Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.06.2006 07:04 - МЪЖЕТЕ ПРЕДИ СВАТБАТА
Автор: dalida Категория: Тя и той   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04.2011 13:09



                                                       МЪЖКИ ПРИОРИТЕТИ



Мъ
жете се женят защото им е дошла на гости сляпата неделя. Някои правят това на  25-28 години, а  други на 40, когато мъжът се почувства че е готов да се "бракува" , той се хвърля да си търси съпруга. По- някога му писва да е арген , мисли си че като се ожени, ще върже " попа в къщи" т.е.  приятелката  си - като бъдеща съпруга.

Мъжете  по принцип са силният пол, но без жените те  не се чувстват  пълноценни,защото жените внасят комфорта у дома. Спомням си моят съпруг какво ми говореше преди да се оженим  - " Да, миличка , всичко при нас е О"K! Но престави си, колко по-хубаво ще бъде, ако майка ми не ти се бърка в някои неща, имаш  възможност да падреждаш стаите по твой вкус , ако се оженим и живеем самички някъде другаде, далеч от родителите си".

Даааа, така беше  и  позна. По-добре ни беше, чувствах ме се по-уединени, по-самостоятелни. Повечето млади семейства живеят отделно и имат по-трайни бракове.

Малко се отплеснах. Има и мъже, които се женят и по сметка, макар че тези бракове са по-популярни на запад отколкото у нас.  Тези които слючват такива бракосъчетания не се интересуват много-много от външноста на своята половинка, за тях е по-важно тя да е материално осигурена, да има доходна професия, да заема висок пост във фирмата, където работи и да получава  висока заплата, ако неговата професия не му носи много доходи и не е в състояние да си смени работата дълго време или не иска, то той се решава на женитба, чрез която да си осигури лукса , за който мечтае.

Има и трети вид сделка - брак по взаимно съгласие.
Какво ще рече това?
Мъжът и жената сключват брак за общо облаго -взаимопомощ.
Сключва се брак заради - обвързаност между двамата, за да се създадат деца,за продължаване на рода и обезателно децата трябва да са мъжки, за да се продължи фамилията; бракът е трамплин за израстване в службата, знае се че за да станеш президент трябва да си женен с деца и добър имидж. Сключва се бракът на доверието, тя си има личен живот и той също, не се месят и не се карат помежду си, държат на семейството заради децата не се развеждат и заради общото имущество. Познавам такива семейства,които изкараха до дълбока старост неразделни за пред чуждите хора и "съкровенните си приятели". 
Има и такива мъже, които живеят на съпружески принцип с половинката си, но не сключват брак и не правят сватба. И такива познавам. Отгледаха си децата, изучиха ги, ожениха ги и сега, децата им се грижат за тях. И двамата са пенсионери, но къде с тези малки пенсии, ако не са децата им да им помагат финансово и да ги подкрепят духовно. 
Нали затова се създават семействата?
Нали това е целта - влюбените гълъбчета да създадат семейно гнездо, в което да отгледат своите дечица и да се обичат " докато смъртта ги раздели".




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6198859
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930