Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2015 04:11 - За двойните стандарти и едно погребение
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 6501 Коментари: 16 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Няма държава от тъй наречените "бели" в които да се коментира решенията на съда и в които да не важи презумпцията за невинност. Пак в тези държави няма как да се случи, "отвън" да кадруват държавните ръководители. Тоест горепосочените теми са табу дори за коментар. Това обаче " което е позволено на Юпитер, на вола не се полага" Този римски афоризъм като , че ли се явява норма в отношението на развитите зап страни към останалия свят. Примерите за подобно отношение са много, но нека се спрем на "демонизираната" днес/а кога ли не е била/ Русия.
Както казахме по горе -на Запад решение на съда не се коментира.
Същевремено процеси в които за същото деяние присъдите биха били значително по строги на Запад шумно се оспорват като поръчкови и политически. Ето какво имам
предвид:
-Ходорковски.
-По безпорен начин е докозано в съда, че е укривал данъци в милиарден порядък, че е въздействал финансово на висши държавни чиновници и политици за промяна на законодателството в посока материално облагодеталстване на раководената от него структура . На разбираем език Ходорковски и компания подкупват чиновници , депутати , министри да се направи законодателна промяна относно подземните богатства в Русия. Тоест те да престанат да бъдат собственост на държавата, а да могат да се търгуват, приватизират, даряват и проче от физически и юридически лица. Тоест приватизираната дейност на ЮКОС да получи общо взето даром и находищата на петрол и газ. Същевремено беше продал ЮКОС на западни компании и съдружници.
За двете си деяния в САЩ би получил доживатна присъда, а в някои щати и смъртна, доколкото подобно лобиране може да се тълкува и като държавна измяна.
Да, но една сравнително балансирана присъда в Русия по това дело бе  тълкувана като политическо вмешателство. Ходорковски стана веднага  от криминален престъпник в противник и конкурент на Путин
-Пуситата
Да си припомним случая. Млади дами, разголени с нецензурни думи и крясъци прекъсват служба в храм и почват да имитират песен с която анатемосват Путин.
Същите преди това са задържани и санкционирвани от репресивните структури за различни непозволени от закона форми на протест-секс в музей, пъхане на бройлери във вагините си.
Преставете си подобни протести в католически, или мюсулмански храм където и да е в света.Помислете и отговорете честно каква би била реакцията на съда в западните страни ако успеят тези дами да излезат живи от споменатите по горе храмове.
Бяха осъдени в Русия на две години колония и през цялото време се изживяваха като телевизионни звезди. Някой да си спомня днес за тях- На Запад са
-Савченко
Откъдето и да го погреднеш тази пародия на офицер е съучастник в убийството на мирни граждани. За неследящите случая да разкажа.
Руски журналисти отразяват събитията в Донбас. Въпросната госпожа по станция или телефон дава координатите на въпросните журналисти и те биват убити с артилерия и миномети. Разговорите са прихванати, има и свидетели които потвърждават тезата на обвинението, както и прехванатите насочвания.
Тоест има всички предпоставки процесът да се състои.
Какво я оневинява? Първия аргумент е, че Савченко била офицер и се сражавала за родината си.
Савченко не постъпва като офицер. Тя е позор за офицерството и пагонът който е носила изисква по строга присъда , а не оневиняване.
Била отвлечена не по волята и в Русия.
Много са военните престъпници попаднали не по своя вола в ръцете на правосъдието и извеждани без разрешението на страната в която са се укрили или живеят.
Обвинението срещу Савченко е обвинение срещу военопрестъпник и по това не трябва да има никакъв спор. Международният натиск срещу Русия по този процес е натиск срещу закона и срещу ценностната ни система. /доколкото ни е останала/


Разбира се няма как да не се спра и срещу темата на деня- Убийството на Борис Немцов.

Първо ще кажа, че словесната вахканлия по отношение на това убийство беше грозна и непродуктивна. Еднакво неетични бяха както "защитниците" в блога на Кремъл, така и противниците. Тук не става въпрос, че съм против всеки да изкаже мнението си, да изрази емоцията си. Трябваше задължително да има някакъв толеранс, поне до погребението на Немцов. 
Ще започна първо с руската опозиция.Тя в самото начало е от състояли се хора. Тя не е "асистентска", тя не е от самиздатовски автори. Тя бе зачената от елитарна част на Съветския съюз, респективно  Русия. Тази елитарна част избра и своите мениджъри-харизматични, ерудирани, грамотни. Немцов бе от тези мениджъри-смел, решителен, обаятелен и същевремено системен играч. Той бе диалогичен и като политик във властта и като опозиционер. 
Представиха го като противника на Путин убит до самата резиденция на президента-Кремъл.
Противник на Путин-абсолютна глупост. Когато Немцов беше на върха, Путин не беше никой.Днес Путин е с трети мандат президент, Немцов/да ме прости/ бе никой като конкурент на Путин. Нещо повече, Немцов бе политик удобен и желан за настоящия президент. От саратниците си бе обвиняван, че е "мек" и нерешителен, че отдава много време на личния си живот. Тоест той бе повече пречка на по радикални опозиционери като Навалний, Касянов, Каспаров отколкото на Путин. Бих казал, че изброените имена не създават никакви пречки на Кремъл.Протестите които организираха тези хора бяха с пълнеж предимно от комунисти, анархокомунисти.
Погледнете документални кадри от протестите срещу Кремъл праз 2012та, 2013та и ще видите множеството червени знамена-хората на Зюганов и Лемонов. Ураинската криза елиминира последните двама като противници по този въпрос/а той днес  е главен/ на руския президент.
И точно в този момент убиват Немцов и се внушава че е по поръчка на Владимир Путин.
Една причина за подобна поръчка? Не, няма, и понеже няма видими причини руският президент да поръча това "движение", точно за това той това го е извършил.
Логика на идиот, но точно по тази логика Западните СМИ  и западни НПОта облъчват аудиторията, че Кремъл е поръчал убийството на Немцов. Това, че го правят по този начин ме кара да мисля, че въпреки огромните средства които хвърлят за дестабилизирането на Руската федерация не познават руския народ. Подценяват интилигентноста му , подценяват емоцията му.
Аз съм убеден, че в Москва  нагласите срещу Путин са далеч повече от средните 15% за страната. Убеден съм, че протестът срещу Кремъл щеше да бъде по голям от това рехаво маршируване на двадесетина хиляди души ако убийството не беше се случило, и по точно ако не се изрекоха толкава паразитни думи и обвинения.
Смея да кажа, че "консерваторите" в Русия категорично се заличиха с подкрепата си за фашистката хунта в Киев. Склонен съм да приема посмъртното награждаване на Немцов от украинския президент като катарзис и извинение за показното убийство.














Гласувай:
12


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Гогол да го бараш,
04.03.2015 05:59
тавариш!
цитирай
2. vmir - Путин е най-великият политик на всички времена,
04.03.2015 08:14
защото без законови правомощия успява да осигури перфектната гаранция за правовия ред в Русия и да докаже на практика, че няма нужда от закони, за да бъдат неоспорими решенията на руския съд.

Има само малкия недостатък, че е прекалено демократичен и голямото му сърце и бездънната му руска душа му пречат да изпепели Европа и фашистите в нея, за да анексира тази изконно руска земя.

Тази грешка на хуманността му пречи да види, че ВВ1951 му е равен по гениалност и е перфектния бъдещ губернатор на Европа и това е голяма загуба за цялото прогресивно човечество. Защото ВВ1951 е готов да се жертва за светлото й комунистическо бъдеще и с противогаз на главата да я възроди като бъдеща съветска република, в която ще освободи оцелелите европидераси от робството на законите и използването им срещу гениалните съратници на великия Путин, повел човечеството към сияйните върхове на светлото евразийско бъдеще.
цитирай
3. blackpredator - мдаааа
04.03.2015 08:59
vmir написа:
Путин е най-великият политик на всички времена!

не е поискал вмире Путин, това което си описал, не го е направил.
анадънму?

може, но не иска.
на други много им се иска, ама не могат.
анадънму?
цитирай
4. vmir - Анадък, бе - споко!
04.03.2015 09:36
"Кадры решают всё!!!" С такива кадри като ВВ1951, Кухия и теб няма начин да не го направи. Кухия е направо гАтов за губернатор на Пазарджишка околия. А теб ВВ1951 ще те тури за губернатор най-малко на Филиповци. Давай нататък, дотук ич не се абиш напразно, обаче за повече от Филиповци ти трябват още анонси.
цитирай
5. vencivaleri1951 - А ти гледай
04.03.2015 10:21
apostapostoloff написа:
тавариш!

покрай "Гоголевото баране" Дупенцов да не те заболи
цитирай
6. vencivaleri1951 - Синдромът на пинчера
04.03.2015 10:27
blackpredator написа:
vmir написа:
Путин е най-великият политик на всички времена!

не е поискал вмире Путин, това което си описал, не го е направил.
анадънму?

може, но не иска.
на други много им се иска, ама не могат.
анадънму?


Гледа да се "изака" на - най високото място.
цитирай
7. bgman13 - Като са ми заревали едни таквиа ми ти ...
04.03.2015 10:40
Като са ми заревали едни таквиа ми ти демократи, за режима на Путин, та мазоли ми хванаха ушите. И вчера в Инвесторбг по телевизия България он еър ги бяха сбрали едни демократчета, всичките от кол и въже, според критерия "хвани единия удари другия", начело с Мария Капон.
Защо да е режим бре, не е ли избран според правилата на западната демокрация? Защо не вземете да се съсредоточите по тоя въпрос. Кажете ни като сте такива умници! Защото една система или работи или не работи. В България тая система със сигурност не работи и със сигурност е тоталитарна. На запад - също и това става все по-явно. Системата в България е призната официално от западните институции (наречени "демократични"), защото ни приеха в ЕС и НАТО. Хитлер пасти да яде, Сталин пасти да яде и Путин пасти да яде.
Кога ще се концентрирате идиоти такива в същината и кога ще престанете да ни размятате евтини демагогии научени от комунистическия период и затвърдени в посткомунистическия, защото системата позволи. А позволи, защото няма разлика между комунистическата система и капиталистическата. Няма разлика в в основната си същност.
Аз казвам и доказвам, че никъде няма демокрация. Но апологетите на евроатлантизма казават че има. ОК - да кажат по същество, защо системата по която е дошъл Путин на власт не е демократична, а тая на запад е! А не да ни занимават с путьовски работи.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Говорят за Путин
04.03.2015 11:52
bgman13 написа:
Като са ми заревали едни таквиа ми ти демократи, за режима на Путин, та мазоли ми хванаха ушите. И вчера в Инвесторбг по телевизия България он еър ги бяха сбрали едни демократчета, всичките от кол и въже, според критерия "хвани единия удари другия", начело с Мария Капон.
Защо да е режим бре, не е ли избран според правилата на западната демокрация? Защо не вземете да се съсредоточите по тоя въпрос. Кажете ни като сте такива умници! Защото една система или работи или не работи. В България тая система със сигурност не работи и със сигурност е тоталитарна. На запад - също и това става все по-явно. Системата в България е призната официално от западните институции (наречени "демократични"), защото ни приеха в ЕС и НАТО. Хитлер пасти да яде, Сталин пасти да яде и Путин пасти да яде.
Кога ще се концентрирате идиоти такива в същината и кога ще престанете да ни размятате евтини демагогии научени от комунистическия период и затвърдени в посткомунистическия, защото системата позволи. А позволи, защото няма разлика между комунистическата система и капиталистическата. Няма разлика в в основната си същност.
Аз казвам и доказвам, че никъде няма демокрация. Но апологетите на евроатлантизма казават че има. ОК - да кажат по същество, защо системата по която е дошъл Путин на власт не е демократична, а тая на запад е! А не да ни занимават с путьовски работи.


да не говорим за тях. За сега го постигат, но е до време!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Противогазът ми е
04.03.2015 11:55
vmir написа:
защото без законови правомощия успява да осигури перфектната гаранция за правовия ред в Русия и да докаже на практика, че няма нужда от закони, за да бъдат неоспорими решенията на руския съд.

Има само малкия недостатък, че е прекалено демократичен и голямото му сърце и бездънната му руска душа му пречат да изпепели Европа и фашистите в нея, за да анексира тази изконно руска земя.

Тази грешка на хуманността му пречи да види, че ВВ1951 му е равен по гениалност и е перфектния бъдещ губернатор на Европа и това е голяма загуба за цялото прогресивно човечество. Защото ВВ1951 е готов да се жертва за светлото й комунистическо бъдеще и с противогаз на главата да я възроди като бъдеща съветска република, в която ще освободи оцелелите европидераси от робството на законите и използването им срещу гениалните съратници на великия Путин, повел човечеството към сияйните върхове на светлото евразийско бъдеще.


зарад теб вМИРИСАН...Смърдиш!
цитирай
10. vmir - Ми то
04.03.2015 12:44
и за мухата - лайнарка повечето аромати са смрад. Би трябвало да се досетиш кои миризми за нея са божествен аромат.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Добре де вАроматен:)))
04.03.2015 13:09
vmir написа:
и за мухата - лайнарка повечето аромати са смрад. Би трябвало да се досетиш кои миризми за нея са божествен аромат.

цитирай
12. blackpredator - Не на Филиповци
04.03.2015 13:27
vmir написа:
"Кадры решают всё!!!" А теб ВВ1951 ще те тури за губернатор най-малко на Филиповци.

На Факултето
Там е основната маса мировци
вмир, славимир, гетимир, тютюмир...
се със сини идеи и венци...
щях да забрая и сестра им
не кюри, кюретирана у главата...
цитирай
13. vmir - Много си скромен. Не на Факултето, а направо на Университето.
04.03.2015 18:52
Ще направиш квота за приемане с предимство на неграмотни и умствено изостанали. А останалите ще приемаш с изпит за величието и безсмъртието на Путин. Както и за ролята му на световен вожд на каквото ти е на сърцето. Може ли да пропуснеш възможността да осъществиш заветната си мечта?
цитирай
14. theeconomist - Е, кореш, виждаш ли колко негативизъм си събрал, след като си
04.03.2015 19:00
написал просто мнението си....?

Блеки, друже, що ти трябва да ставаш кмет на фмир. И без това живущият в покрайнините тъпак, достатъчно е усвоил мангалски манталитет от съседите си.....
Разправят, че го взели на работа в Пушкаров, за да попълнят квотота от инвалид, Малцинствен представител и гей.И ето ти куц мангал педераст!:-)))
цитирай
15. vmir - Още един кандидат - властимащ в Путландия.
04.03.2015 19:37
По-полека, бе човек да ви подхвърли малко просо и веднага кълвете. И на какво отгоре, много бързо си забравил как мамеше хората да си изгубят защитата върху спестяванията. Путлер е бита карта бе, не се фъргай така като дзвиска на страга. Няма как да го проумееш с овчия си мозък, но да ти го кажа да ми е чиста съвестта - ще яздиш българи пак, когато цъфнат налъмите. Аре бегай да чикиджийстваш по чикиджийските си фантасмагории.
цитирай
16. merlin68 - Едната от пуситата има и предишна ...
04.03.2015 21:01
Едната от пуситата има и предишна присъда за дето бесела чучула на евреи и кавказци в някакъв МОЛ:)
Ей тоя Немцов, поне си поживя, сега се смее отгоре и на едните, и на другите. А може и от долу да се смее, но все тая, на кой му пука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5062906
Постинги: 1353
Коментари: 19564
Гласове: 5478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031