Постинг
25.01.2015 15:39 -
Десерт от тиква
Едва вчера се "пооправих"-не смея да го река на глас-от тазгодишния вирус и си казах да го отпразнувам!Събота-фермерски пазар под носа ми-хайде едно прясно и няколко кисели млекца,последната тиква от тези дето ги бяхме натръшкали в гаража есента-помните,нали?И рекох да експериментирам какво ще стане ако в моята рецепта от тиква с мляко на фурна премахна ориза,а разбия няколко домашни яйца,в случая 3 броя и захарта да не я разтварям,а да остане на дъното на тавичката...Стана крем-карамел с тиква!Препоръчвам ви,който обича,а който не яде такова нещо,просто ми е жал за него!Пробвайте!
Едно интервю, което ми хареса.
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Планиране към Камен Дел Витоша
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Планиране към Камен Дел Витоша
А-а-а, "експериментираш"! А кой ти го предложи, помниш ли? http://to4ilka.blog.bg/recepti/2014/10/19/tikva-s-mliako-na-furna.1306160 :)))))))))))))))))))))
Шегувам се! Но помня, че тогава и Мая се запали по идеята. Аз пък реших да направя твоята тиква с ориз - никога не бях правила - много ми хареса. А сега ти благодаря за предложението за захар на дъното - аз предваритено сгорявам захар и поливам дъното на тавичката. А така как е, не остават ли яйцата и млякото недостатъчно сладки?
Поздрави, мила Галя, благодаря за вкусното предложение! На мене ми останаха три от най-големите тикви - като срежа една, давам на още 4-ма приятели, а аз пека всеки ден по една тава - цяла седмица - поне 4-5 пъти - вече няколко месеца тормозим всичките си гости с неизменен тиквен десерт - едва вчера направих торта:))).
Дано повече не се разболяваш, че без тебе в блога е скучно /и гладно/:))))) Прегръдка!
цитирайШегувам се! Но помня, че тогава и Мая се запали по идеята. Аз пък реших да направя твоята тиква с ориз - никога не бях правила - много ми хареса. А сега ти благодаря за предложението за захар на дъното - аз предваритено сгорявам захар и поливам дъното на тавичката. А така как е, не остават ли яйцата и млякото недостатъчно сладки?
Поздрави, мила Галя, благодаря за вкусното предложение! На мене ми останаха три от най-големите тикви - като срежа една, давам на още 4-ма приятели, а аз пека всеки ден по една тава - цяла седмица - поне 4-5 пъти - вече няколко месеца тормозим всичките си гости с неизменен тиквен десерт - едва вчера направих торта:))).
Дано повече не се разболяваш, че без тебе в блога е скучно /и гладно/:))))) Прегръдка!
спомням си,тогава не го направих,защото с магазинските яйца и мляко от кутия няма как да стане,сега случаят беше друг!Мислех си дори,че няма нужда от снимка,но...ако се вгледаш,ще видиш колко жълто стана!Относно захарта,права си,не е достатъчно сладко така,следващия път на дъното захарта в тавата и след като се карамелизира малко-тогава всичко останало,защото все гледаме да не прекаляваме с тази "пущина",но е по-хубаво ако е по-сладичка!На твоите приятели им завиждам на угощението с тиква!Приемам шегички всякакви,давай следващите!
цитирайТърсене