Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.09.2012 00:10 - НАУКАТА НА ХХ век /възрастта на Земята - 2
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 6590 Коментари: 3 Гласове:
20

Последна промяна: 09.04.2015 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




                             ВЪЗРАСТТА НА ЗЕМЯТА е  6 000 години


                                                                        част втора


автор: Опровергаване на еволюцията -   Ванс Феръл  
( статията да не се разпостранява с комерсиална цел )


продължение от част първа -
 – ОТСЛАБВАНЕ НА МАГНИТНОТО ПОЛЕ – Както вероятно знаете, Земята има магнитно поле. Без него не бихме могли да използваме компаси за да определяме посоката на магнитния полюс (който е близо до Северния полюс). Д-р Томас Барнс, преподавател по физика в Тексаския университет, е автор на широко използван учебник по електричество и магнетизъм. Работейки с данни събрани от последните 135 години, той посочва, че земното магнитно поле постепенно отслабва. Всъщност той показва, че това магнитно поле отслабва експоненциално, по закон за отслабването подобен на разпадането на радиоактивните вещества.


През 1835 немският физик Гаус прави първото измерване на магнитния диполен момент на Земята, тоест силата на вътрешния магнит на Земята. От тогава досега са извършвани редовни измервания на всеки десет години. От 1835 досега силата на магнитното поле на Земята е намаляла с 14 процента!

На основата на факти наблюдавани от 1835 до 1965, това магнитно поле изглежда да има период на полуразпад от 1,400 години. На тази основа дори преди 7,000 години Земята би имала 32 пъти по-силно магнитно поле от сегашното. Само преди 20,000 години би се произвеждало такова количество топлина от магнитна енергия, че би втечнила Земята. Преди около един милион години Земята би имала по-силно магнитно поле от всички обекти във вселената взети заедно, и би се изпарила от енергията му! Изглежда Земята не може да бъде на повече от 6000 до 10000 години


Ако има някой основен планетарен процес, който е надежден показател за възрастта на Земята, той трябва да е магнитното поле на Земята – и той показва горна граница от доста под 10,000 години за възрастта на Земята.


Повечето от следващите доказателства важат за времето след Потопа, който според данните трябва да се е случил преди около 4350 години.

ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЗПОД ПОВЪРХНОСТТА НА ЗЕМЯТА

ИЗПУСКАНЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ – Нефтът и природният газ обикновено се намират в шупливи и пропускливи скали като шисти. Течностите и газът могат лесно да преминават през скалите, но не толкова лесно преминават през непропускливите горни слоеве. Но природният газ все пак може да преминава през шистите. Едно изследване наскоро анализира скоростта на преминаване на газа през шисти. Беше открито, че тя е твърде висока, за да бъде приета от еволюционната теория. Ако светът беше на милиарди години, целият природен газ отдавна щеше да се е разсеял.

НАЛЯГАНЕТО НА НЕФТА – Много често когато сондите се натъкнат на нефт, от тях изригва нефтен гейзер. Изследванията на пропускливостта на околните скали показват, че всякакво налягане в нефтените находища би трябвало да се е разсеяло за няколко хиляди години, но това очевидно не е станало все още. .....

РАЗТОПЕНА ЗЕМЯ – Дълбоко вътре в Земята скалите са разтопени; но ако Земята беше на милиарди години, преди много време нашата планета би се охладила много повече, отколкото е сега.

 

ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ЗЕМНАТА ПОВЪРХНОСТ

ПОЧВИ – Средната дебелина на почвения слой по целия свят е около 20 сантиметра.(под тях има камъни,скални частици) Като отчитаме загубите от ерозия, изчислено е, че са необходими 300 до 1000 години за да се натрупат 2.5 сантиметра почвен слой. На тази основа Земята не може да бъде на повече от няколко хиляди години.

НИАГАРСКИЯТ ВОДОПАД – Ниагарският водопад е картографиран за първи път през 1678 от френския изследовател Анпен. От тогава до 1842 водопадът разрушава скалата под себе си със скорост от около 210 cm на година. По-късните изчисления показват скорост на ерозия 107 cm на година. Тъй като дължината на каньона на Ниагарския водопад е около 11 km, възрастта на водопада би била около 5000 до 10,000 години.


ДОКАЗАТЕЛСТВА от океани  и морета


МОРСКА ТИНЯ – Когато рибата и растенията в океана умират, те падат на дъното и постепенно образуват тиня, която се натрупва на океанското дъно. Това става със скорост около 2.5 сантиметра на всеки 1,500 години. От измерванията на дебелината на тази тиня е ясно, че Земята е доста млада.

 ЕРОЗИЯ В ОКЕАНА – Ако ерозията е протичала милиони години, защо  под водата в океаните все още откриваме остри скали, неизравнени планини, океани, които не са изпълнени с наноси, а над морското ниво все още имаме континенти?

 ДЕБЕЛИНАТА НА ОКЕАНСКИТЕ НАНОСИ – Всяка година в океана се отлагат около 26 милиона тона наноси. Ако Земята беше на милиарди години, океанското дъно би било покрито с наноси от сушата с дебелина 100 до 160 километра, и всички континенти отдавна да са ерозирани напълно. Но вместо това в океаните намираме само хиляда метра дебелина на наносите и никакви сведения, че някога континентите са били ерозирани. Изчисленията за дебелината на океанските наноси показват само няколко хиляди години възраст на нашата планета.

КОНЦЕНТРАЦИИ НА ВЕЩЕСТВА В ОКЕАНА – Имаме доста добра представа за количеството от различни елементи и соли, които са в океаните, и също колко се добавя всяка година от реки, подземни извори, дъждовна вода и други източници. Сравнението между двата фактора показва млада възраст на океана и следователно на Земята.


ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ЖИВИТЕ ОРГАНИЗМИ

ДЪРВЕСНИ КРЪГОВЕ – Гигантските секвои в Калифорния нямат никакви естествени врагове освен човека. И едва наскоро човекът (с неговите триони) придоби способност да ги унищожава лесно. Насекомите не ги притесняват, нито дори горските пожари. Те продължават да живеят, столетие след столетие. Но няма секвои на възраст повече от 4000 години. Тези гигантски дървета изглежда са първоначалните дървета в своите ареали. Всред Sequoia gigantea в техните гори в планините Сиера Невада няма нито едно мъртво дърво („труп”) ако човек не ги отсече, няма никакви свидетелства, че те някога умират!



ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, че Земята е доста млада:



ИСТОРИЧЕСКИ СВЕДЕНИЯ – Ако човечеството е живяло и работело на планетата Земя в продължение на милиони години, защо намираме сведения за човека датиращи назад само до около 5 000 г  пр. Хр.? И тези сведения показват съществуването на високоразвити цивилизации.

Древният човек, писмеността, езиците и обществата на древното човечество са започнали напълно развити – но не са открити сведения да са започнали преди 3000-2000 пр. Хр.

- Най-ранните исторически книги са книгите на египтяните и евреите. Историческите дати дадени за началото на египетската и шумерската история са основани предимно върху списъци на царете. Най-ранните сведения са египетски списъци на царете, датиращи от времето на Първата династия в Египет, между 3600 и 3200 пр. Хр.

Трудно е да се добие някаква яснота когато се изследват древните египетски текстове. Много египтолози смятат, че списъците на Мането разглеждат не една единствена династия, а две различни, които царуват едновременно в Горен и Долен Египет. Това доста би снижило датите на Мането.

Списъкът на царете на Мането ни дава дати, които са много по-стари от които да е други исторически записи където и да е в света. Египтяните са гледали на себе си като център на вселената, и многократно са украсявали или подправяли историческите сведения, за да направят себе си да изглеждат по-добри от народите около тях.


Тъй като космолози, хронолози, историци и археолози разчитат до голяма степен на египетските дати за своите теории, египетското датиране е станало много важно в датирането на древния свят, и следователно много влиятелно. Това е защото то претендира, че ни дава най-ранните исторически дати. Но има налични данни, които определено биха снижили археологичните дати и биха ги довели да се съобразяват с библейската хронология.


ПИСМЕНОСТ – Най старата писменост е пиктографично шумерско писмо на плочки в Близкия Изток. Най-старите от тези плочки са датирани около 3500 пр. Хр. и са намерени в шумерския храм на манната.

Най-ранното писмо от западен тип е синайското, което се появява на Синайския полуостров около 1550 пр. Хр. То е предвестник на нашето индоарийско писмо, от което произлиза латинската азбука.

 ЦИВИЛИЗАЦИИ – От голямо значение е, че няма никакви наистина потвърдени археологически дати преди периода около 3000 пр. Хр. Когато се цитират по-ранни дати, те идват от радиовъглеродно датиране, от методи различни от човешки писмени паметници или от съмнителния списък на Мането на египетските царе.



- ФАКТИ СРЕЩУ ТЕОРИИ –

1.  През 1862 *Томпсън казва, че Земята е на възраст 20 милиона години.

2.  Тридесет и пет години по-късно, през 1897, той удвоява възрастта на 40 милиона.

3.  Две години по-късно *Дж. Джоли казва, че тя е 90 милиона.

4.   През 1921 *Рейли казва, че Земята е съществувала 1 милиард години.

5.   След единадесет години *Хочкис увеличава това число до 1.6 милиарда (1,600,000,000).

6.   През 1947 *А. Холмс заявява, че то е 3.35 милиарда (3,350,000,000); и през 1956 го увеличава на 4.5 милиарда (4,500,000,000).

7. Днес възрастта на Земята се приема за около 5 милиарда години. Много скоро някой ще я увеличи отново.

Научните кръгове - хора и учени си измислят теории, и след това ги наричат „наука.”

    „Тези числа за възрастта на Земята са се променяли, удвоявайки се средно на всеки петнадесет години, от около 4 милиона години по времето на лорд Келвин до 4500 милиона днес.”—*Michael Pitman, Adam and Evolution (1984), p. 235.


Доказателствата за млада Земя са много силни.
 (1) ултравиолетовото излъчване е образувало само тънък слой от лунен прах;
 (2) в лунните скали са намерени радиоактивни изотопи с кратък живот;
 (3) Луната се отдалечава от Земята със скорост, която предполага много млада Земя;
 (4) Липсата на древни човешки споменавания на слънчеви затъмнения сама по себе си е достатъчна за да датира възрастта на съществуването на човека на Земята.

Хората са толкова интелигентни, че на различни места на земята винаги са пазели писмени записи – но такива записи не съществуват от преди повече от 4300 години.

Всички данни от кости и вкаменелости дават само една информация: Човечеството не е еволюирало от никаква по-нисша форма на живот. Еволюционистите не намират никаква подкрепа никъде за своята теория, че човекът е произлязъл от човекоподобни маймуни, малки маймуни, мекотели, микроби или каквото и да е друго.


Доказателството е

*  Ясно разграничение на човешкото самосъзнание, и на метафизичните интереси на човека.
*   Ясно разграничение на човешката личност по отношение на морални и етични интереси; рефлективно, символично, абстрактно, концептуално мислене.

ЧОВЕКЪТ СЪДЪРЖА В СЕБЕ СИ БЕЛТЪЦИ И ДР.ВЕЩЕСТВА

БЕЛТЪЦИ И ДРУГИ ВЕЩЕСТВА  -  Как са успели да се самосъздадат?

СИНТЕЗ НА БЕЛТЪЦИ – Белтъците са основна съставка на всички форми на живот. Те са съставени от аминокиселини. Има 20 жизненоважни аминокиселини, и никоя от тях не може да произведе другите 19. Как са се появили? Как са успели да се самосъздадат?
    Първо, нека да разгледаме най-простата от тях: Глицин. *Хъл осъзнава, че поради проблеми с недостатък на химикали и реакции, дори глицинът не би могъл да се образува по случайност. Концентрацията на материали за неговото образуване е само 10-27 от необходимата. Ако се образува една молекула глицин, тя ще трябва да премине през 1029 други молекули в океана преди да намери друга глицинова молекула, за да се свърже с нея! Това би било равностойно да намериш един човек в тълпа, която е 100,000,000 пъти по-голяма от броя на всички хора на Земята!
    А какво да кажем за другите деветнадесет аминокиселини? Като проверява относно другите, *Хъл открива, че за другите 19 аминокиселини е дори по-малко възможно да се образуват. Концентрацията за глюкоза, например, е 10-134 от необходимата. Това е изключително ниска вероятност! (*D. Hull, “Thermodynamics and Kinetics of Spontaneous Generation,” in Nature, 186, 1960, pp. 693-694).

СИНТЕЗ НА МАСТНИ КИСЕЛИНИ – Учените не са способни дори да теоретизират как е възможно да са се появили мастните киселини.

    “Понастоящем не съществува никакъв задоволителен синтез на мастни киселини. Прилагането на електрически разряди върху метан и вода дава доста добри количества от оцетни и пропионни киселини, но само малки количества от по-висшите мастни киселини. Нещо повече, малките количества от висши мастни киселини са силно разклонени.”—*S. Miller, and *L. Orgel, The Origins of Life on Earth (1974), p. 98.

 Но какво да кажем за самия живот? Една минута след като животното умре, то все още съдържа всичките си химикали, белтъци, мастни киселини, ензими, кодове и всичко останало.

 Учените не могат да произведат живот; защо тогава очакват скалите и морската вода да имат тази способност?

Интересното е, как във вселената - първобитната атмосфера, това е станало "спонтанно" без прегради,които да "уловят" резултатите.

Опитите за “създаване на живот” в епруветка досега водят само до нещастни провали.


Живият организъм не е просто "изсушена океанска супа".

Той е високо интегриран, сложен и целенасочен. Той има живот, който никой човек не може да произведе. И това живо създание трябва да съдържа всички свои части от първия ден на своето съществуване. И трябва да има партньор и да е способно да произвежда потомство.



Доказателствата за Сътворението са ясни и категорични.





Гласувай:
22


Вълнообразно


1. gocho52 - Би било вярно...
28.09.2012 16:40
Само че процесите не винаги са линейни.
Махало...
цитирай
2. анонимен - На всички мераклии за по-генерални ...
01.10.2012 09:20
На всички мераклии за по-генерални изводи, без значение на тезата, ще напомня, че в крайна сметка светът винаги се е оказвал малко по-сложно място, отколкото ни се иска.

Колкото до магнитното поле, има още да се учи. Ама много. От разходките на Тесла със светеща лампа в ръка по улиците на Ню Йорк са минали има-мяма сто години, а ние продължаваме да не сме наясно как го е правил. Камо ли за Земята и нейното магнитно поле.
Имаше и един Козирев в края на 80-те, чиито постановки с жироскопи показваха, че времето е векторна величина, а не скаларна и има и посока и големина...
цитирай
3. minevv - hahah
09.07.2014 09:40
"Доказателствата за Сътворението са ясни и категорични" в своята глупост
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156896
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031