Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.01.2018 16:57 - Даваш куп пари - получаваш куп слепени стърготини
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2054 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                            Да!  Това е да си модерен и да си в час!
                       Но, когато стане ясно че може и да са те излъгали в надеждите
                                   тогава идва ред на истината за това
                                              с какви материали си обзавел луксозния си дом




МДФ - това е модерното име на слепения картон и стърготини

image

Да си дадеш парите за слепен картон си е направо кощунство,като имаме предвид че, цените на новия модел врати и паркет не са ниски и варират между 250 и 2500 лева за врата, а мебелите са още по-скъпи. Дори и с модерните технологии на полагане на лак и боя пак вратите подложени на слънце избеляват, а подложени на влага и дъжд подпухват, изкривяват се и никакъв ремонт не е в състояние да я оправи, а само подмяна с нова (т.е. нов такъв боклук).

В България напоследък стана модерно хората да се обзавеждат с модерни боклуци произведени от ПДЧ (плоскост от слепени стърготини) или МДФ - плоскост от слепени картони и комбинация между двете производства. Такива мебели изобщо не са трайни във времето.


ЧИСТО ДЪРВО
image

Най-качествени са мебели и врати произведени от дървесина. Масата от бук трае във времето и след 100 години пак си е хубава маса, след лека козметична поправка като байц и лак, такава маса издържа години наред. Но, тези мебели са тежки и неудобни за пренасяне.



Мебелите от ПДЧ (ОSB) (слепени стърготини) също са некачествени и не издържат на атмосферни влияния. Слънцето и водата карат плоскостта да подпухне и да се раздроби на съставните си частици. Такава плоскост гори като факла с много пращене и искри. Става за подпалки.ПДЧ - именно от тези пласкасти се строят дървените къщи в България. Отвън и отвътре все са ПДЧ и между тях -вата. Тя също гори. ако изолацията е от фибран или стиропор -те пък се стапят при висока температура, не горят с пламък.

ПДЧ

image


МДФ  -  
image

Мебелите от МДФ (MDF) също не са трайни във времето. Те не издържат на влага и слънцето ги унищожава (лакът се лющи и боята избледнява).Плоскостите от слепен картон са предпочитани за производство на леки мебели за вътрешна употреба (в дома и офиса). Те са леки и подвижни, особено ако са на колела. От плоскостите могат да се произвеждат рафтове, библиотеки, шкафчета, комоди, украшения,играчки и за имитация на дървени орнаменти. Има и друго наименование по-старото е шпертплат.



Шпертплат - и кофражен шпертплат

image

и кофражен шпертплат

image


Издържа около 10-на години, ако не е във влажно помещение, лек е и от плоскост 10мм чрез слепване може да се направи доста здрава и тежка врата, гардероб и др.мебели, но ако се поставят във влажно помещение,след години плоскостта се измята, изкривява и огъва - не подлежи на ремонт, трябва да се подмени наново. Макар че, има много различни химикали за импрегниране на плоскостите, все пак е по-евтино да се използва чиста - масивна дървесина за направата на външни врати и мебели. Най-лесно се работи с чамовата дървесина, тя е лека и мека.

ЧАМ
image

Чам - това е най-евтината дървесина на пазара. От нея се произвеждат абсолютно всякакви мебели за вън и вътре, дори само с байц и върху него се лакира с яхтен лак, мебелите стават дори за изложба. Яхтеният лак е траен на всички годишни времена.




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155847
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031