Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.07.2021 12:58 - ФАЛШИФИКАЦИИТЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 3833 Коментари: 1 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


КАК СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ПОДПИСИ ПОД ДОКУМЕНТ БЕЗ ЗАВЕРКА

Фалшификаторите имат нахалството да претендират пред съдилищата ни, клаузите съдържащи се в предварителните договори свързани с имотните сделки.
ИМА НАЧИН ДА СЕ РАЗБЕРЕ ФАЛШИВИЯ ПОДПИС, но тъй като вещите лица - част от тях са продали душите си на дявола за пари, съдебните органи нямат власт да ги порицаят, без да ги изложат на опасност.

Ето начини за разпознаване на фалшив подпис:
1. С помощта на микроскоп. Някой е откопирал подписа върху чека посредством индиго. Това е един от най-старите методи за фалшифициране и е разновидност на формулата за прекопиране. Дадено лице взима документ с оригиналния подпис на човека, чието име иска да подправи. Слага лист индиго под подписа, а документа, който трябва да се фалшифицира, под индигото. След това много леко фалшификаторът прекарва клечка за зъби или някакъв инструмент със заострен връх по линиите на оригиналния подпис. Натискът е слаб и оставя едва забележим отпечатък от подписа върху хартията отдолу.


После фалшификаторът взима писалка, обикновено писалка с черно мастило, флумастер или какъвто и да било туш или химикалка, ако подписа е със синьо мастило-химикал. И очертава завъртулка след — завъртулка, чертица след чертица върху откопирания с индиго подпис.Писалката естествено се движи по-бавно, отколкото при автентичен подпис.

Следователно, ако човекът е нервен, съществува по-голяма вероятност от микроскопични неравности в линиите на подписа поради трепет на ръката. Но ако фалшификаторът има сигурна ръка и не е в състояние на нервна възбуда, подправеният документ може да бъде много убедителен.


2. Дигитално откопиране на оригинален подпис, чрез заснемане. Този метод трудно се разшифрова, но някои следствени служби имат достатъчно техника да го проверят.
Презрението, което ни оказват съдебните органи, когато имат възможност да водят искови дела на основание
фалшифицирани документи, това злепоставя както банкови институции, така и адвокатски колегии, защото един такъв фалшификат, според данни за имотните измами, се изготвя от компетентен адвокат. Много редки са случаите на частни документи използващи фалшиви подписи, за да си присвоят имот или да източат банкови сметки.


Лошото в тези случаи с фалшификацията на подписи и съдържание на документи, които не са преминали през нотариална заверка е това, че съдебните органи няма как да направят официална проверка, дори при твърдение от страна на този, който е станал жертва на фалшификатора, и тази проверка да е законна чрез намесата на прокуратурата и полициата, по време на предварителното производство, особено когато има повод за притеснение и престъпление - измама, рекет или кражба.


Може би е време нашите законодателни органи да направят нужните промени в закона за договорите( ЗЗД) и в гражданския процесуален кодекс (ГПК), за да спрат тези мащабни фалшификаторски престъпления.



Гласувай:
14



1. jupel - https://jupel.blog.bg/poezia/2022/04/01/kakyv-tip-jivotni-sa-zmiite-vlechugi-aman-ot-takiva-i-v-inte.1811713
02.04.2022 00:26
...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145742
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031