотици и другите пера на организираната престъпност. Те взимаха официално много големи пари за елитните си услуги. Но колко струва разузнавателната информация и отказа на българската държава от суверенитет и от разузнавателната информация за движението през митниците? Само тая разузнавателна информация струва много повече от парите, дето агентите на Англия са отчели в повече.

Освен това, въпреки че България е част от петия свят, където западните сили извършват постоянни набези, за да компенсират собствените си дефицити, банковата криза и не само банкова е в сърцето на техния свят - няма да могат да прехвърлят системния си проблем на дребните риби, като България. Могат само да дооплячкосат, каквото все още е останало, но няма да се спасят. Кризата в техният свят се състои в това, че първо няма демокрация а има имитация на демокрация; и второ съществуването на банкова дейност по същество е отрицание на пазарната икономика. И това отрицание на пазарната икономика е в основата на системният им механизъм на преразпределение, обаче банковата дейност фалира. При това напълно закономерно, защото е финансова пирамида.
цитирай
8. megafon - Ах, този лош Запад....
12.07.2014 10:01
Стига глупости! За днешната ситуация вина има най-голяма на БНБ. Тя умишлено е изпуснала контрола над КТБ най-вероятно от чисто финансови мотиви на сегашният управител и неговите подуправители. Тези хора трябва да бъдат разследвани до дупка!
цитирай
9. krassko - БНБ не плаща.
12.07.2014 10:10
Всички ние ще платим по 1 000 лв.
Но като ще плащам аз и децата и внуците ми все пак искам да знам защо.
Може би заради Вежди Рашидов за да не му изгорят парите.
Но кои са другите освен него. И кои са фирмите с необезпечени кредити.
И накрая да проявим хуманност за това което допусна Иван Искров, нека си избере сам: да бъде набучен на кол, или да го одерат жив.
цитирай
10. bgman13 - цитат:"Стига глупости! За ...
12.07.2014 10:33
цитат:"Стига глупости! За днешната ситуация вина има най-голяма на БНБ. Тя умишлено е изпуснала контрола над КТБ най-вероятно от чисто финансови мотиви на сегашният управител и неговите подуправители. Тези хора трябва да бъдат разследвани до дупка!"

Да бъдат разследвани до дупка! Напълно съм съгласен - нека. Само че кой ще ги разследва - кои са техните шефове? Пак опираме до лошия запад и МВФ.

И понеже каза "днешната ситуация", бих попитал каква е днешната ситуация. Т.е. имам предвид, ако не бе изгърмяла КТБ, дали щяхме да цъфтим и да връзваме? Има други отечки чрез които се източва България. Много по-големи. Тъкмо лошият запад краде от България най-много. А основополагащият принцип, по който става това е напълно антипазарен - няма смисъл да извършваш обществено-полезен труд а има смисъл да крадеш и да злоупотребяваш с общественото си положение. Това разложение е на всички нива, като почнеш от най-дребния човечец. Нека БНБ да си понесе накзанието. Но няма да е достатъчно, така както нямаше да има никакво значение за днешната безисходна ситуация, ако скандалът с КТБ не се беше случил. Друг щеще да се случи и това е положението. Всеки го знае и всеки знае че това не са глупости.
цитирай
11. megafon - До Krassko
12.07.2014 10:35
Парите разбирате се, че първоначално идват от народа и това съм го упоменал в статията. Аз също искам да знам защо и най-вече искам всички хора да бъдат изправени в съда и осъдени на минимум 40 години. На Вежди Рашидов парите му изгарят със сигурност освен ако не се промени закона и банката да изплати всички суми над гарантираният депозит. Лично аз това може и да стане може и да не стане. Освен Искров трябва да бъдат одрани или набучени на кол и всички подуправители! Главният прокурор трябва да си подаде оставката, защото той отдавна е компроментиран и е част от същият този сценарии! Делян Пеевски спешно трябва да бъде арестуван!
цитирай
12. bgman13 - цитат:"кои са фирмите с не...
12.07.2014 10:39
цитат:"кои са фирмите с необезпечени кредити."

А баш. Кои са? И по колко са взели? Само че няма да ти кажат. Досиетата за кредитите са избягали. И аз казвам, че това е възможно, защото същината на банковата дейност е непрозрачна и антипазарна. Банката единствено с такава цел съществува - за да може върхушката да си бърка незабелязано в обществената каца. За обществото полза от банката няма, ако някой смята че има, нека да ми обясни коя е.
цитирай
13. megafon - Ето мнението на
12.07.2014 10:41
Емил Хърсев по случая...
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-falityt-na-ktb/hyrsev-za-ktb-stava-duma-za-atentat-ne-za-bolest-6017088
цитирай
14. megafon - Това не е възможно да се случи. Ако човек
12.07.2014 10:52
bgman13 написа:
цитат:"кои са фирмите с необезпечени кредити."

А баш. Кои са? И по колко са взели? Само че няма да ти кажат. Досиетата за кредитите са избягали. И аз казвам, че това е възможно, защото същината на банковата дейност е непрозрачна и антипазарна. Банката единствено с такава цел съществува - за да може върхушката да си бърка незабелязано в обществената каца. За обществото полза от банката няма, ако някой смята че има, нека да ми обясни коя е.

познава малко банковата система в страната ще знае, че това не може да се случи. Търговските банки са подчинени изцяло на БНБ. БНБ е банката, която всяка седмица получава седмичните отчени до вторник на всички търговски банки. БНБ знае каква е ликвидността на банката, знае какви кредити като парични средства са раздадени, знае колко са депозитите, знае броят на служителите и със сигурност знае къде са кредитните досиета. Те се пазят на страшно много компютри и тази информация не може да бъде изтрита безвъзвратно! Това, което казвам е, че в тази схема участват всички от БНБ до главният прокурор с правителството на БСП, ДПС и отчасти подозирам Симеон Дянков, а от там и Борисов!
цитирай
15. bgman13 - реплика към мегафон
12.07.2014 11:20
Аз не съм казвал, че БНБ не знае. БНБ всичко знае - знае и как да съдейства на злоупотребите, когато поиска. Освен това БНБ знае и колко е истинската разменна стойност на лев-евро и как всеки който донесе евра в България, взима срещу тях повече левове отколкото му се полагат - поради централно наложения и антипазарен двадесет годишен валутен курс. БНБ знае и колко големи печалби изнасят банките от България - всъщност точно това, тя знае ли, отчитат ли се банките и има ли достатъчно пълномощия БНБ по тоя въпрос. Кредитните досиета може БНБ и да ги знае, но знае и как да се направи че не знае. БНБ знае, но на нас не казва. А ние освен че не знаем, нямаме и инструменти в ръцете си посредством които да крадем. Но ще крадем както можем и с каквото можем, защото това е начинът по който има смисъл да се действа. Ще ставаме все повече. В тоя смисъл ние сме в една лодка с останалите крадци в БНБ и КТБ, от които се учим, доколкото можем.
цитирай
16. megafon - Eто още инфо
12.07.2014 11:31
по случая. http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2014/07/11/2342092_kraiat_na_bankovata_vakhanaliia/
цитирай
17. dimat - На всички нас,овцете от породата "българска тъпоглава",
12.07.2014 21:41
ни се пада всичко това.Мафията си открадна парите още преди време,а сегашният цирк се разиграва за пред овцете.Унищожиха си документите и сега по стар,пробван обичай,ще ги "узаконят".Както казва товарищ ГейНишев,"няма документ,няма проблем".Той така изпробва нещата с изчезването на секретен държавен документ и овцете тъпоумно приеха този факт.Преди това изчезнаха и 500 000 подписа за АЕЦ "Козлодуй" и пак нямаше нищо.Както се казва,"национална традиция,относно преброяване на овцете".Така и сега овцете ще приемат изчезването на кредитните досиета и необходимостта от "помощ" на банката,по изпитания метод за щавене на остриганите до кожа овце.

Стадото,великото, овче, българско стадо, вече може да се счита, за окончателно смазано.
цитирай
18. getmans1 - dimat - оказва се 1878 год.
12.07.2014 23:52
българи - 3.5 милиона
овце - 3 пъти по-вече.

Така че не обвинявай ОВЦАТА, тя ни е спасила в първите години свобода!

Това че народа ни е „овчи“ няма нищо общо с овцата, парадокс!:)))
цитирай
19. megafon - Много ми хареса
13.07.2014 00:02
поста ти и много се смях, но за съжаление си прав. Такава е тази порода!
цитирай
20. aboychev - ОЩЕ В НАЧАЛОТО
13.07.2014 05:51
НА СИРИЙСКАТА КРИЗА "ДОБРЕ ИНФОРМИРАНИ ИЗТОЧНИЦИ" ТВЪРДЯХА НЕОФИЦИАЛНО, ЧЕ В КТБ СА ПРЕХВЪРЛЕНИ 13МИЛИАРДА РУСКИ КАПИТАЛИ ОТ СИРИЯ.
ТЕЗИ ПАРИ СА ПРЕХВЪРЛЕНИ ЗА НЕЯВНО ФИНАНСИРАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ РУСКИ ПРОЕКТИ В БЪЛГАРИЯ И ЕС .
ОЧЕВИДНО СТАВА ДУМА ЗА ЮЖЕН ПОТОК.
"ИЗЧЕЗВАНЕТО" НА ТАКАВА ГОЛЯМА СУМА ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ, ПОДГОТВЯ ПОЯВАТА НА ТЕЗИ ПАРИ КАТО "ЧАСТНИ" ИНВЕСТИЦИИ В СЪЩИТЕ ПРОЕКТИ.
ПРОСКО КТБ Е ФИНАНСОВА СТРУКТУРА НА КГБ И ЛИКВИДАЦИЯТА Й Е ЕСТЕСТВЕНО НАЧАЛО НА ПРОЧИСТВАНЕ НА СТРАНАТА НИ ОТ МРЪСНИТЕ РУСКИ ОПЕРАЦИИ
цитирай
21. megafon - До 20
13.07.2014 10:12
И какво цялата държава работи за КГБ? Не ми се иска да е вярно, това означава, че никога няма да се оправим.
цитирай
22. andri - Ревизията доказа че има изтеглени кредити за 3.5 милиарда
13.07.2014 10:53
и те са за период 30 години на изплащане.

Съжалямам - НО, сценарият на опозицията да срине финансовата стабилност на държавата и да направи преврат в политиката - просто не успя!

Всичко друго изнесено в МЕДИИТЕ е просто престъпление и предателство срещу БЪЛГАРИЯ.

цитирай
23. megafon - Ето и последните новини:
13.07.2014 18:42
Обвинението за изнасяне на пари с човали падна, защото е просто беше смешно....http://news.plovdiv24.bg/503797.html
цитирай
24. megafon - Ето това, което съм писла е факт!
14.07.2014 11:32
Народа да покрие загубите на КТБ! Да, ама не! http://www.dnes.bg/business/2014/07/14/ako-bnb-ne-zashtiti-vsichki-depoziti-v-ktb-moje-da-nastypi-haos.232234#comment-newest
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2553040
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031