Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.03.2010 11:30 - ПОЛИТИКАТА - нож с две остриета
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 1190 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.01.2013 00:38


                                                           Изкуството да управляваш

Имената нямат значение, когато над тях бди "чадър"-ът на властта.
Вследствията потъват в дълбоки води, откъдето никога не излизат на повърхността.

Схемата - НСБОБ и МВР ги хваща - съдебната власт ги пуска. Така е било през 1960 г., така изглежда, че ще си остане. Само гдето се пънат пред медиите всички антимафиоти и уж "некорумпирани" ченгета, В цял свят така правят, че посредством медиите добиват популярност, в началото на акциите си и след време - тишина.
Заформят се импровизирани или добре скалъпени "скандали", които пренасочват общественото внимание към друга "интересна" история и така акциите на МВР и Прокуратура слизат от сцената на действие.

Дали и този път "сценарият "  заформен от някой, с претенции за висок пост, още от времето на правителството на Станишев, не се скътава и задкулисно си "точи" зъбкитеда хапне хубаво парче от политическата сцена и да се лансира посредством някой с хубав "чадър", никой до този момент не е разкрил официално този сценарии.
Дали няма да се върне  старото управление, което щяхме да забравим, ако не са тези  "уж, непринудени" изказвания от "случайните" срещи в кулоарите на едно и също лице, като че ли други политици и депутати няма в парламента, та някои подмазвачески маниери на журналистическа основа ни набутват лицето на Станишев и "умните му" излияния, нима няма свестни хора в този парламент? 

И, няма глас общественото мнение, защото жълтите вестници ни заливат с " истини" около чалга -певачиците. Те, макар, че много от българите ги ненавиждат и песните им, може да ви изглежда провокация, но като виждам тук в блог.бг какво се чете и къкви коментарии се правят, стигам до заключението, че  така наречените с цел  реклама на "звездите" и "елита" на фолк певици и певци, са много по-важни от сериозните проблеми, които страната ни има.

Малко са хората, които наистина четат и се интересуват от "нещата от живота", които са важни за бъдещето на всички, живеещи постоянно в България. Богаташите, знаем, че не им пука за бедните. Наркоманите -
не им пука за нищо, те си живеят в своя "идеализиран, розов" свят. Безработицата расте, защото нямаме вече държавни заводи, където неквалифицираната работна ръка, да  се труди и да получава някаква заплата, за да издържа многобройното си семейство.
Държавата ги продаде за мижави пари, на олигархията, но си прибра тлъстите комисионни и туй-то. Народа да го "духа". Важното е да става шоу. А щоу има, да -има.

Не са важни имената,  важни  са  действията  като  цяло  и  резултатът от  тях.

Дали  този  път  няма  да  се  оправим,  да  се  отървем  от  големите  акули, които скрити  зад  паравана - правителствени  фирми,  перат и препират  пари
от неренгламирани и скрити сделки.  Най - сладките  пари идват от  обществените  поръчки,  затова  е  голямата  борба,  за това  се  дават  "луди"  пари  под  масата, за това  БГ е  най -корумпираната  страна  в
ЕС.



Гласувай:
1



1. marley - Дали?
19.05.2010 22:15
Казват, че ще се оправим.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6204653
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29487
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930