Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.06.2008 08:10 - БЪЛГАРИЯ - кв. САРАФОВО/ Бургас.
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 1923 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.10.2011 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                            БУРГАСКОТО   ЛЕТИЩЕ

Отбивката  - разклонът към летището- под моста и в страни от него, паркират частните коли и микробуси.
image
това е картината днес 2011 г.Няма паркинг, няма и маркировки.
-------------------------------------
а трябваше да бъде така направено, защото проекта беше одобрен, но защо не се постраи?
image

Бургаското летище прилича на окупирано летище, окупирано от ченгета, подчинени на някакви правила които никъде по света ги няма.
Първо, когато чужденците пристигат на летището, на  гишето им искат международния паспорт. Ами нали сме вече в Европа, що за правило е това, или  тук българите не са европейци и си карат по старите правила? И кой ги определя тези неписани правила?
Второ,  не пускат бургаските таксита на паркинга пред летището. Да, ама там имаше таксита, чии бяха те, един господ знае! Значи,  сарафофските/ не се знае точно какви са, общо казано/  таксита може да стоят там, а бургаските пристигащи с посрещачи, неможе.
Трето, полицаите бяха твърде много, някои от тях миришеха на алкохол / с тези които говорих/ и помолих, ако може да остане таксито близо, тъй като човека който посрещах имаше много багаж. Е, не ми разрешиха пияните ченгета, залитайки се  скриха зад един автобус.
Днес, частните таксита вече не спират пред входа, но пак са там - отстрани на входа.

image

Четвърто, частните коли, знаете ли къде паркираха? - долу на пътя, където е отбивката за летището, там където автобусите пристигащи от Слънчев бряг  спират на спирката, за да качат пътниците за Бургас. Миналата година нямаше такова нещо. Частните коли си паркираха на вътрешния паркинг, такситата, пристигащи от Бургас, паркираха също там, мястото е само на двайсетина метра от главният вход и  не преставляваше трудност за пристигащите туристи, да си вземат такси, ако желаят. Не като сега, таксиметровите шофьори стоят на входа и приканват туристите, увещавайки ги - на немски и английски да пътуват с тях.
Освен това, на летището, вътре имаше хора с окачени на врата табели, че дават квартири.

Във вестниците писаха, преди месеци, че Бургаското летище ще бъде  направено, така че да е удобно за пристигащите и заминаващи туристи
. Проектът беше одобрен, но "черна котка му мина напреки" и работата замря. 

Вътре  обстановката е следната:  ориентиращото табло с пристигащите самолети вече  е махнато от голямата стена /то беше голямо и слепия би го видял/, сега е точно над  изхода от вътрешното помещение, мъничко, със ситни букви, почти не се разбира какво точно пише, защото буквите са някак сляти и човек, който не е добре със зрението трябва да се приближи доста близо за да го прочете. И какво му е удобното на летището, след като умишлено или не, ГПП бави багажът, тормозят туристите с изискването на  международните паспарти, задават въпроси като- " имате ли роднини в Бургас?" или  за тези, които говорят български, освен че им искат международния паспорт искат и личната им карта, /ако я имат естествено/,когато са с двойно гражданство.

И  изобщо,  съм много  разочарована от управата на летището. Не ми харесва отношението им към туристите. И не само  от управата, ами и от  обслужващия персонал, груби и некултурни, с мрачни лица, включително и туроператорите. Малко от тях бяха усмихнати и любезни. Не знам каква беше причината, точно вчера вечерта /около 20:00 ч/, да бъдат толкова мрачни, но това което видях ме разгневи и отчая. Ще се научат ли българите да уважават туристите, или ще си останат  такива, каквито бяха преди . груби и нахални.

 И, докога ще продължава това положение, сякаш сме откъснати от света, от Европа, отделно мислим и живеем в един измислен свят, на неписани закони, глупави правила, да говарим с пияни шофьори и полицаи и то на работното им място.
Летището, пристанището - това са Облика на българите, това е лицето на българите. Какво ще си помеслят чужденците за нас, като ни виждат лицето?



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156266
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031