Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.10.2011 09:23 - ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ - част 24
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 9770 Коментари: 13 Гласове:
20

Последна промяна: 09.04.2015 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                  
МИТИЧНИТЕ  НЛО, МАГОВЕТЕ И ЗВЕЗДАТА ИМ

image

Непознати и неизвестни са тези рисунки останали от древността по стените;това е тайната която днес учените разгадават; това е звездното ни минало.

Съчетанието на думата НЛО = UFO, което означава неиндефициран обект за съвременните учени. Първият учен който употребил тази дума се казва кап. Едуард Дж. Рупелт и е отбелязано(името) в "Синята книга" някъде между 1951 и 1953 година. Другото популярно име на нло е летящи чинии - извънземни космически кораби. Макар че досега няма категорични научни твърдения за живота на извънземните и местоживеенето им, много от научните институти са  в добро настроение и са готови да приемат тяхното съществуване.

Но, къде живеят тези извънземни, никой не поема отговорност да ни каже.


На коя планета, метеорит или луна живеят тези космически жители?


МИТИЧНИТЕ  НЛО

През изминалите хилядолетия господстващата в съвременната епоха хипотеза за неземния произход на феномена НЛО и стоящия зад него интелект е била само нюанс в космогоничния спектър от представи и вярвания, опитващи се да локализират възможния адрес на нарушаващите планетарното ни уединение загадъчни явления и същества. В митологията и религията на древните и средновековни цивилизации се прокрадва идеята за присъствието и влиянието на манипулиращи материята и времето етерни форми на разум, нахлуващи в нашата реалност отвъд пределите на познатия ни четириизмерен хронотоп. Известни като “сияещи”, “елементали” и “пазители на стихиите”, тези създания от хилядолетия провокират всевъзможни аномални прояви, знамения и чудеса и са оставили трайни следи в духовното пространство на човечеството.

В синхрон с днешните научни схващания за Земята като уникален жив саморегулиращ се организъм мистицизмът на средновековните алхимици свързва четирите елем
ента (стихии) - въздух, вода, земя и огън с особени етерни същества (духове). В тяхното поведение могат да се открият неочаквани паралели с познатите ни в настоящето астрални фантоми и пришълци. Въздушната стихия била обитавана от силфите, наподобяващи “дълги сиви облаци”, които приемали образа на прозрачни птици. В изготвена през ХVІІ век от френския абат де Вилар документация на странни похищения на земни жители между 715 и 768 г., силфите са определени като “създания с човешки лик•, притежаващи “въздушни кораби с удивителна конструкция”. Предполагаем първообраз на силфите са разпространените в древните митологии и основните религии ангелически създания, наричани още “височинни” и “небесни” (серафими, херувими, архангели).


Всички етерни същества са надарени с магически способности - да се придвижват мигновено в пространството, да променят формата и размерите си и да въздействат сугестивно върху човешкото съзнание.

Легендите за бродещи сред нас още от сумрака на езическите времена представители на вълшебна раса внасят допълнителни съмнения в рационалността на тезата за идващите от бездните на космоса инопланетяни. Средновековните окултисти обявяват гномите - дългобради червени джуджета, охраняващи скъпоценни залежи в недрата на Гея - за пазители на елемента земя. За общото родословие на старозаветните “паднали ангели” и хтоничните магически създания (елфи, троли, коболди), споменава още Августин Блажен




Всички хора сме дошли от Космоса


До първата половина на ХХ век понятието Вселена е приемано като пространството около нашата планета Земя, заедно с цялата материя и енергия които ни заобикалят.

Днес почти никой не се опитва да дефинира думата Вселена, без да прибегне до фантазията и философията. Така учените определят Вселената - като огромно пространство което непрекъснато се разширява или стеснява - в зависимост кой учен е описал последно термина Вселена. Едните предполагат че Вселената се свива или е в стадии на поглъщане от " черна дупка", другите  учени предполагат че Вселената се разширява и в крайна сметка ще се изгуби в пространството някога след 5 милиона години или повече - в зависимост от фантазията на  писателя - учен - фантаст...астробиолог..

НИЕ СМЕ . . . .
Всички хора сме дошли на Земята от Космоса. Това обяви британският астробиолог Чандра Викрамасингх от Университета в Кардиф пред "Дейли телеграф".

Ученият разкри, че нови изследвания подкрепят теорията, че човешкият живот се е зародил в космоса. Първите наченки на живот на Земята са донесени от Космоса преди 3-4 милиарда години.

Това гласи така наречената теория на панспермията, която идва от 60-те години на милания век и чийто "родители" са проф. Викрамасингх и покойния му колега сър Фред Хойл.

Как точно се е зародил животът на земята?

Проф. Викрамасингх казва, че чрез кометите,  микроби от далечния Космос са пристигнали на планетата ни.

След което са започнали да се умножават и разпространяват,заради благоприятната природна среда в която са попадали. Така постепенно с течение на милиони години е създаден човешкия и животинският  живот.

"Всички ние сме извънземни - имаме общ космически произход.
 При всяко образуване на планетна система няколко оцелели микроби се озовават в комети. Те след това се размножават и "засяват" други планети", обясни астробиологът.

"Следователно ние сме брънка от непрекъсната верига, която обхваща голяма част от Вселената", допълва той.

Викрамасингх е убеден, че животът се пренася от планета на планета в продължение на милиарди години. Когато комети удрят планетите, те изтласкнат жива материя в Космоса. Някои микроорганизми оцеляват и попадат върху нови планети.

"Въпреки че не знаем със сигурност как е започнал животът, веднъж зародил се, той е започнал да се разпространява във Вселената и оцеляването му е неизбежно", убеден е експертът.


Защо човекът има пет пръста и защо звездата е с пет лъча?


Чрез пентаграма, както също се нарича петолъчната звезда се символизира петчленния човек, който е с пет сияещи лъча, изгряващи от главата, ръцете и краката му - така е изобразен и на древните рисунки и фрески по стените на пещерите.
Той се използва понякога и в лечението, но не бива да се поставя върху лекуваното място, тъй като тогава не помага. Единствено движенията на ръцете, които прави лечителя могат да помогнат на болния да оздравее.

Освен това звездата е символ на петте човешки чувства, олицетворявани с различен цвят от петте лъча. Интересното е, че на всеки цвят съответства определен звук, както число, метал, планета, ден от седмицата…


Каква техника владеят маговете, че омагьосват хората?

Те започват обучението си от 7-годишна възраст, най-надарените от тях биват пуснати на специални мисии. Илюзиите, които използват, са от най-прости лъжи, придружени от фокуси-тези магове, които са неопитни. Отделно, могат да създадат илюзия за растеж и смърт чрез предмети като огладала и камъни, но ако правят силна магия им трябва много голяма подкрепа от един или няколко човека, чиято енергия използват, за да предизвикат например мъртъв човек в реалния свят или прокълнат дух, който обаче може да обсеби някого, ако илюзиониста не използва волята и силата на собственият си ум и дух.


Маг Илюзионист може да се специализира в призоваването на максимум два елемента. Три може да призовава само учителят Фирифул`Дот, който навремето е имал странно изживяване, за което никой не знае, дало му сила да овладее и третият елемент...
Маговете са умни, умеят да боравят с ками - за жените и с големи мечове, тип ятаган за мъжете. Не разчитат само на магии, а като търговци подлежат и на нападения от крадци.
Характерно за илюзионистите е, че ако се влюбят и омъжат (оженят) могат да изгубят силата си, ако нямат достатъчно високо ниво на развитие да контролират емоциите си и да не се оставят на тях докрай. Децата им в повечето случаи са с магически заложби.

Призовават елементи, мъртви духове и демони; Правят забавни фокуси, чрез илюзия предизвикват растеж на растение пред очите на хората; Използват Позитивната енергия на хората, колкото и малко да е тя; Защитават се с ками или ятагани от нападатели. Лъжат убедително, дегизират се перфектно. Най-силното им умение е контролът на мисълта, но не е достатъчно използвано все още, само Фирифула`Дот го е правил един път, успешно, така е получил владението на школата на Хаоса. Хирве` Исил му е последователка и цели да използва контролът на мисълта, защото е твърде самоуверена и откачена.


Илюзионистите имат право да избират в развиването на умения от следните пет школи: Земя, Вода, Огън, Въздух и Хаос. Поразяват съзнанието на жертвите си с различни илюзорни магии, по принцип могат да поразяват и масово. Използват положителната и отрицателната енергия на хората като я преобразуват във видение, което покорява съзнанието. В смисъл такъв, че усещат какво искат да видят очите на жертвите и го правят реалност, макар и фалшива. Така, основната сила на Маговете Илюзионисти е контрол на ума, телепатия в редки случаи. Най - могъщата им магия е призоваването на демони, само че рядко могат да оцелеят след призоваването на такова нещо. Освен това призования демон е случаен, в зависимост от личната жизнена енергия на мага, а и от тази, която използва от емоциите на околните. Колкото повече хора има край илюзиониста толкова повече енергия консумира и магията става масова и силна. Ако е сам илюзионист, използва личните си ресурси от енергия, но това много цеди силите му.


Защо дните от седмицата са седем, защо първите седем години от човека са най-важните в живота му?

А знаете ли, че всеки ден от седмицата има своя планета – управител, всеки час от денонощието също?

Има една древна схема, наречена Витлеемската звезда, звездата на Влъхвите, Рождественска звезда или най-често Звезда на Маговете. Дълги години носенето й е било привилегия на маговете като отличителен знак. В астрологията тя е много древен и важен символ. Днешните изследователи смятат, че е създадена по времето на шумерите, макар че съдейки по древните текстове, не е била използвана единствено от тях. Има данни, че е била прилагана в Египет и в древна Индия. Зороастрийците също са знаели за тази звезда и са свързвали с нея действието на планетите от септенера (това са Слънцето, Луната и планетите до Сатурн, без Земята).


Графически Звездата на маговете представлява седемлъчева звезда около всеки връх, на която се изобразява една планета. Именно чрез тази звезда може да се изведе значението на дните на седмицата, а също управителите на всеки час от денонощието. Всеки от тях е свързван с управлението на определена планета. Също така използвайки тази звезда могат да се разгледат и много други природни цикли.


Всеки ден от седмицата е с името на някоя планета, например:
според древните католически календари -
Слънцето - Sunday - неделя - календара започва от Слънцето - първия ден от седмицата.
Monday - Луната - сестрата на Земята - понеделник - делник - втори ден
Трети ден - сряда - третата планета е Марс
Четвърти ден - четвъртък - Thurnsday - четвъртата планета Меркурий
Петият ден - петък -  свободен ден - петата планета е Венера
ден шести - ден на Сатурн - събота / последен ден от седмицата в древните календари.


Всяка от планетите носи своя символика, има съотвестващи минерали, цветове и т.н.
Има различни догадки защо планетите са подредени точно в този ред, но по-важното е, че той работи и до днес. От него по посока на движение на часовниковата стрелка се извеждат и управителите на часовете.


 http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=15751
  http://www.izvanzemni.com/




Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - Нло!
17.10.2011 09:48
Въздушната стихия била обитавана от силфите, наподобяващи “дълги сиви облаци”, които приемали образа на прозрачни птици. В изготвена през ХVІІ век от френския абат де Вилар документация на странни похищения на земни жители между 715 и 768 г.
-----------------------------------
Имало ги е и винаги ще ги има.Човешката фантазия ги оформя в най-различни фигури,които ражда мозъка.
цитирай
2. marley - НАСА скоро намери нови микроби
17.10.2011 09:52
които си "живяли" спокойно под земната повърхност,създавайки илюзията,че там живее подземна цивилизация.
цитирай
3. mobbidik - :))) !
17.10.2011 09:58
Числата 5 и 7 са най-популярните в света.
цитирай
4. diadokolio - Нашите пет пръста!
17.10.2011 10:15
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за чудесният материал!
Имах проблем, отказах намеса и започнах ровене в древността.
Винаги, всичко са свързвали с ръцете и кръвта.
Открих връзката на пръстите с вътрешните органи.
Всяка сутрин, при събуждане, първо си разтривам пръстите от кутрето към палеца и тогава ставам.
Това е, като настройването на инструмент, преди концерт.
Опитай те, заслужава си трите минути в леглото.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. alexs - Във фокусите няма магия има илюзия!
17.10.2011 10:59
Във фокусите няма магия има илюзия!
цитирай
6. анонимен - Още през 18 век древните са решили,че управител и управление са главните на Земята
17.10.2011 11:45
Защо мислят така,го доказват изследователите - естети и средновековни математици, изчислили че Вселената е точно създадена за живот на планетите. И тъй като всичко във Вселената / светът/ се движи в точно определена посока и никой и нищо не може да промени това.
цитирай
7. rouzy - Нищо ново под слънцето
17.10.2011 13:28
Британският уфолог Ричард Laynhem направи сензационно изявление на 10.10.2010: Правителството на САЩ отдавна работи с … извънземни.
цитирай
8. djem - И това е интересно:
17.10.2011 13:33
При контактите с тези хуманоиди се оказало, че във Вселената има много други раси , но на американците било препоръчано да не общуват с тях. Извънземните научили земляните да летят на техните космически кораби и казали, че се опитват да спаси Земята от унищожение по време на ядрена война. Те отказали да помогнат на Америка да създаде оръжия за масово унищожение, но обещали да повишат тяхната култура на най-високо ниво.
цитирай
9. golden - Има различни светове :))
17.10.2011 14:00
и.......различни цивилизации.На нас ни се струва,че сме сами във Вселената, но не е така.
цитирай
10. dalida - Вселената - тя е необятна
17.10.2011 16:03
Извънземен живот се нарича живот, който е възможно да се е зародил извън пределите на Земята. Сродното понятие извънземна цивилизация се използва за предполагаеми интелигентни форми на извънземен живот.
От най-древни времена едно и също се пише и говори,че хората са дошли от космоса. Тъй като няма достатъчно доказателства за това как Господ е създал живота, не става въпрос само за хората, става въпрос за всички живи същества на планетата,вкл. и най-малкото насекомо от което зависи живота на цветята, на растенията и нашия - човешкия, защото хората се хранят,за да живеят. Допускам че тази статия отговаря на истината, колкото и невероятно да звучи. Знам че десиденти ще се намерят, ще се намерят и хора които да отричат и тази версия, но ми се срува, че не е далеч деня,когато и най-отявления противник на идеята - човекът е дошъл от друга планета или от космоса, ще стане ежедневие и в бъдеще няма да се учудваме на подобни информации.
цитирай
11. dalida - Благодаря на всички,взели участие чрез своите коментарии!
17.10.2011 16:04
Надявам се, че съм задоволила, поне от части, вашето любопитство.
цитирай
12. letopisec - а да питам все пак
18.10.2011 12:47
тях извънземните кой ги е създал, като няма Господ Бог?
цитирай
13. motsi - Темата е с повишена трудност за обикновения читател,поради засекретени реални факти от посветени в тая истина!
19.10.2011 00:53

Материала е прекрасен и умело подплатен с допълнителни информации по темата,от реалния живот.Индивидуално в рамките на един живот,е невъзможно някой да стигне до истината,независимо от нивото си на интелигентност!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155778
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031