Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.08.2015 07:56 - Енергоспестяващи уреди? ..... едва ли....
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 3375 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         ИНФРАЧЕРВЕНО ОТОПЛЕНИЕ / ИЗЛЪЧВАНЕ 



B Итaлия имa oблacт ĸъдeтo e paзпoлoжeна paдиocтaнциятa нa PAдиo "Baтиĸaнa" c нaд 50 гoлeми paдиo излъчвaтeли-пpeдaвaтeли.
Πpeз пocлeднитe 50 гoдини - в тaзи oблacт зaбoлявaeмocттa oт paĸ нa гpъбнaчния мoзъĸ, ĸpъвтa и дpyги видoвe paĸ ce e yвeличилa c нaд 80%. Житeлитe бяxa зaпoчнaли дa cъдят Baтиĸaнa зa имyщecтвeни и нeимyщecтвeни вpeди oт лъчeниeтo нa пpeдaвaтeлитe.


Лекари от цял свят предупреждават гражданите на планетата Земя, че радиацията (UV,ултравиолетовите лъчи) излъчвана от Слънцето е опасна в часовете 13:00 ч до 17:00 ч през летните месеци и когато навън Температурите на въздуха са над 25 градуса. Дори лампите за лечение на ревматизъм с UV излъчване са опасни за здравето.


Всекидневно човекът живее с напредналите технологии и е облъчван непрекъснато от най-различни излъчватели като: радио, мобилни телефони, безжични телевизии, рутери, лаптопи, мишки и т.н. модерна техника. Ние съвремието живеем във високи технологии и някои от нас, с по-чувствителни сензорни органи вече изперкаха. Други пък се оплакват от болки в главата, трети се оплакват от виене на свят и загуба на равновесие. Тези симптоми са характерни за високите облъчвания от различните технологични уреди.


Всяка висока технология си търси жертвеници. В името на съвремието, лукса и модата човека е повече от жертва, заплаща високо цената на тази Мода.


Наскоро си купих котлон, който не загрява водата, за да свари месото, видимо - нищо не се случи, но след 15 минути, месото беше сварено и се отделяше от костите, то просто се разпадна. Втрещих се! Изпаднах в "зоната на здрача".

Котлонът е испанско производство, не е скъп, изглежда като обикновените бг-котлони, по нищо не личи че е ....извънземен, опс, лъчист, разработен на принципа, на който работят микровълновите печки. Плочата му дори не става червена. Държа го на терасата, където всъщност са ми всички домакински уреди за през лятото. Уредът има 5 спепени на работа. Производителите дават разяснение - до 3 степен да се използва само за затопляне, нещо като микровълново готвене, а 4 и 5 степен за завиране и готвене.Дори включ и изключ не се чува. За тези 15 минути изключи и се включи N - пъти.


Та, за лъчистото затопляне (инфрачервено отопление и излъчване и облъчване) или готвене, предупреждение от мен и моя технически екип, действайте внимателно и предпазливо с такива уреди от бъдещето. Не се препоръчва лъчисто отопление за стаи, където се отглеждат бебета и малки деца или възрастни хора.


Удaчнo e, такова отопление, зa цexoвe, paбoтилници, cĸлaдoвe, шoypyмoвe и дpyги мecтa, ĸъдeтo пoмeщeниятa ca виcoĸи (над 4 м височина на таваните), a xopaтa ca в движeниe нe ce зaдъpжaт дългo нa eднo мяcтo, и облъчването е минимално. Този вид облъчване/отопление, се използва в медицината, спа-центровете, обществени места и т.н. е и все още се използва, не е забранено от ЕК и ЕС като вредно за здравето облъчване.


Ултравиолетовото облъчване преставлява просто затопляне на кожата с топлинна вълна развиваща скорост на светлината. Тази топлина не се улавя със сензор. Тя прониква дълбоко под кожата и "изгаря"(не в буквалния смисъл на думата) подкожните клетки, до степен на усещане на топлина. Затова ние усещаме топлината пред себе си, но не и зад нас. Тези уреди не топлят въздуха, а предметите в стаята. Затова въздуха може да е 15 градуса,  в стаята да е почти студено, но на човека да му е топло. Печките с такова излъчване се наричат Карбонови отоплителни уреди или кварцови печки. Такова отопление не се препоръчва за хора с високо кръвно и асматици.


Голям процент от всички отоплителни уреди по щандове и он - лайн магазини е просто марж на прости ел. уреди с "търговски имена", с Търговски трик, да се вържат на въдицата хора - неопитни и любопитни към новите "технологии" и "иновации" с "маркови имена".Така търговци и производители се опитват да си хванат балъци, които да си дадат паричките.



Преди 10-на години, китайския комунистически свят се закани на капиталистите от Западния свят, че ще завладее Планетата поголовно само за броени години. Ето че заканата се изпълни. Медиите бяха пощурели, че "жълтата раса" ще командва света. Резултатът сега е - Европа и Америките са препълнени с китайски иновативни и технологични боклуци от рода на климатици, готварски печки, отоплителни и др. ел. уреди. Дори фирми като Капацитет в търговската сфера изкупуват китайските боклуци на безценица и на килограм, слагат си "марката" и ги препродават за луди пари. Така без много труд печелят милиарди, за сметка на непросветените и заблудени от рекламите, хора. Внимавайте господа и госпожи, също и като си купувате уреди за които в сайта на търговеца или производителя има надпис: "Енергоспестяващ уред". Да знаете, доста е съмнително, колко ще е спестяващ, ако за секунди стопи месото и го направи на желе, при положение че още с ключването на уреда електромера започва да святка, като на световно и дискът му  се върти гламаво. Примерно: за 15 минути уред с капацитет 1000 вата, изконсумира енергия, колкото обикновен уред за 30 минути нагласен на 4 степен.


Пазарът е задръстен с какви ли не стоки и сякаш ще се разпадне по шевовете си от нереализирани стоки и услуги, които за ужас на клиентите, не намалят цените си, а ги увеличават с всяка "нова иновация". като - "Дипломат", "Хитачи", "Панасоник" и т.н. са само Търговски марки, които цял свят познава. Как тогава да се усъмни човек, ако такива Гиганти го лъжат?


Комунистически Китай вече държи 36% от Американския бизнес и се стреми също да завладее и ЕС. Успяха ли? Да, бих казала! В България вече има изключително в търговската мрежа, категорично мнозинство на китайски стоки и за бедни и за богати. Както уреди, така и мебели. Само след още 10-на години у нас може би ще има и китайски селищни райони, както в САЩ. Нямам нищо против чуждите производства, но така българското производство се губи между евтиния боклук с луксозни имена и марки, ментета, които подбиват цените на родното ни производство. И при цялото това мошеничество, все още се намират българи, които по чужди марки се прехласват и за да не са сами в заблудата си, по форумите рекламират чуждите производители, а не родните. Заплесват се по разни "Адакс" и "Гламокс", "Дипломат", които по нищо не се отличават от нашето производство (освен по цените)на отоплителни уреди. Но, нали е чуждо...(китайско, холандско, френско,румънско,)тъй както беше преди 50 години, българинът по чуждото по корем лазеше да се докопа до него, и луди долари даваше, за да го притежава:)))




И нашите, родно производство, уреди са икономични, тогава, когато са съобразени с предназначение и място за ползване.



Добре е да знаете че:
Toвa зa "eнepгocпecтявaщият ypeд" гo cлaгaт нa вcичĸo, ĸoeтo имa тepмocтaт, a нe paбoти нeпpeĸъcнaтo или, aĸo имa cтeпeни c paзличнa мoщнocт. Идeятa e, чe cпecтявaте енергия, ĸoгaтo ĸoнcyмиpaте тoлĸoвa, ĸoлĸoтo ви тpябвa, a нe пoвeчe.



Информацията е от мн.добра техническа литература. Все пак има и честни хора - учени, които от време на време казват истината, такава, каквато е!






Гласувай:
11


Вълнообразно


1. milady - многоо добър избор ...
08.08.2015 13:04
благодаря за инфото...
и поздрави ...
цитирай
2. djem - Темата е актуална и опасна за рекламодателите
08.08.2015 22:51
Ако човек разбере за какво става въпрос, никога няма да си сложи в стаята където спи, а и вероятно и в бебешката стая, това "чудо" на технологията. А,виж, старите хора се лъжат лесно, но те пък нямат толкова пари да си го купят този уред. Остава младите да се вразумят и да използват стари и сигурни отоплителни уреди. Дори климатика е по - безопасен, отколкото иновираните лъчисти печки. А, за студените зими най - доброто отопление си остава печката с дърва и дървени въглища. Така се топлят разумните хора. На село става, но в града е малко трудно, заради високите етажи и мъкненето на дървето.
цитирай
3. f873 - UV или IR? Инфрачервените и ми...
10.08.2015 18:08
UV или IR?
Инфрачервените и микровълновите лъчи загряват телата. Ултравиолетовите лъчи не загряват телата.
:)
цитирай
4. mobbidik - Ултравиолетовите лъчи са коренно различно понятие, от инфрачервените
10.08.2015 22:40
ОСВЕН ТОВА

дoКолкoтo знaм ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ лъчи ca тeзи кoитo пpeдизвиквaт oтдeлянeтo нa мeлaнин в кoжaтa, или кaзaнo пo-пpocтo тoвa кoeтo ни кapa дa пoчepнявaмe нa cлънцe.

Другото действие на топлото при УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ лъчи е това, че сбръчква кожата и я състарява едновремено, докато (слънцето) ни топли - изсушава кожата.

Затова жените често си мажат кожата на ръцете и лицето с мазни кремове, за да намалят действието на тези вредни ултравиолетови лъчи.

Имфрачервените лъчи и ултравиолетовите са две различни неща, но и двете са вредни за кожата и човешкия организъм ги отразява различно, т.е. всЕКИ човек различно приема действието на двата вида облъчване.


цитирай
5. dalida - Всяка висока технология си търси жертвеници.
12.05.2017 08:19
вече си имаме много такива жертви - децата на нашите деца. Още от 5 годишни със смартфон или таблет. Деца,които пресичайки улиците в градове и села не чуват нищо друго, освен музиката в ушите си ИЗЛЪЧВАНА от смартфона. Вървят, пишат, изпращат съобщения "безплатно" / нали мама и тате плащат сметките/ - говорят часове или играят покер, легално в интернет. 60% от тези деца вече сложиха очила. Не виждат близки предмети, големите екрани ги омагьосват. Моята приятелка се оплаква че, нейната внучка гледа тв-то от 1 метър разстояние а е с диоптър за близко виждане. Ето ги жертвите които взема всеки ден новите технологии и рекламите не спират. Накъсмат филмите, сериалите по на всеки 10 минути от филма, операторите пускат 5-6 минутни реклами. Това е наказанието ни заради новите технологии - ще ходим като сумнамбули послед бял ден, и нашите деца и внуци ще са като дрогирани, защото искат да са модерни. Това е!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157162
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031