Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.01.2011 02:57 - НАСА срещу пророците
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 24996 Коментари: 36 Гласове:
34

Последна промяна: 09.04.2015 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                     НАУКАТА   Е  КАТЕГОРИЧНА

  Пророчеството, претендиращо че се базира на факти, се разпостранява свободно. В Холивуд също обърнаха внимание и Роналд Емерих засне филм за 2012 година, който напълни касите на  филмовата индустрия с милиони, благодарение на наивността на хората.

Според поверията които се ширят, в 2012 година планетите се подреждат в една линия, затова тази година се счита за "предвестник на злото". Предсказанието идва от разни врачки - екстрасенси и пророци - болни на тема " апокалипсис".
"Заплахата" идвала от планетата Нибиру, която щяла да се блъсне в Земята на 21.12.2012г.

Но, това предсказание  не  е  ИСТИНА !
Тайнствената планета Нибиру е вече открита от НАСА.
Открита е още  от 1982 година. Учените са на мнение, че планетата е голяма колкото Сатурн и по-малка от Юпитер.
(долу на снимката се вижда)

Междувременно, тайнствената планета Х, известна на шумерите, като Нибиру, се появи на хоризонта. От 15 май, 2009 Нибиру може да се види с малък телескоп, а от май 2011 тя ще достигне яркостта на Венера и ще бъде най-яркият обект на небето след Слънцето и Луната. От май 2012 година Нибиру ще свети по-ярко от Луната, и ъгловия размер на нейният диск ще отстъпва много малко на слънцето.
2012 - година. Много езотерични източници казват, че тази година ще доведе до огромни промени. Така, според хронологията на маите, през 2012 г. е краят на ерата Риби, която е продължила повече от пет хиляди години, и започва епохата на Водолея. Древния календар на Маите, уникален и изключително точен, разделя съществуването на Вселената, на няколко цикъла. Според неговата хронология, на 21-ви декември 2012 ще настъпи краят на един цикъл и ще се сложи началото на нов.


Това предсказание на древните Маи учудващо съвпада с текстовете, и предвижданията на древните шумери, местното племе на Нова Зеландия, маорски, на хопи и на много други, независими един от друг източници.

- Календара на индианците Чероки завършва през 2012 година.
- Индианците Зулу вярвали, че през 2012 г. света "се обръща с главата надолу”.
- Календара на маите завършва през 21 декември, 2012 г.
- В 21 век, за индианците приключва ерата на Кали-Yuga, следвана от подновяване на времето.
- Египетският календар завършва през 2012 година.
- Инките са нарекли годината 2012 – "времето за среща със себе си”, ацтеките – „Шестото слънце”.


В шумерските царски списъци са описани първите царски селища на анунаките, мандатите на първите владетели преди потопа в "саровете", това са циклите, всеки от които трае по 3600 години.
Една обиколка на Нибиру около Слънцето трае 3600 земни години. Това означава, че орбитата й е огромна, разтегната в пространството наречено космос.
Ако наистина родината на човечеството е била Нибиру, как са живяли там анунаките, след като на планетата температурата на
атмосферата е ниска, далеч е и от Слънцето, а е доказано, че без светлина и слънчева топлина нищо не може да вирее, няма живот.

Може би шумерите не са имали предвид планета, а космически кораб с име Нибиру. Кораб, звучи по-приемливо. Планета някак си  не се  връзва с атмосферните изисквания за живот и развитие на живи организми, без светлина и топлина, без вода и кислород.

През декември на 2012 година Земята и Слънцето са в една линия с центъра на Млечния път. "Но, това се случва почти всяка година" - казват учените от НАСА. А, колкото до сблъсък с друго тяло като комета, метеорит или астероид, НАСА казва:" За последен път това се случи преди 65 милиона години, което скри
динозаврите някъде".

Ние не живеем  в средновековието. Нашите учени са доказали, че за сега няма никаква опасност някоя планета, комета или чуждо тяло което обикаля около Слънцето и е достатъчно близо до Земята, да ни унищожи. Учените допускат вероятност да има токов удар и да пострадат електрозахранването и сателитите. Нищо по-сериозно не заплашва нашата планета. Освен това, няма никакво научно доказателство в подкрепа на твърденията за апокалипсис през 2012 година.

Така че не се плашете, че през 2012 идва краят на света. Изчакайте учените да опровергаят всичко. Ако излезе друга идея за края на света, не си създавайте излишна паника. Изчакайте силата на науката да го обясни.

image
Наименованията на планетите в Слъвчевата система.

В основата на този календарен цикъл обаче не лежи движението на Слънцето, Земята или която и да било друга планета от Слънчевата система. Затова 2012-та,видяна  през погледа на западната астрология. Истина е, че ако не беше разгадана писмеността на маите, днес никой нямаше да говори за 2012 година. Това е така, защото през 2012-та няма астрологически предпоставки за „край на света”

Но все пак годината 2012-та е интересна с факта, че планетата Нептун окончателно влиза в собствения си зодиакален знак Риби. Това събитие се случва един път на 165 години. И друга тежка планета – Уран – тогава се намира в първите градуси на знака Овен и започва нов цикъл през зодиака.

Тези астрологични позиции носят в себе си заряда на промяната (Уран в Овен) и на духовността – (Нептун в Риби) или казано с други думи, това е времето, в което човечеството трябва да направи прелом в начина си на мислене (от материално към духовно) и в отношението си към природата - от консуматорско към поведение, което в правото е назовано „грижа на добър стопанин”.

Но всяка подобна промяна е предшествана от съпротива и не се извършва за един ден или дори една година – необходимо е време, преходен период.

Ако човечеството продължи да се развива по пътя, по който върви в момента, то неминуемо ще се изправи пред 3 реални заплахи, казват ортодоксалните учени.

Те твърдят че:
1. Пренаселването на планетата и недостиг на ресурс за поддържане на живота на хората.

Пренаселване НЯМА. Смъртните случаи са много повече отколкото ражданията. Населението на Европа застарява и след 10-на години ще оредее.

2. Глобалното затопляне е  вследствие на техногенната дейност на човека.
  -  И това не отговаря на истината, защото последните изследвания на НАСА посочват като виновник за затоплянето на планетата ни - вулканите и слънчевите изригвания.

3. Клонирането и генетичните експерименти.
  -  Клонирането и генетичните изменения датират още от 12 век пр. н. е. И досега няма сериозни отклонения при живите организми.
Напротив - при ГМО храните стават по-устойчиви при съхранението и на болестните микроби, това е мнението на учените- химици.
Единствено клонирането не дава сполучливи резултати все още.
Знаем какво се случи с овцата "Доли". От тогава не са правени опити за клонинг.

В езотеричната литература могат да се намерят текстове, които гласят, че високоразвитата цивилизация на Атлантида е унищожена от водите на потопа, поради неправомерната намеса на атлантите в тайните на мирозданието.

Дали митологичните образи на кентаври (генетична кръстоска на човек и кон), харпии (генетична кръстоска на човек и птица), русалки (генетична кръстоска на човек и риба), не представляват един отглас на генетичните експерименти от изчезналата цивилизация на атлантите?

А дали това не е и посланието на сфинкса, който, ако трябва да сме обективни, е генетична кръстоска на човек, телец, орел и лъв – „Не правете подобни генетични експерименти, за да не бъде унищожена и вашата цивилизация?”- посланието на древните.

НИЕ СМЕ УМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!
За щастие има и лъч надежда – все повече хора осъзнават необходимостта човечеството да поеме в друга посока – към живот съобразен с природните закони, към технологии, които не замърсяват природата.

Но има опасност и няколко въпроса  стоят отворени все още без отговор.


Ще съхраним ли единственото ни останало национално богатство – великолепната природа?
Ще се самоунищожим ли вследствие на алчност, борба за власт, научно високомерие и граждански нихилизъм,  или ще се променим и научим да живеем според природните закони?










Гласувай:
35


Вълнообразно


1. анонимен - Науката.
01.01.2011 03:35
Науката е категорична.

Какво са метеорите и метеоритите?

В космоса се носят множество парчета скала. Тези космически обекти се наричат метеорити.
Всяка година 200 000 тона метеорити попадат в нашата атмосфера. Докато преминават през атмосферата метеоритите стават толкова горещи, че започват да горят. Щом започне да гори, метеоритът се превръща в метеор или иначе казано падаща звезда. Ако метеорът е достатъчно голям и не изгори изцяло в атмосферата и падне на земната повърхност, отново се превръща в метеорит. Най-тежкият метеорит, който е паднал на Земята се нарича Хоба и теглото му е 60 тона. Колкото 9 слона.

цитирай
2. анонимен - И още:
01.01.2011 03:46
Всяка година има поне един метеоритен дъжд. Това е множество от падащи метеори и метеорити. Препоръчително е, ако искате да ги наблюдавате да се облечете добре дори и в летните вечери, защото не се знае, колко късно може да видим този метеоритен дъжд. За целта освен топла дреха ви и трябва нещо друго – голямо търпение. Освен това, ако искате да видите метеорити, трябва да насочите погледа си към колкото може по-тъмна част на небето, защото колкото по-тъмно е небето, толкова повече метеорити ще видите. Метеоритните дъждове са истински спектакли.
Някой метеоритни дъждове, за които астрономите имат информация си имат имена. Такива са метеоритните дъждове на Якобинидите, Тауридите, Леонидите и др.

През 1999 г. е била последната „буря“ на Леонидите, които са представили невиждан спектакъл, който е влязъл в историята на астрономията. Леонидите на всеки 33 години изнасят такива „спектакли“. Това означава, че през 2032 година ще бъде следващата тяхна буря и ще можем да й се насладим.
цитирай
3. анонимен - Анунаките.
01.01.2011 03:46
Предполага се че в нашата Слънчева система има още една планета, която преминава между Марс и Юпитер на всеки 3600 години. Тя е 12 планета, като се включва Слънцето и Луната. Обитателите и от нея са посетили Земята още преди 500 000 години и генетически са създали човека и повечето от нещата описани в Библията. Планетата наричана Нибиру, е населена от интелигентни същества, които могат да пътуват между тяхната и нашата планета. Те са създали Homo Sapiens. Ние приличаме на тях, а те са Ануннаките. В генезисът на Библията се споменава за Нефилим – „синовете на боговете, които се оженили за дъщерите на човека в дните преди Потопа”. Нефилим обикновено се използва в смисъл на „гигант” и се споменава в почти всички предания за дните в „които е имало гиганти на Земята”. Но специалисти, въз основа на най- древните писмени източници стигнаха до извода, че думата Нефилим – „синовете на боговете”, означава дословно- „тези които са дошли на Земята от небесата”. Те са създали и най- древната култура на Земята, тази на Шумерите. Имено те са живеят на тази мистериозна 12 планета.
цитирай
4. анонимен - Ако....
01.01.2011 03:48
Ако съществува Нибиру и Ануннаки, тогава съществува и онова, което са твърдели Шумерите, че те идват в нашите райони на 3600 години и всеки път ни дават нова цивилизация, че не сме сами, че има много по- напреднали от нас в Слънчевата система. Кой е управлявал земята? Това са били Енлил и Енки, изпратени от Нибиру. Именно те са дали на древните Шумери тяхното архитектурно, селскостопанско, астрономическо и културно обучение срещу техния труд и „подаръци за боговете” под формата на храна, минерали и покорство. Поради това Нибируанците не са работели физически на Земята. Обикновено те са приемали формата на хора- птици, хора- риби, хора- лъвове за да накарат хората да им се прекланят. На всеки 3600 години се случва някое изключително важно събитие на Земята, което е добре документирано от древните и сегашни историци. Потопът вероятно е бил опит на Нибируанците да унищожат напълно създадената от тях раса на хора, тъй като те са въстанали срещу техните лидери (боговете). Енлил и Енки са били въвлечени в жесток взаимен спор дали да бъде унищожен или запазен Homo Sapiens. Спорът продължава и до днес. Това е мотивът за борбата между доброто и злото, за предстоящият апокалипсис, пришествие и т.н. във всички религии.
цитирай
5. анонимен - Математиците...
01.01.2011 03:51
Дали Планетата Х е мит или факт? В своя статия Алън Алфорд ( автор на книгата „Историята на Планетата Х) пише, че откриването на нови планети през последните 200 години се дължи много повече на математиката, отколкото на големите телескопи. Математичните аномалии в орбитата на външните планети, предимно Уран, Нептун и Плутон накараха астрономите през последните сто години да започнат да търсят голяма планетно тяло във външната слънчева система. На основата на математическите изчисления астрономите бяха толкова сигурни в реалното съществуването на тази планета, че я нарекоха Планетата Х. На 17 юни 1982 г. в научна съобщение на НАСА официално беше призната възможността от съществуването на „някакъв странен обект” зад външните планети на слънчевата система. В научните теории се предполага че десетата планета в действителност има орбита в двуслънчева бинарна система, но не можем да видим другото слънце, тъй като е „тъмна” звезда. На 31 декември 1983 г. Washington Post публикува голяма статия под заглавие: „Открито е мистериозно небесно тяло”. В нея се споменава, че инфрачервеният сателит е засякъл топлинно излъчване от обект, намиращ се на около 50 милиарда от Земята: „Небесно тяло, вероятно голямо колкото гигантската планета Юпитер и толкова близо до Земята, би трябвало да е част от тази Слънчева система беше намерено по посока на съзвездието Орион от телескоп на орбита. Всичко което можем да кажем е че не знаем какво е това”.
цитирай
6. анонимен - Нибиру
01.01.2011 04:07
С появата на тезата за 12-ата планета всичко се намества, преди всичко смисълът на Месопотамския епос за творението, върху които се базират първите глави на "Генезиса". И в двата случая това са подробностите за Ануннаки, които са кацнали на Земята, колонизирали са я, започнали са добив на злато и други минерали, построили са космическо пристанище на мястото, където днес е границата между Иран и Ирак и са живели и идеалистично общество, като малка колония. Те са се върнали пак, когато Земята вече е била населена и са се намесили генетически в нашата оригинална ДНК, за да създадат раса, която да работи в техните мини и ферми в древна Шумерия, която е била така наречената Люлка на цивилизацията. Те са създали човека - Homo Sapiens, чрез генетическо манипулиране между тях и маймуната - Homo Erectus.
цитирай
7. анонимен - И още:
01.01.2011 04:11
Биохимическите изследвания са също шокиращи. Цялата структура на ДНК е като капсула действаща като в контакт с времето. Когато сме били програмирани в началото нашата основна ДНК структура е била ограничена. "Пускащия" механизъм, който ни дава възможност да функционираме както правим това сега се влияе от звездната радиация. Сега се намираме на такова място в орбитата, в което радиочестотите от центъра на галактиката както и от други звездни системи ни носят нова информация. Освобождаването на тази информация според много водещи специалисти съвпада с поредно наближаване към земята на 12-ата планета. Най-вероятно тя ще премине покрай Земята около 2013г.
Б.Иванов.
цитирай
8. анонимен - НАСА е...
01.01.2011 04:22
Можем само да предполагаме, че Планетата Х, движеща се в орбита 6 пъти по-далечна от разстоянието между нас и Нептун е именно Нибиру. Но дали няма преднамерено укриване на всички данни за нея? Така например през 1998г. и 1999г. се появиха няколко публикации, обвиняващи американските астрономи в укриване на научните данни за Планетата Х, докато НАСА ги обработи и изманипулира. Не е тайна, че НАСА е наредила всички "разтърсващи земята данни" като например за "приближаващи астероиди или комети" да минават най-напред през нея. Последният скандал беше, когато се разбра, че НАСА не е пуснала данните от март 1998г. за "един астероид, който би могъл да удари Земята през 2028г."
Христов.
цитирай
9. marley - За потопа и Нибиру
01.01.2011 04:47
Изследването за Нибиру започва с изключителен източник - 4000-годишен вавилонски текст, познат като “Енума Елиш”. През 1876 г. Джордж Смит от Британския музей публикувал своя превод на свещения вавилонски епос, събиран парче по парче от счупени глинени плочки. Смит вече бил предизвикал сензационни заглавия в световния печат със свой предишен превод на текст за Потопа, който бил подобен на библейската притча. “Енума Елиш” предизвикала същата сензация, защото тя представя мит за сътворението, който бил далеч по-подробен от краткото библейско описание в Битие 1.
цитирай
10. magicktarot - Вече нямам търпение
01.01.2011 09:39
да дойде декември 2012 година, остават по-малко от две години. Дано станем свидетели! Поздрави за постинга!
цитирай
11. kapito - Много интересно, прочетох на един ...
01.01.2011 09:52
Много интересно, прочетох на един дъх!
Давай още :)

За много години, Далида!
цитирай
12. dalida - За много години на всички!
01.01.2011 10:29
Бъдете живи и здрави, честити и усмихнати винаги през цялата 2011-та година!
цитирай
13. boristodorov56 - Здраве и късмет през Новата годи...
01.01.2011 11:40
Здраве и късмет през Новата година!!!
цитирай
14. miaa - Честита Нова 2011 година!
01.01.2011 11:41
Хубави неща тепърва предстоят! 11 е духовно число, силно, носи позитивни промени и развитие. Нека обичаме и радваме Светът! Трудностите са предизвикателства за силата на човешкия дух..Ние решаваме примерно да отидем на Луната/ защо не!:)
или да направим друго значимо, не защото е лесно, а именно защото е трудно!
Щастие и успехи, мир и светлина от сърце:)
цитирай
15. анонимен - Chestita Nova Godina!
01.01.2011 13:19
Chudesen posting!Az sashto go prochetoh na edin dah. Prodaljavai vse taka!Mnogo e interesno.
Jelaq mnogo zdrave,shtastie i dobar kasmet na vsichki dobri y ne dotam dobri hora!
Pozdrav i za Anonimniq s podrobnostite!
цитирай
16. анонимен - Здраве,щастие и късмет през Новата 2011 година !
01.01.2011 13:39
Аз не съм религиозен човек,но винаги съм си задавал въпроса как така САМО еволюцията ни е обособила като различни животински видове външно,а основните жизнени функции на всички живи организми в общи линии са едни и същи ??... Та така де : още малко остава и " истината ще блесне " ...
цитирай
17. анонимен - Не изоставай
01.01.2011 15:16
Наскоро учените откриха на дъното на езеро бактерии, използващи арсен вместо кислород. Много е ограничено като мислене да се смята, че само форма на живот като нашата е възможна.
цитирай
18. анонимен - Честита новата 2011 година!
01.01.2011 19:34
Изумително! Поздрави за чудесната статия Далида! Напиши обръщението към белия човек на онзи великан на мисълта и прозрението индиянския вожд, който бе казал преди повече от 200 години, " Вие унищожавате природата! и смразяващото, вие ще умрете в собствената си смрад!
цитирай
19. анонимен - те знаят ....
01.01.2011 21:12
От НАСА знаят много неща за нашата планета и за извън земния живот но ние никога няма да получим тази информация и разберем истината ...
цитирай
20. анонимен - Новите изследвания предстоят.
02.01.2011 12:11
НАСА ще промени начина си на изследване.
Иследователи от американската космическа агенция НАСА успяха да изяснят как се получават слънчевите изригвания.
Това съобщи на пресконференция в главната квартира на НАСА във Вашингтон представителката на научно-изследователската лаборатория на американските военноморски сили Джудит Карпен.
"Наистина видяхме много неща за първи път, например как магнитното поле разпръсква енергия в различни части на Слънцето и как това води до взривове", каза Карпен.
Учените успяха да получат информацията с помощта на космическия апарат "Хинод", който бе изстрелян през септември 2006 г. за изучаване на магнитното поле на слънцето.
"Сега можем да създадем триизмерен модел на Слънцето с висока разделителна способност. Това няма да остави място за теории, ще имаме научна революция, ще се наложи да преразгледаме много теории и дори да се откажем от някои", заяви Карпен.
По думите й, освен това учените са получили потвърждение, че атмосферата на Слънцето е доста по-гореща, отколкото самата повърхност, което е фундаментален астрофизичен феномен.
Владимир Григоров.
цитирай
21. анонимен - Очаква се нов слънчев цикъл.
02.01.2011 12:14
Според специалистите новият слънчев цикъл ще е много интензивен. Очаква се пикът му да е през 2011 г. или 2012 г.
(денис)
цитирай
22. анонимен - 2012-та година
02.01.2011 12:16

През 2011-2012 г.

Тогава се очаква образуването на много слънчеви петна и последващи изригвания. Те изпращат вълни от заредени елементарни частици и могат да предизвикат смущения в радиовръзките и дори в електропреносните мрежи на Земята. Магнитните бури влияят в различна степен на самочувствието на хората, на кръвното им налягане и така могат понякога да застрашат здравето. По-пряка заплаха е повреждането на пейсмейкъри на хора със сърдечни проблеми, принудени да ползват стимулиращите апаратчета.
цитирай
23. анонимен - Грижете се за здравето си!
02.01.2011 12:21
Появяването на магнитните бури е свързано с повишена слънчева активност, по време на която върху повърхността на Слънцето се появяват огромни петна. От тях в космическото пространство се отделят мощни потоци от заредени частици, които се движат с огромна скорост. Дълго време, преди да навлязат в земната атмосфера, те попадат "в плен" на магнитното поле на Земята и се отклоняват към полюсите. Магнитното поле на тези движещи се заредени частици се наслагва с това на Земята и предизвиква магнитни бури.
По време на слънчевата активност имунитетът на органима на човека спрямо вирусите се понижава. Намалените защитни сили на организма се дължат на смущенията в магнитното поле на Земята. Съвремените проучвания показват, че сърдечно-съдовите заболявания са от 3 ­ 5 пъти по-високи в периоди на слънчеви избухвания. Медицинските изследвания сочат, че в епохите на повишена слънчева активност сериумът на кръвта има по-ниска способност за разтваряне на чужди тела. Магнитната буря сгъстява кръвта, кръвното скача и създава проблеми за хора със сърдечни и мозъчни заболявания. Най-тежък е периодът преди самата магнитна буря. Едно денонощие преди пикът хората с лабилно здраве реагират. "Критичният" ден се отразява на всички органи и системи. Реагира кръвоносната и нервната им система, хроничните заболявания се обаждат, обострят се страданията на белите дробове. Хората с чувствителна психика реагират с повишена раздразнителност и страдат от безсъние. Настроението лесно се променя. Учените допускат, че при магнитна буря кръвните показатели се нарушават, а червените кръвни телца слепват.Това се отразява особено фатално на мозъка и сърцето. Затова хора със сърдечно-съдови заболявания и склонните към аритмии трябва да са внимателни. Статистиката сочи, че по време на магнитна буря броят на инфарктите се увеличава 3 пъти, на инсултите ­ 2, а пристъпите на стенокардия 1,5 пъти. Лекарите препоръчват в такива дни да се употребяват по-малко животински мазнини, сол и кафе.
цитирай
24. анонимен - Америка сигурно е по-близо до Слънцето,отколкото другите континенти
02.01.2011 12:58
Подобна магнитна буря се е случила на Земята през 1859 г., но тогава промишлеността не е била до такава степен развита, пишат в пресата. Сега човечеството е по-уязвимо. Достатъчно е да си спомним последствията от едно по-слабо изригване - през 1989 г. 6 милиона души в Канада останаха без ток в продължение на 9 часа. Зарядът от плазма може да предизвика и по-страшни катаклизми, смятат учените. Сценарият все пак е ХИПОТЕТИЧЕН, но що се отнася до вероятността подобна електромагнитна катастрофа наистина да се случи, въпросът не е в това дали ще стане или не,а кога?
Горките американци,толкова ги е страх,че вече и фантазират с болните си мозъци.
цитирай
25. анонимен - 2012-та година, като всички останали досега. Съвсем нормална година.
02.01.2011 13:12
През 2012 година светът, както го познаваме,НЯМА да свърши. Също както НЕ свърши миналата година, когато беше пуснат Големия адронен колайдер (и по-късно временно спрян). Също както НЕ свърши и през 2003 година, когато Нибиру не промени орбитата на Земята. Също както НЕ свърши и през 2000 година, когато милениалният бъг не причини особени проблеми.
Спекулантите с тази дата НЯМА да свършат, защото от тези нелепи лъжи, те печелят пари(честно казано - тези новини са платени,така постъпват всички които търсят силни усещания и изпитват огромна злоба към себеподобните).
цитирай
26. анонимен - НАСА този път отвърна на удара.
02.01.2011 13:21
В борбата срещу новата теория за края на света неочаквано се включи и НАСА. Космическата агенция има навика да не обръща внимание на псевдонаучните теории, но този път самата тя пое мащабна кампания за оборването им – тъкмо навреме. Астрономът Фил Плейт (известен като „Лошия астроном“), който от години се занимава с оборването на псевдонаука, също отрича спекулациите за евентуални катаклизми през 2012. На практика новите теории са толкова глупави и абсурдни, че приятели от университета ми разказват как са се смеели в кинозалата, докато са гледали филма „2012“.
Николов, Ангел.
цитирай
27. анонимен - Предположенията не са наука!
02.01.2011 13:33
Какво общо имат календарите с нашия живот!
Та, когато човекът е бил създаден,такива календари не са били измислени още.
Когато маите са създали своя календар те са си "помогнали" с календарите на другите народи - ацтеките, инките, шумерите и месопотамците. Египтените още не са били на хоризонта. Маите със своята набожност са пригодили всичките си календари, за да им служат за тяхната религия. Тяхната религия е кодирана на цикли които са различни - за всеки празник,различна дата. Така един от тези календари свършва на 21.12.2012 година - тогава при маите започва "Новото слънце" . Каквото и да значи това - то си е техен дерт. Не се отнася за целия свят.
цитирай
28. анонимен - Подреждането на планетите.
02.01.2011 16:03
Възможно ли е да се случи нещо на Земята при подреждането на планетите по начин, който влияе на нашата планета?



Няма да има подреждане на планетите през следващите няколко десетилетия. Земята няма да прекоси галактичната плоскост през 2012 година. Но дори и да настъпят подобни подреждания, ефектите върху Земята биха били пренебрежими. Всеки декември Земята и Слънцето се подреждат заедно с приблизителния център на Млечния път, но това събитие се случва всяка година без последствия.
В.Иванов.
цитирай
29. анонимен - В.Иванов, каза: Няма опасност за Земята.
02.01.2011 16:06
НЯМА да има край на света през 2012 година. НЯМА научни данни за какъвто и да е вид катаклизъм. НЯМА доказателства, независимо от измислените твърдения, които се срещат в книги, филми, документални поредици или в интернет страници.

Във филмите действително има ФАЛШИВИ прес-съобщения на НАСА, но Дон Йомънс, който е учен от НАСА, съобщава, че НАСА не е дала никакво официално прес-съобщение за край на света през 2012 година.
цитирай
30. makont - Ще се научим, Далида,
03.01.2011 15:32
все повече хора започват да се взират в себе си, да съзряват своето божествено начало, да търсят и намират своето място. Дано помъдреем и не се самоунищожим. Желая ти прекрасна година, красива, спорна, пълна със здраве, любов, разум. Бъди щастлива и ни зареждай със познание, както само ти го можеш. Успех!
цитирай
31. dalida - Благодаря за пожеланията ви към мен!
03.01.2011 22:23
Благодаря и на участието ви в дискусията по темата.
Благодарна съм на всяко изказване по този наболял проблем.
По този начин, чрез коментарите, всеки научава по нещо ново.
Благодаря Ви!
цитирай
32. voinov50 - Честита Новата 2011 година, dalida!!!
04.01.2011 14:58
Очаквам още по темата.
цитирай
33. mikino - ЧНГ! Здраве и късмет Дали!
05.01.2011 09:08
Постинга е много интересен. Но аз смятам, че нито науката, нито пророците са тези, които ще казват какво ще се случи - съдбата ни е в ръцете на Бог, а Бог е любов т.е. нека помислим до колко сме добри и дали заслужаваме благоденствие, ако сме само консуматори и материалисти.
Честно казано, мен лично това не ме плаши - край на света? Ми хубаво, каквото е, такова. Нищо не можем да променим, дори и тези пророчества да са вярни.
Да сме живи и здрави до 2012-та да видим какво ни е приготвила съдбата!
цитирай
34. penchoan - Истинската наука знае какво има да ...
08.01.2011 17:09
Истинската наука знае какво има да се случи, но мълчи. Казионната наука не знае и се опитва да отрича всичко, което не може да обясни. Затова не разчитайте учените да отговорят на вашите въпроси. Това, което трябва да знаем за Апокалипсиса е записано в Библията от пророците Захария, Амос, Данаил, Йоан Богослов и др.
цитирай
35. yotovava - Баба казваше
15.01.2011 16:54
- Каквото е на чело писано, на камик не е!
Ще видим.
Поздрав :)
Валя
цитирай
36. анонимен - Юни 2012
14.06.2012 12:36
Нещо никаде не виждам Нибиру...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156597
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031