Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.10.2010 10:54 - БЪЛГАРИТЕ (част 27)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 17339 Коментари: 21 Гласове:
18

Последна промяна: 09.04.2015 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                            МИСТИКАТА  БЪЛГАРИЯ



Във Византийските хроники има  следи, че цар Симеон имал способността да се превръща в разни животни. Когато приема престола български от бъща си, той издейства от него да остави на българите обичаят да прави жертвоприношения с кучета.

Дали историята с хора - вълци не е истина?

Има мнения, че тази история на хора - вълци е започнала още от дълбока древност. Но хората не искали да повярват в нея, затова я превълнали в легенда. В "Българските народни песни" и в "Българското народно творчество", и в "Сборника за народни умотворения", тези хора-вълци са описани много добре.
Проф.Йордан Андреев преди време издаде една книжка свързана с древната култура на Българите, тя внесе важни моменти от нашата самобитна култура.

Във Вселената има строга йерархия.
Върховното Божество на Европа е ТАНГ - РА и негов син е АМОН - РА - Бог на Слънцето.
ТАНГРИЗМЪТ е Слънчева Религия.
ТАНГРА е Небесната Чистота.

Прекръстването е Грях. Защото: когато се роди човек той идва със своето Име, това му име е неговата Карма.
Когато Името се смени, сменя се и Неговата Карма.
понякога това е за добро, но в повечето случаи, е Голяма Грешка.

Историята на Човечеството започва от Седемте Рода - племена.
ИДЕ - ЕЛ  където ИДЕ е Седем,   ЕЛ  е  Род.
ИДЕЕЛ = СЕДЕМ РОДА = ИДЕ - ЕЛ.
И следват: 
  СЕДЕМ Рода, СЕДЕМ континента, СЕДЕМ са дните от Седмицата, СЕДЕМ са нотите в Гамата. ТОВА не са съвпадения случайни. ТОВА Е Закономерност във ВСЕЛЕНАТА, която БЪЛГАРИТЕ първи са усвоили и са го предали на другите народи чрез Българският Календар.

Б(у)ЛГАРИТЕ, ТАКА С ТОВА ИМЕ СМЕ ПОЗНАТИ В СВЕТА.
БЪлгарите  - тук на Балканите, държавите заедно с нас сме СЕДЕМ: България, Турция, Гърция, Албания, Македония, Сърбия и Румъния. Българите почитали своите Тотеми, Обичаи, Празници и Ритуали.

БЪлгарите в Европа, Нашите Предци са оставили много доказателства, че са съществували от древни времена, не са изчезнали и не са претопени - винаги и навсякъде където са се установявали са давали БЪлгарските имена на районите, градовете, селата, реките и езерата, низините и планините са носили БЪлгарските Древни Имена, запазили се и до днес.
(Има ги както във старите географски карти и атласи, така и в днешните. Името на река Волга са го дали БЪлгарите . Не е трудно човек да провери че говоря истината. Просто трябва да прочете някоя и друга книга, да се порови из древните хроники, легенди и летописи.

Духовният Български Свят е много важен, ако искаме наистина, ако искаме да запазим Всичко родно и наше -Българско (Bulgare, Bulgar, Bugares).

Дано Историята на Древните БЪлгари и Легенди да помогнат
БЪлгарите - Българи  да се събудят, за тяхно добро е!







Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - ПАЗЕТЕ ВЪЛЦИТЕ!
23.10.2010 11:06
ВЪЛКЪТ е ТОТЕМА на БЪЛГАРИТЕ.
Вълкът е пазителя на племето.
Вълкът е свещенното животно на БУЛГАРИТЕ - БЪЛГАРИ!
цитирай
2. hristo27 - Винаги е интересно за мен в твоя б...
23.10.2010 11:26
Винаги е интересно за мен в твоя блог!
цитирай
3. boristodorov56 - Твое право е да допускаш или не чужди коментари.
23.10.2010 14:02
Но това не променя обстоятелството, че вълкът не е български тотем,
а измислица на хора, които са против истинската история на българите.

Има ли документирано едно археологическо откритие, което да доказва това?


http://www.vbox7.com/play:29de9b12 - това ли е доказателството? Филмче за деменсирали пенсионери,
което заръвшва със съкралната леплика - народът вярвал....

Ето така се прави историята - някой си вярвал.

Ами онези, които не вярвали?
цитирай
4. boristodorov56 - 6. dalida
23.10.2010 16:43
Не, не - историята е това, кето се е случило и не е важно дали ще го одобри царя, пъдаря или ББ!

Вече го писах някъде в коментарите при теб - историята е наука на фактите.
Крилатата фраза, че я пишат победителите е с подтекстово значение -
за насоките на развитието на народа и събитията, а не за манипулиране на фактите.

В България само комунистите са против фактите в историята и я заменят с тълкуване според диамата опитвайки се да натрапят своята хронология на престъпленията против народа като историческа необходимост и неизбежност.
Със същият мотив ликвидираха християнството у нас - за да натрапят техните богове - Маркс-Енгеулс-Ленин и оторизираният им дилър за тези земи - Т.Живков.
Те се отнасят към историята ни както би се отнасял всеки окупатор -
манипулират я в полза на майка им Русия и баща им Сталин.

Аз не съм политик и никога няма да бъда, но съм българин и като такъв се питам защо пишем за личности и събития в историята без да има ни най-малка доза востоверност в тях, да не говорим за кодакателства, вместо да се загледаме в сериозното монипулиране на миналото ни в наша вреда.
Все пак трябва да знаем истината за факта откъде идваме - за да сме наясно за къде ще вървим.
Жизнено важно е да знаем кои сме - за да запазим през времето историческата си самобитност и идентичност - защото доста са ги огъвали в пози удобни за враговете ни.
Не считам, че съм специалист историк, напротив, но все пак както казваш всеки човек може да стигне до истината и да си изгради представа за минали събития и факти свързани с народа и държавата ни - такива каквито са били, а не такива каквито ни се иска или някому се иска.

Мисля, че това е честният подход, който ще ни направи достойни българи.

Другото - хвърли го на вятъра!
цитирай
5. dalida - Правилно!
23.10.2010 18:08
Ние не сме езичници. Въпреки това има хора от български произход с потекло от преди хиляди години, които смятат себе си за потомци на древните Булгари, населявали земите на Дунав и Волга. Според старите легенди за Булгарите се носят вести, че са живяли навсякъде и по Европа и по Азия. От гледна точка на историята фактите са това, което намираме в случайни находки, защото съвременна България за история и разкопки няма пари.
И освен това, тоталитаризма не си е отишъл. Законодателно това което се учи от учебниците по история е фалш, който никой не иска да промени. Защо ли?
Не се изненадвам на нищо вече. Не съм и съгласна с тази хипотеза че съм потомка на племе неизвестно в световната култура. Защо според теб Източна Тракия се намира в територията на Турция, а Западна Тракия е на територията на Гърция и това положение не е от вчера и днес? Още от времето на Преображенското възтание тези Тракии са си там където са и сега и хора живяли в тези страни твърдят че са там от незапомнени времена поколения наред.
Ние Българите днес нямаме врагове. Просто една част от нас са малко объркани, защото от новото време след 1989 година, когато свободата на словото си извоюва права, медиите бяха заляти с великите имена "Истинската история на България", статии заливаха вестници и списания безброй и безчет, всеки пишеше история която искаше да изглежда истинска. Учените се видяха в чудо. Не успяха да смогнат да пояснят на хората, че не всичко което изглежда златно е наистина златно. Това използваха и фалшификаторите, тези които по времето на перестройката се изгавриха с Българите, за тях дойде Златната ера да продължават да лъжат. Колкото и да имам търпение да чета глупостите на тия хубавци, не мога да им удържа на лъжите и се ядосвам.
Явно все още не е настъпил часът на истината. Хората трябва да се отърсят и сами за себе си да си дадът верния отговор. Да преценят сами. иска се време.
Дано имаме търпението да изчакаме още малко!
цитирай
6. dalida - Между другото
23.10.2010 18:21
ТРАКИЙСКАТА ВЕРСИЯ Е ОТХВЪРЛЕНА ОФИЦИАЛНО ОТ БГ.ИСТОРИЦИТЕ. Отхвърлена е и теорията че сме били ТЮРКИ ИЛИ МОНГОЛЦИ. Тук с тюрките има малко объркване, според мен. Учени твърдят че тюрки - племе няма. Има тюркски езици - те обединяват всички азиатски, африкански и част от европейските езици. Имам такава статия тук в блога е. Старобългарският е в тази категория, но този език вече не се употребява въпреки че повечето литература и историческа хроника е записана на старобългарски диалект. Този диалект е труден за превод и затова лингвистите се принуждават да тълкуват вместо да превеждат точно без притурки.
В 6 -ти век в една арабска приказка се говори за племе тюрки, което разгромило няколко азиатски народа вкл. и хазарите. Тези племена били принудени да се заселят в покрайнините на Велика България. Други летописи твърдят че хазарите и Българите са имали еднакви езици и култури. И тъй като нашата ТОТАЛИТАРНА И ОСТАРЯЛА МОРАЛНО Б А Н мълчи по тези хипотези не се работи.
цитирай
7. dalida - А колкото на посоката -
23.10.2010 18:38
На къде ще вървим ние Българите? За сега се очертават две посоки.
Първата е обединение с европейските догми и правила, прегръщаме идеите на Великите сили - Франция, Германия, Англия и Италия за обща икономика и пляскаме с ръце.
Втората е въвеждането на една вяра, един народ и еднакви обреди -празници.
Отново се заражда идеята " Обединенинето прави силата " но този път във Европейски вариант.
Независимо, дали имаме минало или нямаме нищо, Европа няма да ни чака да си чешим езиците и да спорим. Тя спуска отгоре законите и ние като добри християни слушкаме и изпълняваме. Защото иначе ще ни дърпат ушите и ще има наказания - глоби с милиони.
Кой е луд да ги плаща?
Освен това, последната новина която чух е че Европа ще се разширява още докато не достигне до Виетнам. Може би знае за предишната територия на Стара Европа (Евразия или Люмерия), без участието на природните сили, ще се обединяваме всички народи със сходни религии и азбуки.
( В японската азбука намерих старобългарски руни), това е много интересно и ще продължа да търся еднаквост - подобия в азбуките на народите.
цитирай
8. анонимен - Атил каза:
23.10.2010 22:01
Да кажеш,че вълкът не е тотем на българите все едно да кажеш на черното-бяло...
Че нали името ни идва от вълка?!БУЛГАР- "Булг"-черен,тъмен ,вълк/пониже така са го възприемали нощния изкусен ловец,и има още редица синоними/ и "ар"-глава.Този именно тотем са го изобразявали на знамето си,като черна вълча глава.От това дошло и народностното ни име!Други синоними на Булг са-Мак,Син,Чин,Хин,Хон/оттук и името хони-хуни/.Когато се разселили по южните ширини и се срещнали с представителите на семейство котки...,те нарекли лъва-Улуг Мак/Голям вълк/,освен него направили свой тотем и тигъра-Баръс/оттук и името Борис/.Фактите са в изобилие,и който има очи за тях ги вижда,друг въпрос е че на някои "авторитети",от деситилетия ще им избодат очите,но не ги виждат,защото не искат.Не заради друго.http://www.promacedonia.org/vb/Бях пуснал този линк за изследванията на Бешевлиев,но и там който знае какво търси,ще намери и ще види,иначе пак същото,това нямало ,онова нямало...,всичко има и русалии има и кукери има и всичките християнски празници и обреди са на Тенгрианска основа.Св.Димитър и Св.Георги в народната митология се считат за близнаци-това пак е от Тенгрианството-алр Кубар и алп Самар са били близнаци.Единият се чества през пролетта,другият/Самар/ през есента.Има вълчи празници,има миши празници,има Петльов ден и т.н. и т.н.Това са все тотемни духове от Тенгрианството.
Сина на Цар Симеон-Боян е бил колобър/келбир/и за него е засвидетелствано,че е имал специални умения и способности.Самото име говори за това,може и да не е било лично име а длъжност...Също като Енравота-Боян,който бидейки главен жрец-Кам-боян,изменил на вярата на предците за което бил наказан.
А колкото до пътя на българите,той е начертан отдавна и но дали имаме памет,че да си го спомним?Лично аз на Европа много не разчитам,защото досега нищо хубаво не сме видели от нея.Тя от нас е видяла ,но ние от нея не.Де да знам дали накрая пак няма да опрем до Русия...То там комунизма свърши вече,ама тука свършване няма...
цитирай
9. анонимен - За Агатарите
23.10.2010 23:32
Да се опитам да обясня и за Агатарите...Всъщност това е втората заселническа вълна тук и можем да ги приемием за същинските траки.Преди тях са дошли аргивците/уралците/ и създателите на Критско-Микенската култура.Най-вероятно от агатар/общото самоназвание на тези племена/ е дошло траки,както ги знаем днес...,агатари,атари,атарки и т.н.Когато чужди хора ти записват историята,названията и имената,така става и то много пъти.Думата буквално се превежда като -пролом,или в случая Голям пролом.Може би във връзка с пътуванията,преселението.Има доста аналогии,например Тарим/Таримската котловина/,името Таргиз/което пък е синоним на вълка пак и може и с това да е свързано-вълчи пролом.../Нашите са наричали Кан Тервел-Тарвил...,първото е по южния Северокавказки диалект.Дори Йоан Кукузел има такова песнопение-"Терем",така че не става дума за митични и необясними неща...,макар ,че и такива е имало и то неведнъж,дори природни бедствия и явления ,кото са били в наша полза и са повлияли на историческите събития...!
Атил
цитирай
10. анонимен - Щапаров Младши:
24.10.2010 18:11
Браво на Далида за хубавата статия,повдигнат е много интересен въпрос.Мога да добавя още неща към тези материали,а именно-вълкът е бил свещено /тотемно или не/ животно не на всички Българи,а на част от безбройните Български народи.За други от тях свещени животни са били: бик,елен/сърна,овен/,кон,
дракон/змей,грифон/,лъв,орел,петел,рис и т.н. Водеща роля е играел бика в периода от преди 6000 г.пр.Хр.-1000 г.пр.Хр. Еленът /сърната,овенът/ и вълкът
заемат неговото място между 1000 г.пр.Хр.-100 г.след Хр.,когато се налагат окончателно конят /сам и с ездач/,лъвът и орелът /традиционен и двуглав/.
Обичаите за почитане и обожествяване на тези животни са били постепенно /изцяло или частично/ преустановени не след официалното приемане на ортодоксално християнство в IX-Х век,а след налагането на римовизантийска светска и църковна власт в днешните Български земи /XI-XII в./. Остатъци от древния Трако-Български култ към вълка виждаме в народната традиция за честване на Вълчите празници в части от Изт.България,Сърбия,Родопите и другаде,където най-опасният вълк е наричан с имена като Куцулан,Натлапан,
Румулан и пр. Фрапантно звучащото име Румулан ни подсеща веднага за
"латинските" митове с Ромул,Рем и вълчицата,които може да считаме
за италийска заемка от древната Трако-Българска митология.Тези култове и митове е могло да се озоват в Италия само чрез Пеласгите,Кимерите или Троянците,чието присъствие е неоспоримо установено там по археологически път.
А името Българи не идва от вълка /както се твърди в Коментар №14./,понеже,
при толкова много свещени животни,трябваше да имаме още доста,и то най-
различни имена.Че имаме близо 150 разновидности на народностното ни име
е факт,но значението му неизменно е едно и също-Богари /Бог-Ари,Болг-Ора,
т.е.-Хората на Бога/. Объркването между този вариант и варианта с вълка идва от това,че в корена и на едното,и на другото понятие се крие един и същ общ пракорен-името на Слънчевия бог /Бога-творец на народите и на живите същества/.
цитирай
11. marley - Клипът е страхотен!
24.10.2010 19:05
И песента е великолепна. Вълкът - едно време хората наистина са имали дълбоко тълкуване на легендите за вълка. Оприличавали са го с приятеля на човека заради силата и вътрешния мир който излъчва вълкът - разбирателство със себе си. Тази характерна черта се среща при всички животни, всички силни животни. Лъвът има същото излъчване и може би затова българите са избрали тези два представителя на животните. Вълкът и Лъвът.
Това е от мен.
цитирай
12. dalida - вълкът
28.10.2010 10:05
[quote=boristodorov56]Но това не променя обстоятелството, че вълкът не е български тотем,
а измислица на хора, които са против истинската история на българите.

Има ли документирано едно археологическо откритие, което да доказва това?


http://www.vbox7.com/play:29de9b12 - това ли е доказателството? Филмче за деменсирали пенсионери,
което заръвшва със съкралната леплика - народът вярвал....

Ето така се прави историята - някой си вярвал.
--------------------------------
Вълкът е свещенното животно на много европейски и азиатски държави, но не е тотем на всички тях.Само ще спомена, ти си сигурно по-млад и не знаеш старите обичаи на дядовците си. В Бг хората са празнували "вълчи празници", това да ти говори нещо? в недалечното минало на българите от Родопите са празнували близо 10 години /1920-1930г/ всеки първи ден от месеца е бил деня на вълка "завалъка", това говори ли ти нещо?
цитирай
13. rouzy - Българите и всички наименования дадени от българите
04.11.2010 09:32
За летоброенето от сътворението на света в годината 5504 преди новата ера, в цикъла на Юпитер,след зимното слънцестоене - 21 декември, датата 5504 съответства на позицията на Юпитер в съответното съзвездие -маймуната в цикъла на Земята. Вижте стария български календар.
И тея глупости,дето ги пише агитката на американските българи под псевдонима - спароток, не познават древните летописи където пише истината за древните българи. Българите нямат нищо общо с траките. Единственото е това,че древните българи се заселват тук на тези земи преди известно време. И както казах,в предния ми коментар,българските земи са преставлявали -блата, преди потопа.
Освен това има и нещо мнага важно,първите българи са наричали една почти неизвестна местност - Мак Идън - volves, с името вълк, тази местност винаги е била българска, наричана от българите Болгар,така са се наричали българите,заради силната си вяра във вълка. На това име е кръстена и река Волга -Болга,с промяна на първата буква от Б във В.
цитирай
14. анонимен - Още едно мнение:
09.11.2010 13:28
В понятието bulgaria изписано се на картата на Евсевий през ІV в., словообразуващата gar и възможно да се е образувала от kar, тъй като по времето на формиране на латинския език 2000 -1000г.пр.н.е. народите формирали този език – сабиани (сабани) латини, етруски и някои по-малобройни са били съседи с карийците (карите) – деляло ги е само днешното Адриатическо море, а карийците са индикирани от Тукидит т. І, като племе участвало заедно с финикийците при колонизацията на средиземноморието. С дуги думи те са били съседи. Едва ли е случаен факта, че кар, т.е. пелазгиец, се проявява като словообразователна частица при обозначаване на древни професии в българският език – пекар, лодкар, билкар и т.н.
Белезите на всички древни народности са, че те са били силните,честните и великите в сравнение с по-новите поселения от хора. В този аспект карите са древното население, което е заварено от гърците и по-късно от римляните по Балканският п-в, а твърде вероятно и в околностите му, е именно това население от което римляните и гърцитеса черпили сведения за своите предания. Защото след горното определение на Омир, те са били вездесъщите крито-микенци. В този ред на мисли, кар, като име на предците на гърците и микенците е преминало и в римляните и гърците. Сред римските имена са Кратон, Кратил, Картаген, Икар и т.н., които означават пелазгиец.
цитирай
15. анонимен - И още:
09.11.2010 13:34
Тъй като името на мизите съществува като даденост, когато съществува и името на карите, този надпис не само, посочва откъде произлиза думата мизия и нейната връзка с името кария – пелазгия, каквато считам че е била и целта на този надпис, но и крайно необходимата и липсваща до днес ДИРЕКТНА връзка на мизи със пелазги. Оттук добива нов цвят прочутото обвинение на Лакапин срещу Симеон – „мизиец обладан от скитско безумие”. Мизийците са омразни точно поради това, че това са племената пелазги, срещу които данайците воюват от векове и това са племената, поради които днешните гърци не могат на навлязат в континента. Иначе между мизийците и гърците са живяли траките и контактите на мизи с гърци са били нищожни за да формират една по-дългосрочна във времето омраза. Оттук става ясно и защо Акропола се намира в Атина, а не в Мизия. Защото именно Там е била Пелазгия и според разкопките на Шлиман и Чунтас, Гръцката цивилизация е само репит на предната Крито – Микенска цивилизация. Днес предполагам става ясно защо тази цивилизация не се нарича Пелазгийска цивилизация – по името на жителите й, а се нарича такава по името на тероиторията й. По същите критерии Гръцката цивилизация би трябвало да се нарича Балканска цивилизация. Друг много важен момент е индикирането, че карийците дошли от Милет, говорят варварски език. Друг варварски език по тези места от тези времена до ден днешен е само българският. Благодаря на Господа, че ми поотвори очите днес.
Поздрави.
цитирай
16. анонимен - Дивите вълци
09.11.2010 18:03
От дивите бозайници в родната фауна по начин на живот единствено вълкът прилича на човека.
Вълкът образува семейна двойка. Мъжкият участва в отглеждането на поколението, докато при елените, глиганите и други бозайници след сватбения период мъжкарят напуска харема, хваща пътя и оставя отговорността за поколението изцяло на женската.
В критични ситуации, когато не може да си осигури прехраната сам, вълкът се съюзява със себеподобни. Така наречената глутница се образува през януари и февруари. При другите животни или е установена стадната форма, или възрастните мъжкари го карат като единаци.
Водач на вълчата глутница е

най-силната женска
цитирай
17. анонимен - глутница
09.11.2010 18:05
Ако се замислим, ще видим, че и при хората е така. След векове матриархат и патриархат днес живеем в egalite (равенство). Както казва един приятел, това е най-мръсната форма на матриархата.
Походът на глутницата в дебелия сняг наподобява на човешкия. Движат се в колона, като всяко следващо животно стъпва в дирята на предното. Никой друг дивеч не се движи по този начин.
Глутницата ловува почти по подобие на хората: един вдига и преследва плячката, а останалите го чакат на пусия. Дебелият сняг с кора ги улеснява, тъй като вълкът не пропада, за разлика от преследваните елени или сърни, които затъват.
цитирай
18. анонимен - БЪЛГАРИТЕ са известни -
11.11.2010 01:05
Трябва да се обърнем към себе си, към своите собствени постижения. Те са невероятни. Признават ни ги други народи, ние - не. Папата слага Кирил и Методий като покровители на Европа, не слага цар Ситалк и Терес. Слага ги, защото са създатели на азбуката, защото вкарват половин Европа в цивилизацията. Тя е преди всичко писменост и книги.
цитирай
19. анонимен - Специално за Тангра.
11.11.2010 08:29
След като много от височайшите особи - български не признават че Тангра и върховният бог на Българите, защо тогава разни сайтове се именуват "Войни на Тангра" или просто "Тангра" или "ТанГаРа" или нещо такова, значи ли че тези български сайтове са ТЮРКИ или БЪЛГАРО - ТЮРКИ, те как се приемат - българи или тюрки? Питам, защото много са тези които отричат Тангра да е български бог, а го определят като ТЮРСКИ и казват по форумите че иманно тюрките са го измислили? Какви са тези български форуми които използват чужд бог за лого на сайта си - чужденци ли - говорещи български или и те са заблудени?
цитирай
20. анонимен - Върховният бог български е ТАНГРА!
16.11.2010 12:59
Който не вярва си е за негова сметка.
Академичните български учени са в голяма заблуда. Друго е много интересно - Кой дърпа конците на нашата българска история? И, защо спароток има достъп до секретните исторически материали, които ни представя тук в този сайт - блог.бг, кой му втълпява,че точно тук трябва да пише за българите и траките и кой стои зад НЕГО? Трябва ли да му се вярва достоверни ли са му данните и защо ги помества тук? Защо никъде другаде няма негови статии - нито в Бг История, нито в История на българите, нито във Войни на Тангра? Защо никъде другаде няма такива постинги,както тук в този сайт? Кой е той и кой стои зад него?
Честно казано, не е за вярване! Това са секретни документи, които само вътрешни хора от ДС могат да имат право да ги четат, камо ли да ги отпечатват.
Кой стои зад Спароток?
Извинете че тук задавам тези въпроси, но когато му ги зададох, той ги изтри и не ги пусна да ги прочетат и другите. Надявам се да не ги изтриете и вие Далида.
и ми се иска тази пощенска кутия - Спароток, да даде достоверни отговори на тези въпроси.
цитирай
21. balkan1 - За Българите и "Траките"
04.07.2012 14:38
Тук сме си от време ОНО -
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532
Омотвациите в историята и културата ни са твърде много - една от тях е и историята за двамата братя, които ни изнамерили азбуката - КОЯ АЗБУКА??? -
http://balkan1.blog.bg/politika/2011/05/30/za-quot-bratiata-quot-kiril-i-metodii.756693
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156785
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031