Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.03.2008 08:44 - ИСТОРИЯ ЗА ДИНИТЕ
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.07.2015 21:28


                                   САНДАНСКИ

В този край растът най- следките дини.
Как да изберем най - сладката  от тях ?

Динята е един от символите на лятото.  Тя  е любимата храна  на стари  и млади.  Динята  е  богата на  калий,  витамин  А  и  С.  Освен това  съдържа  антиоксидант,  който  упорито се бори  с  рака.  Червеният цвят се  дължи на мастно-разтворими  вещества  и  придават на зеленчуците и плодовете   жълт,  оранжев  или  червен цвят.

Сочната диня,  когато я оглеждаме,  трябва  да е  гладка, без  буци  и вдлъбнатини  и  наранявания.   Обърната с дъното  нагоре - трябва да има  малко  по- светъл цвят,  там където е седяла на земята.

Почукването по кората  не винаги  дава  резултат  за   сладка  диня. По - добре накарайте продавача  да отреже малко  триъгълниче, тогава можете да видите  хубавият червен  цвят  и  тогава се чувства  силният аромат на динята.

Динята  както и  ягодите  са  плодовете  на любовта.
В  Сандански   окръг  се  отглеждат  освен  големи  дини,  големи  смокини,  големи   ягоди.  Дали  заради  по- топлият  климат  или  сортовете  на зеленчуците и плодовете са по - различни, в  този  красив край  има  най - чудесните  дини, които  съм  хапвала досега.

Дините  са  едни  от  най - вкусните  плодове   и  много  полезни  за  здравето  на
  човек!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6199682
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930