Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.06.2012 09:28 - ЗАГАДКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА (част 9)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 17905 Коментари: 16 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Мумиите от Такламакан (Тохарските мумии)


        мистерии, истории, загадки, цивилизации - заселници

      image



Модерната и древната ДНК разказват тази история:


От края на 1980 г., отлично запазени, мумии на възраст 3000 годиини, започнаха да се „появяват” в отдалечената Такламаканска пустинята. Те се характеризират с червеникаво-руса коса, европеднии черти и нямат нищо общо със съвр. китайци. Археолозите смятат че това е
неселине на древна цивилизация, която е съществувала на кръстопътя между Китай и Европа.
Виктор Маир, специалист по древни езици и съавтор на книгата за „Мумиите на Таримския басейн”,казва че: "Съвременната ДНК и древната ДНК показват, че уйгурите, казахите, киргизите и др.народи от Централна Азия, притежават смесени гени, характерни както за европеидната раса, така и за монголоидната.


image

През второто хилядолетие преди новата ера, най-старата мумия, като
„Красавицата на Лулан”, е сред най-ранните заселници в Таримския басейн.
На 28. 03. 1990 г. шведска експедиция с участие на японски учени отива в гр. Лулан (провинция Син Цзян), който е бил главен град по Пътя на коприната. Тук се провежда най-грандиозната по мащаб експедиция, като при разкопките са открити древна крепост и съоръжение със странна форма - дървени колове разположени концентрично около могила с 6 тела.Тук е открита и добилата известност като мумия на "красавицата от Лулан". В института по геология в Урумчи китайски специалисти правят анализ на тъкани от мумиите с въглерод 14 и резултатите са зашеметяващи.

* Мумията на " Черченския мъж" е датирана на 3000 г.,
* детската мумия е на 3500 г.,
* но рекордът е на "красавицата от Лулан"- 4000 г.



Първата тохарска мумия открита през 1989 г. е на бяла жена с дълга руса коса, съхранена в пясъците на Такламакан. Въз основа на частично разкъсаните и крайници и извадените очи, археолозите смятат, че тя е пренесена в жертва.Тохарска женска мумия с дълга руса коса, сравнително дабре съхранена. Елементите от тъканите показва схадство с келтските платове, което също потвърждава тохарската индоевропейска принадлежнаст на починалата. Тази мумия е била на около 40-годишна възраст преди да почине.


В гроб са намерени още:

      *  Тохарски мъж с червено-руса коса, и ясни европейски антропологически белези и е погребан преди 3500 години. По време на смъртта си е бил на около 40 год. възраст.

       *  „Черченският човек” и семейството му. Семейството е безупречно запазено, мумиите са на 3000-годишна възраст и са открити в района на гр.Черчен през 1978 година. Те са запазени от солената и суха почва,появила се след оттеглянето или пресушаването на солено езеро или море преди много векове.

       *  Мъжът със златната маска, е почти напълно запазена  2000-годишната мумия на европеиден човек, открита през 1995 г. в района Инпин. Мумията притежава запазена златна маска, руса брада на лицето, кестенява коса, и богато, златнобродирано червено облекло.Неговият ръст е бил почти 2,00 метра (шест фута, шест инча) и е най-високата мумия откривана
досега в Таримския басеин.

        *   Една от най-известните открити тохарски мумии, е така наречената „Красавицата от Лулан”, с художествена въстановка. Тя е сред най-старите мумии открити в Таримския басейн, Лулан се намира в източния край на Такламаканската пустиня.Живяла е около 2000 г. пр. н. е. „по време на ерата на Авраам и патриарсите”. Тя умира, на около 40-год. възраст
 В непосредствена близост до главата и има поставена кошничка,съдържаща житни зърна.


Забележителното е, че

мумиите са със светли коси и висок ръст


около 180 см. За онези времена те са били гиганти в сравнение с азиатците (140 см). Учените установяват, че сухият пустинен въздух, солените почви, топлото време и свободната циркулация на въздуха в оригинално изградените гробни камери са довели до мумификацията и великолепното съхранение на телата.



В гр. Лулан (провинция Син Цзян), който е бил главен град по Пътя на коприната се провежда най-грандиозната по мащаб експедиция, като при разкопките са открити древна крепост и съоръжение със странна форма - дървени колове разположени концентрично около могила с 6 тела.


В Лонг Джу Ванза е единственото укрепление от камъни, построено от европеиди преди 3000 г. според официалните китайски източници.







Гласувай:
42


Вълнообразно


1. marley - За любопитните:
01.06.2012 12:25
Такламакан е пустиня в Централна Азия, намираща се в Синдзян-уйгурския автономен регион в Народна република Китай. Буквално преведено, името означава „Ако влезеш, няма да излезеш“.
цитирай
2. marley - ...много от мумиите са потомци на европейци.
01.06.2012 12:27
В Такламакан се заселват тюркски народи. Започвайки от династията Тан, китайците периодично увеличават контрола си върху градовете-оазиси в пустинята, за да овладеят важната търговия по Пътя на коприната в Централна Азия. Местността е била владяна от китайци, тюрки, монголи и тибетци. Днешното селско население се състои най-вече от тюркските уйгури и казахи, а в градовете живеят предимно хански китайци.
цитирай
3. tutankhamon661 - dalida
01.06.2012 12:48
Много добър постинг.
цитирай
4. kostadin - Било е време, когато китай се е на...
01.06.2012 14:09
Било е време ,когато Китай се е наричал тартария ,а това е империя на бялата раса .Там са замесени и прабългарите .Даже сме им давали императори няколко века ,докато накрая роднините не могли да се спогодят за скиптъра.Японците ни назоваватх комшиите ,а съвремените китайци знаят срещу кого са подържали китайската стена-направо казват днешните китайци ,че това е заради нас.Съществува и въпрос кой е построил стената -въпроса е спорен, защото на много стари рисунки бойниците са от едната страна и то така ,че да отбраняват другата северна страна от китайците.Бялата раса ги е научила да правят желязо и стъкло ,а наоколо са били прабългарски племена.
цитирай
5. dalida - Здравей tutankhamon!
01.06.2012 18:48
tutankhamon661 написа:
Много добър постинг.

-----------------------------------------------
Благодаря, за хубавите думи!
цитирай
6. dalida - Било е време,когато....
01.06.2012 18:54
kostadin написа:
Било е време ,когато Китай се е наричал тартария ,а това е империя на бялата раса .Там са замесени и прабългарите .Даже сме им давали императори няколко века ,докато накрая роднините не могли да се спогодят за скиптъра.Японците ни назоваватх комшиите ,а съвремените китайци знаят срещу кого са подържали китайската стена-направо казват днешните китайци ,че това е заради нас.Съществува и въпрос кой е построил стената -въпроса е спорен, защото на много стари рисунки бойниците са от едната страна и то така ,че да отбраняват другата северна страна от китайците.Бялата раса ги е научила да правят желязо и стъкло ,а наоколо са били прабългарски племена.

---------------------------------
Стени,като защита срещу прабългарите освен китайците,са издигали и византийците. Въпреки това прадедите ни са всявали страх и почитание в повечето народи. Това почитание е запазило достойно място на българите в Европа още преди новата ера,а и след н.е. до времето когато българите подчиниха византийците и от тогава не ни обичат особено.

цитирай
7. jonjonson - Hе бях чувал за такива мумии.
01.06.2012 21:18
Благодаря за споделянето!
цитирай
8. анонимен - Не разбрах
01.06.2012 21:36
Последно освен тракийци да не излезем и китайци?
цитирай
9. анонимен - Ужаст
01.06.2012 23:12
Хора, к'во пушите бре !!!??!
цитирай
10. анонимен - анонимен 11
02.06.2012 00:54
анонимен написа:
Последно освен тракийци да не излезем и китайци?

------------------------------------------------
Част от българите са потомци на траките / не тракийци/.
А китайците и прабългарите са живяли по едно и също време, така че смесени бракове е имало както между траки и българи, така и между китайци и българи.

Както и днес, смесени бракове има и народите се обичат деца се раждат от тези бракове и ще се раждат. Това е и така ще бъде и за в бъдеще.
цитирай
11. анонимен - Ужаст.....
02.06.2012 00:59
анонимен написа:
Хора, к'во пушите бре !!!??!

-------------------------------------
Дисиденти винаги е имало и не се учудвам че и тук се срещат.

Обикновено когато човек не може да приеме една история като я асимилира, той предпочита да я отхвърли и се опитва да обижда и набеждава авторът й за луд.

Ако нещо не можете да асимилирате, това не е причина да обиждате.
Обидите които отправяте са признак за ниска култура и невежество.

цитирай
12. анонимен - цар Давид е българин. С майка бъл...
02.06.2012 04:32
цар Давид е българин. С майка българка. И майката на Соломон е чиста българка.
цитирай
13. анонимен - Български историк
02.06.2012 15:51
Също така и олмеките, ацтеките, инките и маите са били български племена. Строили са големи градове, пътища и иригационни системи, простиращи се на хиляди километри. Например крал Монтесума е бил българин, пирамидите в Мексико са построени от българите и панамският канал също е прокопан от тях. Мачу Пикчу например е бил лятната резиденция на българския крал Нхиу-Уич, което буквало се превежда като "Къщата на великия български крал с ревящия г*з".
цитирай
14. анонимен - КРАС
03.06.2012 14:44
За съжаление ние българите приемаме за свещенна книга Библията отразяваща историята на едно скитащо номадско племе възприело се като богоизбрано, а не познаваме собствената си история.
Погледнете изрисуваното в Казанлъшката тракийска могила. Задайте си въпроса - коя е стоящата на трона Царица. Може би ще ви направи впечатление, че липсва дясната облегалка на трона , която е оставил за себе си еврейския цар Соломон след като е върнал откраднатия трон на Савската царица. Може би ще ви впечатли дългата пола скриваща краката на царицата и обувките с токчета, които Соломон е възприел като кози крака.
НЕ Е ЛИ ТОВА НАШАТА САВСКА ЦАРИЦА ПОЗНАТА ОТ КОРАНА КАТО МАХРАМ БАЛКХИС ?
В древноста в името на всеки е вписван града в който същия се е родил.
Махрам е от Балкх и затова името на Савската царица е Махрам Балкхис.
От Балкх е и Зороастър - човека дал религията на древна Персия.
Какво знаем ние за зороастризма и колко различен от юдаизираното християнство е той?
ЗНАЕМ ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО И ЗА НАШАТА ЦАРИЦА ИЗОБРАЗЕНА В КАЗАНЛЪШКАТА ГРОБНИЦА.
Знаем, че Персия носи името на едно съзвездия в което се намира същата онази Витлиемска звезда, която евреите наричат Дяволска (Алгол). Чували сме и за онзи подвиг на Персей свързан с отрязването на главата на Горгона медуза.
Случайно ли древните траки и римляни са носили като нагръдник изображение с с главата на Горгона? Случайно ли тя е изобразена върху една от вратите на Голямата косматка, редом с жена символизираща нашето слънце.
МОЖЕ БИ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ДРЕВНИТЕ СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ОСВЕН НАШЕТО СЛЪНЦЕ СЪЩЕСТВУВА И ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ КОЕТО Е В ЦЕНТЪРА НА ЕКЛИПТИКАТА. Същото представлява една невероятно красива мъглявина "Котешко око" намираща се на 66,6 градуса в северното звездно небе в съзвездието Дракон. Не е ли точно Черното слънце това което промени вярата на Соломон и накара представителите на Никейския събор да го възприемат като Дявол.
Вкаменителните сили на Черното слънце създават същия този материален свят ...
цитирай
15. ezitura - Медуза - смъртната красавица с червените коси и бяло лице
04.06.2012 06:54
Медуза (главата на смъртната горгона)

Медуза била най-малката дъщеря на Форкис и Кето. Единствената смъртна сред горгоните. Според легендите тя била девойка с красиви коси и искала да се състезава с богинята Атина по красота. Била изнасилена от Посейдон в храма на Атина, и Атина превърнала косите ; в хидри. Посейдон я съблазнил, превръщайки се в птица.

Легендата

Когато Персей получил задачата да намери горгоните, Зевс пратил при него своя вестител Хермес да му обясни, че от трите горгони само едната е смъртна, но затова пък е надарена със страшна сила. Никой смъртен още не е оцелял, след като се е бил с горгона, защото те вкаменявали всеки, дръзнал да ги погледне. Къде точно живеели, Хермес не знаел. По съвет на боговете Персей се отправил на Запад, за да намери граите — сестрите на горгоните (също дъщери на Форкис и Кето). Трите грайи имали общо едно око и един зъб. Персей им взел окото с изненада и ги заплашил, че ако не му кажат къде може да намери горгоните, няма да им го върне. Пред тази заплаха те му казали, че живеят на остров и му показали посоката. Островът обаче бил далеч и дори силните мишци на Персей не били достатъчни, за да се добере дотам с лодка. Видели го нереидите — морските нимфи. Съжалили го и решили да му помогнат. Подарили му шлем, който да го направи невидим, крилати сандали и чанта, приемаща формата на това, което се сложи в нея. Обул Персей крилатите сандали, сложил шлема-невидимка и мигом достигнал острова. Там, гледайки отраженията им в щита си, за да не го превърнат в камък, той видял спящите горгони, но не знаел коя е Медуза. Напразно се реел във въздуха, чудейки се какво да прави. Видели терзанията му боговете и скоро се чул гласа на Хермес, който му подсказвал към коя от горгоните да се насочи. Персей се стрелнал бързо към нея; отрязъл главата и я сложил в торбата, която мигом приела формата и.

Тъй като по времето на смъртта; Медуза била бременна от Посейдон, от обезглавеното ; тяло с кръвта излязли и нейните деца от Посейдон — великана Хризаор (бащата на Герион) и ослепително белия крилат кон Пегас. От капките кръв, попаднали в пясъците на Либия, се появили отровни змии и унищожили всичко живо (по Лукан, това били т.нар. Ливийски змии: аспид, амфисбена, амодит и василиск). Местна легенда гласи, че от кръвта, която се проляла в океана, се появили коралите.

Самата Атина — богинята на войната — украсила щита си с главата на Медуза. Когато богът-лечител Асклепий натрупал достатъчно опит, Атина му дала от кръвта на Медуза. Кръвта от лявата част на Медуза носела смърт, а тази от дясната и страна Асклепий използвал за лекарство.

Според други версии, Медуза била родена от Гея и убита от Атина по време на гигантомахията. Съгласно Евгемер е убита от Атина. В подражание на жал по Горгона, Атина изобретила двойния авлос.

Главата на Медуза
Според легендите, дори отрязана, главата на горгоната запазила способността си да превръща хората в камъни. От това качество се възползвал Персей в боя с Кето - драконоподобно чудовище и майка на горгоните, която била изпратена от Посейдон да опустоши Етиопия. Като показал лика на Медуза на Кето, Персей я превърнал в камък и спасил Андромеда, царската дъщеря, която била предложена като жертва на Кето. Преди това превърнал в камък и титана Атлас, който поддържал небесния свод недалеч от острова на горгоните и той се превърнал в Атласките планини, които се намират в съвременното Мароко.

По-късно по същия начин Персей превърнал в камъни и цар Полидект и неговите слуги, които преследвали неговата майка Даная. В крайна сметка главата на Медуза била поставена на егидата на Атина ("на гърдите на Атина"). В изкуството е прието тази глава да се изобразява като апотропея на доспехите на гърба на богинята или под ключиците на нейните гърди.

Според Павзаний нейната глава лежи в хълм около площада на Аргос. Циклопите изработили главата на Медуза от мрамор и я поставили в храма на Кефис в Аргос.
цитирай
16. ezitura - Легендите са едно, но дали са истина
04.06.2012 07:14
и ако са истина, дали библията не отразява именно тази легенда като начало на съвременния свят,започнал след голямата война(потоп) между горгоните и боговете с начала 4 400 години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158053
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031