Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.05.2010 08:37 - КАЛЕЙДОСКОП
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 1184 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.08.2010 02:43


                          

                           Случай  на  горския  път

            
        Тази  история се е случила доста отдавна, но разказалият я Анатолий Иванович, вече пенсионер, запомнил всички подробности, я разказваше все още с удивление.

       .............. В края на 1983 година Анатолий, работещ като шофьор в костромското управление на Горгаз, получил задача да обследва котелното в селцето Сухоногово. На около 22-рия километър от Кострома, тъкмо навлязъл в горския масив, намиращ се от двете страни на пътя, неочаквано приборите му започнали да танцуват, а след това угаснал и мотора.
          Опитният шофьор много се удивил - макар, че колата му не била нова, той се стараел да я поддържа и заради това, тя работела безотказно. Излязал Анатолий от колата, проверил горивото, проверил всички системи на газката и се учудил още повече. Всичко било наред, резервоарът бил пълен, помпата работила добре, електрозахранване имало. Що за фокус?
          Преди да седне отново в джипа, погледнал часовника си, показвал точно дванадесет часа. По средата на деня, зной, задушно. Погледнал към небето - и видял някакъв предмет с малинов цвят, летящ на сравнително малка височина отляво надясно по отношение на движението на газката, на далечина два - три  километра.
Обекта летял не много бързо, с около 100 - 150 км/ч и изглеждал цилиндричен, със силно закръглени краища.
      ......Колата тръгнала от мястото бавно и плавно, сякаш никога не е спирала и нищо не се е случило. Реакцията на шофьора била: - О, чудеса! А по повод забелязаният обект помислил простичко - лети си, значи, така и трябва! За НЛО по това време той не бил чел нищичко, не бил и чувал нищо за аномалните явления, не се интересувал.
           Когато газката преминала горският път и излязла на обширни, разтилащи се на много километри пасища, в дясно на 200 -300 метра от себе си Анатолий видял на земята предмет, напомнящ му хангар за вертолети. Помислил си: " Явно са го изградили военните за свои нужди, а може път и колхозът да е - склад за торове. Но, как са могли да го издигнат толкова бързо - преди два дни минах от тук и не забелязах нищо подобно...."
          Като спрял джипката си, Анатолий се отправил към необикновеното съоръжение, решил да го поогледа отблизо и разбрал, че това не е нито хангар, нито складово помещение.

          На земята, под ъгъл от 10 до 35 градуса спрямо пътя, лежал цилиндричен предмет със силно закръглени краища (като краставичка), бил с дължина 150 -200 метра и височина колкото двуетажна къща. Цветът му бил сребрист, с оттенъци на синкав метал, подложен на силно нагряване. По цялата видима плащ на обекта не личали никакви врати, прозорци, люкове, а също и следи от занитване или заваряване, което още повече озадачило Анатолий - все пак, как е построено това чудо, помислил си той - не съм виждал нищо подобно, досега.
          Анатолий прекарал ръка по корпуса и почувствал, че е от метал, гладък, като огледало. Допрял ухото си - от вътре се дочували звуци, напомнящи удари на силен вятър в някаква преграда, освен това се чувало и някакво "тиктакане" с по - голяма амплитуда, отколкото на часовника.
          " Трябва да попитам някого за това, което видях сега" - помислил си Анатолий, но наблизо нямало никого, пуст бил и пътя наоколо, даже не се виждали и никакви коли да се движат и по обратния път.
            Тръгнал си все още много озадачен, той забелязал, че на възвишението все още онова съоръжение си било там, доста време било минало, преди Анатолий да си тръгне от мястото. Като тръгнал с колата пак на същото място, като преди, колата спряла да се движи. Пак направил оглед и пак всичко си било наред. Преди да седне обратно в колата, той погледнал напред, към странния цилиндричен обект и ...... видял нещо, което за дълго го лишило от спокойствие.

           Цилиндричното съоръжение започнало бавно да се разклаща. Това клатене продължило около две минути, след това откъсвайки се от земята, то бавно и безшумно започнало да се издига вертикално нагоре. Набирайки повече от три километра височина, обекта като направил плавен завой, отлетял със светкавична скорост.
          " Е, това е - помислил си той - явно съм видял чуждопланетен кораб!"
           Вкъщи разказал на семейството си и на приятелите си случката, и много съжалил затова, защото, всички му се присмели и дълго време след това го подигравали. Но, стъкмил писмо до местния вестник, описал случката и пак същото. Никой не му обърнал внимание. Дълго време този случай стоял в тетрадката на Анатолий, докато не срещнал след време, стар свой приятел - журналист, разказал му за случая и не след дълго в окръжния вестник излязла статия с името " Срещи с непознатото", а след това и написал книжка за този феномен.

             



Гласувай:
1



1. анонимен - НЛО
20.05.2010 13:21
Дали тези чуждопланетци не са виновни за житните кръгове?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6211007
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930