Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.12.2019 08:12 - ИМА НЕЩО ГНИЛО В БИО ПРОДУКТИТЕ !
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1013 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   Яж, моли се и... Повръщай! Ода за БИО храните и ГМО-то

Хе,хе,хе... абе знаех си аз, че има нещо гнило в тази оферта БИО, ама нали съм си доверчива, пак се прецаках.

И дойде деня на ПРАСВЕТЛЕНИЕТО
намерих го тук:
http://insideoftheraven.blogspot.com/2018/03/blog-post_17.html

"....Преди няколко дни, си говорих с баба ми по телефона. Като едни стопроцентови пенсионерки (аз бъдеща, баба ми настояща), седнахме да обсъждаме цената на зарзавата. Едва ли за някого е тайна, че е много по-евтино да си купиш пържола, отколкото салата. След това, проведох разговор с майка ми, която въодушевено ми разказа, как била намерила на добра цена кисело мляко. Истинско. Също, както и истинския кашкавал, дето го купува от магазина до вкъщи и истинското масло, истинската сметана и ама съвсем истинския пухкав като памук, пълнозърнест хляб. За петнадесет минути, от толкова много зеленчук и истински продукти малко ми се доповръща. И се ядосах.

Нека първо поговорим за ГМО-то и всеобщото мнение, че доматите на баба са най-вкусни. Е, така си е – наистина те са най-вкусни. Обаче не защото са чисти, а просто защото са бабините. Как така ли? Ами много просто – самите семена, които се сеят са генно модифицирани. Някой случайно да е чувал за Monsanto? Bayer? Не? Осведоми се, драги. Тук изобщо не става дума за нитратите с които се торят почвите, говорим за самото семе, че то по начало си е било отровено, за да може да издържа на определени климатични условия, болести и прочее. После, баба на село, също тори растенията, че да пораснат по-бързо и ги пръска с разни работи, за да не ги изядат буболечките, да ги спаси от плевелите и какво ли още не. Е, да, ама баба използва естествени торове, без химия в тях. Така ли?

Факт е, че е много лесно да се предозират изкуствените торове, тъй като те са силно концентрирани. Стига обаче да не сме обсебени от идеята за свръх производство, точната дозировка се спазва и следи също толкова лесно. Виж при естествените торове обаче, нещата стоят много по-различно. Тук, необходимото количество да се предозира е по-голямо, но да улучиш точната дозировка е почти невъзможно. Точно поради тази причина, „БИО” производителите слагат колкото им душа сака с чиста съвест и мисъл „то това е естествено – не е вредно”. Е, да – ама не! Някога чудил ли си се, защо продуктите от БИО щанда са доста по-зле на вкус от тези дето уж са пластмасови? Сега ще ти обясня защо.

През последните години, изследванията засякоха множество органични продукти, които съдържат в пъти повече нитрати от тези, дето ги наричаме фалшиви. Как става така ли? Много просто. От почвата, растенията си набавят необходимите химически елементи. Азот, калий и прочее се съдържат и в органичните торове и в изкуствените. Във вторите обаче е по-концентрирано и регулирано. Когато прекалиш с естествения тор, предозираш и прецакваш тотално продукта си.

После идва борбата с плевелите и вредителите. Няма абсолютно никакво значение, дали ще използваме препарат или някакъв екстрат от растения, защото химическите съединения, които предотвратяват появата на нежелани гости по тях са едни и същи.

Принципно, е почти невъзможно да се изброи къде може да се срещне ГМО в храните и предметите (като памучните дрехи) около нас в ЕС. Все пак, ако трябва да създам един кратък списък с това, което принципно трябва да избягвам (но не мога), ето как би изглеждал той:
Млечни продукти, в чието съдържание е включено ГМО – кашкавал, масло, тесто, нишестета, сирене, кисело и прясно мляко и като цяло всичко в чието съдържание влизат млечните съставки.
Картофи – чипсове, каши и прочее.
Рапица – масло, олио (въпреки че навсякъде го промотират, като страшно полезно) и ред други продукти с това растение.
Царевица (88% от царевицата в САЩ е ГМО, а полета с такава има и в България, която уж се изнася за Америка, но производителите си хранят с нея и добитъка. Тоест, млякото е отровено. Сещате се, какво става по-нататък по веригата.).
Памук – дрехи, масла
Бебешките сухи млека
Соя (94% от соята в САЩ е ГМО)
Лен
Месо (в това число влиза и рибата), поради захранването на животно с отровени фуражи
Маргарин, олио
Захарно цвекло, което можем да открием в съдържанието на сладолед, бонбони, кремове, мусове, торти, вафли и каквото се сетите сладко, към което се пристрастяваш. Всъщност, изпитваш маникална нужда да похапнеш шоколад, заради боклуците, използвани за подсладител, като рафинирана захар, аспартам, захарин и прочее.
Всички онези храни и напитки, които са допълнително обогатени с витамини C, E, B2, B6, B12, D, K и други, всъщност са генно модифицирани и са всичко друго, освен полезни, криейки се зад своите ужким хуманни каузи, чиято единствена цел е да ни продадат своя боклук...."



Гласувай:
10



1. dalida - В киселото мляко - няма мляко!
07.12.2019 08:16
Има обаче всичко останало , което фармацевтичните заводи предлагат. Най - много в кис.мляко има соев лецитин, който е набухвател и вреди на стомашната лигавица, от него стомаха се подува; човек се уригва и газовете, които се образуват от този лецитин особено жистоко вредят на стомашния тракт. Спрях да ям кис.мляко.
цитирай
2. radostinalassa - И аз не ям кисело мляко, нито сирене и кашкавал
07.12.2019 09:06
Само сметана и краве масло. Дано да са истински.
цитирай
3. sekirata - А бяхме световно известни с киселото си мляко,е, не сме народ, сами се тровим
07.12.2019 19:18
продавачките ни гледат в очите и ни лъжат, а те са като нас, не са депутати,но...треперят за работното си място, това е истината и по време на изборите.

Това да спрем да ядем, онова ,то кво остана?
Кравето масло също е менте. А сметана не ям!
Сега ще Ви разкажа истински случай-бях още студентка и бяхме на турне в Бърно.

Сутринта осъмнахме в хотела от крясъци и викове на хора. Показах се на прозореца и отсреща имаше голям магазин с големи стъкла целите в кисело мляко! Накачени табели на чешки, но явно стачкуваха, че качена цената на киселото мляко, което не е чешки патент. Вечерта се прибрахме в хотела, но покрай каквито магазини минахме беше същата картинка.
Чак на следващата сутрин всичко бе утихнало и чисто, измито...
Но разбрахме от персонала на хотела ,че цената на киселото мляко за два дни паднала на половина.
На връщане през Унгария с автобуса ни замеряха с камъни , като разбраха ,че сме българи и крещяха обидни думи...Нямат ни за хора това е .

Лека вечер!
цитирай
4. radostinalassa - Въпросът за млякото е технологичен
09.12.2019 18:44
В него има казеин, който ние не можем да усвоим. В сметаната и маслото няма казеин и лактоза.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6159321
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031