Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.07.2010 07:56 - БЪЛГАРИТЕ (част 16)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 18910 Коментари: 17 Гласове:
29

Последна промяна: 09.04.2015 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                  НАЙ - ДРЕВНОТО НАСЕЛЕНИЕ
         
    


Изследванията - от години търсим древните си корени, хем вярваме, хем се  противопоставяме
и все пак учените имат няколко версии:


http://dalida.blog.bg/history/2007/01/29/bylgarite-.39419
  Но има и други източници -  

             Древните хроники говорат:
Присъствието на българина на балканите от най - древно време е изследвано и аргументирано от бележити български учени от XX век.  Г. Ценов, професор в Берлинският университет е стигнал до заключението, че българите са най -древният народ, който  населява Балканския полуостров от Карпатите до Пелопонес, преди гърците.

Г. Ценов е смятал, че българите са били коренни жители на Балканския полуостров, един огромен народ, който в желанието си да завоюва нови страни, част от войските тръгват на поход към другите земи с тази цел, да  завладеят нови територии и да увеличат своето население.

Всички наименования - прозвища, нарицателни дадени им от ромеи и византийци са, заради презрението на тези народи спрямо българското население. Така византийци и ромеи наричали българите: хуни, гети, траки, хазари, славяни и др.  
     Хуни - народност обитавала Централна Европа през IV - V век.
     Хунну - народност, обитавала източната част на Централна Азия от X век пр. н. е. до ІІІ век сл. Хр.
     Бели хуни - народност, обитавала западната част на Централна Азия, през IV - V век.
     Кавказки хуни - народност населявала Северен Кавказ през V - VI век.

 А. Чилингиров пояснява за етническите особености на народите населяващи района в долното течение на Дунав през І век сл. Хр., че  гети и готи е едно и също име, описвано от различните автори по различен начин.
Римският поет Овидий, прекарал последните 10 години от живота си в изгнание заточен по тези земи,  нарича тези народи:  гети, сармати и траки, без да прави разлика между тях. Научава езика им и дори пише стехове за тях.

         
Какво не сме знаели досега?


Българите тъй като били огромен народ се разделял на родове (клонове ), между тези родове винаги съществувала неразделима връзка, сродство. Волжка и Дунавска България са си услужвали с войски. Така Самуил си възвърнал стратегическите позиции, благодарение на войските от Волжка България, 160 хиляди, идват и се заселват на Балканите.  Тогава византийците построяват 70 км. стена  от Ч. море до Бяло море, на границата с България, заради многобройните български войски и страхът от нападение.

В историята няма никъде споменато за война между хуни и българи или между траки и българи. Причината за това е, че са сродни народи.
Единствено българите са воювали с татари, византийци и ромеи, и то са воювали за свободни територии, срещу  завоевателите.

Българите не са водили ожесточени религиозни, етнически  войни, те са се борили  единствено за своята  българска територия, за свобода и независимост.  

 От " Съчиненията " на Елена Блаватска научаваме, че " Съвременният свят" е много заблуден като смята, че египетската и месопотамската цивилизации са най -древните на планетата. 
Авганистан до IX век е бил с името Бактрия, неговото население е било диво и неграмотно и е било обособено в малки племена".
Тя твърди, че  историята на Атлантите започва от няколко велики царе, като двама от тях са: Бхури  и Бхор".
                    
И още:

"От всичките 7-ем династии, най - великата и най - допринеслата за развитието на света е династията Бхарата - Варша (Индия).
Българите са една от тези 7-ем династии, оцелели след Потопа.  
         
В  света има  4 -ри  държави, които не са променили името си през всичкото време на съществуването си до сега.
Това са: 

Китай, Египет, Индия и България.
       *  Българи са живяли в планините на Индия.
       *  Египетската история е записана от 3200 година пр. Хр.
        * Месопотамската история се води в хрониките от  3500 г., пр. Хр.
       * За Българската история се говори, че съществува от преди 4000 г. пр.Хр.
    От тези твърдения излиза, че ние българите сме най - древната цивилизация на планетата.
      Ние българите единствени на света имаме в азбуката си букви, които другите народи не могат да изпишат и да изговорят. Това са буквите: б, ж, ц, ш, щ,  ъ   и   ь ".  

    *  Византийците и ромеите наричали българите   булгари, заради буквата "ъ".  Другите държави все още наричат България, Булгариа, заради буквата "Ъ"  и " Я ". 

   * Гърците и днес нямат транскрипт за тези букви. Това е от голямо значение за нас, за да разберем един път за винаги, че тяхната азбука  няма нищо общо с нашата, макар, че Кирил и Методи са родени в Солун.




Гласувай:
32



1. анонимен - Това съм го чувал(или нещо подоб...
30.07.2010 11:37
Това съм го чувал(или нещо подобно).Преди 10-15 години един старец(според мен иманяр)ми разказа подобна история за това как на света имало няколко велики нации ,които били първите на земята.БЪЛГАРСКАТА е една от тях!!! И всичко това било описано в книга ,която е била скрита в монетарницата на Български цар,а монетарницата грижливо скрита преди една инвазия.....Та старецът искаше да запази само книгата за себе си.........
цитирай
2. magnoliya - Отлично!
30.07.2010 23:37
Благодаря ти за този образователен постинг! Толкова много информация . . . Лека вечер ти желая!
цитирай
3. aantoniya - Прекрасно е че има млади хорау които ...
31.07.2010 20:43
Прекрасно е че има млади хорау които обичат българската история и се посвещават на нейното изясняване и разпространение! Стискам Ви ръка!
цитирай
4. penchoan - БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ - ДРЕВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ
02.08.2010 16:34
За името България, доколкото знам, има около 250 различни тълкувания. Болх-арии - големите арии, Волгари - Болгари свързани с река Волга и т.н.
Траките в Родопите са наричани "Благъри" или благите българи, за разлика от по-войнствените българи, емигрирали в Азия, наричани още "вироглавите българи". Името Bulgaria се е наложило в света, дори турците са преименовали Константинопол на Истанбул (Стамбул) с у, означаващо станът на българите.
цитирай
5. zelas - Дерзай, dalida!
03.08.2010 21:48
Истината за Българите е в нас самите. Трябва интуиция, защото повечето веществени доказателства както знаем са унищожени.
Но престъпникът винаги оставя една следа, която разнищва цялата загадката.

Дерзай, dalida! Колкото повече търсим това парченце истина, толкова по-добре.
цитирай
6. анонимен - Щ.Младши:
24.10.2010 19:41
Поздравления към Далида за високопатриотичната и исторически вярна позиция!
цитирай
7. анонимен - копирано от "Роден край" - Една версия все още недоказана от ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ГИЛДИЯ.
04.03.2011 16:19
ЧетеМ в Интернет статията -

http://sparotok.blog.bg/Ето още една версия за произхода на българите !но трябва всички негови статии с коментарите !казаното в коментарите по-горе .
че кубрат отцепва по - голямата част от тюркският каганат която обхваща -
-8 млн кв.км и след това синовете му делят тази територия . част от това етнопространство заемат и другият управляващ род в Тюркският хаганат - Ашина или издънка от този род.............................

Външните наблюдатели понеже контактуват само с управляващи - които са евреи -юдеи остават с впечатлението че народа е юдейски - всъщност само управляващите са юдеи -деца на еврейки и принцове от рода Ашина, възпитани като юдеи (нали рода при евреите.
Моор.
цитирай
8. анонимен - от haisa
04.03.2011 16:21
"Най-древната история на Тризъбеца". Тук се описва най-добре историята на БЪЛГАРИТЕ.
цитирай
9. анонимен - Дали изнесеното в интернет и по блоговете - история на България, не е както казва Далида - НАЙ - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ?
04.03.2011 16:25
А, това е мнението на "Роден край":

Сведения за българите от древните хроники
История и култура на България - Роден Край
.................................................
20 години българската наука никаква я няма,затова в пространството се хвърлят всякакви тези и теории,хипотези,дори става съмнително дали всичко това не се прави нарочно?
---------------------------------
цитирай
10. анонимен - Магурата - там се пазят най - старите тайни за
04.03.2011 21:44
Отровна гъба довеждала до транс праисторическите хора

Пещерата Магура е праисторическата библиотека на Югозападна Европа. Това разказа за вестник „Новинар" археологът от Националния археологически институт с музей към БАН Тодор Стойчев. От години той изучава рисунките, скрити дълбоко в недрата на хълма Магура, и има сигурни данни, че хората там са разполагали с календар още преди 5000 години. Това е най-ранният слънчев календар, открит досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата-светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дена. Праисторическите хора дори са използвали високосна година. Благодарение на запазените скални рисунки археолозите могат да сравнят този календар с Грегорианския.

Върху хълма Магура е имало слънчева обсерватория, която днес е разрушена. Мястото предлага пълна панорама на звездното небе и е позволило на праисторическите астрономи да отбележат първите за годината изгреви на 18 по-ярки звезди. В пещерата те са събрали цялата информация, която са имали за небесните тела. По-късно дори са правени корекции, защото всеки календар натрупва грешки. Подобен на този в Магура, но видоизменен е бил и календарът в една от Байловските пещери. Той обаче е бил разрушен от иманяри. „Това е много по-ценно от всичкото злато намерено изобщо някога при всички археологически разкопки в България", казва Тодор Стойчев за рисунките в Магура. Според него те ни позволяват да видим самите корени на европейската цивилизация.

/Димитър Николов/
цитирай
11. анонимен - Има съмнение,че
04.03.2011 21:56
рисунките в Магурата са правени преди........40 - 50 години.
Тогава, когато е създадена и "древната тракийска история", по времето на другаря
Тодор Живков. Било е много модерно източните държави да изтъкнат пред света,
че са древни и че на тяхна територия са живяли много древни хора. Така Ал.
Златарски измисля историята на траките, публикува теорията, че някога на балканите,според с някога на балканите около тара руска приказка, около бяло море живяли племена които се биели с маски на лицата. Така Златарски измисля историята на траките / елини/ и ...т.н.
Така до днес, когато куцо и сакато пише неделни хроники и описва елините - траки в своите хипотетични епоси. Днес съвремените ни историци повтарят като папагали ненаучната теория на г-н Златарски и още други като него "Историци", че траките били живяли на територията на България, не на бяло море, а - черно море. Пак море, ама името му друго.
Как после да вярваш в българската история, ами тя пълна с фалшификати.
цитирай
12. balkan1 - БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
14.03.2011 22:36
Календара ни е с летоброене 5 504-ри години преди настоящото - http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
цитирай
13. bloger - Товарищи от свех стран, соединяйтесь! Есть водка для всех!
14.03.2011 22:37
Хорошо!
цитирай
14. penchoan - Българите са слезли от Луната след ...
15.03.2011 19:53
Българите са слезли от Луната след потопа и не са живели на Земята преди големия потоп. Всички атлантски народи имат спомени от потопа, но българите и другите европейски народи нямат. Ние живеем на Балканите вече 14 хиляди години.
цитирай
15. dalida - Шамбала, столицата на Агарта -
27.03.2011 21:04
Знам за Агарта това: Шамбала (столицата на Агарта)
Върху древна тибетска хоругва тайнствената земя Шамбала е изобразена като оазис, заобиколен от хълмове със снежни върхове. Според легендата тя е скрит рай. В ранните будистки текстове е изразено схващането, че Шамбала е извор на езотерична мъдрост. В китайските, руските и тибетските митове, а също и в митологията на Гърция и Рим, за нея се говори като за обител на свръххора, подобни на Тайните учители на Блаватска. Описвана е като земя, заобиколена от високи планини, в която горещи извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки.
Но докато митовете са категорични, че тя наистина е съществувала, то мненията относно нейните разположение и пътищата, по които може са бъде достигната, далеч не са единни.
В един унгарски източник е посочено, че се намира между 40 и 50 градуса северна ширина, отвъд реката Сир Дариа. Според една руска легенда земите и са разположени в областта Беловодие и през 1923 г. е организирана експедиция през планините Кокуш, която никога не се завръща.
Навярно съдбата на експедицията не би изненадала древният тибетски лама, написал " Червена пътека към Шамбала ". В творбата си той твърди, че входът към изгубената земя е в Монголия, но може да го открие само който има съответна духовна нагласа.
Ламата не е единственият който допуска нематериалните аспекти на Шамбала. През 1928 г. друг някакъв лама разкрива пред Николай Рьорих, че Шамбала няма нищо общо със земята ни, а лежи в друго измерение. Не е изключено да е имал предвид нивото " бардо ", или " астрала ".
Въпреки тези иносказания за невидимото естество на Шамбала все още се носят упорити слухове за физическото и съществуване. Твърди се, че подземни тунели я свързват с двореца Потала в Лхаса. Говори се също, че подземни тунели са открити и в Турфан и Туркмения. Николай Рьорих, комуто разказали за астралното местоположение на Шамбала, срещнал тайнствен лама по пътя между Дарджилинг и Гума .
цитирай
16. dalida - И още: от сайта "ТУКИ"
27.03.2011 21:16
В близкото минало (около времето на хитлерова Германия) е имало експедиции до някаква планина в Африканската пустиня, защото местните племена разказвали, че там имало мрежа от пещери, от които излитали космически кораби. Те били видени и от германците от експедицията.
Естествено, тук не може да не бъдат забъркани отново и Хитлер и компания. Твърди се, че от СС събрали цялата налична информация за обитателите на Вътрешната Земя и за технологиите, които те притежавали. После те дали на инженери от оръжейната индустрия информация, за да развият новата технология. Така направили летящи чинии като тези от Агарта. Нацистите се свързали с извънземни от подземните градове, намиращи се под Антарктика. Те получили от извънземните техническа помощ и инструкции за построяване на летящи чинии. А след края на Втората светова война извънземните решили да си вземат технологиите и ги прибрали в своите подземни градове. Германците ги натоварили на подводници, за да ги върнат обратно на жителите на Вътрешната Земя.
цитирай
17. ezitura - Българите не са живял....
28.03.2011 17:23
penchoan написа:
Българите са слезли от Луната след потопа и не са живели на Земята преди големия потоп. Всички атлантски народи имат спомени от потопа, но българите и другите европейски народи нямат. Ние живеем на Балканите вече 14 хиляди години.

-----------------------
Ако българите сме на Балканите вече 14 хиляди години, значи, че траките са нашите потомци, а не обратното. И всичките съкровища намерени в българските земи са принадлежали на БЪЛГАРИТЕ а НЕ на траките, както сега ги рекламират.
Ауууууууу, големите историци - българи, пак се изложиха.
ТРябва незабавно да се опровергае истината която sparotok пропагандира-
БЪЛГАРИТЕ СА НАСЕЛЯВАЛИ БЪЛКАНИТЕ от 14 000 години. ТРАКИТЕ са ПОТОМЦИ НА балканските народи т.е. на БЪЛГАРИТЕ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156549
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031