Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.10.2017 08:09 - ОСРЕБРЕНИ ОТ МАФИЯТА (част 4)
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 3567 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                      НОВАТА ИЗМАМА НА БИЛКАРИТЕ И ТЪРГОВСКИ ТРИК

                     или така наречената измама със семената на нашия пазар

                          МАКОВОТО СЕМЕ ИМА НОВО ИМЕ - ЧИЯ


маково семе
image

чия
image

чиа като закуска
image



В България маково семе - бол. И на никого не прави впечатление че маковото семе днес носи модерното име ЧИЯ (ЧИА), за по-звучно и разбира се за да му вдигнат цената. Спомням си че преди години когато бях малка, по павилионите със закуски продаваха макови кифлички, но когато излезе новината че, маковото семе е дрога - веднага тези макови кифлички изчезнаха от рафтовете. И...ето ти изненада! Миналата година попаднах на страшна новина - биосемена на българските пазари внос от Канада? Моля, май нещо не разбрах. Като направих сравнение между картинките на маково семе и чия - разлика - никаква, освен че търговците - манипуланти бяха измислили нови ползи от това семе. Ще ви кажа че, това е много опашата лъжа!
Понеже все още маковото семе е забранено за обща употреба, както конопа - който също се смята за дрога, и за да удвоят печалбите си ЖИТНАТА МАФИЯ явно е решила да продава маковото семе с името ЧИЯ. Така хем пазара ще се разнообрази от към семена, хем и печалбарите ще са на изгода,без да ги санкционират че продават официално дрога в магазините.
Направих проверка за ползите и вредите от маковото семе (ленено семе или сусама). Повярвайте ми - никаква полза от семената в нормалният им вид - трудно смилаеми са дори задръстват червата, ако се консумират всеки ден по 1 с.л. Не вярвайте на рекламите! Хиляди пъти съм го казала, но късата памет на хората,доказва че са лековерни и наивни.

Аз мисля, че то е доста подобно на соята, това е ‘нов’ продукт, измислен от агро-бизнеса. То е по-евтино от повечето естествени храни, и производителите свършиха майсторска работа да убедят всички, че то е полезно.

Както при лененото семе, така и при мака - от тези семена се пълнее. Защото, те съдържат 80% мазнини, които са вредни за стомаха и чревния тракт, поради трудното асимилиране, мазнините се заделят като запас в подкожните депа, под формата на сланина. Едно време нашите предци са използвали тези семена за направата на дрехи и бельо. Все още ленените чаршафи са добро предпазно средство срещу изпотяване. Ленените чаршафи не завъждат акари. Маковите семенца са трудно смилаеми и в повечето случаи, ако не хванете запек ще ви боли карема или ще е подут доста време, преди да осъзнаете от какво е това подуване. освен това тези семена са мощни средства за събиране на вода в организма. Направете проба - в чаша с вода сложете лъжичка семена и само слез 2-3 часа ше видите че се множат и ще запълнят чашата. а след ден - два същите семена започват да всисват, подуват се и се вмирисват на изгнила храна.Това се случва и с вашия стомах, там тези семенца се размножават и запълват празното пространство, предизвикват газове и подуване на корема,а когато изгният предизвикват възпаление на червата - колит,гастрит или язва.

Маковото семе (чията) както и лененото семе учавстват в производството на бои, лакове за дърво. има много разновидности с различен цвят, от бял до черен. Както при маковото семе, така и при лененото семе - различни по големина и цвят семенца се мъдрят по рафтовете с цени от 3.50 лв/опаковка до 38-50 лв/опаковка. Скъпа отрова,нали? 

Човешкото тяло не е изградено така, че да ги усвоява. Например, знаете ли какво е илеус? Това е когато червата ви са запушени и не можете да се изходите нормално. Това се случва и когато ядете обработено ленено или маково (чия)семена. Изследвания с животни показват, че прекаляването (употребата всеки ден ) с ленено и чия семена причинява недостиг на въздух, учестено дишане, слабост или трудности при вървенето, а може да причини и припадъци и парализа. Учените са подозрителни към тези семена и няма явно никакви доказателства за тяхната полза в редовна употреба върху хората. Все още изследванията се правят върху животни (мишки, плъхове, маймуни) тези животни са с много по-различен страеж на коремната част, отколкото човешкия организъм. И въпреки предупрежденията - да се пазим от вредните храни, в много от сайтовете има реклами за тяхната полза, особено в бг-мама форума, в дир.бг форума и отделни специални сайтове за семена - !! - масово се копират от интернет реклами, от сорта " всяка сутрин си правя закуска с ленено семе и се чувствам отлично" - това го казва майка на 25 годинки вече раждала. или пък дават снимка на голо коремче с реклама за отслабване....Е...как да не  повярвате? Особено сайтове от спорта, културизма или каланетика. А и билковите магазини рекламират семената като "храната на бъдещето" ядеш малко но, пълнееш много" и са прави хората - пълнееш защото се подуваш!!

Предупреждението е валидно и за следващото поколение. Семената винаги са едни и същи по форма и съдържание. Само имената им се сменят в зависимост кой ги произвежда, къде и как ги пласира на пазара. В бизнеса като на война - всичко е позволено! Внимавайте с какви храни се храните и какви питиета пиете! Честно - на опаковките и етикетите никой няма да ви предупреди че - продукта е вреден за вашето здраве! Всичко на пазара е бизнес - всичко е с пари!

Според статистиката която води ЕС за затлъстяването България е на 3-то място, след Великобритания (страната на дебелите хора) Албания и...ние българите. Най-много затлъстяване има при децата. ... лошо храносмилане и некачествена храна - водят до затлъстяване.



Гласувай:
5



1. dalida - това с новото име на маковото семе - чия ми напомня на едно пак така ново име на маларията - зика.
29.10.2017 08:22
Беше много нашумяло преди време. Новото име на маларията бе - зика. Спомняте ли си как предупреждаваха лекарите от опасната болест малария, причинена от ухапването ат комари?

Днес е модерно да ядем семена, щото друго няма?! Но, семената ги дават за храна на птиците,(кокошки, патици,( освен това семената са съставна част и от храната на кравите, овцете и свинете. Впрочем - свинете ядат всякаква помия, вкл. и семена - отпадъчни продукти от преработката на зеленчуците и плодовете.... темата е обширна. Откакто СИК и Мултигруп изчезнаха от хоризонта, мафията стана скрита и задкулисна. Но, не се отказва да използва слабата памет - българска за свои цели.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6146036
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031