Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.09.2010 17:47 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 9)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 12845 Коментари: 16 Гласове:
17

Последна промяна: 09.04.2015 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                     

             ПРЕМЪЛЧАНИ ФАКТИ В ОБЛАСТТА НА   

            АРХЕОЛОГИЯТА И ПАЛЕОНТОЛОГИЯТА

(източник: http://www.ahf-fossils.blogspot.com)


Прочетете това и ще разберете защо помествам това тук и сега!

Могат ли обучени и високопоставени учени наистина да мислят, че 2,3 милиона тона каменни блокове, някои от които тежат по 7 - 15 тона, могат да бъдат транспортирани и повдигнати с примитивни инструменти и уреди? Това изглежда невероятно! И въпреки това, тези учени не изпитват никакви угризения, че лъжат своите почитатели и читатели, пишейки научни трудове и книги за древните цивилизации и по точно за Египетските пирамиди. Защо лъжат? Какви са им мотивите?

През 1978 година Япония се заема да докаже теорията на древните строители използващи същата техника, която египтяни са използвали при строежите на пирамидите.  Честта на това гениялно решение се пада на компанията  "Нипон корпорейшън", която финансира целият проект.  Египетското правителство се съгласява японците да построят пирамида с височина 20 метра близо до най - голямата пирамида при едно условие - след като докажат каквото искат, да премахнат всички следи отнея и да върнат мястото такова каквото са го взели преди това. И така, японците се заемат да изпълнят проекта.  Започнали с подготовката на каменните блокове в кариерата от която древните докарвали каменните блокове. Тя се намирала на  15 километра от мястото на строежа, от источната страна на река Нил. Японците не са опитвали да режат блоковете с медни триони. Те използвали по- съвременна техника като изрязвали и правели блоковете не по - тежки от един тон, за да могат по - лесно да ги придвижат до мястото. Но и един тон били доста тежък товар и работниците не могли да поместят нито един такъв блок на сантиметри дори.  Наложило се да използват за преноса параход на който с кран натоварили целите блокове и така ги пренесли на другия бряг и пак с помощта на кранове и хеликоптери построили някакси пирамидата от 20 метра височина. С този експеримент японците доказали, че древните египтяни не са построили пирамидите с примитивна техника и инструменти. Тогава учените предположели, че в цялата работа има конспирация. Това, което правят египтолозите е по-лошо и от най-голямата конспирация на вековете. Те просто се опитват да смажят, да унищожат всяка друга алтернатива, използвайки подмолни тактики. Тези лъжи, които все още се разпостраняват трябва да спрат. 
Но, защо египтолозите искат да скрият истината?
Те не се подлагат на тестовете за доказване на техните хипотези, защо? 

Защото, ако и други се опитат да докажат, че пирамидите не са построени от древните египтяни с допотопни оръдия и методи, цалата им " къщичка от пясък и захарни пръчици" ще се срути.  Защото ортодоксалната хронология датира, че първата цивилизация е възникнала преди 5 хиляди години преди новата ера. Археологията и историята губят своето значение, ако се докаже, че човечеството е населявало земята още преди 100 хиляди години.  Историци, академици и всички които държат на старите измислени хипотези и приумици, ще загубят своите фенове и никога повече не ще имат възможността да манипулират с лъжите си обществото.

И докато "културната революция" е свързана все още с Дарвинизма и неговата манипулативна еволюция, ще има отричане, отхвърляне и пренебрегване на всичко друго, което не се вписва в социалните догми на ортодоксалните учени.

 НАЙ - ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО КОЕТО СА ИМАЛИ ДРЕВНИТЕ УЧЕНИ ХОРА, ТОВА Е ПОЗНАНИЕТО.  НА ТОВА СА РАЗЧИТАЛИ ДРЕВНИТЕ ЖИТЕЛИ НА КОНТИНЕНТА МЮ - ЛЮМЕРИЯ, А НЯКОИ КАЗВАТ, ЧЕ ТОЗИ МАТЕРИК Е БИЛ АТЛАНТИДА. След голямото земетресение Атлантида се е разпокъсал и така са се образували Европа, Азия и Африка, а част от него е потънал и на това място се е появило средиземно море. Това е поредната хипотеза която предстои да бъде доказана. пожелавам УСПЕХ на учените, които са се заели с проекта да докажат тази хипотеза!

Възможно ли е да е било истина?


http://dalida.blog.bg/history/2008/03/15/bylgarite-preselenieto-na-bylgarite-v-drevnostta.173011



Гласувай:
17



1. iliada - Привет ,Далида!
02.09.2010 18:15
Беше ми изключително интересно ,особено мотива ти да изнесеш този материял!:)
Справила си се блестящо!Поздравления!
цитирай
2. dalida - Беше ми изключително интересно, ...
02.09.2010 18:22
iliada написа:
Беше ми изключително интересно ,особено мотива ти да изнесеш този материял!:)
Справила си се блестящо!Поздравления!

-----------------------------------------------------
Благодаря,Илиада!
Поздрави и на теб!
цитирай
3. анонимен - Много вярно и интересно четиво за ...
02.09.2010 20:49
Много вярно и интересно четиво за ценители. Ще го препоръчам на един мой познат, който е малоумен.
цитирай
4. hristo27 - Имаш нюх да намираш интересни фа...
02.09.2010 21:11
Имаш нюх да намираш интересни факти!
Поздравявам те!
цитирай
5. dalida - Благодаря ти Христо!
02.09.2010 21:26
hristo27 написа:
Имаш нюх да намираш интересни факти!
Поздравявам те!

----------------------------------------------
Имам още доста интересни факти, с тях следващият път ще ви запозная.
Благодаря за точното ти мнение!
цитирай
6. dalida - Как приемаме непознатата материя.
02.09.2010 21:38
Някои хора приемат нещата творчески настроени.
Какво е латералното мислене? Някои го определят като творчество.
В учебника пише: Латералното мислене е процес, при който превключваме между
съзнателното мислене и момента на просветление когато казваме -" Еврика, това значи било...!" т.е. мислещият чете нещо, което е занимателно и го интересува, в него той вижда смисъл и чрез него той може да си отговори на даден въпрос, който го е затруднявал доста време. По пътя на логиката и чрез Евриката, мислещият вижда смисълът на отговора.
Стандартните или нетворческите мисли и подходи не дават резултати. Но, творецът винаги измисля нещо ново, нещо алтернативно и понеже тази тема е непозната учените я предлагат за дискутиране. Според мен именно, творчеството дава различната гледна точка и това, понякога бърка в здравето на консервираните мозъци.
цитирай
7. анонимен - Баце - още малко инфо
03.09.2010 12:53
Има много поле за действие на територията на самия Египет. Някои автори (най-вече писатели!) дават примери за тълкуванията от геолози и климатолози за следите от течаща вода по скалите и тялото на Сфинкса, които отместват времето на 10 хил. години преди Христа. Но когато подобни тълкувания се ппредставят на египтолозите (археолози и историци), те мигом забравят за споровете е търканията помежду си и до един зейват върху заплашващото ортодоксалните им и утвърдени схващания и подредба на историята. Тъпо от тяхна страна, но факт поради неколкократната повтаряемост на случката! Конкретни описания има и в Underworld на Graham Hancock, и в The Orion Mystery на Robert Bauval. Да не говорим за сагата на свитъците от Кумран и реакцията на Рим и последвалото затъмнение и натиск.

Само една малка забележка: В описанието "... Това затопляне започнало през 12 000 година преди новата ера. Епохата на Палеолита е най - дългата защото се дели на три части..." мисля, че има известна некоректност и последващо объркване! Според повечето автори, последният ледников максимум е отпреди около 20 000 години, след което започва затоплането и съответно топенето на ледените щитове в Европа и Сев.Америка (+ Гренландия). В резултат на това затопляне имаме три големи/внезапни покачвания на океанското водно ниво с по няколко десетки метра за твърде кратък период - няколко стотин години. Данните от моделите са различни, а и аз в момента не си спомням, но част от информацията я имаше публикувана и в Underworld на Graham Hancocк, но в общи линии тези три потопа стават през 15-16 хилядолетие, преди около 12-13 хиляди години и послидното е преди 7-8 хиляди пр. Хр., когато се отваря Босфора и се залива сладководното езеро предхождащо Черно море. Тук е мястото да се спомене и интересен факт за нос Калиакра и изграждащите я сарматски варовици. Предполага се, че основна причина за образуването на пещерите в тях е колебанието на морското ниво, а част от сегашните им входове са на 50-70 метра над сегашното!
цитирай
8. анонимен - И още малко инфо
05.09.2010 22:02
Някои американски учени мислят, че пирамидите са построени заради космическите излъчвания, като щит срещу тях. Същите учени смятат, че тези пирамиди са построени още преди 10 хиляди години, според египтолога Джон антони Уест и математика Р.Швалер тези пирамиди и свинкса са най -малко на 10 -12 хиляди ходини и по това време според тях не е имало египтяни на тази територия. Египтяните са се заселили 5 хиляди години по-късно на тази територия. Други учени предполагат, че пирамидите са строени с мощтна техника от народ дошъл от звездите.
В кн. "Пазителите на Завета" от Том Егеланд, две години преди да бъде издаден романа "Шифърът на Леонардо", където авторът Дан Браун разкрива, че Иссус е бил женен за Мария от Магдала и че двамата имат поколение, което орденът Сион пази. Църквата отрича тези твърдения, а Н.Географик се стреми да замаскира уж с проучвания тези хипотези, в кн. "Пазителите на Завета" авторът разплита религиозните загатки свързани със Стария Завет и личността на Мойсей.
цитирай
9. анонимен - Едно разкритие, което все още се отрича.
05.09.2010 22:38
Една стара книга / от античните/ разкрива следното:
Пустинята Сахара някога мнага отдавна е била райска градина с езера и населението и било най - разнообразно. имало хора с бяла и хора с тъмно кафява кожа. Белоликите били снажни и имали много здрав вид,обличали са се с ризници, а тъмногожите били доста по-високи от бледоликите и били облечени с туники.
Жреците на този народ обичали да си правят шеги с тях и използвали всеки одаден им случай да ги шашкат. Използвайки своите знания и умения те телепортирали големи късове каменни блокове и ги строили един върху друг, така както се строи висока гробница със стълби до небесата. По цял ден тези "иегобийци" строили гробници и се забавлявали като казвали, че тези постройки ще им влязат след време в работа, ще им трябват за молитви и жертвоприношения. Жреците - магове се гордеели с тези си умения, но не казвали как го постигат това преместване. В течение на много време това им действие започнало да изнервя другите хора, които искали да имат същата сила, но не я получили. Злобата ги завладяла и те чакали случай да развалят това, което опонентите им построят. Така след време едните започнали да враждуват с другите. Тези войни отнемали малко по малко - знаещите,които умирали и на тяхно място нямало заместници. Така постиженията останали недовършени.
След още време новото поколение на народа не умеело и не притежавало тези умения, затова предпочели да изгарят мъртвите отколкото да ги погребват. Само тези пирамиди - гробници,които останали в египетските земи, останали от древните жреци.
цитирай
10. анонимен - Това разкритие ако..
09.09.2010 09:01
Това разкритие ако е вярно, може би затова само тези пирамиди които са сега в Египет са останали. Египтяните други не са построили, защото немогат да вдигнат камък тежащ 2-3 тона с обикновенни сили - мускули. обикновенния човек не може да повдигне тежест по-голяма от 200 кг, ако не му помага някоя машинария.
Затова по-вероятно е че египтяните не са ги строили тези пирамиди.Макар, че много им се иска да са те.
цитирай
11. анонимен - ОЩЕ ЕДНО РАЗКРИТИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ:
13.09.2010 21:43
НОВ ПРОЧИТ НА РУНИТЕ - ДОКЛАДЪТ Е НОМИНИРАН ЗА НАГРАДА:
http://www.protobulgarians.com/Prabalgarski%20nazvaniya%20na%20planetite.htm
цитирай
12. dalida - Тези видео клипове са много занимателни.
02.10.2010 08:57
Прегледайте ги всичките. И,ако искате си кажете мнението.
Ще бъде интересно да видим,кой какво мнение има.
Ще ви бъда много благодарна за тези ваши мнения.
цитирай
13. анонимен - Щапаров Младши:
12.10.2010 00:39
Радвам се на патриотизма и старанието на dalida и изпращам своя глас за нея.
цитирай
14. dalida - Пирамидите в Тибет - ето една достоверна история:
28.03.2011 10:14
В търсене на „Града на Боговете” през 1999 г. група учени попадат на най-голямата формация пирамиди , които се намират в Тибет. Неподозирани и тайнствени гледки се разкриват пред очите на пътешествениците . Преброяват повече от 100 пирамиди и различни монументи, разположени в кръг около централна пирамида с височина 6714 метра. Това е и така наречената свещена планина Кайлас. На фона на пирамидите се открояват каменни конструкции с вдлъбнати или плоски повърхности, които на вид са като каменни огледала.Непалските и тибетските лами разказват, че по тези места има зона, в която действат т.нар тантрически сили и, че достъпът в тази зона е разрешен само на “просветени” хора. Там се намира и т.нар. Долина на смъртта. Учените са имали основание да предполагат, че огромните каменни “огледала”, чието действие е свързано с изменение на характеристиките на времето .

В интервю ръководителят на експедицията проф. Мулдашев.
разказва за чудото на хилядолетието наречено Тибетски пирамиди.
Учените стигат до убеждението,
че в Тибет съществува най-голямата формация пирамиди в света. Тибетската група е свързана по строго математическа закономерност с египетските, мексиканските пирамиди, а също така с остров Пасха, монумента Стоунхендж и Северния полюс. Удаде ни се да преброим повече от 100 пирамиди и различни монументи, строго ориентирани по посоките на света и разположени в кръг около централна пирамида с височина 6714 метра (свещенната планина Кайлас). Поразяваше ни огромното многообразие на форми и размери на пирамидите. По приблизителни изчисления тяхната височина от подножието до върха се колебаеше от 100 до 1800 м. (за сравнение Хеопсовата пирамида е висока 146 м.)

На техния фон по особен начин се открояваха каменни конструкции, имащи вдлъбнати или плоски повърхности, които нарекохме “огледала”. Тяхната роля, както установихме след обработката на голям обем научни материали, е много интересна.
цитирай
15. dalida - и още...
28.03.2011 10:16
Древните тибетски легенди разказват, че в далечни времена, още преди Потопа, когато Северният полюс е бил другаде, на Земята се появили “Синовете на Боговете”, които с помощта на силите на петте елемента построили град, който оказвал огромно въздействие на земния живот.

Ние вървяхме по следите на тази легенда, събирайки сведения и стараейки се да локализираме местоположението на хипотетическия “Град на Боговете”. В източните религии и при Елена Блаватска намерихме сведения, че преди Потопа, Северният полюс се е намирал в района на Тибет и Хималаите, а също така и че Северният полюс се е смятал за мястото, където са живели “Синовете на Боговете”.

По време на хималайската експедиция от 1998 г. Един от индийските монаси ни показа снимка на свещенната планина Кайлас, разположена в Тибет. Тогава възкликнах: “Това не е планина, това е огромна пирамида” Толкова голяма беше приликата. Така предположихме, че легендарният “Град на Боговете” е разположен в този район. Освен това, непалските и тибетските лами ни разказаха, че по тези места има зона, в която действат т.нар тантрически сили и, че достъпът в тази зона е разрешен само на “просветени” хора. Там се намира и т.нар. Долина на смъртта.
цитирай
16. dalida - А в "Долината на смъртта"...
28.03.2011 10:27
Се намира на височина 5680 метра. Поклонниците не се интересуват от наука, те не се интересуват от нищо друго, освен от самите себе си.
..........Поклонниците имат особена психология, в основата на която лежи самовглъбяването в самия теб при среща с каквото и да е свещенно нещо. Тези хора, преодолявайки лишения и трудности, се стараят да достигнат свещенни места, за да могат, заедно с божественото, да се отдадат на медитация. Научното осъзнаване на действителността за тях е чуждо и неприемливо. Още повече, че в източните страни се смята, че именно Кайлас е най-свещенното място в света. За това можете да си представите състоянието на поклонниците.
Там, в "Долината на смъртта" човек бързо остарява и бързо умира. ( такава легендо се разказва - до колко е истина,обаче??) Измислици - небивалици, ЗА ДА Е ИНТЕРЕСНО И завладяващо, тибетските монаси говорят за себе си, сякаш сА извънземни.
НО, ние не сме глупави. Помислете само върху няколко въпроса:
КОЙ определя ламите и кой им дава права на лами?
КОЙ определя че дадени места може да се посещават от определени хора?
С КАКВа цел се прави това, завоалиране, мистициране?
ВСИЧКИТЕ тези мистични места не са ли направени с цел - ВЛАСТВАНЕ върху непросветените народи?
И когато НИЕ СИ ОТГОВОРИМ НО ТЕЗИ ВЪПРОСИ - ИДВа РЕД НА истината, КОяТО боде ОЧИТЕ НА измамниците.
Затова, книгите, списанията и изобщо СЛОВОТО, като мистика е много, много СЪМНИТЕЛНО.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157034
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031