Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2022 10:31 - Австралийска лекарка, пострадала от ваксината за COVID, упреква регулаторите, че „цензурират“ обществената дискусия, и призовава за повече изследвания
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
0



Австралийска лекарка, пострадала от ваксината за COVID, упреква регулаторите, че „цензурират“ обществената дискусия, и призовава за повече изследвания

От персонала на The Defender, 21/12/2022

 

Д-р Керън Фелпс, практикуващ лекар и бивш член на федералния парламент на Австралия, заяви (https://www.smh.com.au/…/not-anti-vaxxers-dr-kerryn-phelps…), че тя и съпругата ѝ са претърпели „опустошителни“ увреждания от ваксините за COVID-19.

В изложението си към провеждащото се в момента парламентарно разследване на дългия COVID (https://www.aph.gov.au/…/Health_Aged…/LongandrepeatedCOVID) Фелпс, бивш председател на Австралийската медицинска асоциация, също така обвинява държавните здравни регулатори, че цензурират дискусиите за страничните ефекти на ваксините.

Фелпс описва подробно нежеланите реакции на нея и съпругата ѝ към ваксината и призовава за изследване на уврежданията от ваксината извън миокардита и перикардита.

Тя свидетелства, че съпругата ѝ Джаки Стрикър-Фелпс „е получила тежка неврологична реакция към първата ваксина на Pfizer в рамките на няколко минути“ и продължава да страда от неврологични симптоми, възпаление на опорно-двигателния апарат и умора.

Самата Фелпс е диагностицирана с увреждания от ваксината, включително периодични трески и сърдечносъдови проблеми, след втората доза на Pfizer през юли 2021 г.

Тя съобщила за реакциите на двете на Therapeutic Goods Administration (https://www.tga.gov.au/), правителствената агенция, която следи за безопасността на ваксините, но никой от агенцията не предприел последващи действия, казва тя.

Фелпс заяви пред регулаторите, че е „разговаряла с други лекари, които сами са преживели сериозно и трайно нежелано събитие, включващо кардиологични, ревматологични, автоимунни реакции и неврологични последици“, но „увреждането от ваксините е тема, за която малцина в медицинската професия искат да говорят“.

„Регулаторните органи на медицинската професия цензурират публичните дискусии за нежелани събития след имунизация, като заплашват лекарите да не правят публични изявления за нищо, което „може да подкопае правителственото въвеждане на ваксините“, или рискуват да бъдат отстранени или да загубят регистрацията си“, пише тя.

През март 2021 г. Австралийската агенция за регулиране на практикуващите лекари (AHPRA) и Националните медицински комисии излязоха със съвместно изявление (https://www.ama.com.au/…/giving-receiving-sharing-advice…), в което съветват лекарите да не „подкопават“ националното въвеждане на ваксините.

„Всяко популяризиране на твърдения срещу ваксинирането или здравни съвети, които противоречат на най-добрите налични научни доказателства или целят активно да подкопаят националната кампания за имунизация... може да бъде в нарушение на кодексите за поведение [и] да подлежат на разследване и евентуални регулаторни действия“, се казва в изявлението.

AHPRA отрича изявлението да е възпрепятствало лекарите да изпълняват задълженията си за грижа за пациентите.

Фелпс се присъединява към нарастващия брой високопоставени лекари по света, сред които британският кардиолог д-р Асим Малхотра (https://childrenshealthdefense.org/…/aseem-malhotra-covid…/) и онкологът д-р Ангъс Далглиш (https://cancercentrelondon.co.uk/…/professor-angus…/), които се обръщат срещу ваксините, след като публично са ги подкрепяли, според бившия репортер на „Ню Йорк Таймс“ Алекс Беренсън (https://alexberenson.substack.com/…/a-top-australian-doctor…).

Кембъл Нюман (https://en.wikipedia.org/wiki/Campbell_Newman), бивш премиер на Куинсланд, нарече представянето на Фелпс пред разследването „преломен момент“, тъй като преди това Фелпс е била силен и публичен защитник на ваксините.

От 2020 г. Австралия въвежда едни от най-драконовските правила (https://www.theatlantic.com/…/pandemic-australia…/619940/) за затваряне, ваксиниране и носене на маска в света. Фелпс подкрепи тези мерки, но сега призовава за по-диференцирани политики.

Тя пише, че отговорът на пандемията не може да бъде подход, основан само на ваксините, а трябва да включва по-добра вентилация в училищата и по-добри съобщения за общественото здраве.

„Хората, които имат увреждания от ваксини, не са антиваксъри, защото са се ваксинирали“, казва Фелпс пред The Sydney Morning Herald (https://www.smh.com.au/…/not-anti-vaxxers-dr-kerryn-phelps…).

В изложението си тя отбелязва, че много от симптомите, които изпитват хората, пострадали от ваксини, са сходни с тези на дългия COVID, и призовава за изследване на двете състояния.

Според The Sydney Morning Herald от декември 2021 г. насам хората, пострадали от ваксини, могат да предявят претенции за обезщетение чрез схемата за искове, свързани с ваксините за COVID-19 (https://www.health.gov.au/…/covid-19-vaccine-claims-scheme…) в страната. Към 23 ноември отделът е получил 3100 заявления и е одобрил 79 искания на обща стойност 3,9 милиона долара.

 

Превод на български - Страничката "Монтагю Кийн"

 

Източник: https://childrenshealthdefense.org/defender/australian-doctor-kerryn-phelps-covid-vaccine-injury/?fbclid=IwAR2DgibyfFEfKHPgUuVQdFRZ2Kpmy5LtgU4HuIqCBFoCQ8gY0_mzeF6S_hM

 image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 442822
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031