Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.09.2010 20:08 - БЪЛГАРИТЕ
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 6886 Коментари: 13 Гласове:
14

Последна промяна: 09.04.2015 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   
                                    
 
РЕЦЕПТА  ЗА  ПРАВЕНЕ  НА

             

ИСТОРИЯ  И СЪЗДАВАНЕ НА
                     НАРОДНОСТ

Бъдете сигурни, че никой няма да тръгне да проверява дали изнесените данни отговарят на истината. История се прави лесно, традиции се създават на книга. НО, как ще кажеш на човек с българско съзнание и потомец на българи, как ще втълпиш на такъв човек че е от друга народност?
Е, много по-трудно ще е.

Българите знаят своето "семе" - то е - честност, благородство, добродушност, вярност.


Трудно се променя един такъв силен българин, трудно ще се промени и неговата идентичност също и националност.

Трудно ще е!










Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Те затова в този сайт всички тракийци ревът че..
30.09.2010 21:09
Българите били траки или обратно, ама май ще излезе голяма ЛЪЖА. Тракийците реват,че са унижени а? И кой ги унижава? Къде я искат тая автономност? Що не си направиха държава когато имаха възможност още преди новата ера,че сега да не реват? Тези траки, дето живеят у нас в България, не се ли чувстват българи? Неса ли с български паспорти и с български имена?
цитирай
2. dalida - В този сайт има много съвестни хора
01.10.2010 12:04
Няма смисъл да се обтягат отношенията на етносно ниво. Ние всички сме българи в България. Ако някой не се чувства българин, просто може да си смени името с такова каквото си желае има пълна свобода. Може и да се прекръсти и на тази вяра да служи, стига това да го желае. В България има построени всякакви църкви от различните вяри, изповядвани от гражданите на България. България е свободна държава именно заради тези свободи.
Нека не враждуваме помежду си, нека запазим доброто и не се разединяваме.
Нека си останем единни българи в държавата България,независимо от каква народност сме,ние сме по дух - българи!
цитирай
3. didslpole - Траките
01.10.2010 15:45
Траките са смесено племе, като прабългарите и източните славяни, така че това за тракийският , славянският, прабългарският произход и прочие са просто простотии. България имяа твърде кратка история като самостоятелна и независима държава за да стане изравняване и омесване.
Колкото за древните траки-те са били пияндета, които пиели виното чисто за разлика от гърците, които го разреждали. Тракийска цивилизация няма защото няма тракийска писменост. Има само къртичини и толкова. Културата на траките не прераства в цивилизация. И все пак може би са имали култура на пиенато, щото славяните са нямали и падали под масата. Това обяснява присъствието на голямо количество тракийски гени в днешните българи. Просто траките оправяле жените на пропилите се славяни. И ако в началото 60% са били славяни, след векове пиянство, са останали 20%. Местните гени се оказали по жизнени.:)))
цитирай
4. get - Тук така са умешани нещата, че ... :))
01.10.2010 23:18
Прощавай dalida - Но си изтървала "дисциплината" в блога си ! :)) ... пояснявам.
Просто говорите за един или приблизително един и същ народ през различни епохи.
Туй което се крие зад термина "траки" първоначално се е наричало арии също известни, като арийци. После идват(следват) пеласгите+микенците, като част или клон от първите. След това траките+скитите. След това т.нар. "славяни"(те са се самонаричали словени). Тоест това са наследници на траките-скити. Словените малко са поомешани с наследниците на едни др. арии, условно ще ги нарека ... алани. Това към нашата ера, тоест след христа. От там сме се пръкнали и ние ранно и късно средновековни българи. За въпроса тюрки ли сме - Не ! - Те са късен елемент и фактор в Европа и при нас.
Предвид схематичността на изложението ми - знам че, ще пострада ясността на същото ! - Но вие сте интелигентни хора, вярвам бързо ще схванете.
Обръщам се към уважаваният Атила - Приятелю ! - не отричам че България е стигала до Казан. Но по-късни политически и етнообразуващи процеси са ги повлияли ... затова по темата за тях по-кротко и с повече мъдрост ! :))
Кой и защо ни е внушил и продължава да внушава, че сме тюрки или иранци по произход !? - Не желая да го коментирам публично ! - Темата е болезнена и взривоопасна !
По отношение на това, което се разглежда като тема в момента ВТРО ... и др-те. Те съществуват много от преди 9.ІХ.44 год., но след 24-25 година, същите стават филиали на Коминтерна, чрез нашата БРП-чети БКП. Какво следва от това ? - е дълга сложна и грозна тема !
С поздрав от вОДЕСос, dalida ! Дано съм ти бил полезен !
цитирай
5. dalida - Кои са индоевропейските племена?
02.10.2010 02:54
Защо се получава разминаване?
Коя е арийската раса? Хитлер по негово време втълпяваше на народите,че арийците са "чистата"раса т.е. белите европейци. Самият термин "айрия" означава "благороден".
На колко години е човечеството?
Древните маи казват,че човечеството живее на планетата Земя от 5 милиона години.
Съвремените учени сочат цифрата 40 хиляди години т. е. епохата когато се появяват кроманьонците. Това е и датата посочена в научната справочна литература.
Древните халдейски източници посочват цифрата 400 хиляди години. Но има версии,че северните хора са тук на Земята още преди 5 милиона години, ако това е вярно, тези хора ще са евентуално хиперборейците - цивилизацията на Северите, които населявали най-северните райони на Старата Европа по онова време, когато е била огромен материк. Климатът където са живяли тези цивилизации е бил такъв,какъвто е днешния средиземноморски.
Има хипотези,че тези цивилизации са живяли в земите на Полярния кръст - северната континентална линия на Евразия,където археолозите правят разкопки за да докажат на човечеството съществуването на най-древните цивилизации от преди 40 хиляди години поне,тъй като електрониката която определя със задна дата миналото работи до 40 000 години назад.(следва)
цитирай
6. dalida - Археолозите...
02.10.2010 03:22
Археолозите намират следи от изключително древна култура. Експедициите "Хиперборея 98" доказа,че там има останки от каменни постройки - обработени каменни плочи са настлани по път,който води до една огромна скала върху която се вижда силует на човек с разперени ръце на височина 70 метра.Учените намират и останки от сграда,град-държава,голям културен център,там намират и огромни обработени идеално оформени блокове в правилни геометрични форми,но най впечатляващото откритие е било останки от астрономическа обсерватория,намираща се в планината отвъд Северният кръст и 15 - метров улей издигащ се нагоре към звездите.
Звучи фантастично и нереално, но за тези експедиции има много данни в интернет и всеки,който желае може да прочете интересни неща открити от археолозите. Експедициите са две - "Хиперборея - 97" и "Хиперборея - 98".

И така тези цивилизации - арийската раса,учените казват,че е расата на индо-иранските народи и е подразделение на европеидната раса - източника за тези твърдения е кн."Индоевропейски езици".
В моите постинги никъде не се споменава за тюрки. Не знам къде го видяхте това твърдение. И в клиповете няма такова твърдение. Но, с тези наименования - траки,македонци и незнам си какви, се занимаваше едно време партията-майка ,тя разделяше хората смятайки че го прави за тяхно добро. Така се създаваше фалшивата представа,че на Балканите има много народи,които живеят в мир. Людмила за времето си направи много за изкусвата,но направи и много бели,меко казано. Нямам нищо против траките, арменците, евреите,мохамеданите,тези които живеят на тази територия с име България. Но бих искала всички да се разбираме,не да се караме по политически причини или некакви други.
Автономии в България отделни никога няма да има, правителството си знае работата. Всички тези организации,щом са български под българското знаме, ще се научат да уважават държавата,която им дава покрив и ги защитава. (следва)

цитирай
7. dalida - Макар,че...
02.10.2010 03:32
Конституцията българска ни дава права,свободи, тя ни и задължава да сме толерантни към всички граждани на републиката,независимо каква вяра изповядват и на кой господ се молят.
През 2008 година в София се състоя Международната конференция"Алиансът на цивилизациите и отговорността на медиите",където присъстваха много хора,много журналисти,представители на академичните среди от страните:Русия-Казахстан, Испания и Турция.Преглеждаха се теми и се дискутираше по тях и се реши:
* Да бъдат преодолени стериотипите и историческите наслоени негативни представи за народите. (това е засега от мен).
цитирай
8. get - от вОДЕСос - Мали-и-й, какъв ураган от чувства предизвиках ... ! :)
02.10.2010 09:03
Уважаема dalida - Искренно ! - Не съм желал да предизвикам раздразнението ти !

Затова ще се опитам да отговоря следвайки твоят път на разсъждения !

1. Теорията за "великата" германо-арийска раса се появява поне от три века преди Хитлер. :) След това убеждавайки се в нейната историческа безпочвеност я прередактираха в индо-европейска.
2. Расизма, т.е. "аризма" не е умрял и към момента отново се реанимира от определени политически и интелектуални кръгове !
3. Относно хипербореите и теориите към момента, те :) това са опитите, които са потвърждение на казаното в т.2.
4. Думата "ария" пряко кореспондира с "Аз"-и, тоест народът на Аз-ите, или ариите. Семантично това е изпълнено с мн.голямо съдържание. Можеш да го четеш, като благородни-светли(слънчеви)-полубожествени и мн. др. Явно, че тези хора са повлияли в значителне степен останалите народи ... поне от пет хиляди години пр.Христа. Отглас за това има и в митовете на скандинавските народи, централна Европа, предна и централна Азия та чак до северен и централен Индустан.
Пак подчертавам, говорим за епохи които отсттоят от 7 000 до 4 000 години от настоящият момент !!
Можеш да приемеш за много смело, но ... считам че люлката ... мястото където се заражда тази цивилизация е югоизточна Европа, тоест Балканите-България !
5. По отношение на Международната конференция ... и т.н. с решението й: "Да бъдат преодолени стериотипите и историческите наслоени негативни представи за народите." ... Бих се съгласил с това, ако се спази чисто християнският-ариански принцип "Признат грях е половин грях !". Индулугенции не следва да се раздават ! БЕЗ ПОКАЯНИЕ НЯМА ОПРОЩЕНИЕ !
С най-добри чувства ти пиша това Далида, а не да те скандализирам ! - Искрен съм !
П.П. По принцип ние говорим за едно и също, само гдето малко ракурса(гледните ни точки) са различни :)))).
цитирай
9. dalida - Различните хора са и с различни мнения.
02.10.2010 09:46
Така е било, така трябва да бъде! Защото,казват учените - човеците са 99% еднакви, само 1% в ДНК-то им е различно,което ги определя като отделни мислещи индивиди. Това го научих от научно-популярните филмчета на НАСА и ВВС. Този 1 % който ни различава, е способен да предизвика и много големи скандали.
Но, тук в моя блог АЗ, не допускам скандали. Тук хората когато казват нещо,трябва да го потвърдят с доказателства. АЗ имам позитивно мислене. Искам и от тези които посещават този блог и го четат да са толерантни към мненията на другите, да няма насилие или обидни становища.
Колкото до историческите данни-негативни, са виновни българските старомодни историци с ограничено мислене. Жалкото идва от това,че те бяха на власт тогава когато се пишеше Българската история. Затова днес има толкова много книги (още от времето на бай Тошо и подръжниците на болшевишките представи за историята на човечеството), написани от академичните бюрократични историци,без доказателствата на археолозите, неистини, които объркаха представите на българите и всички бивши социалистически държави.
---------------
В един от по-предните ми постове съм "качила" няколко клипа на руски учен - той представя много интересни мнения и едно учение,което все още не може да се приеме за реално, поместени са в постинга за Атлантите - Атлантида.
----------------------------------
Не съм раздразнена, просто си защитих тезата.
Приятни дни и почивки за всички посетители на този блог!
И се усмихвайте по-често, за да ви върви на хубаво!
цитирай
10. iliada - Добър ден ,Далида!
03.10.2010 11:11
Обичайте се и не се карайте,защото животът е кратък - само 100 години на тази планета Земя!
Опитайте се да разбирате другите..........
цитирай
11. dalida - Да бъде!
03.10.2010 11:30
iliada написа:
Обичайте се и не се карайте,защото животът е кратък - само 100 години на тази планета Земя!
Опитайте се да разбирате другите..........

-----------------------------------
Да бъде!
цитирай
12. анонимен - Да, човешкият живот не е като слонският цели 300 години.
08.10.2010 11:11
100 години си е напълно в реда на нещата. За 100 години човек може да прогресира, но може и да пропадне. А има хора, дето за целият си живот не са направили нищо полезно, нито за себе си, нито за поколението си.
цитирай
13. dalida - Сега като чета коментариите..
05.01.2011 22:19
Сега като чета коментариите, се сетих че съм пропуснала да спомена че Българите наистина са отделен народ, със собствена история и свой календар, свой манталитет и култура. Българският календар с начална дата на летоброене 4768 година преди н.ера е известен днес като най-точният календар, определен от ЮНЕСКО за един от най-съвременните календари в света, по-приемлив от китайския, по-достъпен и по-практичен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6211473
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930