Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.03.2007 11:58 - БЪЛГАРИТЕ - кан Кубрат - от бога поставен
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 2162 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.04.2015 14:03


                                  
БЪЛГАРИТЕ

Най - после се намери човек, който  ни разкри миналото на дедите ни в лицето на журналиста г-н  Пламен Петков и благодарение на канал БИ ТИ ВИ можем да видим къде е била основана  първата  прабългарска  държава  " СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ".  Запазен е пергамент в  три броя, който се намира в
Русия и преставлява  " ИМЕННИКА  на ЛЕГЕНДАРНИТЕ  БЪЛГАРСКИ КАНОВЕ". Той  посочва  имената, годината на владение и родът на първите владетели. Летоброенето на този календар започва от началото на всеки 12 години, а имената на годините са имена на животни. Списъкът обхваща  над шест века. за първи път ЕВРОПЕЙСКАТА  ИСТОРИОГРАФИЯ  фиксира създаването на Българската  държава  създадена на север от Кавказ с нейното име  " СТАРА   ВЕЛИКА  БЪЛГАРИЯ "   през   334 год,  след това се повтаря в 354-та  година в  един  римски  хронограф и  календар, с което  Българите  влизат във  " ЕВРОПЕЙСКАТА   ИСТОРИЯ ".
Пра- родината   на    България  се  сочи  планината  Имам.  Освен това  в древногръцките  източници,  региона  който се нарича БЪЛХАРА -  те са го наричали  БАКТРИЯ.
От  поредицата  " БЪЛГАРИТЕ " ,  които следя с най-голямо удоволствие  видях   намирането на съкровището на хан  Аспарух, което се пази в  ЕРМИТАЖА  в  Санкпетербург, Русия. А на мястото, където е било намерено там живеещите българи са издигнали плоча  от черен мрамор с надпис  първо на  украински  език : " СЪЕДИНЕНИЕТО   ПРАВИ   СИЛАТА -  ВЕЛИКИЯТ  КУБРАТ  ПРЕЗ   VI  - VII век от н.е. "  и после  на  български език е написано: " ОТ  БОГА  ПОСТАВЕН  ВЛАДЕТЕЛ НА  СТАРА ВЕЛИКА  БЪЛГАРИЯ ". За  местните  хора  това  място е свято.  Този район  те наричат  Куртгород,  в чест на  хан  КУБРАТ.
Южната граница на  СТАРА  ВЕЛИКА  БЪЛГАРИЯ  е  крепостта   СУДАК  на  Кримския  п - ов.  В  този  район  са направени разкопки  които доказват, че  тук  на това място  е имало  градове  и села, които са имали улици  разделени на квартали, имали са и водоснабдяване. Много  от прабългарите са останали  тук, по времето когато  хан  Аспарух се  е  отправил към  р. Дунав. В  музея на гр. Судак  се пазят много  находки от керамични кухненски и търговски съдове и предмети, делви, в които  българите са  съхранявали виното, което са произвеждали, освен керамика, тук са намерени и много  украшения, гривни, пръстени , обеци  от сребро и злато.
Същите  съдове и предмети са намерени и у нас. Това доказва, че Българите където и да са се установявали, са създавали  градове и села, там са живеели и там са погребвали близките си.






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158323
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031