Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.11.2017 08:26 - ВРЕДНО ЛИ Е КАФЕТО?
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 3437 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                       ИСТИНАТА ЗА КАФЕТО И БИЗНЕСА ОКОЛО НЕГО


             image
           


„Xората под 58 г., които изпиват не по-малко от 4 чаши кафе дневно са с 4 пъти по-голям риск от инфаркт в сравнение с тези, които пият по 1 чаша дневно.
....Жените, които изпиват по 2-3 чаши кафе дневно, са с повишен риск от аборт и безплодие.“

Сега, аз знам, че много от вас ще кажат: „То изследвания има за какво ли не, не им вярвам аз на тези изследвания. Само ни манипулират“ и ще бъдат прави, казвайки така. Аз вярвам в същото!
НО, ако помислим логично с мозъка си, ще установим, че СИСТЕМАТА няма да спечели НИЩО ако, хората спрат да пият кафе. Всъщност Системата ще спечели много повече, ако пуска изследвания колко е полезно кафето и колко много антиоксиданти има в него, защото по този начин хората ще си дават парите за тази отрова всеки ден. Ще бъдат зависими, а по-късно и болни и ще започнат да си дават парите и за лекарства.

Мъдри глави са казали и това: „НИКОГА НЕ ЯЖТЕ ИЛИ НЕ ПИЙТЕ НЕЩО, КОЕТО ПРИСЪСТВА В РЕКЛАМИТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА“.
Само ще кажа, че е много наивен всеки, който мисли, че има витамини, антиоксиданти и полезни вещества в силно изпечени кафени зърна, които после се варят (втори път термична обработка), добавя им се бяла захар и често мляко.
Самата идея, че има нещо полезно в такава напитка, и то ако тя ти е първата глътка за деня и структурира енергията на целия ти ден, е… меко казано абсурдна и наивна.Кафето, това, което се продава по супермаркетите, не винаги е кафе! Само марката,която го рекламира вдига цената, но съдържанието в опаковката е много по-различно от истинското разтворимо (инстантно) кафе. Обикножвено производителите правят инстантното кафе от отпадъците на "робуста", което е най-лошо качество, но това никъде не го пише на опаковката,. Пише го единствено в рекламните брошури на "робуста". Производителите нямат файда от тази информация. За тях е по-добре потребителя да не знае подробности свързани с производството и материалите. Много рядко със ситни буквички пише на етикета от какво кафе е инстантното. И тъй като ситните букви никой не ги чете, хората пиещи инстантно робуста кафе не знаят,че то е вредно. Вредно е толкова, колкото са вредни и цигарите!

Ако изпиете една чаша прясно изцеден сок сутрин или един бананово-какаов шейк, ще имате 2 пъти повече енергия и 5 пъти повече ползи! И ще усетите тази енергия като много градивна и много повдигаща настроението!



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, dalida. Мисля, че като ...
14.11.2017 21:38
Здравей, dalida. Мисля, че като всяко нещо кафето при прекаляване е вредно. Зависи от здравословното състояние на различните хора. Например, понеже имам ниско кръвно пия по две-три кафета ежедневно. Както на края пишеш- една чаша прясно мляко или сок са за предпочитане пред една чаша кафе.
Поздрави!
цитирай
2. dalida - Здравей, Барин!
15.11.2017 06:32
И аз съм с ниско кръвно, но не смея да пия повече от едно двойно кафе (нес) само сутрин рано. преди,когато бях много по-млада си спомням че пиех по 5-6 кафета нес, през целия ден, заради натоварването в работата ми, но сега, този лукс не си го разрешавам. Още повече,че днес нес кафето не е така чисто, както беше през 70 - 80-те години. Днес нес кафето е всичко друго, но не и чисто нес кафе. Имаше една промоция на Кауфлан за евтино нес кафе, което се оказа пълен боклук - без миризма и вкус. Знам,че евтините неща са боклук, но с тези промоции бая народ се лъже.
Приятен ден, Барин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6146145
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031