Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.11.2010 21:07 - ЗЕМЯТА В КАТАКЛИЗЪМ
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 9107 Коментари: 13 Гласове:
16

Последна промяна: 09.04.2015 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                  ПОЛЮСИТЕ

Според някои учени, циклоните местят полюсите


image


До неотдавна, около 1950 година, хората вярваха, че изместването на полюсите никога не става или ако става, то е веднъж на милиарди години. Но фактически полюсите се изместват през 12 500 до 13 000 години, или казано с други думи, всеки път, щом ние стигнем до тези специфични точки от процесията на равноденствията. Това явление става естествено и редовно. Учените откриват сега, че наистина е имало повече обръщания на полюсите в историята на нашата планета.

Не само че редовно е имало изместване на полюсите, но и те са разменяли местата си, северният полюс е ставал южен и, обратно, южният е ставал северен. Полярните шапки са били вече на екватора. Вие можете да откриете морски черупки на практика по цялата планета - на върха на Скалистите планини и дори в езерото Титикака, което се е намирало под водата, а сега е на 3 600 метра надморска височина. По-голямата част от тези данни са резултат от анализи, проведени от учени върху проби, извлечени от под морското дъно, като дължината на пробите варира от 15 сантиметра до 300 метра, при което става възможно да се направи "прочит" на седиментите точно така, както се прави при пръстените по стволовете на дърветата.

Изместването на полюсите е впечатляващо. С използуване метода за датиране чрез йони на въглерод 14, възможно е да се предположи, че преди около 12 000 години северният полюс се е изместил от залива Хъдсън, който сега е на 60 градуса северна ширина и 83 градуса западна дължина, до сегашното си местоположение в Северния ледовит океан или Арктика.

Сега ние физически се намираме на линията, разделяща съзвездията Дева и Лъв. Като наблюдаваме небето, виждаме, че преминаваме от ерата на Риби към ерата на Водолея, но физически преминаваме от Дева към Лъв. Това обяснява защо Сфинксът е едновременно и дева, и лъв, символите на съзвездията Дева и Лъв.

John White дава значителна информация по този въпрос в книгата си Pole Shift (Отклонението (Люлеенето) на полюсите) . В северната част на Сибир има следи от хора, бизони и дървета, разкъсани и направени на парчета от някаква невероятна сила, а след това напълно замразени мигновено. В момента на замразяването бизоните са имали в стомасите си храна от тропическа растителност. Трябва да се отбележи, че при спадане на температурата се образуват повече от двеста различни вида лед в процеса на замразяването. Тези останки са така дълбоко заровени под горната част на ледовете, че храната е запазена и днес, 12 500 години по-късно. Отклонението на полюсите става много бързо. В действителност необходими са само двадесет часа, за да се извърши цялостното изместване.


Доказателства и факти

В своя бестселър "Земята в катаклизъм", историкът Имануел Великовски описва какво би се случило, ако се премести земната ос:

"Нека приемем като работна хипотеза, че под влиянието на някаква сила се премести оста на Земята. Веднага ще последват земетресения по цялата Земя, ще се завихрят множество урагани, а океаните и моретата ще залеят сушата на няколко стотин километра навътре, носейки тиня, и морски животни. Ще изникнат нови планини, езера ще се изпразват за секунди, реки ще променят коритата си. Горите ще бъдат пометени от ураганите и залети от океаните. Някои от моретата ще се превърнат в пустини, а плодородни земи ще се озоват на няколко хиляди метра под морското равнище.

Ако тези събития са съпътствани от смяна в честотата на въртенето на земята около остта й, водата в екваториалните океани би се изтеглила към полюсите заради центростремителната сила. Всеки може да си представи груба картина на това, което ще последва. Изместването на земната ос ще промени климата на цялата Земя, което ще доведе до изчезването на много животински и растителни видове.

Хапгуд и Великовски не правят своите теории на базата на въображаеми опори. Теорията, че земната кора плава върху магма е от 50-те години на 19 век. Доказателства, събрани по целия свят, говорят за един или повече катаклизми в миналото на Земята. Най-ранните от тях са датирани съответно през 1500 г. пр. н. е. и 800 г. пр. н. е. Великовски използва събраните научни доказателства за тези катаклизми в опит да отговори на въпросите: Какво е накарало тропични гори да растат в полярни региони? Каква е причината за голямата вулканична активност в миналото? Защо земетресенията са били толкова много и така силни в миналото?

Теориите за градивността и еволюцията поддържат мнението, че според геологическите находки от незапомнени времена нашата планета изпитва само малки промени - причинени от вятъра или водата например - които по метода на натрупването стават причина за глобалните промени. Тези теории обаче не могат да обяснят големите революции в природата.

Великовски пише още: "Събраните данни показват, че големите световни катастрофи са били придружени или от преместване на земната ос или от смущения в денонощните и годишните движения на Земята. Състоянието на скалите с вулканичен произход и запазени магнитни свойства много по-силни от тези, които би могло да предизвика земното магнитно поле, показват същността на действащите сили в тези катаклизми. Много от световните феномени, причините за които са слабо познати, се обясняват с една единствена причина. Това е или внезапна смяна на климата, или промяна на границите на океан, или образуване на ледена покривка. В други случаи е продължителен дъждовен период, появяването или изчезването на планина, издигане и потъване на брегове, промяна в магнитното поле на Земята, но никога няколко или всички заедно. Ако се задълбочим в теориите на Великовски, Хапгуд и хиляди други геолози, палеонтолози и археолози, сред които и Айнщайн, виждаме същите тези причини, но съчетани в едно като следствие от преместването на земната ос.

ЕДИН МАМУТ ГОВОРИ

Поддръжниците на теорията за катаклизмичната промяна правят този мамут един от главните й аргументи. Всички останали или се опитват да я заобиколят, или да обяснят по някакъв смешен начин. Въпреки това мамутът доказва по категоричен начин, че има възможност за драстична смяна на климата практически само за миг.

Не говорим за промяна от няколко градуса географска ширина или дължина, а за огромна промяна, чиято същност показва, че климатичните зони са се завъртяли с поне четвърт от земното кълбо. Това в действителност показва, че разположението на полюсите също се е променило. При това то не е станало, както някои последователи на катаклизмичната промяна смятат -
постепенно, а изведнъж, за по-малко от ден. Този факт добавя още повече "лютиви подправки" към историята на мамута, тъй като официалната наука ( науката, която учим в училище ) все още не е "твърдо" убедена във верността на теориите за преместване на полюсите, а сега й се налага да приеме, че такава смяна не само е станала, но е приключила за един ден!


НАСА ( САКА - Северно Атлантическа Космическа Агенция ) подвърди представата за Вселената като електромагнитна структура. Главния принос за това имаше откритието, че системите от пръстени и луни около газовите планети следват линиите на техните електромагнитни полета. Както и да го въртим, излиза че електромагнетизма определя
разположението на материята ( следователно и на полюсите ). От това следва, че промяната в електромагнитното поле може да е причина за "скока" на полюсите.


Учени от университета в Лайпциг са разработили модел, според който нашата планета функционира като едно огромно динамо. Металите и скалните късове имат магнитни свойства. Когато техните магнитни линии се пресекат, механичната енергия се превръща в електрична и планетата се зарежда електромагнитно. Така планетата изгражда свое собствено магнитно поле.
Изследването на Лайпцигския университет доказва също, че системата е много нестабилна.

Знае се, че електромагнитните полета могат да сменят поляритета си. Това разбира се важи и за земното магнитно поле. Планинските хребети са свидетелство за това. Те са се формирали един след друг по време на големите катаклизми от потоците лава, бликащи от океанското дъно. При изстиването на лавата, магнитните частици запазват тяхната посока, следователно те показват разположението на магнитните полюси ( които са близо до географските ) в момента на застиването.
Насочеността на магнитните частици показва, че тези катастрофи са били съпътствани от смяна на разположението на полюсите.

Измерванията на магнитните частици са направени в различни хребети и показват, че те са сменили посоката си диаметрично ( т. е. на 180 градуса ) поне 170 пъти за последните 70 милиона години.




източници:
http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=1466.0





Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. golden - Магнитното поле на Земята ние не го виждаме.
21.02.2011 15:01
Всяко усилие е напразно: нашите сетива не могат нито да видят магнитното поле на земята, нито да го почувстват. И все пак то има важна функция за земния живот. То действа като щит срещу обстрела с опасното космическо лъчение, което всеки ден атакува земята.
цитирай
2. golden - и още нещо,
21.02.2011 15:04
учените казват, че магнитното поле имало пробиви и там където те се случват преминават космическата радиация, а слънчевите изригвания могат да причинят смущения в енергийната система на Земята.
цитирай
3. анонимен - Полянов. Мамутите
23.02.2011 16:23
Моето лично мнение е, че измирането на мамутите може и да е последствие от катастрофа, но по вероятно е да е вследствие на сравнително бърза промяна в климата, комбинирано с избиването им от хората. Доказано е, че при промяна в посоката на големите морски течения (което може да се случи!), цялостния климат, в големи области също ще се промени и то с голяма скорост. Тезата за "полярния" начин на живот на мамутите е подкрепена с доста факти - космената им покривка е била пригодна за сурови зимни условия (днешните мускусни овцебикове от Гренландия имат подобна). Едновременно с това, иглолистните тайги и тундрите на днешен Сибир, изглеждат неприемливи, като вариант за "жизнена" среда на мамутите. Климатът, вероятно е бил по-мек, с повече "пасища" и широколистни гори.
цитирай
4. анонимен - Рекс. Интересна статия, но...
23.02.2011 16:25
Всяка от хипотезите, има своята "привлекателна" страна, но си остава хипотеза, неподкрепена с достатъчно факти!
Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Полянов. Мамутите -2
23.02.2011 16:29
Такива големи животни не биха оцелели в арктически условия с оскъдна храна, а и такова огромно туловище не може да запази топлината си при такива екстремални условия. Но очевидно теорията за катастрофите не е привлекателна за еволюционистите, защото противоречи на техните принципи.

Само че на Земята изобщо не й пука за принципите на дарвинистите, тя си има свои принципи. И това са фактите, които виждаме. По-правилно е вместо да се мъчим да нагаждаме някои не дотам приятни факти в една общо приета догма, на базата на тези факти да разработим нови мисловни модели.

Така се прави прогрес в науката.

цитирай
6. анонимен - Bеdaе1 каза...
23.02.2011 16:31
Мамутите както и други едри животни са по-приспособени за живот в студени условия. От всички мечки арктическата (морската, бялата) мечка е най-голяма. Именно голямото тяло служи като буфер срещу студа. Този начин на запазване и производтво на топлина го има и при много животни от групи, които би трябвало да са пойкилотермни (студенокръвни): някои акули, някои влечуги.
Храната, с която се е хранил мамута е характерна за субарктика и зони с умерен климат. Видът е имал голям ареал.

цитирай
7. анонимен - Полянов каза.....
23.02.2011 16:34
Откровено казано.
Аз не съм специалист по биология или зоология, не мога да преценя доколко изброените факти отговарят на истината, но ми харесва алтернативния поглед на автора на статията. Смятам че за да се открие изобщо нещо ново, в която и да било наука, са нужни точно такива алтернативни теории и нови пътища, по-различни от утъпканите. Освен това статията е написана на достатъчно достъпен език, без да се злоупотребява със сложни и неразбираеми научни термини. За мен поне статията беше доста интересна и за това благодаря на автора и го поздравявам за чудесния материал!

цитирай
8. dalida - Здравей Рекс!
23.02.2011 17:09
анонимен написа:
Всяка от хипотезите, има своята "привлекателна" страна, но си остава хипотеза, неподкрепена с достатъчно факти!
Поздрави!

---------------------------------------
Сигурна съм, че има достатъчно доказателства поместени в научните документи.
Трябва някой да ги публикува, за да се запознаем и ние с тях.
цитирай
9. dalida - Статията е интересна.
23.02.2011 17:11
анонимен написа:
Откровено казано.
Аз не съм специалист по биология или зоология, не мога да преценя доколко изброените факти отговарят на истината, но ми харесва алтернативния поглед на автора на статията. Смятам че за да се открие изобщо нещо ново, в която и да било наука, са нужни точно такива алтернативни теории и нови пътища, по-различни от утъпканите. Освен това статията е написана на достатъчно достъпен език, без да се злоупотребява със сложни и неразбираеми научни термини. За мен поне статията беше доста интересна и за това благодаря на автора и го поздравявам за чудесния материал!
----------------------------------------
И да, интересна е и затова я публикувах тук.


цитирай
10. dalida - УЧЕНИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ: 1
08.05.2011 00:25
Северния полюс
На Земята има два Северни полюса - географския и магнитния.

Географския северен полюс е най-северната точка на планетата. Намира се на 90 градуса северна дължина, а всички меридиани се събират в него. Земната ос свързва Северния и Южния полюс. Северния полюс се намира на около 750 км от Гренландия в средата на Арктичния океан, който на това място е дълбок около 4087 метра. През повечето време полюсът е покрит с лед, но понякога е забелязвана и вода на в района около полюса. Скоростта на въртене на северния полюс може да е приеме за 0, сравнена със скоростта на въртене на Екватора - 1660 км за час. Линиите на часовите зони са толкова близо на полюса, че когато е нужно точно време се използва универсално координирано време. На северния полюс половината година е ден, а другата половина - нощ ( полярен ден и полярна нощ ).

Северния магнитен полюс се намира на 1600 километра на юг от северния географски полюс на 78°18` северна дължина и 104° западна ширина. Той се намира на югоизток от канадския остров Нинавут. Магнитния полюс на земята е единия полюс на земното магнитно поле и затова компасите сочат към него. Магнитното поле на Земята, а заедно с него и Северния магнитен полюс се изместват всяка година, така че тези, които използват компас за навигация, трябва да се информират редовно за това изместване. Когато е определен за първи път през 1831 година, той се намирал на хиляди километри от сегашното си място. Националния геомагнитен институт следи движението на Северния магнитен полюс и отчита средна преместване от 15 км на година. Северния магнитен полюс се премества и в еднодневен цикъл, като всеки ден променя разположението си с 80 километра от средната му точка.

цитирай
11. dalida - УЧЕНИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ: 2
08.05.2011 00:27


Геофизиците знаят от около половин век, че твърда, подвижна част на планета може да се движи бързо при определено положение на нейната ос на въртене. Процесът е наречен "истинско полярно изместване". Според Киршвинк то не е като познатото ни движение на тектоничните плочи. Последното се предизвиква от пренос на топлина в земната мантия, докато истинското полярно изместване е следствие от дисбаланс в масата на планетата, което според законите на физиката води до изместване към равновесното положение със значително бързи темпове. По време на това преместване цялата твърда структура на планетата се движи едновременно.

Аналогия на ефекта можем да направим чрез един прост опит. Нека циментираме противоположните краища на една баскетболна топка, а след това да я завъртим. Ако я завъртим с тежестите на екватора, тя ще продължи да се върти без никакво изместване. Ако я завъртим на една от тежестите обаче, топката ще започне да се върти, така че тежестите в края на краищата ще се окажат на екватора. В този случай топката изравнява своя максимален инертен момент с оста на въртене, както се изисква от законите на физиката.



Геоложките образци, събрани в Австралия ( където има най-добре запазени седименти от епохата на Пангея ), показват, че целия континент се е завъртял обратно на часовниковата стрелка с близо 90 градуса. Това завъртане е започнало преди 534 милиона години и свършва някъде в средата на Камбрия.

Северна Америка, от друга страна, се движи бързо от късния Предкамбрий до Средния Камбрий, като за това време сменя разположението си отюжното в северното полукълбо. Дори видовете морски скали, преобладаващи в различните географски райони - карбонати на тропиците и глини и конгломерати в по-големите ширини, доказват палеомагнетично насочени движения. Палеомагнетичните посоки са точни до 5 градуса. Тъй като полюсите се премествали много бързо, може да се определи и приблизителната географска дължина.

Хипотезата на Киршвинк е тествана много пъти, и може би това е вярното обяснение на еволюционния взрив от преди половин милиард години.

цитирай
12. dalida - УЧЕНИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ: 3
08.05.2011 00:31
Разместване на земната кора
През 1958 г Чарс Хапгуд предполага, че земната кора е претърпяла много размествания, а геоложките концепции за придвижването на континентите е разширяването на океанското дъно дължат своята същност на първично преместване на кората. Според Хапгуд преместването на земната кора е станало възможно, благодарение на пласт втечнени скали на около 160 километра под повърхността на Земята. Едно изместване на полюсите би станало причина скалите в кората да бъдат изложени на магнитни полета от друга посока.

Преместване на земната кора означава движение на цялата твърда обвивка на Земята върху вътрешните й пластове. Когато това става, планетата претърпява климатични промени. Климатичните зони остават същите, тъй като те се определят от Слънцето, но вече обхващат различни континенти. Последствията от такова преместване на земната кора биха били катастрофални. По цялата повърност ще има земетресения, а предезвиканите от тях огромни приливни вълни и цунамита ще се разбиват в бреговете на континентите и ще заливат по-ниските части. Старите палярни шапки ще се топят и ще повишават допълнително океанското равнище.

Друг учен, Вавилов, открива пряка връзка между възникването на земеделието и земите над 1500 метра над морското равнище. Работейки с презумцията, че магнитните полюси винаги са близо до полюсите на въртене, Хапгуд събира геомагнитни скални проби, от които се вижда, че най-скорошното разместване на земната кора е от преди 17.000 да преди 12.000 години. Според тези проби Северният полюс се е преместил от района на залива Хъдсън ( Канада ) да сегашното му място в Арктичния океан.

Ланглей и Хансън, други учени, събират информация за климатични промени, според която е имало големи климатични промени преди 12.000 години. По това време става масовото измиране през Плеистоцена, повишава се морското равнище, приключва ледената епоха, появяват се първите следи от земеделска дейност.

цитирай
13. dalida - УЧЕНИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ: 4
08.05.2011 00:33
Ако ужасът на преместването на земната кора ни сполети днес, прогресът и хилядите годин еволюция ще бъдат пометени напълно от повърхността на земята за няколко десетки години. Тези, които живеят близо до високи планини, имат шанс да оцелеят, но те ще оставят в долините всички плодове на цивилизацията, градени хилядолетия. Само няколко десетки години след това за разрушителните оръжия, мощните машини, и дори за домакинските уреди, ще се говори като за нещо фантастично. Може би оцелелите ще предават тези истории на децата си, а те на техните деца, а когато след още няколко хиляди години техните потомци може би ще достигнат нашето ниво на развитие, истиността и първоизточника на тези истории ще са забравени, и те ще бъдат обявени за "митове" и "легенди" за "боговете" от "древността". Въпреки това ще се намерят достатъчно смели хора, които в да следват митовете в търсене на "изгубени земи" и "митични градове" ( като Ню Йорк, Париж... ), Те дори може да следват карти, прерисувани от картите, оцелели на някой кораб или подводница.

Такива събития може да са се случили в миналото, може да се случат и в бъдеще. Но в училище не ни учат на това. Въпреки това аз се надявам вие да продължите да търсите истината в митовете на древните, които са запазили, макар и в изменен вид, част от културата и науката на нашите неизвестни предци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157712
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031