Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.10.2017 00:00 - КИБЕРПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ДНЕС
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 667 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



                                                        Ботнет на нещата


Ботмрежите, състоящи се от компютри с автономни програми, съществуват от началото на новия век. Те се използват отдавна от хакерите за провеждане на DDoS атаки, водещи до претоварване и отказ на уеб ресурсите.

Отскоро се говори за интернет на нещата, или IoT – това са мрежи, които обединяват електронни устройства с достъп до интернет.

Сега хакерите използват IoT за създаване на ботмрежи от десетки хиляди незащитени битови устройства.

Така например, през октомври миналата година беше формиран ботнет от 100 хиляди електронни устройства, който наруши работата на доставчика на интернет Dyn. Сайтовете на много компании, вкл. Twitter и Netflix, се оказаха временно недостъпни.


Проблемът с ботмрежите едва ли ще бъде решен в близко бъдеще, отбелязва MIT Technologies Review. Устройствата, влизащи в състава на IoT, практически никога не са снабдени с надежден софтуер.

И докато не бъде разработена сигурна система за защита, хакерите ще продължат да използват ботнет на нещата – например за имитация на кликове в реклами и обяви, за подбор на пароли и взлом в онлайн акаунти и въобще за всичко друго, което изисква работа на голяма мрежа от компютри.

                                     киберпрестъпленията....

Кибер престъпниците създават средно по около 1,4 милиона фалшиви сайта всеки месец Подобни страници, на вид като оригиналните, се появяват за броени часове, след което отново биват заменяни с истинските, за да не могат да бъдат разкрити авторите им.


От анализа на фалшивите уебсайтове, изготвен от изследователи на американската компания за сигурност Webroot, става ясно, че през първата половина на 2017-та всеки месец са създавани средно 1,4 милиона уникални фишинг уебсайтове.

Преобладаващата част от тях съществуват онлайн едва между четири до осем часа, като най-често се представят за сайтове на високотехнологични компании и банкови институции.....кибер измамниците най-често се маскират като представители на компании от технологичния и финансовия сектор, където се съхраняват лични и банкови данни на потенциалните жертви.


Данните на Webroot за първите шест месеца на годината сочат, че най-често имитираната компания е Google, с над 35 на сто от общия брой на опитите за фишинг атаки през фалшивите сайтове.
Chase, Dropbox, PayPal и Facebook са останалите от петте най-популярни онлайн сайтове и услуги за кражби чрез фалшиви имейли, докато най-имитирани са сайтовете на Apple, Yahoo, Wells Fargo, Citi и Adobe.



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - 5 000 хакери работят за ЦРУ. Целта са заразяване на корпоративните потребители.
08.10.2017 00:15
освен това злонамерен код е внедрен в най-голямата изтривалка CCleaner v. 5.33.6162
Инфектираната програма излезе на 15 август тази година и е заразила над 2 милиона компютри. Раозработчиците съветват заразените, да инсталират наново целия софтуер на компютъра си, защото само да изтрият заразения чистач, няма да се освободят от вирусите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6201095
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930