Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.10.2011 06:59 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК - част 20
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 16990 Коментари: 17 Гласове:
28

Последна промяна: 09.04.2015 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                         КОШМАРИТЕ ОТ ЦРУ
  контрол на мислите, депресия, болести, страх и смърт при хората

image

ОПИТИ  С ДЕЦА
Ръководителите от ЦРУ са платили на д-р Доналд Юън Камерън да прави експерименти със субстанции, контролиращи съзнанието. Крайната цел е била да се разработят методи за внушение и контрол на мислите, както и такива за извличане на информация от хора със силна воля. За да бъде постигнато това, докторът е използвал пациенти от Монреал под претекст, че ще им прилага „терапия“. Повечето от пациентите са страдали от биполярна депресия и хронично чувство на мъчително безпокойство, а „терапията“ на д-р Камерън наистина им е подействала разтърсващо и незабравимо.

В периода 1957-1964 г., когато Камерън е получавал пари за проекта, той е подлагал пациентите си на електроконвулсивна терапия, надвишаваща 30-40 пъти нормалния интензитет. След това е въвеждал хората в медикаментозна кома, продължаваща по няколко месеца – време, през което отново и отново е пускал около тях кратки послания или запис с повтарящи се звуци. Като резултат жертвите забравяли да говорят, преставали да разпознават родителите си и масово страдали от сериозна амнезия.

Всичко това е било извършвано върху канадски граждани, тъй като от ЦРУ не са искали да рискуват операцията, като експериментират с американци. За да си осигури гарантирано финансиране, Камерън започнал да включва в експериментите си и деца. Поне в един доказан случай предлагал децата и за секс-услуги на високопоставени държавни служители. Докторът е записвал блудствата, след което той и офицерите на ЦРУ, зачислени към MKULTRA, са изнудвали политиците за продължаване на финансирането.


*  Войници излагани против волята си на иприт
От 1940 г. разработките на биологични оръжия са във възход, като от един момент нататък властите започват да тестват тези оръжия върху собствената си армия. Знае се, че газове като иприт, изгарящи кожата, и други химикали с бавно действие – например луизит – са били прилагани при различни експерименти върху войници без тяхното знание и съгласие. Също така са били тествани противогази и защитни облекла – за целта войниците са били затваряни в газови камери и там са били излагани на иприт и луизит. Последното определено буди асоциации за газовите камери на Нацистка Германия.

ЛУИЗИТ: Това е газ, който лесно прониква през облеклото, дори през гума. След контакт с кожата незабавно причинява силна болка, сърбене, отоци и даже екземи. До 12 часа след атака с луизит по тялото се появяват големи отоци, пълни с течност – подобни на тези при други форми на тежки химически изгаряния. И това е що се отнася само до контакта на кожата с този газ. Вдишването на луизит причинява изгаряща болка в белите дробове, кихавици, повръщане и едема пулмонум (тежък белодробен оток).


ИПРИТ: До около 24 часа след излагане на иприт няма симптоми. Този газ е с мутагенни и канцерогенни свойства, причинили смъртта на много тестови субекти. Първите му действия наподобяват тежки изгаряния, които с времето преминават в язви, отделящи жълтеникава течност. Макар лечението да е възможно, изгарянията с иприт са изключително болезнени и изчезват много, много бавно. Някои от пораженията върху кожата са необратими.


*  САЩ дават имунитет на касапин, избил десетки хиляди

Доктор Широ Иши е оглавявал прочутото Звено 731 – таен отдел за биологични и химически изследвания към японската армия по време на Втората световна война. Той е провеждал потресаващи експерименти върху хора, като жертвите му са десетки хиляди. Иши е извършвал вивисекция на военнопленници, без да използва обезболяващи. За незапознатите – вивисекцията е експериментална хирургическа операция върху живи същества (с централна нервна система), която цели изследване на вътрешностите им за научни цели. С други думи, японският лекар е разпарял затворниците за едни ненужни операции, като ги е поддържал живи, без да им дава обезболяващи.


След поражението на Япония през 1945 г. тамошните власти нареждат сградите на Звено 731 да бъдат взривени. Иши заповядва останалите „цепеници“ да бъдат екзекутирани. Скоро след това извергът е арестуван. И както се твърди, прочутият генерал Дъглас Макартър лично се е договорил с Иши, че САЩ ще му осигурят имунитет за извършените престъпления, ако сподели опита, придобит от експериментите върху хора. Иши се е отървал от възмездие, понеже властите на САЩ били заинтересовани от неговата работа.
Въпреки, че не са директно отговорни за описаните злодеяния, американските власти определено показват, че са повече от склонни да прощават мъченията над хора в името на напредъка в областта на биологичните оръжия, които могат да избият още повече хора. Това не е изненадващо, като имаме предвид, че случаят с Иши е просто един от многото такива.

Самият Иши умира през 1959 г. До края на живота си оглавява проучванията за биологични оръжия – средства за още масови убийства по най-разнообразни начини. С други думи, касапинът си е останал злодей до последен дъх.



*  Терор над американските градове

САЩ често правят учения на собствена територия, включващи реализация на най-песимистичните сценарии при евентуална война с биохимически оръжия. Типичен пример за това са серията военни симулации, проведени от Армията, ЦРУ и федералните. Същността на тези симулации е била действителна химическа атака.

Проведени са следните нападения по въздух и по море:
1.Използвайки кораби, ЦРУ разпространява магарешка кашлица (коклюш) в Тампа Бей. Това причинява епидемия от коклюш. 12 човека умират.
2. Военноморските сили разпръскват патогенни бактерии над Сан Франциско. В резултат много от гражданите развиват пневмония.
3. Армията атакува градовете Савана (щата Джорджия) и Ейвън Парк (Флорида) с милиони комари. Целта е разпространение на жълта треска (американска чума) и денга (остра заразна тропическа треска). Рояците оставят след себе си множество американци, страдащи от треска, коремни и дихателни проблеми.

И най-лошите последствия: мъртвородени деца.


След като рояците си отиват, идват военните, преоблечени като здравни работници. Тяхното намерение през цялото време, докато са наблюдавали жертвите, е била да изследват и да описват последствията от страданията, причинени при експеримента.


*  Последствията от атомна бомба – експерименти върху хора


При опитите за овладяване на енергията от атомните бомби американските учени тайно са тествали въздействията на това оръжие върху хора. Проект Манхатън проправя пътя на бомбите за Хирошима и Нагасаки – тогава учените прибегнали до тестове с плутоний. Те инжектирали 18 нищо неподозиращи пациенти. На експерименти с инжектиране на микрограми плутоний били подлагани и войници, въвлечени подмолно в Проект Оук Ридж, а след това същото злодеяние било извършено и с трима пациенти на една болница в Чикаго.

Представете си, че сте безпомощен пациент, приет в болница – предполагате, че там никой няма да ви навреди. Но внезапно се появяват хора, изпратени от властите, които ви поставят бойна доза плутоний в кръвта. Разсекретените документи описват 18 такива пациенти, останали в историята само под кодовите си имена – петима от тях са живели повече от 20 години след инжекцията.

Наред с плутония, изследователите са си поиграли и с уран. В периода между 1946 и 1947 г. доктор Уилям Суит инжектира 11 пациенти на една болница в Масачузетс с уран. Финансирането на експеримента е било в рамките на Проект Манхатън. В замяна на урана, който е получил от властите, той запазвал мъртви тъкани(ДНК) от убитите хора, за да могат да бъдат изследвани.


*  Операция Кламер (Paperclip)

Докато в Нюрнбергските процеси разглеждали етиката и правата на човека, САЩ тайно вербували нацистки учени и им раздавали американско гражданство. Операция Кламер се нарича така заради кламерите, с които били прищипвани новите лични документи и новите длъжностни характеристики на нацистите. Някои от тези учени са извършвали експерименти като хирургическо „ашладисване“ на близнаци и физическото им свързване в едно тяло, премахването на нерви от тялото без обезболяващо, тестове на експлозии върху хора. Работата им в Нацистка Германия продължила в няколко топсекретни проекта за САЩ.

През 1931 г. д-р Корнелиъс Роудс получава финансиране от „Институт Рокфелер“ за провеждането на експерименти в Пуерто Рико. Той заразява пуерториканци с ракови клетки, за да проучи последствията. Тринадесет от хората умират. Може би най-потресаващото е обяснението на Роудс за избора именно на хора от Пуерто Рико:

„Порто рикците (ориг: Porto Ricans) са най-мръсната, най-мързеливата, най-изродената и крадлива сбирщина, която е населявала планетата. Направих всичко по силите си, за да продължа процеса на екстерминация, като убих осем и причиних рак у още няколко от тях. Всеки лекар би бил щастлив да се гаври с тях и да измъчва тия нещастници.“


*  Пентагонът лекува чернокожи онкоболни със свръхдози радиация

1960-те години. Министерството на отбраната провежда серия от експерименти с радиация върху бедни афро-американци с ракови заболявания. Жертвите са били информирани, че „ще получат лечение“, но без уточнението, че „лечението“ ще е от Пентагона – чрез изучаване на високите нива радиоактивно облъчване върху тялото. За да не могат пациентите да потърсят сметка от властите, декларацията за съгласие на това „лечение“ е подписвана и от двете страни само с инициали, които практически нямат никаква стойност в съда.


*  Операция „Среднощен климакс“

Тази операция е проведена в Ню Йорк и Сан Франциско, по-точно в солидни сгради, специално построени, за да може в тях да бъдат изследвани въздействията на ЛСД върху нищо неподозиращи индивиди. За да подмамят хората там, от ЦРУ са превърнали тези къщи в… публични домове.

Проститутки, наети от ЦРУ (да, имало е такава практика), са водели „клиентите“ си във въпросните сгради. Вместо веднага да правят секс с тях, проститутките им давали различни субстанции, най-често ЛСД. Понякога действието на ЛСД е било комбинирано и с употребата на марихуана.

Експериментите били наблюдавани зад полицейско огледало – резултатът бил нещо като  извратено порнографско шоу на живо. Твърди се, че ръководителите на експериментите са  описвали заниманията си като „забава, забава, забава. Къде на друго място едно американско момче с гореща кръв може да лъже, да убива, да мами, да краде и изнасилва по поръчка и под защитата на най-висшите инстанции“? Но най-гадният аспект си остава този, че на някого му е хрумнала идеята да дрогира неподозиращи мъже с опиати, на които все още не са се знаели въздействията.

През 1947 г. пеницилинът става стандартното лекарство срещу сифилис. Освен че са прикривали информацията за заболяването, учените са „забравили“ да кажат на пациентите си и че имат цяр за мъките им. И така проучването било провеждано в течение на 30 години.
След като злодеянието беше изобличено, президентът Бил Клинтън поднесе официално извинение – съжалявал, че държавата е „поръчала и ръководела едно толкова расистко проучване“. И макар този експеримент да е ужасяващ,  всъщност е сред най-леките измежду злите посегателства от страна на САЩ срещу невинни хора.


ВЪПРЕКИ ВСИЧКО:

Колкото и да е странно, въпреки цялата налична информация за тези и други подобни ужасяващи експерименти, все още мнозинството хора вярват, че власт имащите им мислят доброто,а ако се замисли човек за колко още такива експерименти не се е чуло и не е изтекла информация, обаче със сигурност са се провеждали и се провеждат може би и в момента…направо е страшно;колко извратен ум трябва да има човек, за да му хрумват изобщо такива неща… нито е хуманно,нито е в реда на нещата;



източник:  "От извора".









Гласувай:
29


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kapito - Добре де, какво им носи избягването ...
08.10.2011 07:44
Добре де, какво им носи избягването на обезболяващи - садистично удоволствие или ... Не разбирам.
цитирай
2. kozme - Обезболяващите лекарства - са нож с две остриета:
08.10.2011 08:22
Едното острие упоява мозъчни клетки /лекува болката/
Другото острие - вреди на здравето, опиума го водят като най-силната отрова за сърцето./забавя ритъма и притока на кръв/.
цитирай
3. kozme - В клиниките и днес се срещат "клинично" болни,
08.10.2011 08:25
които са "опитни зайчета" за редица лекарства с неуредени права. Много възрастни хора се оплакват,че новите европейски "лекарства" не помагат / не лекуват/ и са възмутени - как е възможно в 21 век все още да има гестаповци в медицината.
цитирай
4. yotovava - !!!!!!!!!!!!
08.10.2011 09:03
цитирай
5. анонимен - В болниците
08.10.2011 09:21
В болниците правят също опити с хора и дечицата. Дават им различни "лекарства",знаят ли майките на децата с какво ги лекуват лекарите? Знаят ли с какви лекарства лекуват докторие,като издават "рецепти"? Знаят ли самите пациенти с какви "лекарства" биват лекувани? Едва когато закупят скъпото лекарство,разбират,че то не е за тях,защото дава противоказни депресии.
цитирай
6. анонимен - ИПРИТЪТ
08.10.2011 09:24
Открит е от британският учен Фредерик Гътри (Frederick Guthrie) през 1860 г. За пръв път ипритът е използван от Германия на 12 юли 1917 г. против англо-френските войски близо до град Ипр (оттук идва и неговото наименование). Използва се по време на Втората итало-етиопска война 1935-1936 г. По време на Втората световна война е използван само веднъж от поляците.
цитирай
7. andri - УЖАС!! изобщо не искам да си го представям!
08.10.2011 10:06
Представете си, че сте безпомощен пациент, приет в болница – предполагате, че там никой няма да ви навреди. Но внезапно се появяват хора, изпратени от властите, които ви поставят бойна доза плутоний в кръвта. Разсекретените документи описват 18 такива пациенти, останали в историята само под кодовите си имена – петима от тях са живели повече от 20 години след инжекцията.
цитирай
8. marley - Знаете ли че:
08.10.2011 10:48
Опасни храни с изтекъл срок на годност е раздавал БЧК на крайно нуждаещи си хора. Хиляди развалени консерви и тонове мухлясал ориз са открити в складовете на организацията. Голяма част от продуктите вече са били раздадени на бедните.
-------------------------------

Ръководството на БЧК се разследва в момента за крупната далавера с храните за социално слаби. Годните продукти за бедните са били подменени с такива, които вече са извън срока на годност. Качествените храни са били продадени на магазини. Въпреки опасността за здравето на хората, които получават помощи от БЧК, ръководството е предпочело да прибере печалба от стотици хиляди левове.
------------------------------------------------
А,дали ще има съдебно наказани и влезли в затвора.... едва ли. България като САЩ, е РАЙ за бандитите,мошениците и отровителите.
цитирай
9. marley - А, да не говорим че
08.10.2011 10:57
доста често напоследък някои от газ разпостранителите се опитват да ни отровят уж невинно. Обгазените градове напоследък са доста:Реси, Стара Загора, Варна, Бургас, Ямбол, Видин и др. ... и законите български никой не спазва...
цитирай
10. lisa19 - Това четиво,
08.10.2011 13:35
ми раздразни стомаха. Чудя се на акъла на тези безмозъчни глави, защо не си използват парите за нещо по-рационално. И без това има толкова бедни държави. Да дадат на Африка например. И без това им взимат на безценица диамантите. Умопобъркани ненормалници. Извинявам се за епитетите, но трябваше да ги кажа.
цитирай
11. estirbg - ЦРУ, АМЕРИКАНСКИ ПРАВИТЕЛСТВА И СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ УПРАВЛЯВАЩ СВЕТОВЕН ЕЛИТ ВЕЧЕ С НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ УЧУДИ
08.10.2011 17:49
СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВЗАИМНО РАТИФИЦИРАНИТЕ СПОГОДБИ МЕЖДУ ТЯХ И "ИЗВЪНЗЕМНИТЕ" (КОИТО СА САМИЯТ ЛУЦИФЕР И НЕГОВАТА АРМИЯ ОТ ПАДНАЛИ АНГЕЛИ). САТАНА Е ЧОВЕКОМРАЗЕЦ И ЧОВЕКОУБИЕЦ И ДОБРЕ УПРАВЛЯВА СВОИТЕ СЛУГИ И ДЕМОНИЧНИ АГЕНТИ СРЕД ХОРАТА. НЕГОВАТА ПЛАН ПРОГРАМА Е УНИЩОЖЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. И ТЯ НАВЛИЗА Е В НАЙ-КРИТИЧНАТА ОПАСНА ФАЗА НА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ. ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО-УЖАСНИ РАЗКРИТИЯ...
цитирай
12. injir - Podobni, , hora, , , praveshti po...
08.10.2011 18:24
Podobni ,,hora,, , praveshti podobni eksperimenti, ne biva da bydat narichani hora. Te sa chudovishta.
цитирай
13. raders - По принцип, държавата е чудовище и ...
08.10.2011 23:25
По принцип, държавата е чудовище и винаги е била такава, независимо, дали е САЩ, СССР, България или царство Мбадунга. А това, че насочвате вниманието на читателя предимно към САЩ /стана вече модерно да се плюе Америка/ означава, че там просто се знае нещо повече за тези неща.
цитирай
14. анонимен - :-!
09.10.2011 06:23
Ето нещо, което вероятно е разработка на MKULTRA :

http://www.youtube.com/watch?v=5TAHBcWS1d4

Става въпрос за вуду дрогата - след 1 час и 29-тата минута в горния линк. Ето и още,

http://www.youtube.com/watch?v=LI2aF8kMb7Q

Да не говорим за войната в Ирак и обеднения уран:

http://video.google.com/videoplay?docid=2205254052040284660#

Разбира се го правят и руснаците, например Тоцкия полигон. За китайците също няма спор, просто те още не са суперсила и затова не се говори толкова.

А как стои въпроса с контингента ни който беше в Косово? А Сърбия, какво мислите?
Даже тогавашния НАТО бос, той и физик, призна употребата на обеднен уран от авиацията на Пакта. А вие ги боготворите :-)!?

цитирай
15. raders - Ето нещо, което вероятно е разра...
09.10.2011 13:54
анонимен написа:
Ето нещо, което вероятно е разработка на MKULTRA :

http://www.youtube.com/watch?v=5TAHBcWS1d4

Става въпрос за вуду дрогата - след 1 час и 29-тата минута в горния линк. Ето и още,

http://www.youtube.com/watch?v=LI2aF8kMb7Q

Да не говорим за войната в Ирак и обеднения уран:

http://video.google.com/videoplay?docid=2205254052040284660#

Разбира се го правят и руснаците, например Тоцкия полигон. За китайците също няма спор, просто те още не са суперсила и затова не се говори толкова.

А как стои въпроса с контингента ни който беше в Косово? А Сърбия, какво мислите?
Даже тогавашния НАТО бос, той и физик, призна употребата на обеднен уран от авиацията на Пакта. А вие ги боготворите :-)!?



Не става въпрос за боготворене. Касае са за избора на плювалник. И както споменах, всяка държава сама по себе си е "отвратително чудовище", независимо коя е тя. * /Пол Джонсън - Светът/
цитирай
16. анонимен - :-!
11.10.2011 08:41
Не съм съгласен, въпрос на методлогия с която съответната ферма(държава) си "менажира" стадото, и съответно каква печалба и носи това стадо :-).

Просто бизнес, нищо лично, нали така ;-)?

http://www.youtube.com/watch?v=P772Eb63qIY

Например сега в българската ферма се избират оператора и вицеоператора. И стоката води "научен" спор по форумите какви оператори по-добре ще я доят :-).
цитирай
17. minevv - da
30.04.2014 11:28
благодаря за поста
трябва да се знае!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157141
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031