Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.05.2010 07:23 - ЧОВЕШКАТА МИСЪЛ
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 1317 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.01.2013 01:20


                      ЧОВЕШКАТА  МИСЪЛ

  Човешката машина има пет различни функции - мислене / интелект/,  чувства или емоции, инстинкт - вътрешната работа на организма, двигателна функция - външната работа на организма  и сексуална функция - функцията на двете начала - мъжкото и женското, във всичките им прояви.  Освен тези пет функции има още две, които се появяват в състояние на обективно съзнание и висша емоционална функция, проявяваща се в състояние на самосъзнание. 
 
     Изучаването на самия себе си, никак не е лесна задача. иска се време, огромно желание и РАЗБИРАНЕ.
     Трябва да започнем от:
   - Мисленето - умствените ни процеси, разсъжденията ни
   - Чувствата - радост, мъка, скръб, страх, удивление, печал
  - Инстинкт - той е вроден, идва при нас още с раждането ни.
Инстинкта, това е:  преработването и усвояването на храната - човек, трябва да се храни, за да оцелее.
- Дишането - това е действие, когато поемаме кислород, необходим ни за правилното движение на кръвта в цялото ни тяло и заедно с това, се захранват и всичките ни телесни органи.
- Усещането - то е част от инстинкта ни,  усещането на болката, мирисът, лошият вкус
- Рефлексите - те са - смехът, прозяването, паметта - това са различните вътрешни рефлекси при инстинкта.
      -  Двигателят това е  вътрешното движение на нашите органи  като:  сядане, бягане, говорене, писане, хващане, въображение, бленуване -мечтание, празнословие .....
      Когато осъзнаем всички тези функции и успеем да ги контролираме, тогава ще можем спакайно да кажем и да гарантираме, че сме важни и самостоятелни.

     Когато, човек спи, той се намира в пасивно състояние, тогава човекът попада в пространството на сънищата и сънува всичко в един разбъркан ред, заради емоционалния си ден или вечер, заради  някакви налегнали го грижи от дълго време или пък поток от мисли в момента на заспиване, го нападат без той самият да осъзнава, какво се случва в този момент, тогава идва - безсънието. Мислите, които ни нападат изведнъж, въображението в което попадаме, без да искаме в момента, когато сме се приготвили да спим, вредят много на нашито здраве, защото се появява безсънието и в последствие разстройва нервната ни система.
  Понякога, когато сме  дни наред под напрежение, ние сънуваме кошмари. Древните индийци казват, че когато човек сънува кошмари - дяволът е седнал на гърдите му и се хили.
   Ако сме преживели  или просто сме попаднали в неловка ситуация, без да го осъзнаваме, това състояние след време отминава, ако въобще не му обърнем внимание, но ако се замислим върху преживяното, то този момент остава в нашето подсъзнание и започва да ни тормози във всеки момент, когато попаднем в същата ситуация, ние си спомняме какво е било и се стряскаме, с думите към самите себе си - ами, ако пак ми се случи, как ще реагирам и започваме да мислим, тогава инстинкта се намесва и ни предпазва от наранявания на душата, ако проблема е душевен или ако е някаква дейност, ни предпазва от физическа травма, като нараняването е много леко или просто се разминаваме на косъм.
                                               
                         следва.......


Тагове:   човек,   състояние,   мисъл,   ум,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marley - Da, vsichko tova
19.05.2010 21:36
.... e viarno! Ima i oste nesto, ako 4ovek ne iska da se nau4i da misli v pravilnata posoka, nikoi ne moje da go prinudi, nali?
цитирай
2. анонимен - Мисленето е....
20.05.2010 13:30
Мисленето е последствие от мозъчната функция, до колко е развит човешкия мозък и какъв капацитет от него работи с пълна мощност.
Затова има умни хора, мъдри хора и гении. Изобретатели, поети и художници.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6201154
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930