Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.09.2013 16:58 - История на едно сънуване
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 3322 Коментари: 5 Гласове:
18

Последна промяна: 09.04.2015 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                         ИСТОРИЯТА НА ЕДНО ОСЪЗНАТО СЪНУВАНЕ                                        или по-точно как да измамим себе си и околните,
                                                    за да си мислят, че говорят с робот

       



Светът на осъзнатото сънуване е програма за самообучение, ( Станфордския университет.)  водеща ни стъпка по стъпка в умението да имаме и използваме осъзнати сънища. Вие можете да се обучавате със свое собствено темпо до нивото, което предпочитате. Целта е да изследвате своите осъзнати сънища и да ги използвате, за да обогатите живота си. Ще прочетете множество свидетелства за реални осъзнати сънища от писмата до Станфордската програма, например трите, цитирани в началото на тази глава.


Осъзнато сънуване моят изследователски екип продължи лабораторната си  рОбота в Станфордския университет. Ние правим карта на отношенията съзнание/тяло по време на сън, а в курсовете и семинарите с доброволци онейронавти (изследователи на света на сънищата) изучаваме техниките за индуциране, удължаване и използване на осъзнатите сънища. Тази книга черпи информация от няколко източника на познание за осъзнатото сънуване, включително станфордските изследвания, техниките на тибетските йоги на съня и работата на други учени.
Особено ценни за нас бяха изследванията на немския психолог Паул Толи, който изучава осъзнатите сънища вече двадесет години.
Вече на пазара има книги по тези теми, за хай-технологиите в далечното ни бъдеще,приложно -сега
кн. "Осъзнато сънуване" Целта на тази книга е да представи стъпка по стъпка всичко, което е нужно да знаете, за да овладеете умението за осъзнато сънуване. Многообразието от представените техники и упражнения е приложимо при всички хора, но доколко ефективно ще е всяко упражнение за вас лично, зависи от индивидуалните ви психични и физиологични особености. Експериментирайте с упражненията, изпробвайте ги за себе си и вижте кое работи най-добре при вас........

                       ................Ха,ха,ха ......хайде да си поговорим за Роботите.........
ТЕРМИНАТОР
По форуми и блогове все на тази тема попадам "Как да "роботизираме" хората, за да не мислят за ежедневните си грижи.
Ето ви един подход...за роботизиране на човешкия мозък
 - първо трябва да се снабдите с поне 100 филма,или книги, на тази тема и денонощно да гледате (четете) до припадък
 - второ да се вживеете в ролята на машина, робот и да правите всеки ден упражнения -роботизирани
 - трябва и да сънувате роботизирано и да не мислите със собствения си мозък,защото иначе няма да сте Робот.

     Ето какво след време ще се случи с Вас,след този упорит труд за роботизиране

Когато говорим за високотехнологичната индустрия, често се фокусираме само върху нейната нематериална част – софтуера, приложенията, интернет и т.н. Когато става въпрос за хардуер, напоследък имаме предвид малките преносими устройства като смартфони, таблети, лаптопи и други IT продукти, с които се сблъскваме в ежедневието си. Паралелно с това обаче се случва една друга технологична революция, които крайните потребители не забелязват, но тя е дори по-важна от консуматорската електроника. Накратко – роботите настъпват и са на път да променят много сектори на икономиката.
Един от пионерите в тази област е... онлайн магазинът Amazon. В последно време той е популярен най-вече с опитите си да навлезе в мобилната сфера чрез своя таблет Amazon Fire. Премиерата на устройството вкара компанията в остро съперничество с Apple, освен това обтегна и отношенията й с интернет гиганта Google. В крайна сметка Fire е просто врата към офлайн предложенията на Amazon. Екипът на магазина смята, че чрез таблета ще може да накара повече хора да пазаруват физически стоки, които компанията съхранява в логистична мрежа от депа, която опасва целия свят. Тези складове междувпрочем са едно от основните предимства на Amazon пред другите интернет магазини. Компанията поддържа изключително комплексна снабдителна мрежа, за да е готова да отговори на изискванията на купувачите по най-бърз и ефективен начин.

Пълна автоматизация
Сигурно вече се чудите къде точно е връзката между всичко това и роботите. Преди седмици опитите на онлайн гиганта да оптимизира системата от складове се издигнаха на ново ниво – депата вече ще са почти изцяло автоматизирани. Това ще стане благодарение на компанията Kiva Systems. Amazon плати за придобиването й 775 млн. долара, в замяна на които разчита да роботизира напълно логистичните си процедури. "Технологиите на Kiva е още един начин да подобрим продуктивността на работата", казва Дейв Кларк, вицепрезидент по въпросите на връзките с клиентите в Amazon. В складовете все пак ще има хора, но само в зоната за пакетиране. Стоките ще бъдат пренасяни и подреждани от роботи. Това решение на онлайн магазина е поредното доказателство за една тенденция, която пролича още на тазгодишното изложение CeBIT. Там бяха показани най-различни роботизирани системи, като една от най-интересните за бизнеса беше автономен товарач с вилка.
Роботи така или иначе вече присъстват активно в някои производства. При сглобяването на шестото поколение автомобили Golf например автокорпорацията Volkswagen използва над 1600 робота, произведени от германската компания Kuka и японската Fanuc Robotics. В поточната линия за седма серия Golf трябва да заработят още 800, пише сайтът Cnet. Съвсем скоро тези машини могат да бъдат приложени и в други индустрии, като същевременно решат един от най-сериозните проблеми в последно време, с които се сблъскват мултинационални корпорации като Apple – условията на труд във фабриките, които асемблират техните устройства. През последните няколко месеца най-скъпият производител на електроника в света попадна в полезрението на правозащитните организации заради експлоатация на работниците в заводите на Foxconn - основният китайски партньор на компанията от Купертино. Дейностите в подобни предприятия е идеално пригодена за роботи – повтаряема е и безинтересна. С повишаването на жизнения стандарт в Китай и изграждането на вътрешен пазар много е вероятно част от многолюдните човеши ресурси на Народната република да бъдат заменени с машини.
------------------------------------------- и още малко информация,която ще ви е от полза, свързана е с хай-технологиите

Спирачка за крадците /в.Капитал - 
Дори в момента има софтуерни приложения, които да помогнат намирането на телефона, да го заключат софтуерно и дори да изтриват качените на него данни. Такова например е Find My Phone, което обаче се предлага само за iPhone на Apple. Това обаче е само частично решение на проблема. Ако крадецът има технически познания, той със сигурност ще извади SIM картата, ще преинсталира firmware-а и т.н., докато заличи всякаква връзка между вас и вашето бившо мобилно устройство. По този начин се заобикалят подобни софтуерни защити и след това устройството може да се ползва като ново. "Добрата новина" в случай е, че поне недоброжелателите нямат достъп до личната информация.
Идеята на технологичните производители е подобен механизъм, но с разширени възможности за деактивиране на смартфоните, да бъде вграден като стандарт още в завода. Трябва да се отбележи, че интегрирането на подобна функция в iPhone на Apple е доста по-лесно, отколкото при телефоните, базирани на операционната система Android на Google. Компанията от Купертино са в единна затворена екосистема и през нея минава активацията на всички i-устройства. Очаква се с новата версия на платформата iOS 7 да бъде добавена възможността да се деактивират откраднати iPhone-и. Това ще става онлайн, като потребителите използват своите клиентски акаунти. Пак с тях собствениците ще могат да отключат устройството, в случай че то бъде открито. Докато iPhone-ът е деактивиран, той става практически неизползваем. Крадците няма да могат да променят каквото и да било, дори и ако извадят SIM картата.
Нововъведението беше обявено през юни по време на конференцията World Developers Conference, организирана от Apple. "Смятаме, че това ще представлява наистина силна спирачка за крадците", коментира по време на форума Крейг Федериги, вицепрезидент по софтуерна разработка на Apple.
Най-големите производители на смартфони, базирани на платформата Android – Samsung и LG, също обявиха, че ще инсталират подобна функция в своите устройства. Макар да няма подробности какво е точно техническото решение – дали е хардуерно или софтуерно, подобно на Apple – то ще позволява умното устройство да става абсолютно безполезно. Деактивацията няма да може да се премахне, дори и ако бъде извадена SIM картата или пък бъде хакнат firmware-ът. Единственото изискване е потребителят да е регистрирал смартфона си. Samsung и LG планират от началото на следващата година да пуснат устройства с такива възможности.   източници:   http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2013/08/30/2131851_ubiistvo_s_distancionnoto/ http://duhovno-razvitie.com/laberje.pdf http://engineering-review.bg/engineering-statii.aspx?br=84&rub=932&id=2079  



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. dalida - Как полицията да намери изгубения ви телефон?
16.09.2013 17:06
Под батерията на телефона ви има един номер състои се от 15 знака.
Това е IMEI - интернационален мобилен номер и се ползва за мрежата за която сте свързан.
Първите 2 цифри показват кой е производителя; следващите 4-ри, са ТАС ...всичките 15 имат приложение и са свързани с доставчика на мобил.интернет евентуално, ако цифрите са повече от 15,което е стандарта, то последните 2 показват кодът на протокола...или на про.
Ако загубите ваш телефон подайте молба в Полиция,заедно с гаранц.карта и фактурата с която сте купили телефона.И...ако имате късмет, полицаите ще ви го намерят.
цитирай
2. lovertosimplicity - Здравей, Тони!
16.09.2013 17:32
Аз ще се отнеса до коментара ти - горното ще коментирам пред себе си!
Не, ако имате късмет!
IMEI-я е първото нещо, което ГСМът Ви предава /приемете го така/ към трите клетки на оператора, които Ви засичат в момента.
Чрез него мрежата индентифицира Вашия ГСМ като УНИКАЛНО устройство.
Тоест - той е пръстовия отпечатък на ГСМа Ви /като апарат говоря, не като номер/.
Така, че откриването на откраднат или изгубен ГСМ ВЕЧЕ е супер лесно - просто при първо позвъняване или приемане на обаждане от този или на този апарат и вече се знае той къде е.
Имам в предвид като човек, в когото се намира, ако той звънне, или, ако на него звъннат - човек, който ще даде информация за този, в когото е апарата.
От там нататък е лесно - посещение на униформен служител на съответното РПУ, изземване на апарата и действия по етапния ред.

А локализирането на самия апарат като местоположение също е вече супер лесно.
Почти няма ГСМ без ГПРС и ГПС.
Не е като някога да се триангулира и точността да е максимум 30-40 метра в диаметър и то по хоризонтал само. С тези технологии точността вече е метър-два.
Днес... Дори Вие да го изключите - ще езабавно да си мислите, че не може дистанционно да се включи ГСМа Ви! И колкото повече екстри - толкова по-екстра.
За да не може да се направи нищо с Вашия ГСМ от разстояние - единственото, което Ви спасява е изваждане на батерията.
Нищо друго!
Е... естествено говорим, ако представлява интерес - никой няма да седна да се занимава с някой неизвестен войн...
На мен примерно едно гълъбче ми каза, че записа на ББ бил направен през ГСМа му, а не с бръмбар.
Нещо повече - имало едни физични процеси интерференция, дифракция, които могат да направят записа от точка, встрани от тази, в която е микрофона на апарата.
Но това просто като слух са ми го казвали...

Някой може да каже, че се краква IMEI-я...
Да, става, но какво от това?!
То е като АйПи-то - има да го наречем МАС.
А този апарат не е чисто нов.
Той има История...

Друг е случая, когато някой умее да добави още два символа към IMEI-я или още по-готиното - да направи апарата му да е с 3 IMEI-я.

Тогава "нещата"стават интересни!

Та такива ми ти работи, Тони!

Готин постинг /предполагам, щото диагонализирах/.

Ще го чета нощес!

Рей
цитирай
3. dalida - Роботизиране на процесите
16.09.2013 20:44
Роботизираме производствените процеси - това означава че, по-тежката работа, по-мръсната и по-опасната ще се изпълнява от роботи, а Не от Работници...това от своя страна означава, че примерно ако за тези трудоемки места работеха 100 човека, сега с автоматизацията на процесите - ще работят минимум 10 човека.
От тук следва че, при положение че автоматизирането с роботи производство навлезе масово, доста работници ще останат без своето препитание и заплата.
От тук насетне, както е видно, заводите ще преминат на 24 часа работно време - роботизирано с тежки автомати, които ще работят без почивка. Производителността ще се вдигне, икономиките ще се стабилизират, пазарите ще са пълни със стоки от най-необходимите неща и така пътят към бъдещето на автоматизацията ще се отвори. А,за работника остава само едно - да оптимизира познанията си, да се преквалифицира или да си отвори магазин и за работи за себе си.

А колкото до фантазьорите,че говорили с роботи а не с хора, донякъде ще са прави, защото автоматизацията и хай-техниката навлизат все по-дълбоко в нашата индустрия, определяща нивото на икономиките ни и нищо чудно след 20 - 30 години, да достигнем и най-далечните планети да си правим разходка с ракета, вместо с автобус. Не виждам нищо лошо в това.

Другото - осъзнато сънуване е нещо ново за начинаещите,защото всеки човек сънува, но не Всеки човек осъзнава какво сънува, но не може да разбира сънищата. По някога сънищата са нашата пътеводна светлина, те ни показват как да живее, кой път да хванем и защо това е така, а не иначе.
цитирай
4. dalida - От всичко казано до тук,
17.09.2013 06:30
разбираме че, няма значение дали си мислим и какво си мислим за наше успокоение спрямо ГСМ-ма, ако евентуално ни го откраднат или го загубим.
По никакъв начин не можем да го контролираме, ако сме запазили важна информация на него.

Коментарът на Рей, просто е стряскащ.
И...както казва той,вече има технологии които са в Помощ на компетентните органи.

Благодаря ти (Г)РЕЙ, че се включи и ни запозна с новостите в технологиите!
Т.
цитирай
5. kozme - И въпреки вски..
18.09.2013 11:31
Въпреки всичко, децата най-много се кефят на анимираните роботизирани филмчета, от там черпят знания и оформят своето поведение спрямо другите. И не само децата сформират поведението си. Има и доста възрастни хора, които искат да са нещо по-различно от човек...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155887
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031