Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 20:54 - Домашен крем против бръчки – естествен лифтинг ефект за стегната и млада кожа само след четири дни!
Автор: taniatsiolakidou Категория: Рецепти   
Прочетен: 2760 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.09.2017 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Домашен крем против бръчки – естествен лифтинг ефект за стегната и млада кожа само след четири дни!

image
 

1. 1 Чаена лъжичка мед

2. 2 супени лъжици бадемово масло

3. 2 капки йод

4. 1 супена лъжица глицерин или медицински вазелин

5. 2 супени лъжици арганово масло

6. 2 супени лъжици рициново масло

7.10 гр. кехлибар на прах

8. 30 мл. розова вода или минерална, или изворна вода.

Приготвяне: Можете да изсипете всички продукти в по-голяма кутийка от крем или бурканче /тъй като кремът ще излезе около 60 мл., можете да изберете кутийка от 100 мл./, като водата предварително е леко затоплена. Затворете капачката на кутийката и енергично разбийте всички съставки за крема. Съхранява се в хладилник до 6 месеца.

Употреба: Нанасяйте крема сутрин и вечер преди лягане на тънък слой с леко потупване върху добре почистена кожа. Преди употреба, енергично разклащайте кутийката.

ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕТЕ ДА СЛОЖИТЕ В КРЕМА НЯКОЛКО КАПКИ ОТ ЛЮБИМИЯ СИ ПАРФЮМ ИЛИ ДРУГИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА.

Същата рецепта можете да използвате при направата на лосион за тяло, като в този случай водата е 60 мл., а глицеринът е 2 супени лъжици.

Домашен крем против напуканите пети и загрубели и състарени крака

1. Чаена лъжичка мед

2. 100 мл. зехтин или свинска мас

3. 3 супени лъжици глицерин

4. 10 гр. кехлибар на прах

5. 50 мл. розова вода

6. По 1 с.л. цвят от жълт кантарион, невен и лайка, ако не разполагате с пресни може и изсушени цветове от билките. Също, ако не разполагате с някоя от билките не е фатално, увеличете дозата на останалите - имайте на предвид, че и трите билки имат сходни лечебни качества!

Приготвяне: Поставете сместа от билките и зехтина в тенджерка или джезве и варете на много слаб огън в продължение на 5 - 7 минути. След това филтрирайте горещата мазнина през няколко слоя марля.

Можете да изсипете всички продукти заедно с вече готовото топло билково масло в по-голяма кутийка от крем или бурканче /тъй като кремът ще излезе около 170 мл., можете да изберете кутийка от 200 мл./. Смесете всичко докато маслото е все още топло! Затворете капачката на кутийката и енергично разбийте всички съставки за крема. Съхранява се в хладилник до 12 месеца.

Нанася се 1-2 пъти на ден, докато пукнатините по петите изчезнат напълно, а кожата стане гладка, нежна и изпъната.

Не забравяйте преди да нанесете за първи път крема, да вземете баня и да изтъркате петите с пемза. Тази процедура, изпълнена преди нанасянето на крема, увеличава неговата ефективност!

Рецепта на Клеопатра за стегнато лице и тяло

В Древен Египет красотата и съвършенството са били издигнати в култ. Именно от там произхождат едни от най-известните козметични процедури за коса, тяло и лице с натурални съставки и подмладяващо въздействие. Клеопатра VII Филопатор е от гръцки произход и е родена през 69 година пр.н.е. в Александрия, Египет. Самоубива се на 12 август 30 пр.н.е. чрез ухапване от „Свещената Кобра“, нейната пазителка, дарена ѝ от храма на Слънцето. На 39 години тя излъчвала младост и жизненост. Имала е изключително стегната кожа и тяло без следа от възрастови промени във външния й вид. Нейната смърт и величествената й красота е била документирана от Плутарх в "Сравнителни описания на живота. Антоний, LXIХ" Рецептата на Клеопатра е била поместена в това съчинение.

А ето я и нея: равни части кехлибар на прах, мед, канела на прах и прясно мляко се смесват с интензивно бъркане и веднага се полагат като маска върху измитата кожа. Време на действие - най-малко 30 минути.

Закуска на Клеопатра: чаша мляко подсладено с мед, канела и щипка кехлибар на прах.

Как действа янтарната киселина в организма

Янтарната киселина участва в процеса на клетъчното дишане - тя е едно от междинните вещества, което се обазува и разгражда в така наречения цикъл на Кребс. Цикълът на Кребс представлява последователност от химични реакции, протичащи в аеробните организми. В резултат от него се образува основното количество енергия при организмите, които използват за дишане молекулен кислород.
Янтарната киселина е нетоксично вещество, което не прониква в неповредените клетки в спокойно физиологично състояние, а действа само върху възбудените клетки. Ефективна е в малки дози. Оказва оздравяващо въздействие върху отслабения организъм. Действа като неспецифичен биостимулатор.
Установен е широк диапазон от въздействия на янтарната киселина върху организма: тя стимулира нервната система и работата на дихателните органи, укрепва сърцето, бъбреците и червата, лекува анемия и разстройства на мускулната система, има противостресово, противовъзпалително и антитоксично действие.
Янтарната киселина действа като биостимулатор и на растенията, например, ускорява узряването на плодовете.
КЕХЛИБАР НА ПРАХ, КАКТО И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ ИЛИ ПРОЧЕТЕТЕ ОТ ТУК:   http://www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewItem/369/baltijski-kehlibar-na-prah-kehlibarena-pudra-za-zdrava-stegnata-i-elastichna-koja.html
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taniatsiolakidou
Категория: Забавление
Прочетен: 323355
Постинги: 36
Коментари: 48
Гласове: 111
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031