Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.04.2014 19:00 - Българските "крале" на контрабандата и престъпността
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 3181 Коментари: 0 Гласове:
16

Последна промяна: 09.04.2015 09:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     ДАЛАВЕРИ В МИТНИЦИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ



                
image



                          свързани с евро пари и управлението на ГЕРБ


2010

Бивши шефове организирали партита в служебни бази, при който са установени груби нарушения. Това е една от причините за освобождаването на директора на Дирекция “Финансово-стопански дейности” Петър Николов и началника на отдел “Финансово-счетоводен” Радка Стоянова.

Ваньо Танов разкрива далаверата


“Има обслужващ персонал, който в продължение на години е получавал заплата. Няма оправдаване на тези разход. Базите не са били достъпни за митническите служители. Оказа се, че същите тези хора имат и за по десет години невзети отпуски. Има и укрити превозни средства, които са използвани от тези бази за лов, доста километри има надписани”, каза Танов. За пример бе посочена “огромна къща” в Несебър, в която не е стъпвал митнически служител. Ползвала се е от бившето ръководство на агенцията, за да си правят партита, допълни той.....

Корупция

06.07.2011
В митниците функционират корупционни схеми, с които е запознато дори ръководството на агенцията. Твърдението беше направено в предаването "Тази сутрин" по bTV от лидера на Европейската народна партия Мария Капон. Според бившата депутатка митничари прибирали по 8 хиляди лева на камион и си затваряли очите за занижените цени, на които са внасяни китайски, турски и македонски стоки...

Капон: Танов прикрива далавери.

Заради далавери в митниците се подбива цената на българските зеленчуци, а държавата губи по 300 милиона лева годишно. Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов разпъва чадър на тази дейност. "Така митнически служители, ръководството, хората, които извършват тази дейност, конкурират българския пазар, подбивайки цената на българските производители като не плащат нито мито, нито ДДС.

Примери.....тениски - 0.30лв за бройка
палто - 5.60 лв за бройка.

Капон добави, че тази далавера няма как да се случи, ако няма връзка между фирмите и митническите служители. Тя даде пример, че тениски от синтетичен материал влизат в България на цена от 0.30 ст., а цената на едно мъжко палто е 5.60 лв. ....Над 60% от тези нарушения стават в столична митница.

Доказателство

Капон извади копие на документ на Агенция "Митници", с резолюция на Танов.

(Спомняме си скандала със заплахата която Танов бе отправил към митничарите)

След като г-н Танов получава този доклад, пуска резолюция до всички началници на митници, която гласи: "При следващата такава справка ще си вземем довиждане с някои", от вас....."

и тази вече станала практика далавера си върви и до днес 2014 година.

Доказателствата са в папките на Яне Анев (РЗС). Пред медията Дарик-радио, той намекна за тази далавера, която върви още от преди 10 години и е с утвърдени митничари и канали....„Това, за което говоря, е доказано вече от чужди специални служби”. По думите му сигнала е пристигнал през месец ноември от митническото разузнаване на Германия. „Става въпрос за толкова ТИР-а на нашата митница, които са с незаконни пратки – китайска стока, а от един камион се печели между 50 000 – 60 000 евро..."



Далавера с пари и цигари


Цяла папка изнесоха от Антимафия по бтв.
20% за Пашата,...25% за Бойко(експремиера),.....общо 30 40 млн.от далаверки за лидера на ГЕРБ и фирмите свързани с охранителя Б.Б.


 Политически чадър над престъпни български и балкански групировки


Пернишката бизнес група „Котараците“ поема към чужбина след падането на ГЕРБ от власт. Богаташите от миньорския град Богомил Гьорев, Иван Алексиев и Росен Русимов не са се вясвали в офиса на фирмите си от две седмици и не са посещавали прословутия ресторант в „Дианабад“, където често си организирали гуляи с Бойко Борисов.


Далаверите продължават в бизнеса със строителните  фирми....нали Бойко все това му беше в устата: "Аз, строя пътища!"


Георги Първанов и Бойко Борисов свързани с общ бизнес и  далаверата с "Обществените поръчки"

 в схема за източване на ДДС и фиктивни договори  свързани с  прословутите пернишки Котараци.

Покрай Дюни лъсва и топлата им връзка със съгражданина им Людмил Стойков, когото съдят заедно с Марио Николов за източване на над 7 милиона от САПАРД.

Стойков пък е близък на Георги Първанов. Новината идва от сигурни източници в бизнес средите, че преди ГЕРБ да дойде на власт, Котараците са били близки на бившия президент по пернишка линия, но контактите им са през трети лица, докато с Бойко Борисов са лични приятели.

Запознати с връзката на властта с бизнеса си обясняват и общите позиции на Бойко Борисов и Георги Първанов с общите бизнес приятели от Перник.

В БСП усилено се говори, че Първанов се стреми към председателския пост на партията за да се коалира с ГЕРБ, и това влудява хората на Станишев. Така през последните 12 години бизнесът на Гьорев, Алексиев и Русимов процъфтява благодарение на високопоставени политици.


Днес обаче картината за тях е повече от трагична. И Бойко Борисов, и Георги Първанов са в немилост. Единият е опозиция в парламента, а другият в партията си. Котараците не успели да пробият в новия кабинет, за да запазят потоците от милиони от обществени поръчки.

Бойко Борисов напира и е подкупил всички класации за предизборни резултати. Той е сигурен че народа ще се хване на лъжливите  резултати и така ще спечели отново...ще се върне на "златния си трон".


                 ГЕРБ "РАЗСТРЕЛВА"  МИТНИЦИТЕ В УСЛУГА НА МАФИЯТА
                                                    

                                                

22.07.2012
Разобличаване

Петър Христозов пръв разобличи с факти и документи емблематични корупционери от върховете на българските митници като Дебелия, Пингвина, Пенсионера, Цайса, Марадоната, Шперплата, Фози, Алчния, Фашиста, Шушумигата, Милионера и много други.

В последното интервю с писателя са оповестени Володя – Търмъка от Ломско, Цецо – Прасето от Благоевградско, Тошо – Пая и Гошето – Дрогата от Свиленград и Васил – Големия сандвич от Пловдивско, за които в средите на държавната администрация упорито се говори като за касиери на ГЕРБ в митниците. След среща с пловдивски митничари и предадено от тях писмо до европейските институции, са разкрити потресаващи факти за крупни цигарени далавери на шефа на пловдивската митница Васил Дандаров, който парадирал с покровителство от премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и митничар №1 Ваньо Танов.

 Българските крале на контрабандата и организираните престъпни групировки, които според все още пресния доклад на Европейската комисия, въртят далавери за милиарди, ще си отдъхнат и ще издигнат в Русе от чисто злато паметник с фигурата на Симеон Дянков. За да се знае, помни и почита навеки името на големия им благодетел.

Бойко Борисов! Ах, този майстор на паралелните реалности. Най обича да пусне пред себе си някой от правителствените шутове, които да натворят проблемите, а след това той – всемъдър, всеблаг и вездесъщ, да слезе от небесата при електората и да отсъди справедливите решения.


Знаете, че бившият председател на вътрешната парламентарна комисия в 40-ото Народно събрание Минчо Спасов изпрати писмо до главния прокурор Борис Велчев, в което поиска да се образува дело за престъпления по служба срещу премиера Бойко Борисов по повод признанието на последния, че разговорът му с шефа на митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата е реален.

Със същия казус наесен се захваща сезираната от български журналисти и евродепутати комисия „Анти-мафия” в Европейския парламент. На фона на задаващата се жега под краката му, премиерът едва ли ще има нужда от нови корупционни гейтове, на каквито намирисват плановете на Дянков за разселване на администрацията. Не знам защо, но имам странното предчуствие, че казусът с митничарите ще развенчае митовете за Бойко Борисов. Окончателно и безвъзвратно!





архив:
http://afera.bg/interviu/27283.html
http://www.vsekiden.com/80052
btvnews.bg/.../358447740-Tanov_i_Dyankov_Dalaveri_v_mitnitsite_nyam.
dariknews.bg › България‎








Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6211271
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930