Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.03.2015 06:15 - ТУКА ИМА - ТУКА НЕМА! БЪЛГАРСКА РАБОТА....
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2466 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 30.03.2015 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                     КАК ДА УБИЕШ БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО?
                          вносът  -  метод за убийството на бг- производството
          



ПЪРВА ФАЗА
Евтината китайска и турска стока подби цените на българските изделия и заля пазара масово с евтини боклуци, които не издържат дълго. Големите ел.молове съсипват пазара на българската стока с високи цени на нискокачествени стоки.
Те работят на принципа - колкото една стока е по-евтина - толкова  цената й може да се вдигне. По този начин търговеца избива кражбите в магазина и печалбата му е двойна. Ако продава българска стока с високо качество, няма да има такива печалби, и той го знае много добре. Затова продава боклуците на Китай и Турция и...печели от това.
Печели и от:  дефектни стоки - II качество (ама никъде не го пише). Също и дефектни "енергоспестяващи" крушки, които гърмят при първото си включване.Има ги във всички магазини за ел.материали.
При китайските или турските стоки дефекта им е в качеството на материала, от който са направени. Например на щепселите клемите за заземяване ръждясват, понякога и пластините на разклонителите, както и болтовете. При някои "марки" български стоки - същото качество убива желанието на майсторите да купуват голямо количество, както се предлагат по борсите в кашони. Всеки майстор предпочита да купи стоката в кашон, все пак той работи с тези стоки. Оборудва сгради, магазини, строежите - новите домове се обзавеждат с дефектни конзоли, контакти, щепсели, ел.уреди и т.н. И когато тази стока е дефектна или с мн.ниско качество, са възможни нещастни случаи за които човека плаща с живота си (токов удар или късо съединение).
В България няма установен СТАНДАРТ на вносните ел.уреди, ел. материали и ел. инструменти. В чужбина обаче има. Дори в Русия има такъв стандарт и там всеки електричар, строител, дограмаджия или зидар знае че, ако не спазва стандартите, обекта няма да бъде приет и жилището ще стане опасно за здравето на обитателите му.


ВТОРА ФАЗА
Българските контакти ги има дори и с цени по-ниски от турските. Ама е факт, че много трудно можеш да намериш на едно място каталог с такива. Което е много странно. А има поне няколко фирми, които произвеждат контакти. Една  от тях има сайт, но само на английски, не и на български,сякаш не са направени за българи.
Има много български търговци, които търгуват с Китай. Те информират китайците какво качество ще се продаде на нашия пазар, какви да бъдат цените и други изисквания. И така като едното нищо може наши търговци да подриват родната индустрия, като изнасят български изделия в Китай, за да бъдат прекопирани с по-ниско качество, по - ниски цени и да бъдат откраднати нашите пазари. Използва се маркетинговата стратегия на крупни марки.
Тройните бакелитови разклонители са се правили в Завод Найден Киров Русе и в ССБ Успех Варна, а сега по някаква причина се правят от Технил във Велико Търново, но със стария дизайн!? А в Русе се правят пак тройни бакелитови, но по-тесни и четвъртити (не трапецовидни).Променят се вида и качеството, но цената им остава висока. Кабелите, особено силовите. Виждаме ги по магазините, навити на рула,без маркери, без обозначения. Кой кабел за какво служи - няма знаци никакви.отделно от това и магазинерите не знаят. Калпава работа. Купували сме кабел за трифазен ток, чийто краища са различни. От единия край е четирижилен, от другия - трижилен. Мръсни и зацапани кабелите стоят по рафтовете с месеци.ако преди години за метър кабел давахме стотинки, днес метъра е вече левчета.
Изолирбанд трудно се намира читав, повечето такива са със съмнително качество, китайски, едни такива разстегателни и се отлепват лесно, не изолират, бие ток през тях. Българския изолирбанд  изчезна от щандовете, сякаш някой умишлено го крие, ако въобще се произвежда вече.


Иначе у нас си имаме това:

Асоциация на електроинженерите в България (може да бъркам точното име), която се занимава с лобиране и европроекти...и....(подкупи). От такива главата боли. Бол са и никнат като гъби. Асоциации, комисии, все люде от висшата класа. Тези хора от бурмички и некачествени клеми не се интересуват. Тях качеството на стоките не ги касае. Те живеят във висините. Пазарът на потреблението не ги занимава. Те ПЛАН за изпълнение нямат!


Трябва си баш майстор - БДС. Това е СТОЖЕРЪТ на икономиката ни! Без него сме загубени!


Ако икономиката ни беше нормална, щеше да се знае кое къде, от кого и кога е произведено. Щеше да има продуктови номера и каталози, он-лайн магазини, контрол на качеството и стандарти. Да може човек като му трябва нещо, да си го поръча по каталога и да знае, че ще дойде точно това и с точно такова качество. Например - троен разклонител на Технил без кабел  имат дефектни винтове на капака, лоши резби и лошо занитени месингови нитове М3, както и защитни пластини от тънка поцинкована ламарина, вместо от месингова,каквато имаха преди години. Тръгнеш ли да дириш български ключове и контакти по магазините, никога няма да намериш всичко от една серия, цвят, няма аксесоари като рамки и т.н.


Затова крайно време е да се включи БДС - български държавен стандарт!

Да се знае, да се вижда и да се купува!




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
27.03.2015 06:39
Как да убиеш българското производство и българина естествено!
Убийството на производството преследва по-далечна цел!
Защо, изпълнителите са компетентни!
За тази цел е бил наясно още Стамболов!
Приятен ден!
цитирай
2. dalida - Как да не го е яд човек, в България живее, а магазините пълни с китайски и турски стоки
27.03.2015 12:43
А наши стоки в Китай или Турция,толкова "качествени" има ли?
ел.уреди - боклуци за милиони

те ако бяха с качеството на Германия или Русия, нямаше да са по нашите бг-магазини.
Тук виреят старите ком.държавни поръчки натрупали милионите си в КТБ и сега като им отнеха паричките са болни. Хак им е - който ламти за много, няма нищо. Жалкото е за обикн. потребител - той е на мушката, хем беден, хем нещастен. Гърмят уреди заради фабрични дефекти, гърмят ел.крушки "нискоенергийни", на където и да погледнеш - плачевна история. Иначе магазините са пълни със стока, няма оборот, няма пари, няма заплати, няма и печалби. Как си плащат разходите просто не се знае, от къде имат пари като нямат оборот?
Ами виждате ли какво се случва с магазините продаващи климатици? Фалират! Тук имаше магазин, но вече го няма. Климатиците също са боклуци ама от "сой", плащате над 2К и получавате голям К -боклук. И ремонтите му скъпи и поддръжката му не е евтина. Абе хора, как не ви се свидят да давате по 1500 - 2000 лв за климатик, който не топли и харчи куп пари. С обикновен конвектор за тези пари ще се отоплявате цяла зима при минусови градуси и няма пари за ремонти. Като се развали - в магазина и купувате нов. 50 лв струва, не са хиляди. Един такъв може да изкара 2 години без ремонти.
Ми, боклуци по магазините "дал господ". Като погледнеш - къде ли ги няма. климатици, дом.уреди, електроуреди, ел.инструменти, фрези, кафемашинки, сешуари....все от "сой" с добри марки,наложили се на пазара от години. Ама да знаете че: марката, кола не кара! Двигателя е важен! На климатика компресора е важен, а на всеки друг уред - моторчето е важно. другото е РЕКЛАМА.
цитирай
3. andri - СПОРЕД министерството на храните,
28.03.2015 14:44
САМО 20% от храните на нашия пазар са БЪЛГАРСКИ.
Всичко друго е внос, без гаранции за качество!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158171
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031