Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.07.2017 23:02 - ОПАСНО ЗА ЗДРАВЕТО - ПАСТИ ЗА ЗЪБИ СЪДЪРЖАЩИ ОТРОВИ
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 1567 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                 Опасност № 1 - т.н. ПАРАБЕНИ

          - E214, E216, E218 : ПАРАБЕНИ (PARABENS) : ОПАСНА КОЗМЕТИКА


   МАЙКИ, ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА И СЕБЕ СИ ОТ ОПАСНИ СТОКИ!!



Едни от най-широкоразпространените химикали използвани като консерванти в козметичната и фармацевтичната промишленост са Парабените (Parabens). Парабените могат да бъдат намерени в шампоани, пасти за зъби, кремове, маски за лице, козметика за коса, лак за нокти, дезодоранти. гелове за бръснене, лубриканти, спрейове за тен и т.н. Използват се като хранителни добавки.

Парабените са предпочитани от много производители, заради ефикасността им като консерванти, в комбинация с ниски разходи. Те са използвани и поради антибактериалното си действие, което предотвратява развитието на гъбички в продуктите. Тяхното използване обаче става все по-спорно и все повече организации отричат ежедневната им употреба.

Парабените са естери на ал-хидроксибензоена киселина, от където идва и наименованието им. В тази група влизат метилпарабен (methylparaben E218), етилпарабен (ethylparaben E214), пропилпарабен (propylparaben E216) и бутилпарабен (butylparaben). По-редки съединения на парабена са исобутилпарабен (isobutylparaben), исопропилпарабен (isopropylparaben), бензилпарабен (benzylparaben) и техните натриеви соли. Химическата структура на парабен се обозначава в горния десен ъгъл, където R означава алкилна група, като метил, етил, пропил или бутил.


Всички парабени, използвани за комерсиални цели са синтетично добити, въпреки че някои са идентични с тези, намерени в природата. Разработването на парабените от нефтопродукти дава нов тласък в ръста на производството и резултатът е днешната, преливаща търговия с козметика, парфюмерия и средства за лична хигиена. Това са вещества без цвят, мирис, аромат и вкус, които лесно се смесват с всяка консистенция, прекратяват напълно ензимната активност в продукта и той получава дълъг живот. Парабените са се превърнали в консервираща система на всяко средство, предназначено за красота и чистота.


ПАРАБЕНИ се съдържат в новите пасти за зъби ЕЛГИДИУМ. цената им варира м/у 10.80 лв и 15.95 лв. Да дадеш доста пари за отрова си е направо ЛУКС!!
А, българските пасти за зъби несъдържащи такива модерни отровни същества са много по-евтини и по-качествени. Но, благодарение на великия ЕС, скоро родните производства ще фалират и на пазара ще влязат със изкуствена сила и реклама вносът на отровите!!

Парабените имат естрогеноподобно действие и разстройват хормоналния баланс. Доказано е, че ксеноестрогените (чуждородни естрогени, които попадат в организма с храната и водата) увеличават риска от рак на гърдата.

        ТРИ КИЛОГРАМА ХИМИКАЛИ ИЗЯЖДАМЕ НА ГОДИНА


                  ЗА ВРЕДАТА ОТ ХИМИЧЕСКИТЕ ДОБАВКИ


Химическите напълнители, без които е немислимо днешното производство на храни, водят до алергии, нарушение на стомашно-чревния тракт, макар да е доста сложно да се докаже, че те са причинителите на болестта.

А производителите много добре са осведомени за възможните рискове за здравето от употребата на хранителни добавки, но ги използват напълно съзнателно.

Апетитният вид на месните изделия, който се дължи на употребата на натриевия нитрат – консерванта Е250, отдавна се е превърнал в анекдоти. Излишъкът му се отразява негативно на обменните процеси, действа потискащо на дишането, има и канцерогенно действие. За да не превишите дозата на натриевия нитрат, се опитайте да не ядете колбаси всеки ден, особено пушени...


ЧЕРНИЯТ СПИСЪК
Хранителни добавки, забранени в много страни.

Е121 – цитрисово червен 2
Е123 – червен амарант
Е216 – парахидроксибензоена киселина
Е240 – формалдехид

Преди няколко дни забранените добавки, които носят заплаха за живота на човека, се използваха много активно.

Оцветителите Е121 и Е123 се съдържаха в сладката газирана вода, бонбоните, цветния сладолед, а консервантът Е240 – в различни консерви (компоти, сладка, сокове, гъби) и във всички широко рекламирани шоколадови десерти от чужбина.

През 2005 г. бяха забранени консервантите Е216 и Е217, които широко бяха използвани в производството на бонбони, шоколад с пълнеж, месни продукти, пастети, супи и бульони. Изследванията са показали, че тези добавки могат да предизвикат злокачествени тумори.
Синтетичните добавки често водят до хрантелни алергии, които се проявяват във формата на дерматит.


ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, ЗАБРАНЕНИ В ЕС - Е425 – употребява се за усилване на свързването на смесени вещества, съдържа се в продуктите от типа Лайт. Добавката беше забранена в Европа след няколко случая на задушаване на малки деца след като в дихателните им органи попаднал лошо разтворима дъвка, чиято висока плътност се получила чрез тази добавка.

ПОБЕДНОТО ШЕСТВИЕ НА НАТРИЕВИЯ ГЛУТАМАТ
Глутамат натрият – Е621, се използва за усилване на вкуса.Много изследователи определят добавката като виновник за т.нар. синдром на китайския ресторант. В много краища на света е фиксирано заболяване, чиято природа досега не е ясна. У абсолютно здрави хора без нищо се повишава температурата, лицето почервенява, появяват се болки в гърдите. Всички болни са посещавали китайски ресторанти, в които готвачите са склонни да злоупотребяват с “вкусни” добавки. Според световната здравна организация, ако се приемат повече от три грама натриев глутамат на ден, здравето ни е застрашено.

И все пак трябва да виждаме истината. Днес не е възможна хранителната индустрия без хранителни добавки, защото точно те, а не селското стопанство осигуряват 10% от ежегодния прираст на продоволствие, без което населението на земята ще се окаже на границата на гладната смърт. Друг е въпросът, че те трябва да бъдат безопасни за здравето. Санитарните лекари безспорно се грижат за това, но и всички останали не бива да губим бдителността си, внимателно да четем етикетите на продуктите, които купуваме.

КАКВО ДА ПРАВИМ?
Намалете приема на трансмазнини, следете съдържанието на продуктите, които купувате, бойкотирайте производителя или не купувайте. Трябва да има обществен натиск срещу фирмите, които се отнасят престъпно към здравето ни.

източник: сп. Здраве. 



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. dalida - от година използвам бульоните продавани с маркетите, и съм доволна но, и в тях се срещат отровни вещества, така че
17.07.2017 23:25
трябва да сме внимателни какво купуваме и какво ядем.

Рекламирането на кубчетата бульони в СМИ заблуждава потребителите.
Защо?
За да живее, на човек са му необходими всеки ден с храната да получава повече от 400 различни вещества – белтъчини (различни по аминокиселинен състав), мазнини, въглехидрати (различни по строеж), витамини, микроелементи, вода и други биологично активни вещества. Само първите три компонента имат калоричност, останалите нямат.
100 г истинско говеждо месо съдържа: вода, белтъчини, мазнини, холестерин, натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, витамин Е, витамин В1, В2, РР. Говеждото месо задоволява най-добре нуждата на организма от витамин РР, ако има недостиг, човек усеща световъртеж, главоболие, раздразнителност, нарушение на съня, повишена уморяемост, вялост, тахикардия, цианоза, бледност и сухота на кожата. Както се вижда, ако си направим истински говежди бульон, то ще бъде не само вкусен, но и много хранителен продукт.
цитирай
2. dalida - И още за хранителните добавки
18.07.2017 12:21
вижте колко пари струват "истинските" хранителни добавки и си направете сметката - дали си струва парите които сте дали за нещо, което може да ви навреди повече от колкото да ви помогне:

http://shop.pharmacy-bg/hranitelni-dobavki/472-rigan-maslo-50.html

БГ законът: Законът сочи, че при тези продукти е заложен принципът, че производителят и вносителят носят основната отговорност за качеството и безопасността. Но, както е известно вече "всяка правило си има изключения" и производителите се съобразяват с това. След като контролът от страна на държавата вносител никакъв го няма, дистрибуторите внасят и вредни и полезни хр.добавки. Статистически 32% от всички хранителни добавки са ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ.
цитирай
3. dalida - Като става въпрос за отровите и тяхното приложение, днес попаднах на интересен случай
24.07.2017 17:01
който ме втрещи, защото не знаех че плодовете отделят ЕТИЛЕН при узряването си. Ето и малко информация за този газ:

Ето и кои храни отделят етилен:

Ябълки, кайсии, авокадо, банани (зрели), боровинки, пъпеш, червени боровинки, смокини, зелен лук, гуава, грозде, медена роса, киви, манго, нектарини, папая, праскови, круши, сливи, картофи, дюли, домати.

Етиленът е газ, който повечето плодове и зеленчуци произвеждат при зреенето си.

Проблемът е, че има много растения, които са крайно чувствителни към етилен и, ако бъдат поставени на едно място с техни събратя, които излъчват много от въпросния газ, ще загният доста по-бързо от очакваното.

„Етиленът е природен газ, който се отделя при зреенето на всички плодове. Той не е токсичен и не е опасен за хората. Както растенията отделят кислород, така и плодовете на всички плодоносни дървета отделят етилен при своето зреене“, посочи Георги Митев, директор на БАБХ – Бургас.
цитирай
4. dalida - по-късно ще напиша специална статия за този газ и разпостранението му в ЕКОПРОДУКТИТЕ
24.07.2017 17:05
които уж били отгледани в обикновени селски райони без да се пръскат с отрови.

Аз вече не вярвам в тези химери - екопродукти, екозеленчуци и екоплодове.

В Германия има специални комисии, които се занимават с еко-престъпленията в селското стопанство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145557
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031