Блогрол
Постинг
01.05.2015 11:15 -
ФАБРИКИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
НАЙ- ВРЕДНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ разпостранените по всички хр.магазини колбаси, луканки, дядо и баба представляват трансмастни киселини, които категорично нямат работа в организма и са: вредни за здравето!
НИЩО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНО НЕ Е ДОБРО ЗА ЧОВЕКА! Автор: Златин Михайлов Фармацевт/Специалист по храненето
Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си.
1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.
2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза - единствената естествена съставка - слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.
3.Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате - ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове - ще си навредите по-малко.
4. Бяла захар/изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!
5. Чипс/пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. - 550 кал. Изборът е ваш!
6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина - луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание - така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.
7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин - хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава - маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).
Друго - изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това - вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт.
Нищо изкуствено не е добро.
8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко "полезни" вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага - това са същите тези хидрогенирани растителни масла.
9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.
10. Кетчуп - съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място - просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен - оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.
11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни. - Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно - готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.
Тагове:
Вълнообразно
И най-вече продуктите на Нестле
цитирай
2.
marley -
В САЩ такива заводи за храни има почти във всеки голям град
03.05.2015 08:39
03.05.2015 08:39
където освен преработка на вкиснати меса с добавка на аромати и оцветители към тези мухлясали храни,като ги преработят и опаковат в красиви пакети,за да са привлекателни за потребителите, така генерират огромни печалби. Въпреки че хората знаят как се правят храните - купуват и хранят своите деца. Ето как стават роботизираните мозъци и завладяват света. Химията днес е внедрена в целия бизнес. Икономиката зависи от химията. Нитратите уголемяват количеството и вида на храната. (големи ябълки, портокали, картофи, краставици, домати и други -те са пълни с химия.
Днес учените са на мнение че,плодовете и зеленчуците днес не съдържат витамините, които съдържаха през 50-те и 60-те години на 19 и 20 век.
Днес всички храни произведени в заводите са ХИМИКАЛ.
И....оправданието на технолозите е че само по този начин хората ще се спасят от ГЛАДА.
ДАЛИ да им вярваме, или да се опитаме да избегнем химическите продукти. Само не си мислете че ЕКО - продуктите не са химия. В тези ЕКО продукти се съдържат 66% отрови - обърнете внимание на Е-тата. (доказано е вече).
цитирайДнес учените са на мнение че,плодовете и зеленчуците днес не съдържат витамините, които съдържаха през 50-те и 60-те години на 19 и 20 век.
Днес всички храни произведени в заводите са ХИМИКАЛ.
И....оправданието на технолозите е че само по този начин хората ще се спасят от ГЛАДА.
ДАЛИ да им вярваме, или да се опитаме да избегнем химическите продукти. Само не си мислете че ЕКО - продуктите не са химия. В тези ЕКО продукти се съдържат 66% отрови - обърнете внимание на Е-тата. (доказано е вече).
3.
marley -
и още нещо,
03.05.2015 08:44
03.05.2015 08:44
как мислите, зърнопроизводителите с какви химикали увеличават количеството зърно за да задоволят пазарите и в България и да остане и за износ?
Ами животновъдите - с какви храни хранят животните,за да има толкова дебели свине, огромни овце,мазни и като се заколят миришат отвратително, а лойта им не става за готвене нито пък за свещи - вони отвратително. Защо вони?
цитирайАми животновъдите - с какви храни хранят животните,за да има толкова дебели свине, огромни овце,мазни и като се заколят миришат отвратително, а лойта им не става за готвене нито пък за свещи - вони отвратително. Защо вони?
4.
anin -
Да за съжаление
03.05.2015 21:32
03.05.2015 21:32
Тъжната истина...
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela