Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.06.2012 22:59 - ЗАГАДКИТЕ НА ДРЕВНОСТТА (част 10)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 10589 Коментари: 15 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                 ЗАГАДКИ  И  МИСТЕРИИ

     

        
                         Светлините на Браун Маунтин
 
         image


Те се появяват в непрогледната тъмнина на нощта, изниквайки ненадейно от невидими места в сенчестата гора. Представляват ефирни кълба, които се носят по планинските склонове, стрелкат се, танцуват и само след миг изчезват. Понякога са само няколко, а друг път -стотици. За тях се знае още от времето на първите обитатели на района, но и до сега никой не е успял да си отговори на въпросите откъде идват и какво точно представляват.


Това е загадката на светлините на Браун Маунтин.

 Учените са излагали множество хипотези без нито една от тях да е яснo и категорично обяснение на това явление. Браун Маунтин са част от Блу Ридж Маунтинс, които пък са част от по-голямата планинска верига на Апалачите - стара планинска система, която съществува от времето преди континентът Африка да се отдели от Северна Америка. Оказва се, че планините Атлас в Алжир са били част от една обща планинска верига с Апалачите. Двете планински вериги, които днес познаваме, са резултат от сблъсъка на двете континентални плочи, което довело до издигането на земята нагоре и дори до нагъването й на определени места. И днес още личат пукнатините, получени в резултат на геологичните процеси. Котловината под Браун Маунтин е с подковообразна форма и от нея има няколко превъзходни места за наблюдение на енигматичните светлини. Основно планината е съставена от гранит, пясъчник, кварц, слюда, желязо и магнетит -черен минерал със силни магнитни свойства. Любопитното е, че ние сме по- наясно какво не са тези светлини, отколкото какво са.

Учените са сигурни, че това не е явлението, на което ставаме свидетели при бури, известно като огънят на Сан Елмо. Не са и подобни на светлините на Андите, които изглеждат  по- различен начин. Нито пък са резултат от отделянето на блатен газ, тъй като в региона няма блата. Индианците от региона и ранните заселници са смятали, че светлините са,  отражения на светлините от близките градове, преминаващите автомобили и влакове. То обаче не обяснява защо още преди да ги е имало автомобилите и градовете, местните индианци са разказвали за същото явление. Единственото, което е наистина сигурно, е, че светлините са видима енергия от неизвестен източник.

Една от най-новите хипотези е за това, че светлините са вид плазма, която се създава от водите, които текат през планината и  които се отрaзяват от скалите. Това е приемлива хипотеза, защото съставът на скалите позволява те да образуват някакъв вид електрическа или магнитна плазма. Но това не обяснява защо явлението не се наблюдава в други участъци на областта или на места със сходни физически особености. Може би най-близкото природно явление до светлините в Браун Маунтин са кълбовидните мълнии- и в двата случая се появяват ярки светещи кълба, които мистеризоно изчезват. Опитите да се обясни появата на мистериозните светлини също бива оборена.

 В списъка с догадки е и търсенето на аналогия със земните светлини, които се смятат за предвестници на земетресения. Смята се, че при този феномен гигантските скали, и от двете страни на образувалата се пукнатина, се трият под земята с невероятна сила, създавайки мощен електрически заряд, който се появява в атмосферата във вид на ярки кълба светлина за кратки периоди от време. Светлините в Браун Маунтин могат да се наблюдават по всяко време на годината, но явлението зачестява особено през есента. Зачестяват след дъжд и по време на краткотрайни превалявания. Най- вероятно не става въпрос за призраци или привидения, а за неизвестен на науката природен феномен, който определено си струва да бъде видян, ако имате шанса да сте в Браун Маунтин в точното време.


природни  магнитни  аномалии

Всъщност това са енергийни образувания, които не могат да бъдат пипнати с ръце. Според някои изследователи на паранормални явления в района същесвува нещо, което излъчва електромагнитни вълни. Такива места има много на Земята. Полюсите,Бермудския триъгълник, Антарктида,езерото Изток,житните кръгове, рисунките на Наска и др. Известни уфолози многократно са посочвали, че НЛО често се появяват над Антарктида. Откъде идват тези обекти? НЛО не летят в атмосферата с гориво като самолетите. Пренася ги енергиен лъч, струящ от енергийната врата на планетата. Подобни врати вероятно съществуват на различни места на планетата. Някои от тях са напълно материални и видими. Други са вълнови енергийни образувания, те не могат да се докоснат, но реално съществуват. Напоследък са били открити магнитни аномалии южно от Майорка в Средиземно море, в Гранд Каньон, Сащ, в Северна Гренландия, в океана край бреговете на Чили.

Възможно е в тези места да се намират енергийни врати. Данните за тях и точните им координати са засекретени от правителствата, точно като информациите за НЛО. Това е така, защото овладявайки техниката за преместване във времето и пространството, и получавайки достъп до всяка информация се отварят врати за владеене на света.


Тъмната енергия - една от най-големите мистерии
факти   и  хипотези


Понякога природата си прави майтап с нас - хората,като ни поднася своите загадки и сякаш чака тяхното решение да се появи в научно списание. Тъмната енергия е една от най – големите мистерии в съверменната космология. Според тази мистерия повече от половината от нашата вселена е заета от тайнствена субстанция наречена тъмна енергия. Това е отчасти доказано все пак, защото по всички закони на физиката големите струпвания на звезди и планети като галактиките би трябвало да се привличат от собствената си гравитация, това обаче не е така, а напротив те дори се отдалечават в повечето случаи. Една от любимите ми теми на разговор. Всъщност макар да не е доказано, макар да не сме ги виждали (официално) и да няма контакти с извънземни тяхното съществуване е просто неизбежно. Представете си как нашата вселена има трилиони звезди като нашето слънце, ако приемем, че средно на едно такова слънце се падат по примерно 5 отделни планети то сумата на възможните планети набъбва на 5 пъти повече от всички звезди във вселената. Шансовете поне още една от всичките трилиони планети да е на идеалното разстояни от своето слънце за да се зароди живот започват да стават меко казано огромни. Факт, е също така, че дори и да са ни посещавали те като цивилизация открила възможност за бързо и безопасно пътуване из вселената не би имало какво да научат от нас като цивилизация,просто няма какво ново да научат от нас земните хора.

 Дори точно в този момент, в който вие четете тази статия из цялата ни планета постоянно има включен радио-телескоп, който е залепил ухо към открития космос с надеждата да чуе някакъв сигнал, че не сме сами. За съжаление засега такова нещо поне официално не е станало, въпреки че има множество спекулации в тази насока и всички звучат повече от правдоподобно. След изстрелването на Хъбъл в космоса, ние се запознахме с другия свят около нас.Научихме за съществуването на други галактики, планети, звезди, комети и др. Но,досега извънземни цивилизации не са открити.А, и да ги има някъде в космоса, растоянията между планетите и звездите са огромни и са нужни свръх свръх бързи кораби,със скорост стотици и хиляди по-бързи от мълнията и светлината за да оставят някаква следа във вселената, или ние съвременния свят да разполагаме със свръх мощен радиотелескоп,за да улови сигнала им. Още не сме дорасли до тези свръх мощтности и технологии,които са използвали древните атланти,преди първата атомна война (преди 25 000 години).



"Зодиак и Мистерии"






Гласувай:
22


Вълнообразно


1. bojo12345 - Много интересна статия!
09.06.2012 04:32
Аз мисля , че нашата цивилизация не е сама във вселената.Може би някой ден ще
има среща с други , извънземни цивилизации.
цитирай
2. alexs - Много загадки очакват своето ра...
09.06.2012 07:08
Много загадки очакват своето разрешаване! И доколкото знам ще се строят няколко гигантски телескопа и в космоса и на земята многократно превъзхождащи Хабъл
И свръхмощен радиотелескоп ще се изгражда
http://www.kaldata.com/70176/%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%AE%D0%90%D0%A0-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0.html
цитирай
3. анонимен - Цивилизации
09.06.2012 13:07
Сами сме!
Това е истината.
Другото е - спекула с доверието на хората.

Но,ако имаше и други извънземни цивилизации, нас нямаше да ни има..

цитирай
4. golden - Шумерите също казват, че първите хора са били гиганти.
09.06.2012 13:31

Шумерите също казват, че първите хора са били гиганти.
цитирай
5. golden - ...............
09.06.2012 13:33
Има безброй открития на скелети на гиганти. Откритите през вековете гигантски фосили доказват, че учените вече не могат да говорят за сингулярности.

През 50-те, по време на строителството на път, в долината Ефрат, Югоизточна Турция, е намерен човешки скелет, висок 25 метра. Много гробници с гиганти са разкрити. Близо до Гаргаян (Филипините) бяха открити костите на гигант, който е не по-малко от 30 метра. Кости, принадлежащи на човек, висок около 12 метра са били открити в Югоизточен Китай. Д-р Пей-Уен Чънг, световно известния палеонтолог, заяви, че останките датират от 300 000 години.
цитирай
6. yotovava - Какво ли знаем за Земята,
09.06.2012 14:41
а и дали ни се отказва достъп до тези знания съвсем съзнателно...
цитирай
7. marley - През 1885 .................
09.06.2012 21:11
През 1883 година в щата в щата Юта са били открити няколко могили, в които имало погребения на хора с много голям ръст – 195 сантиметра, което в крайна сметка е с 30 сантиметра повече от нормалния ръст на индианците-аборигени /или може би там е погребан баскетболен отбор от древността/. През 1885 година в Гастървил /Пенсилвания/ в голяма могила била открита каменна крипта в която е намерен скелет с височина 215 см. По стените са били издълбани примитивни рисунки на хора, животни и прици.
цитирай
8. marley - Находки от Австралия
09.06.2012 21:13
През 1930 година, близо до Басарст в Австралия, търсачи на яспис често намирали отпечатъци от оргомни човешки крака. Расата на гигантсктите хора била наречена от антрополозите мегантропоси. Те били с ръст от 210 до 236 см. Мегантропосите са близки с гигантопитека, останки от който са намерени в Китай. Съдейки по намерените фрагменти на челюст и много зъби, ръста на китайските гиганти е бил от 3 до 3,5 метра, а теглото около 400 килограма. Край Басарст в речни наслоявания са открити каменни артефакти с огромно тегло и размер – жезъл, лодка, длета, ножове и брадви. Съвременния Homo sapiens едва ли би могъл да работи с инструменти тежащи от 4 до 9 килограма.
цитирай
9. marley - и..............
09.06.2012 21:13
В една стара книга озаглавена „История на античността“, която се съхранява в библиотеката на Оксфордския университет, има записан доклад за находка на гигантси скелет, направена в средата на века в Камберланд. „Гиганта е бил заровен в земята на дълбочина 4 ярда в пълно бойно снаряжение. Меча и брадвата му лежат до него. Дължината на скелета е 4,5 ярда/4 метра/, а зъбите на „големия човек“ са 6,5 дюйма/17 см/.“
цитирай
10. marley - Черепи на великани
09.06.2012 21:15
Иван Т. Сандерсон, известен зоолог и редовен гост на популярното през 60-те години американско шоу „Тази вечер“, споделил веднъж с публиката любопитна история за получено писмо от някой си Алън Макшир. Автора на писмото работел през 1950 година като багерист при строителството на път в Аляска. В писмото съобщавал, че работниците намерили в една могила два огромни вкаменени черепа, гръбнак и кости на крака. Височината на черепа била 58 см, а ширината 30 сантиметра. Древните гиганти са разполагали с двоен ред зъби и непропорционално плоски глави. При всеки череп в горната част се немирало идеално кръгъл отвор. Трябва да се отбележи, че обичай за деформиране черепа на бебета, за да направят главата да придобие издължена форма е съществувал при някои индиански племена в Северна Америка. Гръбнака, както и черепа, имали размер три пъти по-голям от съвременен човек! Дължината на крака до достигала до 180 см.
цитирай
11. djem - Черепи на великани
09.06.2012 21:24
Съществуват също така и не съвсем достоверни свидетелства за находки на огромни черепи в Юго-източна Азия и по островите на Океания.
цитирай
12. djem - Има свидетелства..............
09.06.2012 21:25
Има свидетелства, че през Втората световна война на територията на Полша по време на погребение на разстреляни бил намерен вкаменен череп с височина 55 см., което е два пъти повече от череп на съвременен възрастен човек. Гиганта, на който принадлежал черепа, имал много пропорционални черти и ръст не по-малко от 3,5 метра.
цитирай
13. dalida - Какво ли знаем за Земята...
09.06.2012 23:21
yotovava написа:
а и дали ни се отказва достъп до тези знания съвсем съзнателно...

----------------------------
....знаем,че сме сами във вселената.Знаем че сме от божествен произход, знаем доста неща от живота. Съзнателно или не, учените малко по малко съобщават важните неща.Малко по малко за да не ни стресират може би с тези шокиращи разкрития.
цитирай
14. dalida - Гигантите.
09.06.2012 23:24
Гигантите са около 150 на брой. Сред тях са Агрий, Алкионей, Гратион, Иполит, Клитий, Мимант, Палант, Полидор, Порфирион, Еврит, Ефиалт и др. с височина над 4 метра.
цитирай
15. dalida - В приказките
09.06.2012 23:26
ги описват като грамадни косматковци, но в митологиите описанието им е друго. Приличали повече на човек,отколкото на маймуна, а и археологическите разкрития доказват това.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156700
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031