Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2012 16:27 - НЕЧИСТИ СТРАСТИ В БЛОГ. БГ ПРЕЗ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2475 Коментари: 13 Гласове:
13

Последна промяна: 15.04.2012 10:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                               Най-доброто, което напишеш е най-доброто, което си!”

                                                                                                                       /?/

                                      „Нация, която не уважава творците си е духовно камикадзе!”

                                                                                                                        /?/

 

             НЕЧИСТИ СТРАСТИ В БЛОГ. БГ ПРЕЗ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА

 

    Дазцибао от духа на Великата пролетарска културна революция появено в нета върна мислите ми години назад. Да се отклоняват творците от творческия им път от примати е стара тактика. В такива случаи обикновено се прави сравнение, взето от трагедията на Пушкин „Моцарт и Салиери”, макар исторически това да не така. Във времето на НКВД и КГБ е имало такива отдели, в които са работили продажни интелектуалци и са консултирали хората от службите как да тормозят истинските интелектуалци най-ефективно, ако те са се отклонявали от линията на партията. Един от постоянните обекти на разработка от изроди, работещи към Жданов е бил титанът на музиката през 20-и век Шостакович. А където номерата на КГБ не са минавали е имало други решения – Сибир или както с Политковская. Тази система работеше и у нас, като „мозъците” й бяха към т.н. Шести отдел.

   По времето на Културната революция в Китай пък пишеха дацзибао срещу интелекталците. Тогава нямаше интернет и ги лепяха на специални места. След това срещу бичуваните в дацзибаото интелектуалци групи възмутени граждани от делата или писанията им започваха гонения.

    По тези остарели принципи, но с модерни средства опитва сега да „заработи” една дама, но поради обстоятелството, че няма да последва нищо след подфърленото от нея в нета дацзибао, постъпките й са дори по-неморални. Всяка нация трябва да подкрепя творците си, това е азбучно правило. Тя не само, че не прави това, но се опитва да им навреди чрез подли, глупави, бих казал, просташки средства. Напр:

     -Забожда една дума на върха на перото, която изважда от някое стихотворение на бичуван в нета от нея творец и я разглежда самостоятелно. Или пък прибавя към нея други думи и така променя смисъла на казаното,

    - Обижда някое от лицата като се вмесва в личния му живот с грозен коментар,

    - Въвежда за сравнение с твореца някоя неразличаваща топлото от студеното или светлото от тъмното личност и ги поставя на една плоскост.

    Ще се отклоня за момент, защото това е основен принцип за проституиране по медиите. Явиха в едно предаване единственият почтен съдия в Бългтария – Станков и успоредно с него явяваха на продължението на въпросите към него една от главите на съдебния октопод, Костова. И ги третират като еднакви. Точно такива подли методи ползва и критикуваната от мен дама.

    Постъпката на тази дама, поместила в нета дацзибато е още по-лоша от това, да се стремиш да унижиш творците, да прекършиш вдъхновението им или ги видиш с криле не във въздуха, а на паважа. По липсата на морал тя ми напомня за кражбата на мощите на Св. Йоан Кръстител. Жената е велико Божие създание – добро, благородно, красиво –  но ако е менте, тя е недостижима дори от човека.

    Понеже сега е Страстната седмица, няма да обиждам дамата, но бих й препоръчал да напише подходяща за нея творба. Идеята взех от една телевизионна реклама за момичешки атрибути. Към нея вече има страхотна хореография с четири балерини и музика, но още няма подходящ смислен текст, за да гръмнат от Пайнер с нов чалгахит със заглавие „С нов горен слой” или „С нов двоен слой”, два чалга хита могат да станат. Ще засенчат „Дай ми лед” на Азис”.

    Това според мен е мястото, подходящо за изява на тази дама, защото каквото и друго да напише, то няма да надминете писаното от тези, срещу които тя се изявява  като войнстваща муджахидинка.

     Вече станах много голям и започнах да забравям. Забравих на кого принадлежат мислите преди писанието ми, а от страницата, където прехвърлям това стихотворение  липсва част и не мога да си спомня от кого бе написано. Такава вещ дамата не може да напише, но след като го помествам в блога си пък може да го прочете и да се размисли. А след това да свали постинга си и да се извини на тези, които е обидила...

      И повече така да не прави!

 

 

 

ТВОРЕЦЪТ И СЕНКИТЕ

 

Всеки Моцарт си има по един Салиери -

 

зъл мерзавец-завистник с по-дребен талант. 

 

Той не може от злоба своя гняв непремерен

 

да прикрие. И бълва катранен фонтан.

 

 

 

Всеки гръм в силна буря има своето ехо.

 

 И светкавичен миг проповядва финал -

 

как завистникът дребничък търсел утеха

 

от твореца с велика космична печал.

 

 

 

Всеки въглен изгаря, но цапа с чернилка

 

светли пламъци в сгряти от Бога ръце.

 

 Хей, завистници, дребни, нищожни мътилки,

 

вън от храма на всяко велико сърце!

                                                

                                                   /?/

 






Гласувай:
15



1. krotalka - Имаше един много хубав лаф
14.04.2012 16:43
Каква е приликата между критика и евнуха - И двамата знаят как да се направи, но не могат да го направят.

Весели празници!
цитирай
2. mt46 - Поздрав, Коста!
14.04.2012 17:19
Най-лесно е да се критикува, да се вижда сламката в чуждото око... А най-недостойна е злобната, заядливата критика...
цитирай
3. ketcakuatl - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕЯСНО И ЗАВОАЛИРАНО
14.04.2012 17:23
Вместо ясна позиция, имена, факти и доказателства, изравяне на томахавката и - ,,те ти булка Спасов ден" се правим на културни и възпитани в стила - ,,казвам ти дъще, сещай се снахо". Като правиш нещо, прави го като хората. Имам подозрения за кого и какво говориш, но нямам доказателства за да изразя ясна позиция. Витиеватото е неразбираемо. Или нямаш смелост?
цитирай
4. planinitenabulgaria - На ketcakutl:
14.04.2012 17:41
Това е мой втори постинг по подбна тема. Жал ми е за хейтърката. В постинга й са иронизирани творци, които заслужават уважение. Дано повече така да не прави. Ако не си свали дацзибаото ще бъда по-конкретен.
цитирай
5. ketcakuatl - ТЯ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ТЕ ПРОЧЕТЕ
14.04.2012 18:10
'В този вид'. Така че стреляш в тъмнина с халосни патрони. Като се обръщаш към някого в тълпата с - ей, ти - какво очакваш?
цитирай
6. анонимен - Санде: Това са хора, които нищо не могат, но от всичко разбират ...
14.04.2012 18:47
Поздрави, Коста!

Това са хора, които от добра дума не разбират. Трябва да се трият, сами няма да се затрият, като троскота са.
цитирай
7. djani - Хомеопатия
14.04.2012 19:33
Като терапия в медицината е доста оспорвана, защото на нормално мислещия никак не му е ясно, как капка от лекарство, разтворена в милиони пъти по-голямо количиство вода би повлияла с нещо на пациента. Така и тази хомеопатична доза критика, при това доста завоалирано изказана ще се разтвори в нищото. По-конкретно драги!!!
Колега по графомания
цитирай
8. mileidi46 - Публикуваното стихотворение е на ...
14.04.2012 20:18
Публикуваното стихотворение е на Дела Рай и е посветено на хейтърите дето се надскачаха да плюят Стефан Кръстев..,а в какъв смисъл го свързваш с гореспоменатата(Аз дори не я познавам коя и каква е),защото не гледам телевизия и най-вече българска.Явно нещо много те е подразнило-аз не съм в час ,дори и в блога чета определени хора,просто се отвратих.Но щом ти си констатирал,аз съм убедена ,че имаш право!!!Подкрепям те..
цитирай
9. diso - Нивото в нета все повече пада
14.04.2012 21:37
Вместо обмяна на информация и на полезни мнения, все повече хейтърство.
Боже, Боже-е-е, отде се взе толкова омраза и злоба у хората?!

Всичко опира до политиката на сайта, осъществявана чрез модераторите. Ако те не допускат подобни прояви, "сенките" няма как да влязат тук.
цитирай
10. анонимен - Хейтърката.....отговаряна удара:)
14.04.2012 22:20
Нито се забелязват творци от ,,световна величина"/тях ги вижда само вашият безкритичен вкус/на хоризонта,нито са приплакали за вашата безкористна защита.Посредственността е повсеместна измежду пишещите,така че алюзията с Моцарт и Салиери е смехотворна.
цитирай
11. planinitenabulgaria - На отговарящата на "удара":
14.04.2012 23:20
На такава мила "хейтърка" не бях попадал - омраза никаква! Не само това, - речта й звучи подчертано овулационно! Това ми дава надежда, че до по-малко от час дамата ще премахне от нета дацзибаото си, а след Възкресението още утре ще се извини на засегнатите, а на един може и да благодари. Ако това се случи, той пък ще архивира постинга си.
По-подходящ момент за подкана към хейтърка просто не можеше да бъде случен...
цитирай
12. planinitenabulgaria - На ketcakuatl:
14.04.2012 23:57
Видя ли, че не е така, както предполагаш. Хейтърката прочете писанието ми, но изненадващо тя не се държи нервно, характерно за втория ден, а внимателно, като да е в интервала между осмия и четиринадесетия.
Мисля, че дамата е раздвоена и ще вземе разумното решение. В противен случай тя избира най-лошото, съзнателно да върви срещу себе си.

цитирай
13. ketcakuatl - ДЕЛА РАИ
15.04.2012 01:27
Не е хейтърка в никой случай. За да си хейтър трябва да мразиш изначално и дълбоко, за винаги! Колко и какво си чел от нея че смяташ така!? Откъслечно нещо правиш на въпрос, както междувпрочем я обвиняваш нея. Пример за отявлени хейтъри са рустам и джойси да речем. И то всепризнати в блога. Ти къде намери прилика с тия образци? Понякога си просто длъжен да сриташ помиярите иначе ще те изядат. Под помияри имам в предвид кучета и хора такива. Ти можеш да уважаваш едни, тя други, аз трети.. И какво? Моята рецепта е: като не ти харесва - не четеш!!! А ако се имаш за адвокат или прокурор почва здрава битка за или против с всички средства. Дацзибао... четеш повече отколкото мислиш. Аз заставам зад Дела Раи и правото и да се изразява както намери за добре, и за когото и да е! Щом има пачи като джойси и оръфляци като рустам - значи и тя може. След като си изяснихме темата - Аз казах!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12306546
Постинги: 4575
Коментари: 10805
Гласове: 18383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930