Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 09:01 - МАРКАТА, КОЛА НЕ КАРА! (същото се отнася и за ел.уредите)
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 1894 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 08.04.2015 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      КВАЛИФИКАЦИЯ НА "ЗАПАЗЕНИТЕ МАРКИ" ЕЛ.УРЕДИ

   

Полезна информация.

Класификация на производителите на климатици по надежност и качество :

Най-високо качество и надежност:

1.MITSUBISHI HEAVY 2.DAIKIN 3.MITSUBISHI ELECTRIC 4.CORONA 5.TOYOTOMI 6.CHOFU 7.FUJITSU GENERAL

Високо качество и надежност:

1.GENERAL FUJITSU 2.FUJI ELECTRIC 3.TOSHIBA 4.SHARP 5.SANYO

Средно качество и надежност :

1.HITACHI 2.PANASONIC 3.HYUNDAI 4.LG 5.GREE 6.CHIGO 7.MIDEA 8.HISENSE

Ниско качество и надежност:

1.MC QUAY 2.CARRIER 3.YORK 4.ELEKTRA 5.SAMSUNG 6.HUALING 7.AIRWELL

Много ниско качество и надежност :

1.HAIER 2.BEKO 3.DAEWOO 4.DE LONGHI 5.BALLU

Повечето търговски марки представени на пазара в България са световно известните производители с достатъчно качествена и надеждна техника. Това са (в азбучен ред) - Airwell (Франция), Carrier (САЩ), Corona (Япония), Chofu (Япония) Daikin (Япония), DeLonghi (Италия), Electra (Израел), Fuji Electric (Япония), Fujitsu Jeneral (Япония), Sharp(Япония),Hitachi (Япония), Hyundai (Koрея), LG (Корея), McQuay (САЩ), Mitsubishi Electric (Япония), Mitsubishi Heavy (Япония), Panasonic (Япония), Rolsen (Сингапур), Samsung (Корея), Sanyo (Япония), Sharp (Япония), Hisense (Китай), Toyotomi (Япония), Toshiba (Япония), White Westinghouse (САЩ), York (САЩ). През 2002-2003 година започна активен пробив на новите за България търговски марки от Китай. Като правило, тези климатици се целят в нишата на ""народните"" марки, до неотдавна заети от LG и Samsung. Това са Haier (Китай), Gree (Китай), Midea (Китай) и други.

Класификация на климатиците по ценови групи.


От ценова гледна точка, качество и надежност на предлаганата техника, всички климатици могат условно да се разделят на три групи.

В първата група, елитната, влизат най-вече високотехнологичните японски компании Toshiba,Mitsubishi,Daikin,Corona,Toyotomi,Chofu,Fujitsu,Sharp. Тези климатици имат не само отлични потребителски характеристики, но и високотехнологични системи за самодиагностика и защита.

Към втората група се отнасят климатиците от средния клас японски и корейски производители Hyundai,LG,Fuji,Hitachi,Sanyo,Panasonic имащи достатъчно висока надежност и добро съотношение цена/качество. В сравнение с елитните климатици имат по-малка гаранция, по-високо ниво на шум и други незначителни различия.

В третата група влизат корейски, китайски и европейски производители De Lonnghi,Rolsen,Haier,Samsung,Hisense,Gree,Aux,Midea,Chigo. Ако има разлики между първата и втората група та са незначителни, в сравнение с третата група се наблюдава съществено разнообразие, както по отношение в качеството (вариращо от прилично до пълна трагедия), така и в цените влизащи в тази група климатици от различни търговски марки.

За качеството и надежността на климатиците от американски и израелски производители у нас няма достоверна информация. За тези климатици може да се каже, че по-скоро може да ги отнесем към третата група, отколкото към втората.

Първата група (елитни кондиционери)

Към елитните климатици можем да отнесем Toyotomi,Toshiba,Mitsubishi,Daikin, Corona,Chofu,Fujitsu,Sharp. Климатиците от тази група са доста скъпи в сравнение с втората група от 1000 до 1500 лв. за сплит система 2,5 kw. За тези сума купувача получава климатик имащ следните достойнства:

1. Висока надежност и дългогодишна експлоатация. В течение на гаранционния срок заводските дефекти са в рамките на 0,1 - 0,2 % (един неизправен климатик на всеки 800 - 1000 бройки). При правилна експлоатация животът му е не по-малък от 10 - 13 години.
2. Повечето климатици от първата група имат развита система за защита от неправилна експлоатация. Те са снабдени с устройства за самодиагностика и защита, които изключват кондиционера при неправилна експлоатация, претоварване или в случай на други опасни ситуации.
3. Много тиха работа както на вътрешното тяло, така и на външното тяло. При типично минимално ниво на шум за вътрешното тяло 21 - 28 dB напрактика безшумен.
4. Устойчива работа в широк температурен диапазон.
5. Съвременен дизайн и габарити.
6. Последните технологични новости.
7. Висок клас ( А ) , ( А+) на икономия на електро енергия.
Голяма част от климатицитете в първата група се произвеждат извън Страната на изгряващото слънце, но това никак не се отразява на тяхното качество и цена. Причината е в това, че съвременните заводи за климатична техника са напълно роботизирани и човешкия фактор е сведен до минимум. За пример, кондиционерите Daikin - един от най-добрите и най-много продавани в света се произвеждат в Белгия, Тайланд и Япония, имат стабилно качество и дълга гаранция независимо къде са произведени. Също така, всеки завод има своя специализация и един от блоковете на сплит системата може да бъде произведен в Белгия, а другия в Тайланд.

Особености на климатиците, влизащи в първата група.

Toshiba. Трудно е да се категоризират всички елитни производители, защото разликите между тях са символични, но все пак ще изброим техните заслуги в климатичния бранш:
Първия двойно роторен компресор
Първия инверторен кондиционер
Първата PWM система и т.н.
През 2002 година Toshiba се обедини с американската Carrier-откривателите на климатика ,а това се е случило в далечната 1903 година.
Mitsubishi. Най-голямата японска корпорация, участва на климатичния пазар с две търговски марки - Mitsubishi Heavy и Mitsubishi Electric, между които няма принципно почти никакви различия. Типични представители на елитната група (висока надежност, има защити за ниско налягане, ниско ниво на шум). През 2003 година в продажба се появиха два модела от новата серия ""Бисерна"" (мощност 2,6 и 3,6 kw) отличаваща се с много ниски нива на шум и подобрен дизайн. В тези модели присъства рядката за битовите климатици функция автоматично регулиране направлението на въздушния поток не само вертикално, но и хоризонтално. Произвеждат се в Тайланд и Япония.
Daikin. Традиционно считани за най-добрите битови кондиционери в света. При това те нямат явно изразени преимущества в сравнение с другите производители от първата група. Има модели на Daikin, при които някои от компонентите на климатика и компресора не са на иначе високото ниво на производителя. Освен това те имат една от най-добре развитите системи за самодиагностика и защита.
Toyotomi. Един от малкото климатици произвеждани само в Япония (за високия и средния клас). Имат развита система за защита от неправилна употреба.
Притежават последните инвeрторни технологии Дигитален DC.Най добрия в класа си. Клас А плюс. С високи коефициенти на отопление. Техника за тези които държат на оригиналното японско производство.
Fujitsu. Надеждни, проверени с времето климатици, имащи стабилно качество. Предлагат се под три търговски марки - Fujitsu , General Fujitsu , Fuji Electric. Единствения минус - недостатъчно защити от неправилна употреба при някои обикновени модели (няма датчик за въздуха и защита за ниско налягане). Произвежда се в Китай, Тайланд, Япония.
Sharp.Най-малкия производител от елитните компании с малко модели но достатъчно качествени и с интересни нововъведения-(Plasmacluster).Произвеждат се в Япония и Китай.

Втора група (климатици от среден клас).

Към средния клас можем да отнесем японски и корейски производители: Hyundail, LG, Fuji Electric, Hitachi, Sanyo, Panasonic. Климатиците от втората група са малко по евтини - от 850 до 1100 лв за сплит 2,5 kw. Климатиците от втора група почти не отстъпват на лидерите, но само ако не се стремите да ""не искате най-доброто"", а искате да имате достатъчно надежден климатик в съотношение цена/качество, то добрия избор е в тази група. Съществени различия между климатиците от втора група няма, с изключение на DeLonghi и Airwell, които имат доста по-високи нива на шум.


Трета група (""бюджетни"" климатиции).

Към третата ""бюджетна"", група можем да отнесем такива марки като De Longhi, Rolsen, Haier, Samsung, Hisense, Gree, Aux, Midea, Chigo. Тези климатици са най-евтини – от 350 до 800лв. за сплит система с мощност 2,5 kw. Те имат удовлетворителна надежност и може в крайна сметка да се получи добър избор, при ограничени финансови възможности. Недостатъците при тези климатици се появяват при сравнение с климатиците от първа и втора група, дори и без изключение на Haier и Hisense, които въпреки въвеждането в производство на високи японски технологии по-скоро можем да им пожелаем да се причислят към втората група.
1. Процента на брак при тези кондиционери е много повече от 2,5 - 8,5 %. Най-голямия проблем при ""бюджетните"" климатици е нестабилното качество. В различните партиди може да достигне десетки пъти повече. Възможно е и партиди с над 70 % брак, но това е по-скоро проблем за сервизните служби, отколкото на купувача. Трябва да отбележим и значително малкия срок на експлоатация. Например, заявения от производители като LG и Samsung срок на употреба в най-добрия случай до 5 години.
2. Защита от неправилна експлоатация почти отсъства. Ползвателя трябва непрекъснато да помни всички тънкости за работата на кондиционера, указани в инструкциите за експлоатация.
3. По равнище на шум тези кондиционери също отстъпват на ""японците"", особено във вътрешните тела.
4. Още един недостатък на кондиционерите от трета група - опростена система на управление. В сравнение с кондиционерите от първа и втора групи в тях са монтирани много по-малко датчици, в резултат на което работата на кондиционера е в значително по-стеснени параметри и температурен диапазон. Например, при евтините климатици се получава замръзване на външния агрегат при температури -5 градуса Целзий. В същото време, ако се планира такъв климатик да се използва изключително за охлаждане в много топлото време, достиганата температура не е в нужните параметри.
5. В такъв образ климатиците от трета група могат да се окажат удачен избор за битова употреба, но само в този случай, когато ползвателя добре е изучил изискванията по режима на експлоатация и подхода към климатика. Впрочем правилния подход е нужен за всеки кондиционер, независимо от неговата надежност и цена.
6. Ако сравняваме качеството на климатиците вътре в трета група, като вземем качеството на LG и Samsung (които преди 2 години изцяло контролираха пазара в тази трета група) то новите марки печелят както с качество, така и с организацията на гарантираното сервизно обслужване при по-ниски ценови нива. Затова при избора на климатик в тази група съветваме да обърнете внимание на Chigo.
7. Трябва да отбележим, че при избор на ""бюджетния"" кондиционер трябва да обръщаме особено внимание на поддръжката както от страна на вносителя, така и от страна на фирмата, която ни продава и монтира климатика, а именно - наличието на резервни части, в какъв срок се извършва евентуален ремонт.
8. Всички съвременни климатици независимо от стойността си имат много сложни потребителски функции-дистанционно управление, режим охлаждане, отопление, вентилация (рециркулация) и изсушаване, режим на автоматично поддържане на зададената температура, таймер за включване и изключване; допълнителни и електростатични филтри и т.н.

Съветваме ви при избора на климатик да проявите здрав скептицизъм по отношение на широко рекламираните ""допълнителни възможности"", особено в областта на пречистването на въздуха.Не се съмнявам и за секунда, че 99% от купувачите се водят по тази реклама и това е главната причина заради която форумите за ел. уреди и климатични системи да са пълни с оплаквания от некачествено произведени уреди, производство на иначе реномирани фирми. Така наречените "Запазена марка" днес продава и недотам качествени уреди за бившия социалистически лагер, в който бяхме и ние българите близо 50 години, и в който сме все още, за жалост.
Винаги имайте "едно на ум", когато трябва да купите уред със съмнително качество от търговец или производител, който не е доказал качествата си на пазара. Пазарът е голям и предлагането е голямо.  Но, всеки професионалист ще ви каже че, климатика не е отоплителен уред. Той е за добро климатезиране (охлаждане) на помещението. Заради тази причина в топлите южни страни хората се охлаждат с климатици.

Когато ви се налага да купите уред, винаги се консултирайте със специалист! Така ще избегнете всякакви недоразумения и неприятностите ще са много по-малко!

Информацията е полезна и е желателно да се знае!
Гласувай:
8
0


Вълнообразно


1. golden - Още малко добра информация
28.03.2015 13:58
ако ви трябва лепило, надежно и здраво купете си това:
ZWALUW AQUA-SILICONE - 4.54
ОПИСАНИЕ
Zwaluw Aqua-Silicone е безопасен, високомодулен еднокомпонентен силиконов изолатор, за изработване на аквариуми, които ще се пълнят с обикновена или морска вода.
След нанасянето силиконът се втвърдява като взаимодейства с атмосферната влага и образува здрава гумена изолация.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Използва се за лепило/изолатор при изцяло стъклени конструкции, като аквариуми и терариуми; между стъклените фасадни панели на сгради.
Не се боядисва.
Трабва да се слепва стъкло към стъкло, тъй като фугата може да съдържа малки въздушни мехурчета, които остават забележими след втвърдявне.
И ОЩЕ ЕДИН ПРОДУКТ
Bison Silicone Universal ® - Неутрален силикон BISON картуш 280 мл

Описание на продукта и приложения
Bison Silicone Glass ® е висококачествен, трайно еластичен силиконен уплътнител, устойчив на вода, който има отлично залепване към стъкло в комбинация с други материали.

Използва се за херметизация на фуги и съединения в аквариуми, витрини, остъклени щандове, терариуми, оранжерии, плувни басейни, автомобили. Не залепва към битум, полиетилен, полипропилен, тефлон. За санитарни цели по-подходящ е санитарния силикон Бизон.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Бизнес
Прочетен: 5116517
Постинги: 1053
Коментари: 4769
Гласове: 26907
Архив
Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Земята - уникален феномен във Вселената
2. Наследниците на Мария Магдалена
3. Българите през средновековието
4. Раждането на Христос
5. Най-важните дати за БЪЛГАРИЯ
6. Белите градове на България
7. ПЪРВИТЕ столици на БГ преди н.е.
8. Загадките на Колада / коледа
9. Миграциите на българите като спасение и нов живот
10. англичаните - най-големите разбойници на света.
11. Раждането на Иисус - през 12 век/факти
12. Потопът - доказателства и факти
13. Възрастта на Земята / факти
14. Кастата на огнените жреци - БЪЛГ / BULG
15. Най - древния народ на Европа - българите
16. Ноев ковчег - зачатието на Иисус
17. КОЙ, КОЙ Е във ВСС /в-к капитал
18. президента РУМЕН РАДЕВ Е лицемер.
19. КОЙ ПРОТЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ
20. МАФИОТИТЕ ОТ БСП - 1част
21. БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ - 2 част
22. СКАНДАЛНАТА НИНОВА / КОРНИ
23. БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ - олигарси от БСП,ДБ,СДС,ДПС
24. МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА -големите 3-ма.
25. МЕДИИТЕ НА ПЕЕВСКИ
26. THE AMAZONKI - Burgas / Bulgaria