Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.02.2013 08:37 - ИЗМАМИТЕ НА XXI ВЕК (част 3)
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 4321 Коментари: 5 Гласове:
25

Последна промяна: 09.04.2015 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                       КОРУПЦИЯ, МОНОПОЛИ, ДАЛАВЕРИ


   данъчни капани,БДЖ-измами, маришки централи,ядрени мафии, EVN вампири


                                          Графа ”подкуп” в данъчни декларации


Въпреки че е малко вероятно някой сам да признае закононарушение, за което може да получи до 5 години затвор и парична глоба, в данъчното управление твърдят, че са въвели графата "подкуп" на основание Закона за данък върху доходите на предприятията.
Според данъчните законът позволява и "самодеклариране" на корупция в работата. В такъв случай от собственика на фирмата се очаква да впише в данъчната декларация "разходи за подкупи и други форми на незаконни ползи".


                   Държавният монопол пере пари чрез ЕРП-тата,ТЕЦ-овете и АЕЦ-Козлодуй

Спекулантите лесно могат да дадат бърз отговор на въпросите:
- държавния монопол пере пари източва средства и се стреми да принуди ТЕЦ-овете ни да фалират умишлено
 - държава в държавата - енергетиката все още е монополизирана а разпостранителите и посредниците само оскъпяват цената на киловат / час и не са решение за поевтиняването на енергетиката нито пък дават на народа нагласата - независимост.
- без публична либерализация на енергийния ни пазар, енергията и дружествата търгуващи с енергия ще фалшифицират данните, а източването на тецовете ще е престъпление, без наказание.

                                                                   ФАКТИТЕ

                                                   Държавно изцеждане ( 2012г)

Освен НЕК в лошо финансово състояние е и "Булгаргаз", която само от търговията с природен газ за последните две години е реализирала загуби от 104 млн. лв. За първото тримесечие пък се очаква дружеството да отбележи загуба от 72 млн. лв., сочи информация, предоставена от министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, цитирана от депутати. Като причина за това се изтъкват недостатъчните приходи от продажби на дружеството, което е резултат от цените, определяни от ДКЕВР. Според Румен Овчаров по този начин управляващите подготвят дружествата за лесна приватизация или даването им на кредитор.

                                            АЕЦ - Белене - като руският "троянски кон" в ЕС.

Прав е г-н Г. Първанов. АЕЦ “Белене” не само е основната политическа интрига за прииждащите избори. Този идиотски проект е основната политическа интрига от няколко години насам. Защо, ще попитате. Ами защото е родоотстъпнически. Защото работи против интересите на България – и в полза на интересите на Русия. А това е дълбоко свързано с българските политически традиции. Тъкмо такава “работа” е била в основата на българската политика от Възраждането насам, и

                                                на народа му писна от лъжите на политиците

-  то не бяха лъжи покрай Белене, свързани като скачените съдове рухнаха пясъчните кули на химерата енергопроизводство на ниски цени - народни цени на пазарните стоки и услуги, а банковите спекулации вдигаха всяка година лихвите по кредитите скришом и заробваха клиентите си -сто годишно.
- Синдикатите се обявиха срещу промените в икономиката, и финансовата стабилност на България застана в покой - така ще си стои "стабилна" докато на народа отново не му писне.
- рекетьорите от стопанските земевладелци и стоковъдци всяка година изнудват държавния  и републиканския бюджет за милиони евро от които 25% влизат в лични сметки на бенефициентите. Но, доказателства за тези престъпления няма - казват съдиите на Р.България. Няма и да има,защото всички от едно гърне ядат и политици и съдии и прокурори и депутати - това е Коалицията на олигарсите - монополисти - държавни готованци на държавна издръжка.

                                                        ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ

 Източници от държавното обвинение обясниха, че разследванията касаят проверка на консултантски договори и заема за изграждане на електроцентралата. Кабинетът „Станишев" е похарчил 300 млн. лева за купуване на акции от АЕЦ „Белене". Заради солидния харч в прокуратурата е била образувана проверка, която да установи дали парите са отишли по направление.Сега БСП се радва на нов имидж подкрепен с 23% от електората на социалистите, за новата - стара власт и опит отново да изнудват обществото с некомпетентните си решения и закони,в ущърб на бъл. народ.

                    Истината боде очите, но няма достойни политици да си я признаят.

                          Сметките ни за ток -  ценообразуването - измами и лъжи


Защо сметките за ток са непосилни за голяма част от българите и кой печели от високата цена на електроенергията у нас - един от отговорите е скрит на остров Мавриций в Индийския океан. Там,  в офшорна зона е регистрирана една от компаниите, зад която стоят български политици със солиден бизнес в енергетиката.  Тази офшорка държи 12% от най-скъпата като цена на произведена енергия ЧАСТНА топлоцентрала в България ТЕЦ ЕИС "Гълъбово" от комплекса "Марица-Изток". Включването на тази топлоцентрала в енергийната мрежа на страната в началото на годината стана причина цената на електроенергията на НЕК да скочи с 5% от общо 13-процентното шоково увеличение на цената на тока.


                            Google предупреждава: Касим Дал е опасен за компютъра ви
                                       kasimdal.bg инсталира зловреден софтуер

      

Търсачката Google предупреждава всички, изписали kasimdal.bg, че ако влезете в сайта на неформалния лидер на партийката „Свобода и достойнство“, компютърът ви може да бъде заразен. “Продължаването е на ваш собствен риск”, предупреждават от интернет гиганта.

При влизане за подробности в посочения линк Google обяснява, че за последните 90 дни в 1 страница е установено изтеглянето и инсталирането на зловредно съдържание без разрешението на потребителя.  За последно подозрително съдържание е било открито на сайта на 10 декември 2012 г., показва още информацията.

Зловредният софтуеър е хостван на 14 домейн/а, включително ytxoyl.freewww.biz/, zbozqvx.qhigh.com/, zqajsv.qhigh.com/. Понякога хакерите успяват да добавят пренасочващи към вируси кодове към легитимни сайтове, което активира предупреждението, казват още от Google.    

                                 Държавните монополи и държавните служби


Представители на предишния кабинет са упражнявали натиск върху работата на прокуратурата по дела за далавери в енергетиката, свързани с огромни суми. Това стана ясно от изявление на шефа на парламентарната комисия „Антикорупция” Яне Янев, който даде пример с червения ексминистър Румен Овчаров.
Янев обеща в ефира на bTV да покаже идната седмица суперскандални разсекретени документи, доказващи твърденията му. По думите му само за няколко дни в качеството си на заместничка на Р. Овч. Корнелия Нинова е провела 111 телефонни обаждания със следователката Татяна Шарланджиева. Същата работеше по делото за далаверите в „Топлофикация-София” и разследваше сделки със съсобственика на консултантската фирма „Фронтиер” Красимир Георгиев. Пак политически чадър над обирджиите  на енергийната мафия. Защо все хора от БСП и криещи се под шапката на БСП имат дебелоочието да командват в енергетиката, кой ги допуска....ще кажете ББ.Борисов е виновен защото и той суче от същата дойка. Следствените органи обаче са на друго мнение. Р.Овчаров има сложени на тези постове свои хора още от времето когато той беше на власт и битката за нова атомна централа пак той я поведе, въпреки че Станишев тогава не подписа договора, Овчаров спекулира и с неговото доверие и с доверието на Борисов. Ще кажете, ама Овчаров вече не е на власт; да, ама все още си взима министерската заплата като депутат и все още поддържа вразки със старите си приятели,а те от своя страна са му задължени за мястото си....сагата е дълга и ще се нищи още време. Овчаров е замесен и в други далавери.Скандала засяга:
 - строежа на АЕЦ „Белене” и газовите договори и било образувано по засечени разговори между Георгиев, Овчаров, Нинова, шефа на „Росатом” Сергей Кириенко и тогавашния енергиен министър на Русия Сергей Шматко.
Лидерът на РЗС даде пример с още едно дело, при което следствието „също било смачкано”. Според разсекретените документи по него излишни посредници са прибирали колосални печалби от разпределението на електроенергията. Така например умишлено сключен с швейцарска компания договор за 316,7 млн. лв. ощетил държавата с над 90 млн....и не само държавата е ощетена; гражданите - също - тези увеличения на цените на тока и газта и петрола, идват именно от такива хора,замесени в далаверите - измама и голяма корупция. Вече стана традиция - щом има кранче - веднага се намира някой който да краде безнаказано, защото бил с имунитет - политик,заемащ пост във властта.


                                     Миро Найденов – ветеринарят комбинатор
Куп далавери и шмекерии съпътстват политическата кариера на настоящия    земеделски министър


Земеделският министър Мирослав Найденов се оплете в опита си да прикрие проверката на ОЛАФ. Информацията за това, че ОЛАФ го разследва за злоупотреба с еврофондове, Найденов нарече инсинуация. После странно защо, МВР излезе с официално уточнение – проверка наистина имало, но само за скандалните договори на агроведомството за поддържане на страници във Фейсбук и Туитър. Самият Найденов пък призна, че разследване има, но то не се отнасяло за него, а за министерството. Като че ли някой друг подписва документите на земеделското ведомство!?
Разследване показа странни политически и бизнес метаморфози на ветеринаря – министър, незнайно защо останали извън полезрението на някои служби и МВР, самоотвержено защитаващо сега този истински комбинатор. В село Черниче, община Симитли, Бойко Борисов и Мирослав Найденов тези дни дойдоха да наградят “Евросело на 2012 г.” заради най-големия брой усвоени средства по програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. След това председателят на Винената партия в Черниче Иван Лулейски подари на Борисов бутилка вино и значка на единствената регистрирана в страната Винена партия. “На вас ви подарявам само значка, но министър Найденов иска да стане член на партията ни”, издаде Лулейски. “Той, Миро, все иска да става член на други партии”, отвърна премиерът, явно съзнавайки колко истина има в неговите думи. Защото ветеринарят – комбинатор наистина минава през близко сътрудничество с БКП, СДС, ДПС, НДСВ и сега с ГЕРБ. Като че ли знаменитата песен от преди години на клуб НЛО “Ах, мили мои, партии любими, аз ще бъда с таз, която е на власт” с пълна сила важи за сегашния земеделски министър.Да си припомним и последните фрапиращи случаи с несебърските дюни и не само с тях, а и със заменките на земи от горския фонд, които случайно или не, не успя да преустанови. И крилатите му думи, че дюни има, но по документи няма и неговият въпрос: Дюни ли си, или не са. В крайна сметка остава въпросът, Борисов, който многократно е заявявал, че ще се пребори с корупцията и вече се раздели с повече от дузина министри, защо не посяга на Найденов. Дори в края на 2011 година премиерът се скара остро на финансовия си министър Симеон Дянков и го заплаши, че “много бързо ще се оправи с него”. Повод за ядосания коментар на министър-председателя станаха думи на Дянков, с които той изрази нескрито неодобрение към дейността на колегата си Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, и отправи неясни предупреждения за оставането му като член на правителството. Оттогава от страна на Дянков “ни вопъл, ни стон” по отношение на земеделския министър.
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) започна разследване срещу земеделския министър Мирослав Найденов по сигнали за злоупотреба с пари от европейските фондове, пише в. “Сега”. Става дума за 50 000 лв. за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter и други 50 000 лв. за публикуване на информация в интернет форуми в продължение на година. Поръчките бяха обявени през 2011 г. и бяха спечелени от фирми на бивши земеделски пиарки. Днес стана ясно, че земеделското министерство смята да направи римейк на скандалната поръчка. Според публикувана на сайта на Агенцията за обществени поръчки публична покана ведомството ще плати за поддържане и развитие на прословутата Facebook страница и Twitter акаунт нови 50 000 лв.

От информацията  става ясно, че сигналът за злоупотребите е получен в Брюксел на 28 август, а нареждането за разследване е дадено лично от генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер. Той посети България на 27-28 септември, когато вече е бил добре запознат със скандала, и се срещна с премиера Бойко Борисов, с тогавашния главен прокурор Борис Велчев, с вътрешния министър Цветан Цветанов и с министъра на правосъдието Диана Ковачева. Отделна среща имаше и с ръководството на Дирекция “Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз (АФКОС)”. Тази дирекция е към МВР и е партньорът на ОЛАФ в качеството на национална контактна точка. През декември АФКОС е получила официално искане да изпрати подробна информация по случая, както и копия от документите, свързани с него.Скандалът с парите за страниците в социалните мрежи тръгна от блога “Отворен парламент” в началото на август миналата година.  Журналистическите разследвания установиха, че договорът за Facebook страница и Twitter акаунт миналата година е сключен без обявяване на открита процедура, с изпращане на покани до три новоосновани фирми – “Дилкон”, “Мойри ко” и “Кей Ем ком”. И трите фирми се оказаха регистрирани на една и съща дата, с еднакво съдържание на учредителния им договор. Офертите на поканените избраници също се оказаха близки – 49 000 лв. за “Мойри ко”, 48 500 лв. – “Дилкон” и 47 500 лв. на спечелилата “Кей Ем Ком”. Наред със съмненията за фиктивно състезание се развихри и скандал около последвалото внезапно забогатяване на фирмата – изпълнител по договора.Броени месеци след основаването й фирма “Кей ем ком” успя да си закупи два офиса в София на стойност над 500 000 лв., като продавач по едната сделка се оказа най-големият производител на птиче месо у нас “Градус-1″. Заедно с покупките на имоти “Кей Ем Ком” успя да придобие 26% от капитала на предприятие за преработка на горски плодове “Био ем ди” за 390 000 лв. и стана съсобственик и арендатор на стотици декари земя. След изнасянето на фактите от в. “Сега” НАП започна проверка на доходите на фирма “Кей Ем Ком” и нейните собственички – 25-годишната Кристина Спасова и 24-годишната Лора Димитрова, работили до самото основаване на фирмата като пиарки на Агенцията по храните, която е към земеделското министерство. Прокуратурата също започна разследване на двете дами. Засега не са известни резултатите


                                           
ЧЕЗ   И  ДАЛАВЕРИТЕ С ПРИЯТЕЛИ


Бившият шофьор на един от основателите на групировката СИК Румен Николов – Пашата е член на Надзорния съвет на ЧЕЗ – България.  Димитър Стефанов – Митко Каратиста ръководи компанията, срещу която през последните седмици има масови протести заради надписани сметки за ток.
Заради близостта на Румен Пашата с Бойко Борисов, енергийният министър Делян Добрев не смее да го привика за обяснения относно метода на ценообразуване на сметките за електрическа енергия. Днес в парламента министърът бе принуден да коментира поведението си. „Не знам кой е Митко Каратиста, никога не съм го виждал. Държавата, доколкото знам в момента, няма представител в тези дружества, защото те са частни“, каза той в отговор на журналистически въпрос. “Ако е назначавал някой Митко Каратиста то това не съм аз. Не знам, някой от министрите преди мен е, нямам информация, но ако ви интересува ще проверя”, обеща още Делян Добрев.
Той бе в Народното събрание, за да даде обяснения за сигнала, подаден днес до Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта от депутатите от БСП Атанас Мерджанов и Румен Такоров. В него става дума за очевиден конфликт на интереси между ръководителя на проекта за подготовка, проучване и проектиране за изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия Евгени Консулов и министъра, поради съвместни бизнес дейности по общи проекти.  Делян Добрев обаче опроверга твърденията им и се закани да ги съди за клевета и набедяване, защото се опитвали да го “дискредитират”. “Явно много им преча, това е персонална атака срещу мен без основание”, заяви той и осведоми медиите, че Евгени Консулов има 8 г. опит в международни проекти, около 10 – 15 на брой, по програма ФАР, който за 16 месеца работа по визирания проект от левите депутати е получавал по 281 лв. на месец на граждански договор. Компетентността му била в сферата на контрола на изпълнението на проектите на граждански договори към министерства, по контрола на изпълнението на проектите.


http://www.mignews.info/olaf-razsledva-miroslav-najdenov-za-korupciya/
doubleclick.net
feedsportal.com



Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexs - Не си писала за зелената далавера с ...
16.02.2013 09:59
Не си писала за зелената далавера с Веи!
цитирай
2. dalida - Поредицата е дълга
16.02.2013 10:28
ще има и за ВЕИ.
Благодаря за подсещането!
цитирай
3. ok3223 - Не личи никак
16.02.2013 10:37
че пишеш иститни и само истини.
Така се ги умешала, 1 истина с 2-3 лъжи, че и сама не можеш да ги разграничиш.
Нейсе, опитай пак, може и да успееш.
цитирай
4. tutankhamon661 - dalida
16.02.2013 16:22

Работата е там, че голяма част от хората биха се възползвали от корупцията, ако имат възможност. Изкушението е огромно и не всеки може да устои.
Трагедия!

цитирай
5. ok3223 - И на теб ти
17.02.2013 11:20
пречи държавата, държавния монопол.
ЕРП-та държавен монопол ли са?
Не е ли доказано от световната практика, че частния монопол е 10 пъти по- гаден, защото е създаден само за получаване на МАКСИМАЛНА ПЕЧАЛБА, ЗА НИЩО ДРУГО.,
ЕРП-та, австрийското и чешкото не правят ли само това? Не са ли частни монополи?
Създадени от НДСВ и Симо КОБУРГО и мекерето Ники Василев(възрожденеца ...), които ги приватизираха, подариха за рушвети и комисионни на чужденците.
ЕРП-та от печеливши и работещи за народ и държава, станаха пиявици и кръвопийци народни,а Кобурго и Никито милионери.
Каак доржавната ТЕЦ "Марица 2" ще произвежда ток на една цена, а частните американски ТЕЦ-ове Марица 2 и 3 ще ни продават произвеждания от тях ток на два пъти по висока цена. На какво разумно основание.Няма такова.
Ами ВЕИ - та, слънчевите и вятърни генератори. Има-няма вятър и слънце, работили не работили, произвели, не произвели нито 1 киловат ток, да им се плаща 4-5 ПЪТИ ПО-СКЪПИЯ ТЕХЕН ТОК, сякаш са работили 24 часа в денонощието при пЪлно натоварване.
КАТО Е ПОЕТ АНГАЖИМЕНТ ОТ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ СЕ ЗАПЛАЩА ПО ТОЗИ НАЧИН ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ.
Евтиния ток от АЦ"Козлодуй" се изкупува за по 4-5 стотинки киловата, а се препродава от посредници прекупвачи наши хора в чужбина по 30-40 стотинки, като разликата в цените, печалбите остават в джобовете на прекупвачите.
Даже данъци, ДД не плащат.
ЕВТИНИЯ ТОК НА ЧУЖДЕНЦИ, А СКЪПИЯ ЗА ОБОСЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ...
Те така ни обират с тези хватки и нумера изтъркани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157211
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031