Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.01.2011 16:50 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 13)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 21915 Коментари: 27 Гласове:
40

Последна промяна: 09.09.2011 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                            Миниатюрни  човешки  мумии
                                    ( Енрико  Бони)

           През октомври  1938 г. двама американски златотърсачи направили изключително откритие, което все още няма обяснение.
След странна експлозия в една от планините Педро, на стотина километра от г. Каспър, те открили сред гранитен блок, пещера широка 1,20 м и дълбока 5 м.  Вътре намерили седнала с кръстосани крака на каменния под човешка фигура с височина 22 сантиметра, фигурата била мумифицирана, без да е бинтована. Американците взели фигурката и я занесли в изследователският център за изследване в Каспър. Там учените я подложили на основно изследване, но не открили и не могли да разберат, как е могла да бъде погребана в гранитния блок. Самата фигурка тежи едва 350 грама. Чертите били човешки и напълно запазени, кожата й леко набръчкана, а носът - сплескан. Учените изказали мнение, че в момента на смъртта, съществото е било на около 60 години.
              Д-р Хенри Феърфилд, египтолог от Бостън установил, че такива мумии често се срещат по бреговете на Нил и в пещерите на Сев. Америка. По бреговете на Нил докторът откривал човешки фигури с височина 40 см. те са живяли в епоха, която не е отразена в историята, а единствено е останала в митовете. Според ортодоксалните учени такива човешки същества не са живяли на Земята и не съществуват в реалния живот.
            Съществуват легенди за същества с много нисък ръст, освен лилипутите ( джуджетата), в Западна Европа, в Индия при червенокожите и ескимосите. В народните приказки "Палечко", миниатюрни човешки същества са се срещали и в Сев. Каролина, Оклахома,според останалите анали.

           Според британският антрополог Маргарет Мюри, автор на кн. "Бог на вещиците", расата на джуджетата населявала някога обширни райони на Земята и е оставила доста доказателствен материал за своето съществуване. Освен това се е запазила и в приказните истории за гноми, елфи и феи.

            По време на разкопките от 1971 г. група археолози от гр. Терамо, Арбуз, открили останки от огромен човек в една от пещерите на планината Лага. След изследването на фигурата, учените  са на мнение,че човека е живял през 1200 г. от нашата ера и е на възраст 40 години, със силно развит гръден кош, здрав скелет и добре запазен на тази дълбочина, където бил намерен - 2 м.

          През същата година в Тоскана били намерини  три човешки скелета с височина 140 см. Тестът с въглерод 14 показал, че са живяли през 2500 г. пр.н.е. 

          Колкото и да е странно, такива открития все още вълнуват поколенията. И не, защото много се интересуваме от далечното минало на народите, а защото е любопитно да узнаем къде и как са живяли хората от нашата планета. И за напред любопитството ще води изследването на различните раси и човешки същества, за да се попълнят празните  "бели петна" от историята на Земята.


image

image

И най - голямата загадка, която учените все още не могат да разберат е този документ:

image

image

Казват, че царството на джуджетата е Китай.




Гласувай:
40


Вълнообразно


1. yotovava - Зависи кой клон на науката ще надделее.
21.01.2011 20:51
Засега дарвинистите се борят яко.
Поздрав
Валя
цитирай
2. dalida - Нека се борят.
21.01.2011 23:55
Друго не им остава. Доказателствата излизат малко по малко. Хората още не са готови да узнаят истината. Някак си не реално им звучи. Ще дойде и това време, когато нищо друго няма да ги интересува и сами ще търсят такива източници на знания.
цитирай
3. анонимен - Трудно
22.01.2011 08:35
ни е да приемем, че не сме Божи чада и че маймуната не е нашата майка. Въобще не се и съмняваме, че ние сме Единствени и не можем да си представим, че на Земята винаги са съществували паралелни животи.
цитирай
4. dalida - Царството на гномите е Китай.
22.01.2011 08:53
Не бях виждала толкова гноми на едно място. Но тук има достатъчно от тях.
Вижте ги и вие: http://biskvitka.net/2009/11/19/carstvoto_na_gnomite_v_kitaii.html
цитирай
5. mimayordanova - Интересно.
22.01.2011 17:45
Интересно.
цитирай
6. dalida - Дали загубата на ръст е била нещо сериозно при китайците - вижте какво мислят те за загубата.
19.02.2011 09:52
В днешно време доста хора се боят от това да не загубят, като много биха предпочели да видят другите да страдат вместо тях. По-старите поколения китайци са се опитвали да убедят своите деца и внуци, че загубата не е нещо лошо. В хода на историята много добродетелни хора са си налагали да приемат загубите леко, като са възпитавали в този дух и своите деца и внуци.

Възпитавайки децата си да понасят загубите спакайно, китайците удължават живота си чрез спокойното посрещане на несполуките,т.е. не се тревожат.

цитирай
7. dalida - Китайците приемат живота си такъв какъвто е.
19.02.2011 09:56
Китайска поговорка гласи: „С мъките и опасностите хората живеят, но от удобството умират”. Въпреки че самото удобство не може да доведе до смърт, то може да засили мързела и да съблазни човек да отслаби волята си. Конфуций е казал: „Да не правиш нищо след обилно хранене не е добре. Не може ли човек поне да поиграе шах? Дори играта на шах е по-добра от това да мързелуваш.”

цитирай
8. анонимен - Не е важно колко си висок,важно е как живееш!
19.02.2011 10:31
В изследването си Мартинс открива връзката на определени действия с правилното функциониране на тялото. Егоистичните хора винаги мислят за собственото си благополучие, изключително завистливи са, състезават се повече за печалба и често живеят под стрес.

цитирай
9. анонимен - Затова....
19.02.2011 10:32
Добрите хора са любезни към другите, често посещават други хора и рядко се борят с другите за слава и богатство. Те уважават по-възрастните и закрилят децата. По естествен начин са уважавани от хората около тях. Съзнанията им са спокойни. Имат добри взаимоотношения и са щастливи.

цитирай
10. анонимен - гномите
19.02.2011 10:46
Расата на Гномите:

Макар че са малки на ръст, гномите от Каз Модан са използвали техният огромен интелект за да си осигурят място в историята. Наистина, тяхното подземно царство Гномреган, е било чудо от парно задвижвани технологии. Дори така, по време на масивната инвазия на троловете, градът бил изгубен. Сега строителите му са скитници в земите на джуджетата, помагайки на съюзиниците им с каквото могат.
цитирай
11. анонимен - джуджетата...
19.02.2011 10:47
Градът на Джуджетата/Гномите - Айрънфордж

Докато много крепости на Джуджетата паднали през Втората Война, великият Айрънфордж се настанил във ветровитите върхове на Дюн Морог—никога не бил разбит от атакуващата Хорда. Чудо на експертите джуджета по обработването на скали и камъни, Айронфордж е конструитан в сърцето на самата планина: скъп подземен град на занаятчии, откриватели, миньори и бойци. Въпреки че Алиансът е отслабен от наскорощните събития, Джуджетата от Айръннфордж, водени от Крал Магни Бронзбиърд, коват новото бъдеще в света.
цитирай
12. анонимен - гномите са...
19.02.2011 10:52
Mалките гноми са едни от най-потайните раси населявали Азерот. С неимоверната си страст към разработване на радикално нови технологии и конструиране на чудни,спиращи дъха машини,гномите бързо биват привлечени от Съюза.Процъфтяващи във великолепния град Гномереган,гномите от безброй поколения споделяли ресурсите и изобретенията си с далечните си братовчеди и съседи джуджетата. Летописите мълчат кога точно се случва, но най-голямата трагедия те преживяват, когато пробуждат свирепа демонична раса, спала хилядолетия под недрата на планината Дън Морог.Трогите превзели столицата Гномереган и почти изтребили гномите. Под ръководството на High Tinker Thermaplugg дребосъците прибягнали до последната си надежда като освободили токсичното гориво на гигантските си машини.Радиацията заляла целия град и унищожила трогите, но и 2/3 от цялата гномска раса. Тези които се спасили, се евакуирали при братовчедите си джуджетата, където вашият герой трябва да върне духа на сънародниците си.

цитирай
13. анонимен - Гномите са си имали и ходещи машини.
19.02.2011 10:54
Революционната ходеща машина на гномите представя още едно чудо на техните инжинерски способности. Всяка машина е направена за определен гном. Те са конструирани използващи парен натиск-произведение на изкуството, серво-моторна динамика, и двойно стоманено покритие. Това предлага на ездача надежден и здрав начин за пътуване. Някои твърдят че липсата на способност да усеща ,на Ходещата машина я прави много безмълвно ездитно животно. Както и да е, гномите отвръщат на това че под контрола на способен ездач, Ходещата машина е по отзивчив дори от най-добрите яздитни животни.
цитирай
14. анонимен - Вещерът - светът на елфите.
19.02.2011 10:56
Анотация
Нашата история, историята на този свят, познава подобни случаи. От стотици години хората и нехората – елфите, нилфгардците, гномите, джуджетата, полуръстовете – успяват да живеят заедно, да се убедят взаимно, че се различават много малко едни от други. Но нилфгардците завладяват и опустошават Цинтра, слагайки по този начин край на мирното съжителство. След смъртта на родителите си, принцеса Цири изчезва. Вещерът Гералт, за когото тя е предопределена, намира момичето в гората сред дриадите и я спасява. Смутните времена ги отвеждат в крепостта Каер Морхен – самотното, изгубено сред планините седалище на вещерите. Тук Цири ще расте свободнa, здравa, защитенa. Когато елфическата пророчица предсказва, че светът ще се възроди с помощта на Белия пламък и Бялата кралица, видовете се вкопчват в безмилостна битка, в която може да има само един победител, един оцелял. Защото наградата е абсолютната власт.

цитирай
15. анонимен - За гномите не се знае много.
19.02.2011 14:11
Никой не знае историята на гномите, преди джуджетата да ги открият. Дори гномите не знаят много за своята собствена история преди втората война. Приблизително 200 години преди Burning Crusade, изследовател от джуджетата се натъква на първите гноми. Той открива малко село и е шокиран, да разкрие, че когато джуджетата успяват да открият барута гномите вече имат напълно автоматизирано село. Той и другите джуджета предлагат тяхното приятелство, и те приемат. Предлагат им да построят нов град в планините на Dun Morogh, и така се появява Gnomeregan. Гномите напускат досегашните си домове в горските части. Оттогава тези две раси живеят ръка за ръка. Гномите разбират за съществуването на гоблините и двете раси имат търговска вражда, която продължава и до днес
цитирай
16. анонимен - В древността
19.02.2011 14:13
гномите са живяли спокойно и никой не ги е безпокоил.
В детските приказки често се срещат описания за тези дребни човечета.
цитирай
17. анонимен - И аз харесвам джуджетата.
19.02.2011 14:14
Много са забавни.
/валя/
цитирай
18. анонимен - мутации
19.02.2011 14:18
А може би заради радиационни мутации да се раждат мъничките хора.
цитирай
19. анонимен - Расата на лилипутите не е загинала
19.02.2011 14:23
Тези дребосъци просто се раждат в по-малко количество отколкото в миналото.
В почти всяка държава има джуджета. В реалния живот живеят джуджета.
Това е ген, като всеки ген - среща се но не толкова често.
цитирай
20. анонимен - В древногръцките митове
19.02.2011 14:29
се разказва,че заради ниският ръст на някои племена,които населявали беломорието, гърците наричали тези дребосъци - траки. Те били високи около 130 / 140 сантиметра и били много злобни - войнствени.
Ан.Василев.
цитирай
21. анонимен - хора високи 100 см.
19.02.2011 14:40
Античните предания говорят за загадъчна раса от хуманоиди,които били враждебни към другите човеци. Те били високи около 100 см. и носили името "посейдоновци", заради това че живеели в земята на Посейдон.
цитирай
22. анонимен - от Василев - джуджета с огромни глави.
19.02.2011 14:43
В някои истории за джуджетата се разказва, че цялото семейство би могло да се разположи под лист от репей. Те се описват като доста груби и примитивни същества, с големи глави, изпъкнали вежди и плосък нос. Понякога ги обрисуват с червена кожа на лицето и много космати. Говори се, че джуджетата правели каменни ножове и други прости оръдия на труда и били доста изкусни в керамиката. Те живеели в землянки или просто в дупки.

цитирай
23. анонимен - Дребните хора - наречени пигмеи/джуджета/гноми/ и лилипути.
19.02.2011 14:45
По принцип пигмеите живеят в Африка , Нова Гвинея, Филипините... Те са доста отдалечени, но пък имат доста сходни характеристики. Ако пигмеите са били способни да се разпространяват на такива разстояния , съвсем възможно е те в определен момент да са попаднали и в Япония. Въпреки, че много характеристики , особено тяхната грубост и жестокост, навеждат на мисълта, че тези гноми биха могли да бъдат и нещо съвсем различно.
цитирай
24. анонимен - Едно изследване доказа,че
12.03.2011 09:13
в Сев.Европа и в северните части на Азия хората са с по-висок ръст отколкото хората живеещи в средните и южните части на Азия. Така например:
Японците, корейците, тайландците, китайците не са по-високи от 160 см. Много рядко хората в тези райони достигат до 170 - 180 см. височина. Дали храната с която се хранят тези народи не влияе върху растежа на костната система???

Северна Европа - Гренландия, Норвегия, Швеция, Русия, областите около Тибет, Чеченците, монголците са все хора с исполински размери - 175 - 220 см. Тези хора се хранят изключително с повече месни продукти, отколкото - постни ястия. Оризът не е основно ястие. Тези хора наблягат повече на суровите зеленчуци и плодове, отколкото на обработените с микровълнови уреди.

От десетки години американците намалят своя ръст именно благодарение на микровълновите уреди, които обработват хранителните продукти. Американците почти не ядат сурови плодове и зеленчуци. Техният ръст намаля с всяка година.
При американците също се срещат лилипути с височина от 130 -160 см.

Изследователите изказват мнение, че храненето е от значение за растежа на костната с- ма и развитието на тялото като цяло. Важно е детето като малко как се храни, с какво се храни и дали ежедневно приема пладаве и зеленчуци в сурово състояние. Витамините и минералите в тези плодове и зеленчуци оказват огромно влияние на растежа на човека.
цитирай
25. dalida - Има вероят.....
12.03.2011 21:06
Има вероятност и ние

да сме били някога мънички хора (100 -120см.) и незнайно как Слънцето се е приближило до планетата ни и благодарение на слънчевата енергия сме станали толкова високи - 175/200см. Знам, че слънчевата енергия прави кръвта червена и дава храна на костите да растат, а храненето допълнително оформя соктната система.
Освен това има и хипотези, че истинските "динозаври" са били ДЖУДЖЕТА.
сЪВРЕМЕННИТЕ ФАНТАСТИ ги правят огромни, за да всяват страхопочитание в хората към тях. /филмови режисьори, автори на книги и т.н. - всички те ЛЪЖАТ за височината и големината на тези древни животни.
цитирай
26. анонимен - Аз си мисля че
13.03.2011 08:04
НИКОГА на Земята не са живяли динозаври - НИКОГА.
Тези динозаври са измислени през 70-те години на миналия век от УЧЕНИТЕ за да станат известни и интересът към НАУКАТА да се възроди.
Динозаври е имало описани в норвежките приказки - приказки за огромните растения, животни и хората исполини.
От там черпят "идеите" си нашите учени и фалшифицираха историята с разни измислени огромни животни. От приказките съставиха измислената история за динозаврите. Отвъщавам се понякога от такива "учени" които манипулират - фалшифицират историята на животните въобще.
цитирай
27. dalida - Приказките разказват за
28.03.2011 10:54
ГНОМИ живяли в горите, скрити от очите на другите народи. ЗАЩО?
ГНОМИ - лилипути - това са човешки индивиди с размери не повече от 140 см.
ХЕЙ приятели - джуджетата са истински хора, някои от тях са и големи учени, доказали невероятни хипотези. Има ги и днес, гледаме ги по телевизиите, при състезания - те са водачите, те раздават ключовете за игрите. Джуджетата са си истински и си живеят съвсем нормално, като всички други хора по Земята.
Фантастите - не изпадайте в неадекватност, защото ставате опасни не само за себе си но и за другите, около вас. Джуджетата си живеят най - спокойно в Китай, Индия, Англия, Америка, Франция, даже и тук в България живеят хора с ръст 120 -140 см. Какво чудно има в това?
Децата на ниските хора,когато порастнат са - ниски. Но, ако майката е с ръст 140 см, а бащата е с ръст 170 см, тогава детето когато порастне, се източва като средна височина - 160 см. Този факт е доказан научно в "Анатомията на човека". Кой от ВАС не е чел за анатомията на човека?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157010
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031