Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2021 15:32 - Локдауните са самоизпълняващо се пророчество
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.02.2021 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Локдауните са самоизпълняващо се пророчество

„Нефармацевтичните“ интервенции не дават резултат и причиняват много повече вреда, отколкото полза Д-р Даниел Жанмонод

image

Избрах да напиша този текст в допълнение към нашите два по-ранни приноса поради развитието на „втората вълна“, която дойде след това, и в отговор на настоящото безмилостно натрупване на нефармацевтични интервенции (NPI, наричани още корона, „социални ”Или мерки за заключване).

Те се характеризират с разделяне / изолиране на човешки същества чрез прилагане на маски, поддържане на разстояние между хората, поръчки за престой вкъщи и закриване на бизнес.

Важно проучване на Frontiers in Public Health върху данните, предоставени от 160 държави, не установи връзка между смъртността и строгостта на мерките за заключване [ 1 ].

Друго проучване не показва значителни ползи от заповедта за задържане у дома и затварянето на бизнеса при нарастване на случаите на епидемия [ 2 ].

Следните два примера потвърждават тези резултати: държава с ниска строгост на заключване като Швеция в момента има същата смъртност на милион жители като Франция , но по-ниска от Испания, Италия и Великобритания, където бяха приложени тежки мерки за блокиране.

Освен това Швеция е имала за втората вълна много по-малка излишна смъртност от Франция, Италия или Испания , наблюдение, което позволява да се подозира, че мерките за блокиране забавят установяването на имунитет на стадото. Това не е желателно, тъй като времето, през което старите, болните и немощните могат да бъдат изложени на вируса, се удължава.

Тъй като NPI се налагат в претоварена атмосфера на вирусна заплаха, те освен това са в състояние да активират разрушителни невро-имунологични механизми, както и да предизвикат вторично вредно психо-социално, медицинско и икономическо развитие5. И двете имат пряк ефект върху смъртността на населението.

Анализите показват, че поне една трета, а може би и повече от половината, от наблюдаваната излишна смъртност може да бъде причинена от приложените мерки [ 3 ] [ 4 ]. Смъртността, основана на измерване, ще продължи и може дори да се ускори, ако натрапването на страх остане и краят на кошмара не бъде представен на сега хронично претовареното население.

Намираме се в типичния контекст на „самоизпълняващо се пророчество“, където чрез невро-имунологични свръх отговори, физическо обездвижване, социална изолация и социално-икономически затруднения броят на жертвите се увеличава максимално и очакваното предсказание за смъртта се потвърждава.

Тогава това изисква поддържане и дори увеличаване на мерките и обяснява защо хората, които се съмняват в необходимостта си, са бързо квалифицирани като глупаци, идиоти, теоретици на конспирацията или дори убийци (безсърдечно рискуващи живота).

В продължение на почти една година култивираната вирусна истерия подхранва вярата в необходимостта от потискане на „Covid19”.

Епидемиологичните модели, разкривани редовно като силно песимистични, оправдават превантивни НПИ, дори ако събраните данни показват положително успокояващо развитие. Тези мерки са представени като неизбежни части от борбата, която трябва да се проведе, и се прилагат безмилостно, без да се поставя под въпрос тяхната ефективност (вж. Справка [1]), и без да се отчита, както е споменато по-горе, тяхната леталност.

Тестовете за PCR се провеждат за цялата популация, с изключителната им чувствителност и фалшиви положителни резултати5, поддържайки в популацията информираността за ужасното присъствие на вируса. Фактът, че голям процент ( 88% в Италия ) смъртни случаи са се случили в присъствието на корона (но не поради корона) в контекста на ситуации в края на живота, не се разглежда.

Науката продължава да открива нови маркери на заплаха, като репродуктивния фактор R и напоследък нарастването на мутиралите варианти на вируса. Мислите и емоциите остават фокусирани върху covid-19 и неговата заплаха, извадени от редовния контекст на нормалните взаимодействия между човек и вирус.

Например, тестове за наличие на корона никога не са били провеждани преди, за да се установи каква е нормалността през годината, а вариантите могат да се разглеждат като логичен и обикновен отговор на вирусите за развитието на имунитета на човешкото стадо.

В нашето графство Золотурн, Швейцария, са съобщени 2662 смъртни случая за 2020 г. [ 5 ], сред които 219 са приписани на covid-19 и от тези 211 живеят в домове за възрастни [ 6 ]. Средната възраст на смъртта на covid-19 в Швейцария е на 86 години [ 7 ], а степента на значителни преморбидни заболявания е много висока (97% с поне една преморбидност).

Швейцария, въпреки ясно изразената „втора вълна“, не е преживяла излишна смъртност на възраст под 65 години и дори на възраст 70 и повече години, корекция за нарастващия размер на тази старческа група не показва излишна смъртност за 2020 г. [ 4 ] и по-ниска смъртност през 2020 г., отколкото през 2012 г., 2013 г. и 2015 г. Накрая, за цялото швейцарско население общата смъртност на 100 000 жители е еднаква през 2003 г. и дори по-висока през 2000 г. [ 8 ].

Къде можем да намерим тук и по света каквато и да е мотивация и необходимост да се ограничат професионалните и социалните дейности на цялото население за сега почти една година?

Трябваше ли да заключваме популациите в миналото по време на бивши грипни епидемии? Очевидно не.

Трябва ли да правим това в бъдеще? Докога нашата човешка среда може да се противопоставя на толкова тежки, вредни и съмнителни мерки? И кога хората по света ще си върнат основните права на човека и свободата?

Разбира се, страхът отнема най-доброто от нас и никой не е виновен за вреди, причинени неволно и под натиска на страха.

Уви, без съмнение е следният факт: на съвременната технологична медицина често липсва състрадателното терапевтично измерение, което човек очаква от нея, и представя неприятната тенденция да насърчава огромни печалби чрез лекарства и медицински технически продукти, с по-малко от подходящо до измамни практики [ 9 ] [ 10 ]

Измамите се намират на най-високи нива, както е илюстрирано от скорошното оттегляне на измамна статия от известното списание Lancet [ 11 ]. Тази статия твърди погрешно неефективността и опасностите на растително, добре познато, ефикасно и евтино лекарство.

Правилното решение и информационна стратегия в короналната криза биха били да отворят научния, политически и обществен дебат за различни възгледи, като целта е да се стигне до балансирана, консенсусна програма, в която никой не е прав или не, и всички са съгласни да са работили заедно по възможно най-добрите решения.

Изключително контрапродуктивно и догматично е да се популяризира изключителната стойност на господстващия възглед, предложен от правителствата и техните научни работни групи и широко разпространен от медиите. Други възгледи се възприемат като неприемливи, не-опция или дори етично погрешни.

Защо да разпространяваме идеята целият свят да се ваксинира срещу covid-19 в контекста на гореспоменатите епидемични данни? Какво ще кажете за неотдавнашното потвърждение, публикувано от СЗО и автор на д-р Йоанидис [ 12 ], за общо средно съотношение на смъртността от 0,23% (анализирано от 61 проучвания), в обхвата на грипна епидемия?

В допълнение, противно на това, което СЗО предложи наскоро, можем силно да помислим, че естественият процес на имунизация на стадото, установен от жизнените процеси през хилядолетията и неопасен за огромното мнозинство от активното население под 65 години, ще бъде повече ефективна от всяка ваксинация.

И накрая, съществената роля на физическото и емоционалното здраве като защита срещу тежките инфекциозни събития е драматично пренебрегната в полза на медицинските технически интервенции, улесняващи много човешки същества в тежки еволюции на болестта чрез физическо бездействие и социална изолация.

Нашите правителства трябва да допринесат за защита без принуда на старите, болни и немощни и да освободят останалата част от населението от всички общи NPI. Всички сме се научили какво да правим през зимата с нашите стари и немощни родители, които особено се нуждаят от нашето присъствие и могат сами да решат какво предпочитат: наложената от държавата защита или вечер в живота им, заобиколен от любимите си хора.

Много човешки същества са починали през последните месеци в ужасяващи физически и емоционални условия, обездвижени в стаите си и изолирани от семейства и приятели. Това е продължило достатъчно дълго и трябва да се счита за нечовешко и да се спре. Великата декларация от Барингтън постановява намаляването на мерките до „фокусна“ защита. Той е предложен от 3 епидемиолози от Харвард, Станфорд и Оксфорд и е събрал повече от 50 000 подписа от медицински и обществени здравни учени и практикуващи лекари, както и от над 700 000 заинтересовани граждани.

Хората трябва незабавно да възвърнат своите демократични права и свобода на решение.

Със смелост и научни данни под ръка трябва да спрем да се крием далеч от вируса по нареждане на нашите правителства. Трябва да се доверим на природата, че нещата ще се върнат към нормалното, вместо да се намесваме хаотично и арогантно в естествената динамика, регулираща взаимодействията човек / вирус.

Безмилостните, безкрайни мерки за задържане доведоха до появата на множество абсурдни, дори жалки мерки и ситуации, при които някои граждани носеха маски сами в собствените си автомобили, или джогинг маскирани и сами в провинцията ... Чувал съм много хора около мен се чудя дали не са били в кошмар или лош филм.

Трябва да се събудим и да работим, за да поправим това.

Д-р Даниел Жанмонод, почетен професор по неврохирургия в Цюрихския университет и физиология и неврология в Нюйоркския университет.



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750021
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031