Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.09.2012 09:59 - НАУКАТА ПРЕЗ ХХ ВЕК / произходът на планетата Земя/
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 10100 Коментари: 25 Гласове:
25

Последна промяна: 09.04.2015 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                                     

                                  ПРОИЗХОДЪТ НА ЗЕМЯТА


През последните 50 години се появи голямо количество от научни данни, които опровергават еволюцията.



автор:      Ванс Феръл   - "Опровергаване на еволюцията"
(статията може да се разпостранява само, ако не е с комерсиална цел)



Това откритие засяга нещо, което е много малко по размери, но има трилиони от него! Макар че еволюционните учени се опитват много усилено да опровергаят откритието, те не са успели.

Човекът, който го е изследвал, е Робърт Джентри, и невероятното откритие е удивително (What Scientists and Research Writers Have Said about the Research of Robert Gentry / What Other Scientists Have Said about It /  What Evolution Has Said about It*).


(1) Главните носещи скали на нашата планета (гранит) не са се образували от постепенно охлаждане на разтопена лава, а са се появили в настоящата твърда форма. Този факт напълно опровергава Големия взрив и всяка еволюционна теория за произхода на звездите и на нашия свят.

(2) Тези главни скални основи са се появили за по-малко от три минути! Невероятно? Да! Но научните данни го потвърждават.

Сега ще научите за многото трилиони радиоореоли намиращи се във всички гранитни скали, камъни, планини и в носещите земни слоеве на света. Тези малки ореоли доказват, че скалите са се появили в твърда форма за по-малко от три минути.


              ОРЕОЛИТЕ НА Po-218 – И ПРОИЗХОДЪТ НА ГРАНИТА


В края на 19 век учените започват да изследват скалите с микроскопи, за да разберат по-добре техните кристали и състав. Научавайки се как да нарязват скалите на тънки слоеве, те обръщат своите микроскопи към определени скали, особено гранит – и намират в тях малки оцветени концентрични кръгове. В крайна сметка осъзнават, че това са всъщност сферични обвивки, които са се образували около един център

Радиоореолът е останал белег около частица от радиоактивно вещество от радиацията идваща от частицата. Той може да се образува само в твърдо тяло, като скала; тъй като в течност или в разтопена скала белегът ще се разсее и не може да се види.

За по-малко от 3 минути!!
Създал се е гранитът.

Тъй като този гранит е носещата скала, образуваща дебел (15 км.)слой, като над нея са световните континенти, а отдолу има базалт и магма, цялата тази основа на континентите очевидно е била създадена в твърдо състояние за по-малко от три минути. И след като в гранита по целия свят има трилиони ореоли от Po-218, целият този гранит е трябвало първоначално да се втвърди за далеч по-малко от три минути, когато се е образувал, за да могат ореолите от Po-218 да се образуват правилно.


Като имаме предвид този факт, няма никаква причина да очакваме магмата отдолу и континентите отгоре да са били образувани в продължение на милиони години, ако гранитът между тях е бил образуван за по-малко от три минути.

Гранитите не трябва да се класифицират като вулканични скали (всички, които са дошли от разтопени скали), а като първични скали или скали от Сътворението. Гранитът (нормално почти бял на цвят) е първичен в своето сегашно твърдо състояние и не е продукт от първично охлаждане от черния базалт под него или от каквото и да е друго.

Ореолите на Po-218, Po-214 и Po-210 в гранита не могат да бъдат възпроизведени в лабораторни условия. Никой не може да даде приемливо обяснение как независим полоний поначало се е оказал в този гранит. Това е невъзможна ситуация, но тя е реалност.


                                               
             ХЕЛИЙ В ЦИРКОНИЕВИ КРИСТАЛИ – И ВЪЗРАСТТА НА ЗЕМЯТА

циркониевите кристали -  

Анализът на циркониеви кристали от пет различни нива от горещи скали в дупка дълбока 5,000 метра, разкрива, че дори на най-ниското ниво не е имало почти никакво изпускане на олово. Това е могъщо доказателство в полза на млада земя и съответства на възраст 6,000 години.



Анализът на съдържанието на хелий в тези малки циркониеви кристали разкрива удивително високо задържане в циркониеви кристали при 197°С. Това дава двойно доказателство за много ниска възраст на Земята. Ако Земята беше на милиони години, този хелий отдавна да беше напуснал циркониевите кристали.




Робърт Джентри е написал книга от 316 страници относно своите открития. Тя е вълнуващо четиво; защото не само обсъжда научните факти, но също разказва как е направил откритията, съобщил ги е подробно в научни списания – и в крайна сметка е бил изключен от научната общност, когато е било осъзнато, че неговите открития подкрепят сътворението. Заглавието на книгата е Creation’s Tiny Mysteries, и може да се купи от Earth Science Associates, Box 12067, Knoxville, TN 37912.


ПОТОПА и Континенталните шелфове


Това са равни области простиращи се от сушата под водата навътре в океаните. От бреговата линия на края на континентите дълбочината на морето постепенно се увеличава. Този обхват на равните области може да достигне 1,200 km на места, но средната ширина е около 70 km. След това от определена първа точка с дълбочина 90 метра дъното спада до втора точка с максимална дълбочина 450 метра, със средна дълбочина около 130 метра. След тази втора точка дъното се спуска рязко надолу до океанското дъно.


КОРАЛИ ПО ПОДВОДНИТЕ ПЛАНИНИ
– Корал и фораминифер са две малки растения съдържащи значителни количества калций, които растат близо до морската повърхност. Остатъци от тези малки създания са намерени по плоските върхове на подводните планини. В миналото корали са растели върху тези планински върхове, които сега са дълбоко под водата! Това е важен момент, тъй като коралите не могат да живеят под дълбочина 60 метра. В миналото морето трябва да е било далеч под сегашното си ниво.


ПРОИЗХОД НА ОКЕАНИТЕ
– Потопът описан в Битие 6-9 е имал най-дълбоко въздействие върху нашата планета от всички други събития от първоначалното сътворение, с изключение на Грехопадението. Един удивителен пример за това са огромните океани, които заобикалят отвсякъде континентите.


С настоящите континенти и дълбоки океански басейни, ако цялата вода в настоящата атмосфера внезапно падне като дъжд, тя ще покрие цялата повърхност на планетата до средна дълбочина само 5 сантиметра - C. S. Fox, Water, 1952.

Преди Потопа очевидно сме имали далеч по-голямо количество влага в атмосферата. Това би създало по-равномерно разпределен топъл климат по целия свят и би обяснило защо далеч на север и далеч на юг са намерени вкаменелости на тропически растения. От небето са се изсипали масивни количества вода. В допълнение, очевидно от вътрешността на земята са били освободени огромни количества вода. Поради това сега имаме толкова много вода в океаните, че ако повърхността на земята бъде изравнена, “Земята ще бъде напълно покрита с вода дълбока 1.2 километра” (Creation Research Society Quarterly, June 1987, p. 27). Друга оценка установява нивото на 2.7 километра: CRSQ, September 1987, p. 54.

Има данни, че голяма част от сегашното морско дъно едно време е било суша:

    “В дълбините на морето има запазени вкаменелости на земни организми, обезпокоявани единствено от леки течения и от бавния дъжд от океански отлагания от горните водни слоеве.”—*E. L. Hamilton, “The Last Geographic Frontier: The Sea Floor,” in Scientific Monthly, December 1957, p. 303.


ПОДВОДНИ КАНЬОНИ
– Друга останка от Потопа са големите каньони прорязани в океанското дъно. Те могат да се открият точно под местата, където големите реки се вливат в океана. Известни като “подводни каньони,” тези каньони биха могли да бъдат образувани само ако дъното на океана е потънало, нивото на водата е било по-ниско, и океаните постепенно са се запълвали с дъжд от небето и бързо движение на водата по тези долини. Един пример е каньонът вътре в океана точно под река Хъдсън в Ню Йорк.




    “Можем ли ние, като търсачи на истината, да продължим да си затваряме очите за очевидния факт, че огромни области от речното дъно са потънали с няколко мили?”—*Kenneth K. Landes, “Illogical Geology, in Geotimes, March 1959, p. 19.


ВИСОКИ ЕЗЕРА – Напълно очевидно е, че в ранни времена в затворените езерни басейни на континентите е имало много повече вода.

Всеки, който някога е бил в околността на Солт Лейк Сити, не би могъл да не забележи белезите от високи водни нива по околните планини. Могат да се видят четири отчетливи белега, най-високият от които е на 300 метра над сегашното ниво на Голямото солено езеро. В миналото това древно езеро е покривало площ от 52,000 квадратни километра (учените наричат това древно езеро “езерото Бонвил”).


ГОЛЕМИ РЕКИ – В миналото също е имало далеч по-голям обем вода в реките. Днес е честа гледка малки потоци да текат между стръмни високи стени на големи каньони. Очевидно в миналото през тях трябва да са текли гигантски реки за известно време. В допълнение, на по-високи нива могат да се видят големи отлагания на седименти (алувиум) оставени от тези древни реки.

ЕРОЗИЯ ОТ ВЪЛНИТЕ – Водата има могъщо действие, не само когато тече, но и когато удря многократно върху дадена повърхност. Океанските вълни могат да бъдат много разрушителни, както ни казва Рейчъл Карсън в книгата Морето около нас (Rachel Carson, The Sea Around Us). *Кинг също споменава това:

По време на Потопа са бушували ужасни бури. Текли са огромни количества вода и са смилали и разрушавали повърхността. Масивните вълни също са оставили своите следи. Всичко това е довело до удивително ниво на ерозия, която е причинила седименти довели до хилядите метри дебели слоеве от седиментни скали, които виждаме днес.

СКАЛНИ СЛОЕВЕ
– Някои данни от седиментните скални слоеве показват, че седиментните скални слоеве са били положени бързо по едно и също време, което показва, че е имало един световен Потоп.


Вкаменелостите и скалните слоеве показват бързо отлагане причинено от внезапен световен потоп, а не бавно отлагане за дълги периоди. Слоевете са разбъркани и често натрошени. Ако е имало бавно равномерно образуване на слоеве в следствие на ерозия, слоевете биха били равномерни и сравнително плоски. Но това, което виждаме в действителност, може да бъде следствие само на ужасна катастрофа.

--------------------------------------------------
п.п.

Живяли ли са някога динозаври?
ако са живяли от къде са дошли или п.т. от яйце ли са се появили и ако отговора е да, от къде е дошло яйцето?

Има теории и хипотези, че динозаврите са сегашните големи животни. В страхът си древните хора са ги смятали за огромни, но те наистина са си мечката - висока е около 3 огромни:
 - слонът - висок е около 3 метра
 - крокодилът - дълъг е около 5 метра
 - боата - дълга е около 7 метра
 - жирафът - висок е около 6 метра
 - китът - дълъг е около 10 метра
 - акулата - дълга е около 6 - 8 метра,а има и по-дълги
 - алигаторът - дълъг е около 4- 5 метра
 - мечката - висока е около 3 метра ( изправена на два крака)
 - орелът - крилата му в разтег са около  2 - 4 метра
 - гларусът с разперени крила е дълъг около 2 метра
 бих казала и сега си имаме динозаври.






Гласувай:
25


Вълнообразно


1. saadi - "Има теории и хипотези, че динозаврите са сегашните големи животни. В страхът си древните хора са ги смятали за огромни,..."
10.09.2012 10:18
Нормално е един уплашен човек да сбърка чайка с тиранозавър .
цитирай
2. анонимен - Костите са една от основните съставни части на скелета. Те са изградени от жива тъкан и наред със своите механични функции участват още и в кръвотворението и об
10.09.2012 12:22
А,знаем от зоологията че, когато едно животно умре, костите му се разпадат след 15 години. Мотаг да се запазят само КОСТИ, КОИТО СА БАЛСАМИРАНИ и то се запазват до 4000 години, след като гроба се отвори, същите тези кости се разпадат - стават на прах.

цитирай
3. kozme - Днес има много по-големи животни от динозаврите
10.09.2012 13:28
Например:
1. Сините китове (до 29 m дължина, 150 тона) са още по-големи и от най-големите динозаври .

2. Захапката на крокодила е толкова силна, че може да строши човешка глава за секунда.

3. Жирафа много прилича на динозавър - висок е колкото него и тежи колкото него, също се храни с растителност.

Така че, и днес си имаме "динозаври" но този път не им обръщаме такова внимание защо ли?

Гледаме ги в зоопаркове защото били изчезващ вид.

Тигрите и лъвовете са същите както онези тигри от филмите на Холивуд - динозавърските.

И, на истина, костите се разпадат на прах след като животното умре,достатъчно е само там където е погребано да е сухо и без валежи. Даже и не успяват да станат на фосили,щото за 5 000 стават на прах.(доказано е)

Доказаха също и че, Земята не е толкова стара, колкото я опрезелят археолозите. Ще им се май да импонират на дарвинистите, но напоследък нещо взе че се обърка - изкараха че планетата Земя е едва на 10 000 години. А в библията сочат 4400 година за раждането на първия човек.

Става наистина интересно. Нови изследвания, нови данни,които пращат в забвение всичко ( коша за боклук), което е на теория до сега в науката.

цитирай
4. golden - Магнитното поле на планетата Земя
10.09.2012 13:43
Преди повече от хиляда години хора в Китай пускат в купи вода тънки резени от минерала, който днес наричаме магнетит, и откриват, че резенчетата се подреждат в една определена посока. Това наблюдение води до разработването на така наречения магнитен компас. През 1600 година Уилям Гилбърт публикува De Magnete (За магнита), базиран на обширната му колекция от магнитни измервания от цялото земно кълбо. Книгата показва, че самата Земя е като огромен магнит и магнитните сили не произлизат от извънземен източник, както бива предполагано от други. През 1838 г. математикът гений, Йохан Карл Фридрих Гаус, доказва, че източникът на магнитното поле е в центъра на земята или близо до него .......
цитирай
5. golden - И от къде произхожда това магнитно поле?
10.09.2012 13:45
Земята действа като огромен магнит с магнитно поле, простиращо се в междупланетното пространство, защитава планетата, отразявайки частици от слънчевия вятър, но не е постоянен магнит

От 1939 година се вярва, че геомагнитното поле произлиза от конвективни движения течното, електропроводимо ядро на Земята. Идеята е, че конвективната течност взаимодейства със силите на Кориолис, образувани от въртенето на планетата и действат като динамо, което е магнитен усилвател. Идеята изглежда толкова логична и смислено обясняваща произхода на наблюдаваното магнитно поле, че до скоро никой не поставя под въпрос дали дългосрочна, стабилна конвекция може да протече в течното ядро на Земята.......
цитирай
6. golden - и още нещо...
10.09.2012 13:50
Мантията на Земята е дебела 2900 км.
През 1993 г. Херндън публикува първата от серия научни статии, разкриващи произхода, възможностите и доказателствата за реактор за атомно делене, наречен геореактор, в центъра на Земята като източник на геомагнитното поле.

Компютърните анализи сочат:


През 2007 г. Херндън представя доказателства в подкрепа на идеята си, че подслоят е каша или течност, и че магнитното поле на Земята бива произвеждано от механизъм динамо, действащ в подслоя на геореактора.

Всички изследвания които учените ни представят са Изцедени от комп. програми. Така че, невероятните числа са под въпрос.
Поне аз не вярвам в тях.
цитирай
7. saadi - Уау !
10.09.2012 14:28
8. andri - Учените еволюционисти сочат че
14:04
слънцето е образувано от Хелий. Защо тогава не излъчва хелий и защо е все още толкова голямо, колкото е било преди 5 милиона години?


andri , на колко годинки си ?
цитирай
8. penchoan - Магнитното поле на Земята няма н...
10.09.2012 14:45
Магнитното поле на Земята няма никаква връзка с токове в ядрото. Дължи се на повърхностно отражение на етерни частици, както и на влияние на големите небесни тела като Слънце, Юпитер, Сатурн. Освен това Земята е куха и в нея има друго плътно тяло. То си има собствено магнитно поле, което няма връзка с външното земно магнитно поле. Водата в потопа се дължи на повдигане на океанското дъно в морските падини и от външен източник. На Луната са съществували океани. Когато Нибиру навлиза в Слънчевата система, Луната се разтърсва и океаните се изливат в космоса, от където водата се привлича към Земята. Слънцето съдържа нищожно количество хелий и водород като външна обвивка - от порядъка общо на 1% от масата му. Слънцето е горещо отвън и студено вътре, то е твърдо тяло, образувано главно от силикати.
цитирай
9. анонимен - И един мармот завива шоколад в целофан.... :))))))))
10.09.2012 16:06
penchoan написа:
Магнитното поле на Земята няма никаква връзка с токове в ядрото. Дължи се на повърхностно отражение на етерни частици, както и на влияние на големите небесни тела като Слънце, Юпитер, Сатурн. Освен това Земята е куха и в нея има друго плътно тяло. То си има собствено магнитно поле, което няма връзка с външното земно магнитно поле. Водата в потопа се дължи на повдигане на океанското дъно в морските падини и от външен източник. На Луната са съществували океани. Когато Нибиру навлиза в Слънчевата система, Луната се разтърсва и океаните се изливат в космоса, от където водата се привлича към Земята. Слънцето съдържа нищожно количество хелий и водород като външна обвивка - от порядъка общо на 1% от масата му. Слънцето е горещо отвън и студено вътре, то е твърдо тяло, образувано главно от силикати.

цитирай
10. анонимен - tia. Още за Континенталните шелфове
10.09.2012 20:24
Около 90 % от площта на континенталния шелф са потопени крайбрежни равнини на континентални платформи. Богат на находища на нефт, природен газ, въглища, инертни материали и др. Водите му са основен обект за промишлен риболов.
цитирай
11. dalida - penchoan
10.09.2012 20:34


"Магнитното поле на Земята няма никаква връзка с токове в ядрото".
----------------------------------------------------

Британското научно списание Нейчър (Nature), което се смята
за много авторитетно сред специалистите, оповести откритието на
американските сеизмолози д-р Пол Ричард и Сиъдън Сон от
лабораторията Леймънт Доърти на Колумбийския университет в
Палисадис - Ню Йорк.

Те съобщиха, че ядрото на Земята се движи
свободно и по-бързо от останалата част на планетата, която се
променя на всеки 400 години. На практика това явление става “планета
в планетата”. Експертите окачествяват това като изключително
научно откритие, защото досега учените не са установили вътрешна
свобода на което и да било тяло в Слънчевата система...”
цитирай
12. dalida - И още от твоя коментар,Пенчо
10.09.2012 20:53
Водата в потопа се дължи на повдигане на океанското дъно в морските падини и от външен източник.
-----------------------------------
Това заключение остаря, има ново.Последното заключение е че -

Земята е течна и се плиска и вихри като такава. Позастиналата коричка, върху която живеем, е много скромна като дебелина и често отразява съвсем очевидно вихрите отдолу. Земната кора е едва 15 км. Затова когато подземните вулкани се "ядосат" нашите сгради падат. До някъде е вярно че, на дълбочина 500 метра в едно от езерата на планетата учените намират организми,които могат да живеят без светлина.

За магнитното поле е вярно, че без него можем да загубим всичко живо на планетата.


Земното магнитно поле ни пази от електромагнитните изблици в слънчевия вятър.

Твърде вероятно е да е имало потоп. Факт е, че не всичко е измряло, а генните мутациите очевидно са зачестили след това.Както и сега при изтичане на газ или радиация, се раждат недоразвити организми.

цитирай
13. penchoan - Земната кора е дебелина 5-10 км в ...
10.09.2012 22:34
Земната кора е дебелина 5-10 км в океанското дъно и 50-80 км на континенталната суша. Затова деформации и разкъсвания се извършват в океаните. Земетресенията се дължат на промяна в междумолекулните пространства на земната кора. Те се променят и зависят от приливното влияние на Слънце, Луна и човешките мисли. Имало е три потопа, при които са образувани повечето днешни планини - Хималаи, Алпи, Анди. В същото време (в последните няколко хиляди години) се образуват залежи от въглища, измират динозаврите и разни човекоподобни същества. Великият потоп е станал преди около 14400 години.
цитирай
14. saadi - Пенчоан , за Вас няма тайни в областта на геологията , биохимията или астрофизиката .
10.09.2012 23:02
Как бихте коментирали общата теория на системите на Ашби , синергетиката на Хакен , дисипативните структури на Пригожин , универсалния еволюционизъм на Мойсеев , автопоезиса на Матурана и Варела , хиперциклите на Ейген , еволюционната концепция на развитие на вселената на Янч , единната трансдисциплинарна теория на Ласло , теорията за самоорганизацията на Самарский и Курдюмов и клетъчната теория на Капри ?
Надявам се , че въпросът ми не Ви затруднява . Благодаря предварително .




цитирай
15. анонимен - Още малко и ще намерите и Атлас, че и ...
11.09.2012 10:22
Още малко и ще намерите и Атлас, че и ще докажете, че всъщност земята е плоска но са ни внушили, че е сфера. Аман, от "научни новини" и тъпи тълкувания на непозната материя.
цитирай
16. анонимен - 16. saadi - можете ли да обясните на простолюдието това:
11.09.2012 20:07
* (1590) - холандския оптик Ханс Янсен и неговият син Захариас Янсен -изобретатели на микроскопа.След откритието на микроскопа, се появява и откритието на клетката, а холандеца Антони ван Льовенхук (1662-1723) - любител-оптик по първоначални увлечения, по призвание гениален изследовател на живата материя. Той е направил просто устроен микроскоп (тръба с няколко лещи в нея), за да наблюдава влакната на тъканите, с които търгувал. Той наблюдавал и описал различни едноклетъчни организми, а също мускулни и кръвни клетки.

* Клетката е открита от Робърт Хук през 1665 година.

* Заслугата за създаването на клетъчната теория, най-често се приписва на трима учени — Матиас Шлайден, Теодор Шван и Рудолф Вирхов.

* Първите двама установяват през 1838 — 1839 година, че всички живи организми, са изградени от клетки, които имат сходна структура.

* общата теория на системите на У.Р. Ашби (W. Ross Ashby)- въвел самия термин „самоорганизация“ през 1947г.;Ашби, (Уилям) Рос (1903–1972) — английски психиатър, кибернетик и пионер в изследването на сложните системи
цитирай
17. saadi - На простолюдието ?
12.09.2012 00:08
Не .
цитирай
18. dalida - За потопа - бил ли е или не!
12.09.2012 16:53

Причината:
Все повече и повече учените и лаиците идват до заключението,че потопът или потопите са били "запланувани" и причината за тях е била,нечестието и безсрамието на хората и по точно - потопът е бил регионален и е бил наказание само за народа на Нух(Ной), а не за целия свят.

за потопа има много мнения и доста спорни въпроса,затрудняват съвремените учени. Например - колко животни са били качени на "ковчега", с какво са се хранили, къде са се разхождали, птиците как са летяли в ковчега ......

А, хората с какво са се хранили през времето на потопа. В книгите по тази тема пише, че потопа е траел цяла година. Как са оцелели всички,приютени в този ковчег? Колко и къде са пътували? колко дълбоко е газил ковчега?

Друг спорен въпрос, свързан с потопа, е дали водното равнище е било толкова високо, че да покрие планините, изобщо, има много неточности и без никакви подробности около оцелелите. Просто се споменава че е имало потоп и толкоз. Подробности- няма.

Записано е че, през 10 век пр.хр. Вавилон е бил наводнен,а през 11 и 12 век, в района около Вавилон са ставали големи наводнения. Тези природни бедствия се преповтарят също така и през 20-и век в годините 1925,1930 и 1954.3 Изводът, който можем да направим, е, че за този район винаги съществува опасността от водно бедствие.
Наводнения са ставали, стават и ще стават,но досега същестнен проблем с това природно бедствие няма и досега никой материк не е потънал заради потопно наводнение.Всяка година океана залива бреговете и отнася по някоя дървена къща или колиба(от островите), но това днес не се смята за потоп.

В написан през 542 и 543 г. сл.Хр. ръкопис се твърди че,язовирна стена се срутила и наводнила целия Йемен, а народа се изплашил от поредния потоп. Веднага изниква въпроса - колко голям е бил Йемен тогава?

Изследователи от Мексиканският национален институт по археология и антропология са открили върху територията на древния град Лагартеро в южните части на Мексико (щата Чяпас) стела (каменна плоча с надпис) на възраст 1000 години с барелефно изображение с владетел на маите.

Това доказва, че ... маите са продължили да живеят след поголовния "световен" потоп.

Това доказва, че въпросния световен потоп не е бил световен, нито пък е ликвидирал окончателно и всички маи.

Този факт говори само за едно - потоп може да е имало, но той е бил локализиран само и единствено в определен участък на дадена територия.
цитирай
19. dalida - ВЪЗРАСТТА НА ЗЕМЯТА
12.09.2012 17:03
В следващата статия ще засегна и тази тема.
Много са писали за възрастта на Земята, но във всеки научен труд има различия и никъде не дават обяснение защо се получава така.

Съвременните геолози определят възрастта на Земята на около 4.54 милиарда години. След научната революция и откриването на радиоактивното датиране, измерванията на количеството олово в богати на уран минерали показват, че пробите са на възраст над 1 милиард години.

Понеже понастоящем точното време на образуване на Земята не е известно, а моделните резултати имат разлика от няколко милиона до сто милиона години, то абсолютно точната възраст на Земята е трудно да бъде определена.

не, че тази тема е много важна, но от чисто любопитство,добре е да знаем.
цитирай
20. penchoan - Има чувствителна разлика между ...
12.09.2012 22:21
Има чувствителна разлика между потоп и наводнение. Наводнението е краткосрочно повишаване на водното ниво и може да се дължи на земетресение и последвало цунами. Потопът е дългосрочно повишаване на морско и океанско ниво с няколко стотин метра и продължава около 2 хиляди години, като нивото на водите спада по експоненциална крива. Единствено Великият потоп от преди 14 хиляди години е бил световен, в смисъл на почти пълно унищожение. Тогава са били потопени всички континенти и само върховете на високите планини са били над водите. Останалите два по-късни потопа от преди 7200 и преди 3600 години са били частични, с повишаване на морското ниво от порядъка на 400 метра на Балканския полуостров и Европа. Възрастта на Земята е 1,5 милиарда години, според окултната наука, а Луната се отделя от Земята преди 500 мил. години.
цитирай
21. dalida - Наводнение или потоп?
13.09.2012 09:10
penchoan написа:
Има чувствителна разлика между потоп и наводнение. Наводнението е краткосрочно повишаване на водното ниво и може да се дължи на земетресение и последвало цунами. Потопът е дългосрочно повишаване на морско и океанско ниво с няколко стотин метра и продължава около 2 хиляди години, като нивото на водите спада по експоненциална крива. Единствено Великият потоп от преди 14 хиляди години е бил световен, в смисъл на почти пълно унищожение. Тогава са били потопени всички континенти и само върховете на високите планини са били над водите. .

-----------------------------------------------
Ако това е вярно, тогава не би останало нищо на земната повърхност, нито кости,нито тухла,образно казано. Не е останал никакъв белег,откъдето учените да направят своите изводи, че е имало световен потоп.

Този потоп който описвот в библията и в корана, е траял едва 12 месеца,според легендите. Дори 12 месеца да е имало потоп,и това е достатъчно за да не остане никакъв знак, за който учените да се хванат и да си фантазират, че някога е имало някакъв потоп. Много разминавания има в тези научни теории. Затова човек се пита - имало ли е някога динозаври, имало ли е потоп или всичката теоретична "литература" е под въздействието на холивудските измислици.

Аз разбирам учените..и те искат да си вадят хляба с някаква наука. Но, би трябвало поне да има искрица истина в тези изследвания, а то има само хипотези, теории(недоказани) и предположения.


цитирай
22. golden - За потопа....
15.09.2012 17:51
Преди около 5000 до 9000 години в северната турска провинция Синоп се случило събитие от колосално историческо значение. Толкова грандиозно, че според някои то е доказателство, че „Великият потоп”, за който се говори в Библията, може и да е бил действително представяне на реални събития (макар и донякъде преувеличено).

През септември 2004 г. експедиция в Черно море, проведена от екип учени от различни институции (включително National Geographic Society) стига до извода, че Черно море невинаги е било такова, каквото го познаваме днес.

Те заключават, че то е произлязло от огромно езеро с черна вода, което в определен момент е започнало да се уголемява необичайно бързо. Всъщност промяната била толкова голяма, че обитателите на заобикалящата го околност били незабавно принудени да търсят по-сигурна земя, бързо изоставяйки домове, сечива и други следи от тогавашния си живот.

Оттогава учени и репортери продължават да проучват нерешения въпрос; той е ключ към разбирането на историческото развитие на човешката цивилизация и на различните климатични етапи, през които е преминала Земята. Освен това той е важна тема, вплетена не само в юдейско-християнската традиция, но и в много легенди на различни култури по света – Великият потоп.

цитирай
23. penchoan - Според Библията, Великият потоп е ...
15.09.2012 18:07
Според Библията, Великият потоп е траял година и два месеца. Толкова време е било нужно да се появи първата суша. Но за да се появи Европа над водите в сегашния си вид са били нужни още две хиляди години. Учените от БАН до скоро отричаха потопа, а сега са достигнали до идеята, че се е състоял само в Черно море. Толкова са открили до сега, но все пак е напредък. Дори по време на Христос, преди 2 хиляди години сушата на днешните Германия, Полша, Холандия, Белгия, не е съществувала, била е море. На българска територия градовете от днес като Варна, Шумен, Бургас, Пловдив и др. са били под вода. Римската империя е била съсредоточена главно около Средиземно море. Балканският полуостров - ниските му части, излизат от океана през 3-4 век след Христа. Тогава започва Великото преселение на народите от Азия, които се завръщат в земите на дедите си.
цитирай
24. dalida - Потоп е имало,според легендите на народите, в целия смят и е отразен в
19.09.2012 09:24
ЗАГАДКИ - на най - старата ни история ! -- Ал. Горбовски

Книгата предлага хипотези за съществувала някога на Земята високоразвита цивилизация, която е била унищожена вследствие световна катастрофа, променила очертания¬та на континентите и съдбата на човечеството. За доказ¬ване на смелите си предположения авторът - писател и учен - използува последните данни на науката. Увлека¬телно написана, книгата е предназначена за широк кръг читатели.

СПОМЕНИ ЗА КАТАСТРОФАТА
Свещените текстове и митове на различните народи по своята същност са най-старите източници, достигна¬ли до нас. Някои открития от последните години пот¬върждават факти, за които преди това можехме да нау¬чим само от епоса или религиозните книги. И в това ня¬ма нищо чудно. Така наречените "свещени книги" и ми¬товете, възприемайки неизбежно сведения от народната памет, съдържат отзвуци на действителни събития. Ето защо историкът трябва да се стреми да открие в преда¬нията и религиозните текстове истинското и рационал¬ното, на което науката може да се опре.

1. Глинените таблични на Шумер назо¬вават пет града, които са съществували преди потопа: Ериду, Баб-Тибира, Ларак, Сипар и Шурупак.
2. Друга обща черта: в числото на предупре¬дените и спасили се от гибел винаги фигурират двама души -мъж и жена (понякога придружени от деца). В библейските текстове това са Ной и жена му, в гръц¬ките легенди - Девкалион и Пира, в Уелс - Дюейвен и Дюейвич, Бит и Бирен в ирландския епос, мъжът и жена¬та - легендарните родоначалници на баските.
Такава е картината и от другата страна на Атлантика. У ацтеките, индианците от Бразилия, североиндианските племена - навсякъде се повтаря същата тема: два¬ма души, мъж и жена, се спасили от потопа.
3. Още една обща черта: като се спасяват от заплашва¬щото ги бедствие, предупредените вземат със себе си различни животни. Така постъпва библейският Ной и древномексиканският Ната, Етси у канадските ин¬дианци и индийският Ману, Троу в Борнео и героят на шумерския епос за потопа Ксисутрос.
4. У ацтеките, обитаващи Мексико, е запазен следният текст. Бог Титлакахуан предупредил един човек на име Ната за очакваната катастрофа и подобно на християн¬ския бог го посъветвал да си направи ковчег.



ЛУНАТА – СЛЕДА ОТ ПОТОПА
автор: д-р Игнат Игнатов

Възможно ли е човешкото познание да се докосне до дълбините на неизброимите мистерии на Вселената?

Да надникнем в сборника от скандинавски митове “Новата Еда”, съставен през 1220 година:

“В началото нямало въобще нищо.

Нямало Земя, нито небе над нея,

Имало една зееща празнина......

Съхранени ръкописи от древни култури ни позволяват да разберем, че светът е започнал да възниква от нищото и материята да се сътворява от космичните бездни.

Безбройни са въпросите, на които търси отговор човешкото познание. Колко ли звездни системи са се раждали и изчезвали? Колко ли цивилизации е погребало времето? Дали нашите предци не са получили голяма част от знанията си от Космоса? Не сме ли дошли и ние от там? Въобръжението ни се движи в определени граници. Най-често приемаме това, което можем да си обясним с нивото на нашето познание. И често предпочитаме срамежливо да мълчим пред уникалните и неподдаващи се все още на научно обяснение факти.
цитирай
25. анонимен - Имаме Библията
02.10.2012 23:48
Колкото повече се развива науката, толкова повече доказва Библията. А там са дадени отговорите на всички въпроси. Цялата неизчерпаема мъдрост и познание са ни на разположение от векове, а ние търсим под вола теле. (Имам предвид нелепостите които са писали някои по горе.)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156051
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031