Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.03.2011 01:40 - УЧЕНИТЕ - ДИСИДЕНТИ СРЕЩУ НАСА
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 25294 Коментари: 63 Гласове:
85

Последна промяна: 09.04.2015 11:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              
АМЕРИКАНСКИТЕ учени-дисиденти  ПРОТИВНИЦИ НА NASA 
                               


                         
        ЗРЕЛИЩТНИ КОСМИЧЕСКИ ИГРИ
                    
( от поредицата " Измамите на ХХ век" )

(определение за дисидент - Дисидент е човек, който активно се противопоставя на общоприетото или налагано мислене, политика или устройство).

До навлизането на компютърната цифрова "цензурираща" техника за "обработка и промивка" на фотографски изображения, отделът за "художествено пребоядисване" на фотографии с аерографи - с въздушни художнически пистолети - беше един от най-заетите нейни отдели, борещи се за запазването на партийната линия на Илюминатите в областта на космическите изследвания на близките планети.

Да започнем първо с големия брой официални снимки на НАСА от Луната, получени от програмите Сървейър, Лунър орбитър и Аполо, и разпространени по недоглеждане от агенцията, които сега просто не могат да се поръчат от нея при никакви обстоятелства. Те са изчезнали от всякакви каталози и бази данни.
На тях при голямо увеличение от мощна лупа се "забелязват" много обекти, които съвсем не отговарят на официалната версия за нашия спътник. Това са малки, големи и съвсем големи открити изкуствени и естествени водни басейни, облачна покривка, растителност в зелено през пролетта и лятото, и червено през есента. Виждат се още бази - постройки, пътища, космодруми, антени и монументални постройки-паметници. Също така от снимките на НАСА се разбира за скритото използване на антигравитационни двигатели в прилуняващите се апарати ("паяците") на корабите Аполо.

На оригинални филми на НАСА се забелязват например как неочаквани пориви на вятъра изведнъж залюляват американските флагове на всичките кацания на Луната по програмата Аполо. Вижда се как астронавтите падат и след това едвам стават с тежките си скафандри . Когато отскачат нагоре, вместо да правят подскоци по два метра дължина и един метър височина, подметките на космонавтите едвам се дигат до височината на колената им. Скокът им не надминава един метър на дължина.


image
Мненията на учените - дисиденти са, че на Луната гравитацията е около 50-60% от земната гравитация, което е наложило използването на скритият антигравитационен двигател в спускаемия и в издигащия се от лунната повърхност модул. Без него ще е нужно много гориво, за да се кацне и излети от Луната с обикновената ракетна тяга. Целият спускаем на Луната апарат би трябвало да бъде голям почти колкото самата ракета Сатурн-V. За да се закара това чудовище до окололунна орбита, сигурно би трябвало да се сглобява в орбита около Земята от 150-тонни блокове и отсеци. Те трябва да се качат там с помощта на 15-20 ракети Сатурн-V, изстреляни една по една от Кейп Кенеди. Тогава целият проект Аполо щеше да струва не 30, не даже 300, а сигурно 3 000 милиарда долара.

Малкото мошеничество спрямо руснаците с използването на антигравитационното устройство позволи на американците да си върнат палмата на космическото първенство в тези "зрелищни" космични игри, лениво разигравани от Земния елит на космическата арена около Земята за забавлението и приспиването на милиардите послушни и доволни земляни.

Официалната версия, че на Луната гравитационното притегляне е толкова малко - едва една шеста от земното - е много нужна на тайните общества, за да "докажат", че слабата гравитация там не би могла да задържи някаква дихателна атмосфера. За да не почне никой от непосветените Земни учени от по-малките страни да крои планове да строи свои бази на Луната с помощта на простата немска антигравитационна технология от преди половин век.

Какво става наистина на Луната?

Мненията между американските учени-дисиденти са, че там има добра атмосфера, питейна вода, лека растителност и много кратерни езера.
Много контактьори, "били на Луната", твърдят, че може да се диша без скафандър, може да се ходи бос и да се пече на слънце.


image

Мистър Бил Дженкинс, от алтернативни американски конференции, разказва една невероятна история:Той е един от петимата най-видни радио коментатори в САЩ от близкото минало, чийто радиопредавания се излъчват от стотици частни радиостанции в страната. Като такъв е добър личен познат с много от астронавтите от програмата Аполо.
Наскоро беше тикнат от ФБР за няколко години в затвора по скалъпени обвинения по неплащане на данъците си, въпреки че по американската конституция плащането на данъците е доброволно, а не задължително! Причината за неговото осъждане бяха многобройните му интервюта и радиопредавания с откриватели и изобретатели на работещи конвертори на безплатна енергия. Той беше засегнал банкерската мафия, управляваща задкулисно света, в една от най-болезнените й точки, и те не бяха закъснели да се разправят с него. Всеки възрастен американец познава неговото име.

По повод на някаква кръгла годишнина от програмата мистър Дженкинс бил поканен в къщата на един от астронавтите, кацнали на Луната. Там били и други астронавти от програмата Аполо. Не е тайна, че въпреки желязното здраве и дисциплина, въпреки огромната слава, след полетите им до Луната, много от астронавтите стават алкохолици и страдат от големи душевни терзания. (причината - радиацията, която много учени пренебрегват, тя разстройва психичното здраве на хората). След като хубаво се напили, някой почнал да се занася с домакина, че астронавтите доста били поизлъгали за това, което видели на Луната. Домакинът не издържал и им показал една ролка 8 - милиметров любителски филм. Прожектирал го мълчаливо. На филма се виждало как няколко мъже карат водни ски в едно хубаво лунно кратерно езеро.

Домакинът признал, че целия екипаж бил заведен повторно на Луната с "летяща чиния" на тайното световно правителство, вече след успешното завършване на техния полет от програмата Аполо, за да се разходят и да видят свят, а и да ... хванат малко слънчев тен. Те били разходени до Луната за благодарност, че след успешния край на своята мисия от програмата Аполо си държали езиците зад зъбите пред медиите за всичко, което били видели на Луната по времето на техния полет. Най-вече, че на Луната не трябва да се носи ... скафандър, даже и дебели дрехи.
Те били заведени да отпочинат малко в голямата тайна правителствена база в кратера Циолковски.
Там на кратерното езеро покарали най - незабравимите водни ски в живота си.

На любителския филм всички астронавти били облечени с бански костюми, духал приятен ветрец. Никъде не се виждали дихателни маски. Водните ски били теглени с въже от обикновен земен катер, с обикновено изглеждащ бензинов двигател - всичко показвало като че ли филма бил направен на Земята. Единствено когато камерата се отклонила към брега, станало ясно, че това са скалистите брегове на гигантски метеоритен кратер, пълен с вода.

Ако всички подозрения за истинските физически условия на Луната се окажат верни, то тогава можем да разберем защо и немците, както и целият останал световен елит от тайни общества, и особено банкерите зад тях, са се натискали през последните 100 години да строят антигравитационни кораби, които да ги откарат до Луната. Цялата тази Лунна треска е била, за да могат да разграбят и да си присвоят участъците от все още свободна земя, която са си харесали там.

Някои контактьори твърдят, че: на Луната има огромен музей на уникални антигравитационни летателни апарати, построени на Земята, които са успели да стигнат и да закарат до там живи своите конструктори. Това са големи правителствени тайни програми след Втората Световна война, или частно финансирани от банкерите програми след Първата Световна война, или пък малки любителски разработки на НЛО от шперплат и подръчни материали, скрепени с тел и лепенки, на мъжеството и героизма на чиито създатели всички живеещи на Луната земни и извънземни жители винаги са се изумявали. Модерни полети през нашия век, или пионерни опити още в миналия век.

Къде, точно е границата - истина - измама?

Уникален музей наистина има, /на всички велики конструктори и учени, които успяват да победят земното притегляне и да стигнат до свободата на космополитното и разнолико лунно общество от постоянни представители на много извънземни цивилизации/, намиращо се под юрисдикцията на Kосмическата федерация от населените планети в нашия кът на Галактиката. Лунният музей прилича много на един друг Земен музей на свободолюбието и непоколебимостта на човешкия дух да превъзмогне всяко изпречило му се препятствие.

В бившия Западен Берлин, до Бранденбургската врата, се намира друг уникален музей на всички, които бяха успели да прескочат Берлинската стена и Желязната завеса и да стигнат живи до свободата. Какво ли наистина няма в този музей на свободата - портативни сгъваеми самолети, мини-подводници, колички с кошове, закачващи се на наклонените кабели на високоволтови далекопроводни линии, пренасящи електричество през границата, арбалети изстрелващи въжета за въжени тролейни системи. До тях ръчно прокопани тунели, многоместни балони и какво ли не още.

СТРАННИ СЪБИТИЯ:

Чиниите "без позволително" са унищожавани със земните лъчеви оръдия за "междузвездни войни" от системата "Стар Уордс", която беше построена с парите на наивните американски данъкоплатци, съвсем не за да защитава САЩ от ненадейна руска ракетна атака. Та нали руснаците са били винаги верните марионетки на Запада, финансирани задкулистно още от времето на болшевишката революция от същите западни-руски емигранти - банкери, които движат и икономиката на Америка. Нали след Втората световна война, зад димната завеса на "бушуващата" Студена война, и руснаци, и американци, винаги са били заедно, рамо до рамо, в тези суперсекретни частни антигравитационни космични програми на същите "братя", които организираха първите кацания на Луната още в края на миналия век.

Лъчевите оръдия от системата "Стар Уордс" не са построени за отбрана на Земята, както твърди вече много години американската партийно-линейна уфология, оръжията били тайно дадени на Земята от (извън)земни раси, от които според официалната линия трябва да се отбраняваме. Дори и да се появи отнякъде някоя "войнстваща чуждопланетна раса", която да иска да ни покори, няма да имат тази възможност, защото други като тях, доброволно биха се намесили и предотвратили всякакво заробване на нашата планета.
В крайна сметка, излиза че цялата система от лъчевите оръдия на "междузвездните войни" е построена от Световния ред като новата планетна "берлинска стена". Тя трябва да пази техните лунни владения от посещенията на нежелателни и неоторизирани земни досадници.

Има много експерименти на Луната, за които "ТЕ" не биха искали абсолютно никой да знае на Земята.
На първо място сред тях са генетично-инженерните експерименти по създаването на ........
- новата нордическа "раса-господари" на Новия световен ред, експериментите по клониране на хора и животни, и хибриди между извънземни със земни хора. Както и експериментите по контрол на мисленето и трансплантиране на човешки души. Само че, досега извънземни не са открити.

Другото което могат да направят е - да имплантират чипове в телата на земните хора и по този начин да си направят ... РОБОТИ, готови за действие, каквото господарите кажат.......

Земната атмосфера на Земята и пояса Ван Ален пречат да се наблюдава оттук лунната атмосфера.
А и целта на темата е да се разяснят причините, които карат NASA да лъже за истинските физико-климатични условия на естествения ни спътник - за който дефакто не знаем НИЩО.

Ето още едно мнение:

[22-November-2007] НАСА, Кен Джонсон,Ричард Хогланд, Луната и извънземните ... или земните?

Миналата седмица имаше пресконференция във Вашингтон, на бившия ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонсон. Това което той разказа прилича на фантастика. Tой съoбщи. че още преди 40 години на Луната са намерени следи от древна цивилизация. Но НАСА е скрилa информацията и унищожила документите.

Журналист,който е пожелал да остане анонимен, от Московски Комсомолец е взел интервю от консултанта на НАСА - Ричард Холгланд. По думи на Ричард Хогланд на снимките се виждат развалини на градове, огромни сферически обекти от стъкло, каменни кули и замъци, които висят във......... въздуха.

На въпроса на журналиста - не се ли страхуват да правят такива публични разкрития на секретни материали, Холгланд отговаря , че няма от какво да се страхуват - в случай че има преследване или други проблеми - това ще е доказателство в тяхната правота. Ричард Хогланд казал още, че " Проекта Аполон потвърди съществуването на удивителна древна , но все пак човешка цивилизация на Луната.

И ОЩЕ от : http://www.novinar.net/news/katcaneto-na-lunata-istina-ili-izmama_MzAwMjsxNQ==.html

Истерията дали човешки крак наистина е стъпил през 1969 г. на Луната избухва през 1976 г. след публикуването на книгата на Бил Кейсинг "Ние никога не сме кацали на Луната - лъжата за 30 млрд. долара".
Скептиците твърдят, че американските власти са инсценирали успеха на мисията, за да не признаят поражението си в космическата надпревара със Съветския съюз. В подкрепа на тази конспиративна теория те посочват редица факти, които според тях доказват, че всичко е една голяма измама.
Любимият аргумент на критиците е развяващото се знаме на САЩ, което американските астронавти Армстронг и Олдрин забиват на лунната повърхност.
След като на Луната няма вятър, как така знамето стои в хоризонтално положение и се движи спрямо повърхността?

Идеята, за да поместя тази наболяла тема е: как разсъждава днес човека от ХХІ век? И, как реагира обикновенния човек, когато има противници и поддръжници на едно събитие, дало тласък на инженерните изобретения и технологии в съвременния свят?


(основен източник: -
http://www.spacenewsbg.com/news/22/Nove ... google.bg/ )


(източници : www.google.eu., http://istinata.livejournal.com/16967.html
http://www.novinar.net/news/katcaneto-na-lunata-istina-ili-izmama_MzAwMjsxNQ==.html







Гласувай:
85



Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Тази версия е доста занимателна, но ...
15.03.2011 02:06
Тази версия е доста занимателна, но не е вярна. Не че германци и американци не са ходили на Луната - ходили са, но всички снимки и подобни филмчета са правени на Земята. Защото на Луната има растения, но са безцветни. Има атмосфера, но е много фина и слаба и не може да се диша без скафандър. И накрая, лунната гравитация не е 50-60% от земната, не е дори шест пъти по-слаба, а 250 пъти по-слаба от земната! Там не може да се ходи, а само да се скача по няколко метрови скокове. Един човек там тежи 250-300 грама без оборудване.
Следите от стара цивилизация на Луната са от преди потопа на Земята, когато бялата раса - нашите прадеди са живели на Луната. Но тогава телата на хората са били други, етерни пригодени за живот там. Днес с нашите тела никой не може да издържи дълго време на убийствената космическа радиация. Температурната разлика между осветена и неосветена част достига стотици градуси. Затова животът на Луната е скрит под повърхността.
цитирай
2. sorrowfulwolf - Хм, доста интересни работи има в ...
15.03.2011 02:12
Хм, доста интересни работи има в статията. Ами ако този който я е писал е прав? :)
цитирай
3. dalida - Интересни неща...
15.03.2011 02:14
sorrowfulwolf написа:
Хм, доста интересни работи има в статията. Ами ако този който я е писал е прав? :)

----------------------------
Възможно е да се окаже истина. Но, може и да е фантазия.
цитирай
4. анонимен - До 2013 година....
15.03.2011 08:59
НАСА съобщи, че е получила зелена светлина за мисия до Марс, чиято цел е да се изследва мистерията около това как Червената планета се е разделила с атмосферата си.
цитирай
5. анонимен - Знаете ли, че
15.03.2011 09:01
Изследователите досега са открили около 1 200 обещаващи планети и се оказа, че 54 от тях са с размери, съизмерими с тези на нашата и се намират в т. нар. "обитаема зона" - т. е. на такова разстояние от своята звезда, че са подходящи за живот. През февруари от НАСА обявиха откриването на 5 планети с размера на Земята и 6 по-големи, всичките обикалящи около една и съща звезда. Все пак трябва да се има предвид, че и Венера се смята за планета с размер, близък да земния, но, доколкото ни е известно, там няма никакви форми на живот.
цитирай
6. анонимен - Екипнюз съобщава, че Си Ен Ен е обявил в комюникето си ....
15.03.2011 09:06
Учените от мисията "Кеплер" разкриха, че за повече информация за "обитаемостта" на планетите от калибъра на нашата ще трябва да се изчака 2012 година. Това е така, защото те предпочитат да видят три минавания на планетата ( Кеплер) пред звездата й в три поредни години, за да имат данни да кажат нещо повече, а проектът е започнал през 2009 г.

Мисията има и други неочаквани резултати. Неочаквано голям се оказа броят на планетите с размери, подобни на тези на Нептун (4 х диаметъра на Земята). планетата Кеплер - 10b, например, е особено интересна, защото няма атмосфера, но има течни океани, които всъщност представляват езера от лава, каза Сара Сийгър, физик от Мсачузетския технологичен институт.

Все пак няма да можем да се отправим скоро към някоя нова чужда планета. Най-близките звезди с размерите на Слънцето, които "Кеплер" "държи под око", са на дистанция между 1 000 и 3 000 светлинни години (1 светлинна година е около 9 трилиона километра).
цитирай
7. анонимен - Четох в едно списание и сега си спомних, че...
15.03.2011 09:09
Имаше някаква важна клечка в НАСА дето беше съобщила, че не е съгласна с това което се случва в агенцията и на специална пресконференция ще покаже секретни документи които доказват, че това което НАСА съобщава няма нищо общо с истината. А където има капка истина тя си е точно това - капка в морето.
Същия този е загинал в мистериозна катастрофа дни преди пресконференцията.
цитирай
8. анонимен - Прочетете това и...
15.03.2011 09:12
Според Бил Кейсинг НАСА изстрелва ракетата носител празна, а лунния модул и астронавтите тайно са откарани в Арея-51, високотехнологична лаборатория в пустинята Невада. В лабораторията НАСА и правителството правят кадрите с астронавтите, включително и прилуняването, поредица от снимки, както и "събиране" на лунни образци (всъщност метеорити, открити в Антарктида). 8 дни по-късно Военоморските сили на САЩ приводняват капсулата на Аполо 11 с астронавтите в нея в океана, и след това я "откриват" пред камерите.
цитирай
9. анонимен - Вярвате ли, че човек е стъпвал на Луната?
15.03.2011 09:13
Вярвате ли, че човек е стъпвал на Луната?

(весо)
цитирай
10. анонимен - и още нещо ( от весо)
15.03.2011 09:14
Специалистите от НАСА срещат все повече затруднения, предвид това, че от събитието са минали 40 години и младите хора приемат по-лесно теориите за конспирация, тъй като не са съвременници. Според изследване, спонсорирано от НАСА, 25% от хората между 18 и 25 години са склонни да приемат, че пътуването до Луната е "измама".
цитирай
11. анонимен - Най - после и унас...
15.03.2011 09:16
Добилите популярност и у нас "Ловци на митове" правят поредица от серии, в които доказват, къде успешно, къде не, че снимките и кадрите са напълно възможни в реалния свят - и "пресичащите се" сенки, и "неправилната сянка на Бъз", и "ветреещото" се знаме има научни и прости обяснения, доказани и в лабораторни условия.
цитирай
12. rouzy - penchoan, пак си много краен.
15.03.2011 09:37
penchoan написа:
Тази версия е доста занимателна, но не е вярна. Не че германци и американци не са ходили на Луната - ходили са, но всички снимки и подобни филмчета са правени на Земята. Защото на Луната има растения, но са безцветни. Има атмосфера, но е много фина и слаба и не може да се диша без скафандър. И накрая, лунната гравитация не е 50-60% от земната, не е дори шест пъти по-слаба, а 250 пъти по-слаба от земната! Там не може да се ходи, а само да се скача по няколко метрови скокове. Един човек там тежи 250-300 грама без оборудване.
Следите от стара цивилизация на Луната са от преди потопа на Земята, когато бялата раса - нашите прадеди са живели на Луната. Но тогава телата на хората са били други, етерни пригодени за живот там. Днес с нашите тела никой не може да издържи дълго време на убийствената космическа радиация. Температурната разлика между осветена и неосветена част достига стотици градуси. Затова животът на Луната е скрит под повърхността.

-------------------------
Говориш така, сякаш си бил там на място.
цитирай
13. razkazvachka - Интересно четиво!
15.03.2011 10:01
Има две неща, които мога да потвърдя: всички снимки на космически обекти, които някога сме виждали - са художествено обработени; много от непотвърдените предположения могат да бъдат вследствие на поставяне на човешкото съзнание в екстремни условия.

Научната фантастика не е измислена.
цитирай
14. andri - Едно мнение което не е за пренебрегване
15.03.2011 10:23
Паскал Лий от изследователския център на НАСА в Калифорния споделя: “Страхувам се, че ако се върнем на Луната, ще се задържим там прекалено дълго, ще похарчим твърде много пари и ще забравим за Марс.” Лу Фридман пък е категоричен, че това просто не е редно. Според него все повече експерти се боят, че новата програма за кацане на Луната ще донесе минимални технически ползи за следващия я обитаем полет до Марс, но пък означава огромни разходи.
цитирай
15. dalida - На втората снимка в "Актуално" - черно - бялата..
15.03.2011 12:23
Показват невиждани досега детайли.
цитирай
16. анонимен - луната за богатите
15.03.2011 12:58
Излиза така , че някой се опитват да си запазят луната за себе си . Обикновения прост човечец да страда тук на земята.
цитирай
17. ferdi - Още малко интересни снимки
15.03.2011 14:41
http://tainy.net/340-rassekrechennye-fotomaterialy.html
цитирай
18. анонимен - Защо ми изчезна коментарчето, м?
15.03.2011 15:08
Тоя постинг направо може да шашне човека. Дории и съвсем налък порцент от изнесеното да е истина, пак е шокиращо. Тука в блога има доста заблудени смешници. Дано да прочетат някой ред, че вече стават прекалени американофили, а както е известно "Прекален светец и Богу не е драг".
цитирай
19. sav11 - Измамите
15.03.2011 16:38
винаги ще продължават. Около 70-99 процента от събитията които въобще се случват в нашия живот са хипотези. Човечеството е толкова умело манипулирано от една каста, и то от повече от три-четири века, да не кажа от хилядолетия, че истини въобще не очаквайте да чуете. Лошото е, че манипулациите продължават. Ето сега, ще си свалят неудобните лидери от арабския свят и ше си сложат марионетки които да им продават петрола на ниски цени тоест на цени на каквито те им продиктуват. Защо се е изплашил Хитлер да използва атомни бомби. Имал е, но са му забранили. Прословутите немски антигравитаионни летящи чинии?! Едва ли някой би се поколебал да ги използва ако види, че губи милиони войници, нали?! Или може би все пак Хитлер е запазил една за да избяга по мистериозен начин в Патагония?! Каквото и да е открито, каквито и технически открития и постижения да има, то от тях се ползват само и единствено тези които са грабили народите на Земята и продължават да грабят и екплоатират. И нищо, ама нищо не се е променило в манталитета на човечеството. Даже е станало по-лошо. Един намира диамант, друг го убива, после него трети. И т.н. Един намира нефт, друг го проследява, забива си коллкчетата-нефта е мой. Първия го убива, ащото е измамен, трети по някакъв закон, озаконява парцела и се прави на собственик, пълни мръсотии. И продължават. Въздухът на всички ли е? Ще кажете да. Водата на всички ли е-пак ще кажете да, въпреки, че ако отидете до някой минерален извор може и да не ви дадът да пиете, защото някой е решил, че земята била купена от пра, пра дядо му за две кози и една овца и има документ! Всички природни богатства трябва по равно да принадлежат на всички хора на Земята! Никой човек не е направил тези богатства, те са даденост и по призумпция са за всички! По този повод бе тиражирана версията, че на няколко сантиметра под повърхността си, Луната е от злато!? И затова светела толкова ярко!?
цитирай
20. анонимен - 1 + 3 = 7
15.03.2011 17:25
НАСА /НЕВАДА + БАЙКОНУР = ЕВРЕЙСКО ЛОБИ

ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ АНАЛИЗАТОР, ИЗСЛЕДВАЙКИ ВСИЧКО В ЕВОЮЛИРАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СТИГНЕ ДО ИЗВОДА:
ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВАТА И НА САЩ И НА БИВШАТА СССР ПАЗЯТ В ТАЙНА ВСИЧКО И ОТКАЗВАТ ДОСТЪП ДО ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯ.
цитирай
21. liliyanaandreeva - ТИЯ ДИСИДЕНТИ СА КАТО НАШИТЕ - МЕНТЕТА!
15.03.2011 17:55
МЕРСИ ЗНАЧИ!
цитирай
22. stoves - Мнго интересно за да е вярно 21
15.03.2011 17:56
Мнго интересно за да е вярно 21
цитирай
23. liliyanaandreeva - НО ИНФОРМАЦИЯТА БЕШЕ МНОГО ПОЛЕЗНА!
15.03.2011 17:56
ТАКА РАЗБИРАМЕ КОЛКО СА НОРМАЛНИ ЗАД ОКЕАНА!
цитирай
24. raders - Наистина някои наивници биха ти ...
15.03.2011 18:21
Наистина някои наивници биха ти повярвали. Но общо взето това изследване е по-скоро тест за надгупяване, защото аудиторията, която би го приела за вярно, трябва да е достатъчно инфантилна. Защото за всеки разумен човек подобна теза не съществува, а освен това информацията, която се отитваш да представиш е пълна с наивни грешки. Всъщност, видно е, че е предназначена за хора от простолюдието, които лесно се манипулират.
цитирай
25. анонимен - Пълни щуротиии!
15.03.2011 18:39
penchoan написа:
Тази версия е доста занимателна, но не е вярна. Не че германци и американци не са ходили на Луната - ходили са, но всички снимки и подобни филмчета са правени на Земята. Защото на Луната има растения, но са безцветни. Има атмосфера, но е много фина и слаба и не може да се диша без скафандър. И накрая, лунната гравитация не е 50-60% от земната, не е дори шест пъти по-слаба, а 250 пъти по-слаба от земната! Там не може да се ходи, а само да се скача по няколко метрови скокове. Един човек там тежи 250-300 грама без оборудване.
Следите от стара цивилизация на Луната са от преди потопа на Земята, когато бялата раса - нашите прадеди са живели на Луната. Но тогава телата на хората са били други, етерни пригодени за живот там. Днес с нашите тела никой не може да издържи дълго време на убийствената космическа радиация. Температурната разлика между осветена и неосветена част достига стотици градуси. Затова животът на Луната е скрит под повърхността.

Пълни глупости! Всеки който е внимавал в час по физика и механика може да убори тези щуротии! Единствения "вятър" на Луната е Слъчевия вятър, а при липсата на въздушно съпротивление кара знамената да запазват твижението си при забиването им тъй като няма въздух който да оказва съпротивление! Колкото до щуротиите с скафандрите по добре първо да си пробвал какво е да си в скафандър после да плямпаш небивалици.
цитирай
26. tihatavoda - " Какво става наистина на Луната? "
15.03.2011 19:02
В момента около Луната се врътка Chang'e-2. Другото иде , от слабата езикова подготовка .
цитирай
27. penchoan - Тази версия е доста занимателна, но ...
15.03.2011 19:03
rouzy написа:
penchoan написа:
Тази версия е доста занимателна, но не е вярна. Не че германци и американци не са ходили на Луната - ходили са, но всички снимки и подобни филмчета са правени на Земята. Защото на Луната има растения, но са безцветни. Има атмосфера, но е много фина и слаба и не може да се диша без скафандър. И накрая, лунната гравитация не е 50-60% от земната, не е дори шест пъти по-слаба, а 250 пъти по-слаба от земната! Там не може да се ходи, а само да се скача по няколко метрови скокове. Един човек там тежи 250-300 грама без оборудване.
Следите от стара цивилизация на Луната са от преди потопа на Земята, когато бялата раса - нашите прадеди са живели на Луната. Но тогава телата на хората са били други, етерни пригодени за живот там. Днес с нашите тела никой не може да издържи дълго време на убийствената космическа радиация. Температурната разлика между осветена и неосветена част достига стотици градуси. Затова животът на Луната е скрит под повърхността.

-------------------------
Говориш така, сякаш си бил там на място.

Всички сме живели на Луната, преди бялата раса да слезе на Земята.
Аз не съм бил там в този живот, но цитирам хора, които са били чрез излъчване - като Учителя Петър Дънов, шведът Сведенборг, Влад Пашов. Учителят:
“Около сто хиляди души живеят на Луната. Един ден Земята
ще бъде като Луната. Ще има минус 150 градуса студ. На Луната
хората са все учени, живеят под кората и`. Имат градини с
плодни дръвчета, използуват слънчевата светлина, вкарват си я
под кората. Там няма микроби и хората живеят колкото си
искат.”
Иван Антонов Изворски:
“На Луната живеят всички напреднали души, които са
завършили земната си еволюция на Слънцето. Тези лунни жители
ръководят съдбата на цялото човечество. Преди слизането на
Христос от Слънцето, всички Велики учители са слизали от Луната
и когато говорим за влиянието на Луната, трябва да разбираме
отношението на лунните жители към човека…
цитирай
28. watchtowerman - Не знам къде Ви е географкото раз...
15.03.2011 19:12
Не знам къде Ви е географкото разположение, но ако сте в България посетете астрономическа база - било в София, в Стара Загора или на Рожен в Родопите. За 5лв входна такса влезне в Смолянския планетариум . Кажетге им, че Аполо на Луната е холивудско театро и поискайте да Ви покажат през телескопа местата, където американците са играли театрото. И когато видите следите върху лунната повърхност, оставени от американските електрически мобили, не вярвайте на очите си, служителите в обсерваторията са част от Заговора. Но какво ще правите, когато видите и следите, оставени от СЪВЕТСКИЯ Луноход, да ли и те са театро?!
Раздвижете се, първо - научете, а после - пишете. В случая сте проводник на НЕВЕЖЕСТВЕНА ПРОКОМУНИСТИЧЕСКА и АТЕИСТНА ПРОПАГАНДА !
цитирай
29. dalida - Учените - дисиденти разкриват истината за Луната
15.03.2011 20:47
watchtowerman написа:
Не знам къде Ви е географкото разположение, но ако сте в България посетете астрономическа база - било в София, в Стара Загора или на Рожен в Родопите. За 5лв входна такса влезне в Смолянския планетариум . Кажетге им, че Аполо на Луната е холивудско театро и поискайте да Ви покажат през телескопа местата, където американците са играли театрото. И когато видите следите върху лунната повърхност, оставени от американските електрически мобили, не вярвайте на очите си, служителите в обсерваторията са част от Заговора. Но какво ще правите, когато видите и следите, оставени от СЪВЕТСКИЯ Луноход, да ли и те са театро?!
Раздвижете се, първо - научете, а после - пишете. В случая сте проводник на НЕВЕЖЕСТВЕНА ПРОКОМУНИСТИЧЕСКА и АТЕИСТНА ПРОПАГАНДА !

-----------------------------------------------
Това е вашето право на мнение.
А иначе, учените - дисиденти просто разкриват физико - климатичните условия на Луната.
цитирай
30. dalida - Има и мнение, че Луната е изкуствен спътник.
15.03.2011 20:52
tihatavoda написа:
В момента около Луната се врътка Chang'e-2. Другото иде , от слабата езикова подготовка .

---------------------------------
Луната е "с лице" към Земята през цялото съществуване на земната цивилизация, ако не е било така, щеше да е отбелязано някъде. Все пак "обратната страна" и "лицето" са крайно различни на вид.

"Лицето" наистина има лице, а "обратната страна" е направо безинтересна за наблюдение с просто око.
Защо ли е така?
цитирай
31. анонимен - Защото Луната е космическа станция на извън земните
15.03.2011 21:35
и от видимата страна е посипана с прах от другата си личи металният корпус. И постинги направих и клипове пуснах на тая тема вече.
цитирай
32. dalida - Учените - дисиденти разкриват истината за Луната
15.03.2011 21:38
raders написа:
Наистина някои наивници биха ти повярвали. Но общо взето това изследване е по-скоро тест за надгупяване, защото аудиторията, която би го приела за вярно, трябва да е достатъчно инфантилна. Защото за всеки разумен човек подобна теза не съществува, а освен това информацията, която се отитваш да представиш е пълна с наивни грешки. Всъщност, видно е, че е предназначена за хора от простолюдието, които лесно се манипулират.

-----------------------------------------
Статията е за всички хора без предразсъдъци и имат своето мнение по темата.
цитирай
33. liliyanaandreeva - "Ако не можем да направим Луната като Земята, ще направим Земята като Луната"...
15.03.2011 21:42
Истината е, че човешкият род трябва да се разполага на сушата на площ толкова,колкото е околната повърхност на Луната.Останалата площ са горски девствени резервати и ледени и пясъчни пустини! В противен случай нарушаваме баланса на био енергиите и биологичното равновесие в природата.Това неминуемо ще доведе до еко - катастрофа!
цитирай
34. анонимен - Луната и човека....................
15.03.2011 23:03
liliyanaandreeva написа:
Истината е, че човешкият род трябва да се разполага на сушата на площ толкова,колкото е околната повърхност на Луната.Останалата площ са горски девствени резервати и ледени и пясъчни пустини! В противен случай нарушаваме баланса на био енергиите и биологичното равновесие в природата.Това неминуемо ще доведе до еко - катастрофа!

Съгласна съм с вашето мнение, затова през определени периоди избухват войни за да "отдъхне" малко планетата земя от нас-ненаситните човешки същества!
цитирай
35. анонимен - watchtowerman е прав в коментар си и въпреки , че всички сте съгласни с това
16.03.2011 00:15
на никой не му идва на акъла , как тогава би имало атмосфера на Луната . Ще се запазят ли следи по повърхността на планета с атмосфера в продължение на 40 години ?
penchoan не може да приведе нито едно поне малко солидно-изглеждащо доказателство за твърденията си . Така те си остават просто фантазии , при това зле обмислени .
Кушел също не е останал по-назад с откритието , че "от другата си личи металният корпус" . Значи гледайки към невидимата (!) страна на Луната , вие ясно ще забележите металното покритие . То също се покрива от време на време с прах , но извънземните старателно го почистват .
Липсва само bogoizbrania с някои от неговите култови "изводи" направени на базата на пълната му липса на познания , в която и да е област на науката . Като например : "Все пак на земята ударните кратери явно са се образували от отломъците на някаква космическа катастрофа, но това е станало, когато повърхността е била преместена от другаде" (не се напъвайте да търсите смисъл в изречението) .
Какво мога да ви кажа освен една хубава поговорка :
"Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот."
цитирай
36. анонимен - Учените - дисиденти разкриват истината за Луната
16.03.2011 05:39
Информацията за възможностите на човешката мисъл, да преодолява големи разстояния и да извършва познавателна дейност, на обекти, които се намират на огромно разстояние от нас в пространството и във времето е генетично заложено у човека, но все още е неосъзнато, подтиснато и неразвито от всеки. Само част от човеците са развили това качество - общуването между мислите на огромни разстояния. Нещо такова се е случило и в космоса между австронавтите и космическия разум - обмяна на информация с развита космическа цивилизация.

Как хората които не разбират тази обмяна, приемат тази информация?
Човечеството приема трудно тази информация, по-лесно за него е да отхвърли изцяло този феномен. Хората като цяло вярват на науката, тъй като науката е носител на светлината на знанието и е помогнала на човека да осъзнае материалния свят в който живее. Но, винаги има едно НО, същата тази наука пренебрегва ДУХОВНОТО в човека. Пренебрегва духът, отричайки духовното същата тази наука построява една висока стена наречена ПРОБЛЕМ - осъзнаването на духовните науки и т.н. вътрешна красота и богатство на човека. Развивайки материалната сфера, човекът изоставя духовната сфера, защото свързва духът с религията. Дарвин не е бил религиозен в началото, когато
си присвоява теорията за материалната промяна на видовете. Чак след като осъзнава каква грешка е направил, навършвайки 60-ет години, той става религиозен и се разкайва за постъпката си.
Науката обаче не се разкайва за това че чрез материалните си възгледи превръща част от човечеството в атеисти. Затваряйки вратата на познанието на самият човек, науката го превръща в опонент и по този начин "изтрива" спомените му за неговото минало. Проявата на духът - човешки, като неразделна част от физическото човешко тяло ще позволи да се отключи вратата на познанието за далечния Космос - енергетиката и информатиката на РАЗУМА който управлява ВСЕЛЕНАТА.
( Ал. Димов)
цитирай
37. анонимен - За Луната и не само - Надя
16.03.2011 09:03
Е, поне е интересно за четене! Тук учените имат думата, но като знаем как ревниво устояват своите виждания и с каква неохота приемат всичко, което им противоречи, не бихме се учудили, ако сред фантазиите има частици истина! Всички сме свидетели, как някои от най-странните теории на писатели-фантасти от миналия век са се сбъдвали. Отвреме-навреме се потвърждават и свидетелствата за невероятни събития и явления на учени и обикновени хора, обявени от официалната наука за психически нестабилни, меко казано. Че големите и богати държави правят някакви странни опити, до които никога няма да имаме достъп, мисля, че всички сме съгласни. Парите и властта са страшна сила, в името на която всякакви задръжки отпадат. И друго отдавна вече ни е ясно : вървим към някаква чудовищна "глобализация", както сме я нарекли, в която обикновеният човек е абсолютно объркан и безпомощен да се ориентира. И все повече се вижда, че нищо не е случайно, че всичко се случва като че ли под нечия диктовка, а ние сме зомбираните изпълнители, маса без глас и каквито и да е възможности да реагира.
Съжалявам, все пак, за песимистичния тон, така ми се иска да виждам, макар и следи, от "светлото бъдеще" на човечеството! Вероятно ще е много светло, но за малцина....
цитирай
38. lubopiten - Страшно се забавлявах,
16.03.2011 14:27
четейки статията! От всичко казано и измислено от нечии болни мозъци, съм съгласен само с едно - американците наистина крият нещо и това е, че са виждали НЛО на Луната (да не говорим пък за Земята!)
цитирай
39. анонимен - Мдааааа
16.03.2011 15:16
Явно глупостта е нелечимо заболяване, макар до скоро да бях на поротивоположното мнение.
Статйката е достойна за края на 19 век и по подхожда за сценарий на роман на Райс Бъроуз, но в началото на 21 век, може да предизвика у интелигентният човек, само насмешка и съжаление, че се намират наивници, които да вярват на подобни дивотии.
цитирай
40. dalida - Учените - дисиденти разкриват истината за Луната
16.03.2011 20:37
lubopiten написа:
четейки статията! От всичко казано и измислено от нечии болни мозъци, съм съгласен само с едно - американците наистина крият нещо и това е, че са виждали НЛО на Луната (да не говорим пък за Земята!)

-----------------------------------------
Нали затова сте тук, да се забавлявате.
цитирай
41. dalida - Учените - дисиденти разкриват истината за Луната
16.03.2011 20:40
анонимен написа:
Явно глупостта е нелечимо заболяване, макар до скоро да бях на поротивоположното мнение.
Статйката е достойна за края на 19 век и по подхожда за сценарий на роман на Райс Бъроуз, но в началото на 21 век, може да предизвика у интелигентният човек, само насмешка и съжаление, че се намират наивници, които да вярват на подобни дивотии.

--------------------------------
Този коментар е за учените, предполагам, те са достатъчно интелигентни и въпреки това пак могат да са против и срещу НАСА.
цитирай
42. lubopiten - ---------------------------...
16.03.2011 23:46
-----------------------------------------
Нали затова сте тук, да се забавлявате.[/quote]

Не бих казал. Тук съм и да науча нещо ново на първо място. И благодарение на всички участници в блога наистина срещам и поучителни новости и коментари. Успех!
цитирай
43. dalida - Учените....
17.03.2011 09:05
sartorium написа:
на никой не му идва на акъла , как тогава би имало атмосфера на Луната . Ще се запазят ли следи по повърхността на планета с атмосфера в продължение на 40 години ?
penchoan не може да приведе нито едно поне малко солидно-изглеждащо доказателство за твърденията си . Така те си остават просто фантазии , при това зле обмислени .
Кушел също не е останал по-назад с откритието , че "от другата си личи металният корпус" . Значи гледайки към невидимата (!) страна на Луната , вие ясно ще забележите металното покритие . То също се покрива от време на време с прах , но извънземните старателно го почистват .
Липсва само bogoizbrania с някои от неговите култови "изводи" направени на базата на пълната му липса на познания , в която и да е област на науката . Като например : "Все пак на земята ударните кратери явно са се образували от отломъците на някаква космическа катастрофа, но това е станало, когато повърхността е била преместена от другаде" (не се напъвайте да търсите смисъл в изречението) .
Какво мога да ви кажа освен една хубава поговорка :
"Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот."

---------------------------------------------
Можете ли да докажете, че тези учени описани в статията нямат акъл (колкото вашия) ?
цитирай
44. анонимен - НЛО ( simeon)
17.03.2011 13:48
Нацистки НЛО и тайни общества

Теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества са били тема не само на документални книги и филми, но и на много комикси и научно-фантастични романи. Чилийският дипломат и тълкувател на Езотеричния нацизъм Мигел Серано, твърди в своята книга „Златната панделка“, че Адолф Хитлер е бил въплъщение на индийския бог Вишну, който е дошъл на Земята за да установи арийско господство. Книгата твърди, че Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия (тайна немска база разположена в земите на Кралица Мод в Антарктика), за да комуникират с Хиперборейците – небесни същества, за които се смята че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден щял да използва, за да се сдобие с тотален контрол. Серано твърди още, че нацистите са използвали Нова Швабия, за да обуздаят силата на Врил – митична енергия, която за първи път била описана през 1871г., в научно-фантастичната книга на Едуард Булър-Литън „Врил: Силата на идващата раса“.
цитирай
45. анонимен - /танев/
17.03.2011 13:49
От забравените древни светилища до свръхмодерните военни съоръжения Климчук и Уорнър ни повеждат на пътешествие из най-тайнствените места на планетата.

Световният интерес към гностицизма, алтернативната история, окултното, конспиративните теории, извънземните и пр. подтиква авторите да търсят отговор на загадките, които вълнуват човечеството днес. Убедени, че истината е по-интересна от измислицата, Климчук и Уорнър развенчават много от нашумелите „мистерии”, които се оказват обикновени фалшификати.

Стивън Климчук е пътешественик, корпоративен стратег, консултант, хоноруван преподавател в Оксфорд. Той е бил директор и член на съвета на престижния Световен икономически форум в Женева и член на програмния комитет на Давос. Работил е в „Голдман Сакс и Бейн” през осемдесетте години на ХХ век, а фондация „БМВ” в Мюнхен го определя за „Млад световен лидер”. В свободното си време Климчук изследва лично много от загадъчните места, описани в книгата.

Съществува ли несметно съкровище на тамплиерите или пагубна тайна, която заплашва християнството, скрита в Рен льо Шато? Не, това е измислица на един ресторантьор.
Рослинския параклис е тамплиерско светилище? Невъзможно, защото е построен 150 години след унищожаването на ордена. Централата на Опус Деи и известният хотел „Билдерберг” в Холандия също се оказват по-прозаични, отколкото ни се иска, въпреки че във втория случай не може да отречем концентрацията на значителна власт...

Но това не означава, че Климчук и Уорнър се стремят да развенчаят митовете. Напротив – желанието им е да насочат погледа ни към тези места и организации, които наистина заслужават нашето внимание. И читателите, които търсят истински загадки и солидни доказателства, няма да бъдат разочаровани........................
цитирай
46. анонимен - BY.EUI
17.03.2011 13:51
Експерименти ...........
Експериментът Филаделфия

Експериментът Филаделфия, известен също като Проект „Дъга“, е секретен военен експеримент, който, според конспираторите, е целял да направи невидим за радарите военния кораб „Елдридж” посредством силно електромагнитно поле. Автор на теоретичната разработка е самият Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта било поверено на един друг гениален откривател – родения в Хърватска учен Никола Тесла.

Според теорията, експериментът е бил частично успешен. Очевидци на събитието твърдят, че на 22 юли 1943г. „Елдридж“ е изчезнал почти напълно, като само лека мъгла е маркирала очертанията му. Те смятат, че корабът е бил телепортиран в друго измерение. Говори се, че опитът е бил проведен с екипажа на борда и когато кораба се появил отново, някои от тях били вградени в структурата му, а други се чувствали зле.

Тази история излиза на бял свят за пръв път през 1955г., когато Карлос Алиенде, който твърди че бил видял инцидента от борда на плаващия наблизо търговски кораб, изпратил няколко писма описващи събитието на изследователя на НЛО Морис К. Джесъп. През 1984г. Експериментът Филаделфия става тема на едноименен научно-фантастичен филм.
цитирай
47. golden - В кн. "Тиамат"
17.03.2011 16:11
Зекария Сичин идентифицира горната част (“черепа”) на водната Тиамат като бъдещата Земя, преместена от един от сателитите на Мардук към нова орбита , заедно с нейния най-голям сателит Кингу. Крайното действие на сътворението се случило при второто завръщане на Мардук към мястото на небесната битка. Този път Мардук се сблъскал с останалата половина на Тиамат :”Половината от нея той извиси като екран на небето; затваряйки ги заедно , като наблюдател той ги усмири… Той изви опашката на Тиамат, за да оформи Великата ивица като гривна.”
цитирай
48. watchtowerman - dalida,
17.03.2011 22:25
публикувана от Вас снимка противоречи на защитаваната теза...Снимката е КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО за РЕАЛНО КАЦАНЕ на Луната... Ако не може да обясните в чия полза говорят фактите от публикуваната снимка, ще смятам , позицията Ви, че се основава на Вяра и Емоции, а не на лично осмислени Факти и Доказателства...
цитирай
49. dalida - Това е преработен видеозапис - на втората снимка ( черно-бялата)
18.03.2011 00:40
watchtowerman написа:
публикувана от Вас снимка противоречи на защитаваната теза...Снимката е КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО за РЕАЛНО КАЦАНЕ на Луната... Ако не може да обясните в чия полза говорят фактите от публикуваната снимка, ще смятам , позицията Ви, че се основава на Вяра и Емоции, а не на лично осмислени Факти и Доказателства...

------------------------------------
Новата версия на обработения видеозапис на Аполо 11 е подобрена, като са премахнати различни артефакти от картината - шум, трептения, затъмнени ъгли, загуба на острота и размазване на образа. В резултат на това е възстановен оригиналният контраст и е подобрена резолюцията на финалния клип.
Но, кога е правен този клип, по кое време,не е уточнено при записите на НАСА.
Защото на първата снимка се виждат сенки, а знаем че сенки се появяват късно следобед от слънчевите лъчи и по всяко време в затъмнена стая от силен прожектор насочен към обекта.
Освен това, къде са звездите на небосвода? Зад кадър се вижда черен фон, и доста осветено място където е космонавта, но звезди по небето не се виждат.
цитирай
50. dalida - Заради това че,
18.03.2011 00:53
оригиналният видеозапис на НАСА от кацането на Аполо 11 на Лунатае бил инцидентно унищожен,или умишлено унищожен, изглеждаше, че светът е загубил визуалното доказателство за едно от най-големите човешки постижения извършвани някога и се е наложило преработването на останалите здрави части от филма с високотехнологична снимачна машина.

из: http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=2044.msg9823#msg9823
http://trakerbg.com/smf/index.php?topic=63.0
цитирай
51. razkazvachka - Ето нещо по въпроса:
18.03.2011 07:29
http://www.vesti.ru/doc.html?id=437097&cid=520
цитирай
52. kozme - Има нещо гнило в този полет до Луната.
18.03.2011 07:55
Хората вече не са толкова наивни. Тъй като НАСА напоследък доста лъже, и аз съм склонна да не им вярвам. Преработени записи, нагласени снимки, цензура на статиите и какво ли още не... При "аполо 11" полетът може би се е състоял, но без живи хора в апарата.Затова после се е наложило да нагодят ( чрез фотошоп) и космонавтите до апарата.
Индия също е изпратила кораб на Луната, но с робот на него, не - човек. Робота - ръка е взел проби от повърхността на Луната и учените смятат че там има .... вода в изобилие.
цитирай
53. penchoan - В момента около Луната се врътка ...
18.03.2011 09:35
dalida написа:
tihatavoda написа:
В момента около Луната се врътка Chang'e-2. Другото иде , от слабата езикова подготовка .

---------------------------------
Луната е "с лице" към Земята през цялото съществуване на земната цивилизация, ако не е било така, щеше да е отбелязано някъде. Все пак "обратната страна" и "лицето" са крайно различни на вид.

"Лицето" наистина има лице, а "обратната страна" е направо безинтересна за наблюдение с просто око.
Защо ли е така?


Не разбирам каква е разликата между изкуствен и естествен спътник. Всяко небесно тяло се изработва по съответен проект на разумни същества. Всяко небесно тяло си има предназначение. Какъв е критерият да се делят на изкуствени и естествени?
Луната не винаги е била с едно и също лице към Земята. Същото се отнася и за Венера и Меркурий, които са винаги с едно лице към Слънцето, а преди са имали спътници.
До преди 14 400 години Луната се е въртяла, на нея е имало океани и ние сме живяли там. След потопа, океаните се изливат на Земята, голямата част от населението - бялата раса слиза на Земята. Поради неравномерно разпределение на тежестта, Луната се привлича с по-тежката си част към Земята и спира да се върти. След около 2000 години част от земното население отново ще засели Луната и тя ще започне отново да се върти около собствената геометрична ос.
цитирай
54. dalida - Има вероятност, човек никога да не е стъпвал на Луната.
18.03.2011 11:41
Конспиративните теории за кацането на Луната изразяват съмнения в една или друга форма за фалшификация на данните по стъпването на човек на Луната. Обвиненията се състоят в това, че някои от документите по стъпването на човек върху лунната повърхност са подправени от НАСА и други организации, участвали в проекта. Съществуват няколко елемента, общи за цялата идея, които се състоят в следното:

1. Астронавтите от мисиите на Аполо в периода 1969-1972 година никога не са достигали Луната или стъпвали на нея;
2. НАСА и по всяка вероятност други участници в проекта съзнателно заблуждават човечеството в осъществяването на мисията чрез подправяне или унищожаване на доказателства и манипулация на снимки, телеметрични данни, радиопредавания и образци от лунни скали.
3. НАСА и други възможни участници продължават активно да участват в тази конспирация до наши дни.
---------------------------------------
4. Жив пример за промяната на снимките чрез наслагване и оцветяване с фотошоп са двете снимки от статията.
Знам, че на някои учени задълбочени в тази конспирация им се иска човек да се е разхождал по повърхността на Луната, но при всички тези скептични отговори и статии в сайта/форума на НАСА и Интернет, човек се чуди: кое от изнесеното отговаря на истината?
цитирай
55. анонимен - Този дето вика че се виждат следите ...
18.03.2011 13:30
Този дето вика че се виждат следите от луноходи?? Ами дай видео от там .. От Рожен.. Дай нещо като документално филмче.. Реалити да видим че наоколо бучки виждат тези следи.. Дори вземи и някой скептик.. С теб.
цитирай
56. dalida - В Смолянския планетариум....
18.03.2011 13:53
анонимен написа:
Този дето вика че се виждат следите от луноходи?? Ами дай видео от там .. От Рожен.. Дай нещо като документално филмче.. Реалити да видим че наоколо бучки виждат тези следи.. Дори вземи и някой скептик.. С теб.

---------------------------------------------------------------
watchtowerman написа:
За 5лв входна такса влезне в Смолянския планетариум . Кажетге им, че Аполо на Луната е холивудско театро и поискайте да Ви покажат през телескопа местата, където американците са играли театрото. И когато видите следите върху лунната повърхност, оставени от американските електрически мобили, не вярвайте на очите си, служителите в обсерваторията са част от Заговора.
цитирай
57. watchtowerman - Въз основа на астрономически наблюдения,
18.03.2011 23:15

че в земната атмосфера навлиза "космическа прах", която за година е от порядъка на 18 милиона тона, в НАСА се направиха разчети, че такава прах ще има и на Луната, По модела на Еволюцията - науката на Атеизма, че Луната е на 4-5 милиарда години, то тогава тази космическа прах на Луната ще трябва да е с дебелина от 5 до 15 м. Поради, което в НАСА създадоха модул за кацане на Луната с размер на стабилизаторите с диаметър 1,5 м за да не потъне в лунаната прах. Преди кацането на Луната НАСА извършва стотици тестовете с моделите на лунния модул на специални терени, върху които са изсипани тонове вулканична пепел, която по състав и структура е близка до метеоритния прах.
Астронавтите откриха, че "лунната" прах е с дебелина от 3 до 12см! Снимката нямаше да показва лунна прах от 3-12 см, ако кацането на Луната беше извършено в някое от филмово студио.

Лунните камъни, доставени от астронавтите, имат една характеристика, която не притежава НИТО един земен материал, включително и дошъл той от космоса като метеорит. Желязото в луните материали НЕ РЪЖДЯСВА в земни условия! Причината е в „слънчевия вятър“ в условията на вакуум, каквато съществува на лунната повърхност. Това откритие нямаше да факт, ако астронавтите бяха кацнали в някое от филмовите студия.
Още през 1972 година уредите, оставени на луната повърхност регистрираха наличие на вода на Луната. Еволюционният конспиративен модел гузно мълчи и по този факт. Защото НЕ МОЖЕ ДА ГО ОБЯСНИ еволюционно. За този факт нямаше да узнаем, ако астронавтите бяха кацнали в някое филмово студио. 
Сеизмографите, оставени на Луната регистрират, че при падане на метеорит на лунната повърхност, звуковата вълна, следствие от удара, многократно обикаля Луната. Учените кават, че това се наблюдава само при удар на гонг. Изводът: 30-40 км под лунната повърхност структурата на Луната е от свръхтвърд метал. Това е и обяснението защо на Луната НЯМА кратери, по-дълбоки от 3-4 км, макар че дълбочината трябва да е 5-7 пъти по голяма от диаметъра. А на Луната има кратери с диаметър от 100, 200, 296 км.
По структурен състав лунният материал не съотвества на земния. Опровергано е едно друго еволюционно схващане, че Луната и Земята имат общ произход. Това нямаше да е възможно, ако астронавтите бяха кацнали в някое филмово студио.
Американските астронавти поставиха на луната и лазерни отражатели. Това дава възможност на астрономите да измерват разстоянията до Луната с точност до сантиметър. Ако американците са инценирали кацането си на Луната в някое студио, то как големите астрономически обсерватории – включително и СССР(Русия), ползват РЕАЛНО лунни лазерни отражатели? Е, тук биха могли да кажат своята думи радетелите на Конспиративната теория на отричането.
Американските астронавти доставиха няколкостотин килограма лунен материал. За един от от тях - илменит, се установи, че при нагряване или при пропускане през него на електрически ток се отделя кислород, който може да се използва за дишане или за ракетно гориво. Невероятното е, че в този лунен илменит кислородът е 40%. Повече от кислорода във водата! И това откритие нямаше да е факт, ако беше вярна атеистично-еволюционната Конспиративна теория на отричането.
Изобщо, атеистично-еволюционната Конспиративна теория на отричането не е нищо друго освен средство за лумпенизиране и фанатизиране на обществото...
цитирай
58. dalida - watchtowerman
19.03.2011 15:07
На Земята също има прах и ние го дишаме без да се давим.
Прахови частици има в космоса и чрез ветровете се разнася свободно и си пода където му падне.
Ако на Луната имаше 10 метра прах, астронавтите нямаше са се виждат от него.
Ако това, което пишете отговаря на истината, значи или НАСА много яко лъжат или вие нещо не сте разбрали.
Еволюцията не се доказа окончателно и щом ЕК я отхвърля като хипотеза, а освен тях и други научни институти отхвърлят тази хипотеза-теория.
И.... в края на краищата, всеки има право на мнение, но никой не е длъжен да се съобразява с него. В света има свобода на словото, затова има и различни гледни точки, независимо човек каква вяра изповядва и колко висши образования има.

Не се палете толкова, този блог е предназначен за хора без предразсъдъци, хора с нестандартно мислене и хора които не се влияят от догми и порядки.
Различните хора имат различни идеали, разбирания и морал, аз го знам, а вие разбирате ли ги?
цитирай
59. анонимен - в-к "Новинар" / свят, анализи, коментарии
19.03.2011 17:21
Истерията дали човешки крак наистина е стъпил през 1969 г. на Луната избухва през 1976 г. след публикуването на книгата на Бил Кейсинг "Ние никога не сме кацали на Луната - лъжата за 30 млрд. долара". Скептиците твърдят, че американските власти са инсценирали успеха на мисията, за да не признаят поражението си в космическата надпревара със Съветския съюз. В подкрепа на тази конспиративна теория те посочват че всички факти говорят за една ГОЛЯМА ИЗМАМА.
цитирай
60. анонимен - Небесните тела не се изработват...
19.03.2011 21:02
penchoan написа:
dalida написа:
tihatavoda написа:
В момента около Луната се врътка Chang'e-2. Другото иде , от слабата езикова подготовка .

---------------------------------
Луната е "с лице" към Земята през цялото съществуване на земната цивилизация, ако не е било така, щеше да е отбелязано някъде. Все пак "обратната страна" и "лицето" са крайно различни на вид.

"Лицето" наистина има лице, а "обратната страна" е направо безинтересна за наблюдение с просто око.
Защо ли е така?


Не разбирам каква е разликата между изкуствен и естествен спътник. Всяко небесно тяло се изработва по съответен проект на разумни същества. Всяко небесно тяло си има предназначение. Какъв е критерият да се делят на изкуствени и естествени?
Луната не винаги е била с едно и също лице към Земята. Същото се отнася и за Венера и Меркурий, които са винаги с едно лице към Слънцето, а преди са имали спътници.
До преди 14 400 години Луната се е въртяла, на нея е имало океани и ние сме живяли там. След потопа, океаните се изливат на Земята, голямата част от населението - бялата раса слиза на Земята. Поради неравномерно разпределение на тежестта, Луната се привлича с по-тежката си част към Земята и спира да се върти. След около 2000 години част от земното население отново ще засели Луната и тя ще започне отново да се върти около собствената геометрична ос.

------------------------
Небесните тела се създават от ....сблъсъците на метеорити, комети, астероиди и прахови частици.След като свръх-нова избухне, от остатъците й се образуват
планети, планети-джуджета и др. небесни тела.
penchoan, вместо да пишете глупости, прочетете нещо от Астрологията - образуването на планети.
/Ал.Димов/
цитирай
61. penchoan - към watchtowerman
20.03.2011 08:42
Въз основа на астрономически наблюдения,
че в земната атмосфера навлиза "космическа прах", която за година е от порядъка на 18 милиона тона, в НАСА се направиха разчети, че такава прах ще има и на Луната По модела на Еволюцията - науката на Атеизма, че Луната е на 4-5 милиарда години, то тогава тази космическа прах на Луната ще трябва да е с дебелина от 5 до 15 м.

Луната е отделена от Земята преди 500 милиона години, но само преди 14400 години върху нея е имало океани. Така че космическият прах на Луната се е натрупвал през това време. Освен това полетите до Луната са започнали преди около 70 години и Аполо не е първият полет. Ако не НАСА, то други организации са знаели колко прах има там, колко вода и каква е гравитацията.
Сеизмографите, оставени на Луната регистрират, че при падане на метеорит на лунната повърхност, звуковата вълна, следствие от удара, многократно обикаля Луната. Учените кават, че това се наблюдава само при удар на гонг. Изводът: 30-40 км под лунната повърхност структурата на Луната е от свръхтвърд метал. Това е и обяснението защо на Луната НЯМА кратери, по-дълбоки от 3-4 км, макар че дълбочината трябва да е 5-7 пъти по голяма от диаметъра. А на Луната има кратери с диаметър от 100, 200, 296 км.

Вибрациите на лунната повърхност продължават с часове. Това доказва, че Луната е куха. Що се отнася до лунните кратери, поради правилната кръгова форма е очевидно, че кратерите са изкуствени съоръжения, създадени от лунните жители за събиране на слънчева енергия.
По структурен състав лунният материал не съотвества на земния. Опровергано е едно друго еволюционно схващане, че Луната и Земята имат общ произход. Това нямаше да е възможно, ако астронавтите бяха кацнали в някое филмово студио.

Това не е вярно. Има пълно съответствие между лунния и земния материал. Не подлежи на съмнение, че Луната е отделена от Земята. Има спорове само по отношение дали Земята не е отделена от Луната, че тя е по-стара.
цитирай
62. dalida - НЛО ... на Луната.
30.03.2011 12:34
lubopiten написа:
четейки статията! От всичко казано и измислено от нечии болни мозъци, съм съгласен само с едно - американците наистина крият нещо и това е, че са виждали НЛО на Луната (да не говорим пък за Земята!)

----------------------------
Може би са виждали такива обекти там - на Луната. Сега астронавтите не го отричат, а се хвалят,че са се возили на водни ски в лунното море. Не отричат също, че и на лунната повърхност са "паркирали" летящи обекти, но те са били... ЗЕМНИ. Земни хора са ги строили и в първичен вид наподобявали атомни изтребители, след демонстрацията на летците във въздуха, тези изтребители са се превръщали в летящи чинии. Дали бившите астронавти не са си измислили всичко това, за ... реклама? За сега, не се знае истината.
цитирай
63. penchoan - до Ал.Димов
30.03.2011 21:08
Небесните тела се създават от ....сблъсъците на метеорити, комети, астероиди и прахови частици.След като свръх-нова избухне, от остатъците й се образуват планети, планети-джуджета и др. небесни тела.
penchoan, вместо да пишете глупости, прочетете нещо от Астрологията - образуването на планети.
/Ал.Димов/


Всяко небесно тяло се създава по предварителен план от разумни същества. При експлозии на свръхнова никога не се образуват планети, а само слънца. Планетите се отделят от слънцата много по-късно. Дали ще наречем процеса изработване или създаване, няма голяма разлика. Всяко небесно тяло притежава разум и е създадено от определен космичен разум. Така че не може да се направи разграничение между изкуствено и естествено създадени небесни тела.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156982
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031