Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.01.2008 10:31 - ИНТРИГАТА родена от ЗЛОБАТА
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 3988 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.09.2013 21:05


                                ИНТРИГАТА

        Характерни качества на интригата.


От стари времена до сега няма особено някаква промяна в мисленето на интригантите.  Те живеят за интригата, те се хранят от интригата, те градят имидж чрез интригата и стават политици пак чрез нея. Интригата ги стимулира, тя е пътеводната им светлина, денем и нощем те плетят интриги и тежко и горко на този, който попадне под ударите и.

Интригата е като болест, тя е ревност на мозъка. Интригата е съблазън, спомага за раздорът и конфликтите. Интригата е сила, с която си служат хитрите и коварни хора, чувствайки се " пренебрегнати" или " отхвърлени " от обществото и стари приятелски кръгове. Интригата е като отмъщение за " неправдата"  в очите на интригантите. Чрез интригата в миналото, пък и сега, са сваляни силни на времето си крале и царе, политици и началници.

Интригата винаги се крие в ъгълът на тъмно и чака подходящ момент да излезе на бял свят изненадващо за оплютия, набеденият. Интригата е задкулистна манипулация, която е като отрова способна да унищожи всичко до което се докопа. Интригата е способ за " оправяне на сметки" в личен план или служебен. Интригата е плесен, която трябва да бъде унищожена още в зародиш.

Интригантите са способни на всичко, за да постигнат желаното от тях, те са безкруполни и жестоки , търсят "ахилесовата пета" на  жертвата си. Чрез интригата получават рушвети, т.н. подкупи,  изнудват своята жертва, докато я унищожат и след това се  наслаждават на триумфа си.

         Интригата е рожба на злобата и омразата.


Най-големи изнудвания стават, когато някой неопитен сбърка в живота, и е толкова глупав че да сподели с "приятел", след време, когато вече не чувства нужда от този " приятел" и го зареже, пренебрегнатият се възползва от интригата, за да си отмъсти или го изнудва, за да си мълчи, за да запази УЖ" тайната".


Англичаните са прочути навсякъде със своите "дарби" на изнудване. Сигурна съм, че и в другите и в нашата страна има такива хора. Аз лично съм много внимателна спрямо такива интриганти, за това си отварям очите на четири.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6211511
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930