Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.04.2020 23:16 - ИСТИНСКИТЕ ЦЕЛИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 1968 Коментари: 3 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                   НАРОДОВЛАСТИЕТО СЪЩЕСВУВА ЛИ РЕАЛНО ?

( в преходния пост споменах за предизборните голи обещания на бъдещите управленци, сега ще засегна истинските им цели)

ВЛАСТТА е самодоволна....
Основаното върху лъжа не може да бъде вярно. Институции, основани на лъжливо начало, не могат да бъдат нищо друго, освен лъжливи. Тази истина се потвърждава от горчивия опит на вековете и поколенията.

Едно от най-лъжливите политически начала е началото на народовластието, утвърдено още от идеята на Френската революция, че цялата власт произлиза от народа и черпи основание от народната воля. Оттук произтича теорията на парламентаризма, която до ден днешен въвежда в заблуждение преобладаващата част от така наречената интелигенция – проникнала, за жалост, и в руските безумни глави. Загнездила се е в умовете с упорството на дръзкия фанатизъм, макар че нейната измамност става все по-видима за света с всеки изминал ден.

ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ
В какво се състои теорията на парламентаризма? Предполага се, че в народните събрания целокупният народ твори законите, избира длъжностни лица и по този начин изразява непосредствено своята воля и я привежда в действие.
Но това е
идеалната представа.
Нейното пряко приложение е невъзможно – с историческото развитие на обществата местните съюзи се умножават и усложняват, отделните племена се сливат в народи или се групират, въпреки разноезичието си, под общ дъжавен флаг и накрая държавната територия се разраства до безкрай: при тези условия непосредственото народовластие става немислимо.

Така народът е длъжен да преотстъпи правото си на власт на неколцина избираеми люде и да им даде правителствена автономия. Тези избираеми люде, на свой ред, също не могат да управляват непосредствено и са принудени да избират още по-тесен кръг от доверени лица – министри, на които се поверява изработването и прилагането на законите, определянето и събирането на данъци, назначаването на подчинени длъжностни лица, разпореждането с военната сила на държавата.

Изборите по никакъв начин не изразяват волята на избирателите. Народните представители въобще не се съобразяват с възгледите и мнението на избирателите, а се ръководят от собствените си произволни умозрения или сметки, съобразени с тактиката на противниковата партия. Министрите на практика разполагат с неограничена власт и скоро те започват да притискат парламента, вместо парламентът тях. Те взимат и сдават властта не по силата на волята на народа, а защото са сложени на власт или отстранявани по силата на нечие могъщо лично или партийно влияние. Те се разпореждат с цялата сила и възможности на нацията по собствено усмотрение, раздават привилегии и милост, издържат голям брой празноглави хора за сметка на народа, при това без страх от порицание, ообено ако разполагат с болшинство в парламента. А болшинство си осигуряват чрез раздаването на всякакви благини от богатата трапеза, които държавата им е предоставила на разположение. На практика министрите са също толкова безотговорни, колкото и народните представители. Грешките, злоупотребите, прозволните действия са ежедневие в министерското управление, но кога сте чули някой да е понесъл сериозна отговорност?

ПАРЛАМЕНТА
парламентът е институция, която служи за удовлетворяване на личното честолюбие и тщеславие и на личните интереси на депутатите.
Парламентаризмът е тържество на егоизма, негово висше проявление.
Преди избори кандидатът непрекъснато се позовава в програмата и речите си на гореупомената фикция: твърди, че всичко, което прави, е за благото на обществото, че той е само слуга и мъченик на народа, че е готов да се откаже от себе си и от своите интереси в името на обществения интерес. Но всичко това са само празни думи, временни степенки по стълбата, които реди, за да стигне там, накъдето се е устремил, а после да срине ненужните му вече помощни стъпала.
Оттук нататък вече не той ще работи за благото на обществото, а обществото ще се труди в услуга на неговите цели. Доказателството вече е на лице - всички го виждаме ежедневно, за жалост.

Какво представлява парламентарната партия? На теория, това е съюз на съмишленици, които обединяват силите си за осъществяване на своите виждания в законодателната и държавната дейност.
Пленарните заседания не са нищо друго, освен представление за публиката. Държат се речи, за да се поддържа фикцията за парламентаризма: изказванията рядко водят до решения по важни въпроси. Речите служат за прослава на ораторите, за печелене на известност, за израстване в кариерата, но само в редки случаи определят гласуването. Как да гласува болшинството се решава обикновено извън заседателната зала.
На теория, народните представители вземат под внимание само народното благо, но на практика – под предлог, че се грижат за общото благо и за негова сметка облагодетелстват себе си и приятелския си кръг.
Ето такава е същността на тази институция, представяща се за цел и венец на държавното устройство.

---------------------------------
за любопитните
Според таблицата, представена в доклада , в портала за медицински изследвания medRxiv.org.
*  ако температурата е 22°C, коронавирусът е активен поне седмица, при 37°C - не повече от два дни, а при 56°C - по-малко от половин час.
Това означава, че когато навън е сравнително топло, с температури около 20 - 25 градуса, коронавируса ще умре за 6 дни. Учените откриха и жизнеспособността на вируса на различни повърхности. Те заключиха, че той може да съществува от външната страна на медицинските маски поне седмица (при стайна температура и относителна влажност 65%)
При това положение в рамките на тези данни,
.Карантината ще бъде прекратена и извънредното положение - също.



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. kvg55 - dalida,
13.04.2020 06:24
Не съществува!
цитирай
2. dobrodan - Никога и никъде народът не е имал думата :),
14.04.2020 13:21
особено откак са измислени парите/златото...
Промяна също не се очертава докато свят светува.
Нито сме по-добри, нито по-лоши от другите.
По-страхливи сме, това е очевидно.
Всеки народ има управлението, което заслужава.
"еми таквоз е то", "тъй ще е тя", "теб кво те засяга", "айсиктир", "не ми дреме"...
Жалко.
цитирай
3. sekirata - Какъвто народа такива му и управниците!
29.04.2020 16:30
Не съм го измислила аз това, но другото е ясно като бял ден.Трима генерала и тримата в различна посока ни влачат,един друг се надпреварват кой да направи така, че народът да намрази другите двама. Но само премиерът има тази власт нищо, че не го бърка да си свали маската и да се изкашля, изкиха и в парламента и не къде да е още. Ама иначе приказва, лъже та се къса. Та всъщност той откри модата да се носи маската под брадата-погледнете по улиците, модерно станало.
Мутафчийски пък получава заплахи за живота си, че иска дисциплина от народа си и прави това което му нареждат. Мигар на ББ не нареждат и при това отвън?! Президента наш-прочетете му цялата биография и чуйте какво говори И СЕГА ще разберете,че само той мисли за народа си, НО НЯМА ВЛАСТ, ПЪЛНОМОЩИЯ , А ЗАЩО ЛИ?
Ще чакаме есента с новото COVID20 -esen! И какво ли не още с тези заеми ,които ни тежат като воденичен камък и не можем да спрем или не искаме, а? Като зомбирани сме?! Страхливи? Може би, но и глуповати и разединени!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145719
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031