Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.08.2012 08:51 - ЗАГАДКИТЕ на ДРЕВНОСТТА / зачатието на Иисус/
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 20851 Коментари: 33 Гласове:
15

Последна промяна: 09.08.2012 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                          Загадката  на древния Иисус



Продължаваме с поредицата "Загадките на древността", с тази история,която все още не е напълно разгадана. Знаем само, че легендата за Иисус е създадена и написана от хора.Дали те са били извънземни  или са умеели да "говорят" с боговете,,древността мълчи. А,може би, първите хора са създадени от извънземните, затова все още между нас се срещат екстрасенси, вундеркинчета и гении,които правят част от живота ни много по-добър в отношение на технологиите.


Тук написаното е част от една такава история,която обяснява хипотетично живота на Иисус и доказателсвото за откриването на "Ноевия ковчег".

Като особен вид психологичен експеримент на извънземните може да се приеме създаването на определен нравствен модел на поведение у хората, който да ги направи по-добри един към друг. За демонстрирането и изграждането на такива норми на поведение е послужил вероятно животът на Иисус Христос. За да създадат подобна свята личност като Иисус, представителите на една от високоразвитите извънземни раси, посещаващи Земята, е извършила вероятно генетичен експеримент още в древността.

С подобна хипотеза може да се обясни непорочното зачатие на Дева Мария. Може би преди близо 2000 години екипажът на извънземен космически кораб е извършил експеримента, като изкуствено оплодил жена, избрана предварително сред хиляди други като носител на определени нравствени ценности и норми на поведение.

В Библията добре е описан моментът, когато Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди син - Бог Човешки - Син на Всевишния. Мария тогава не била омъжена, но била сгодена за благочестивия вярващ човек на име Йосиф. Тя попитала Архангела: "Как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?" Архангелът й отговорил: "Дух светий ще слезе върху ти и силата на Всевишния ще те осени, затова и Святото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий".

Иисус вероятно се ражда с помощта и в присъствието на представители на високоразвитата раса. В Библията е казано: "И внезапно се яви с Ангела многобройно войнство небесно, което хвалеше Бога и казваше: Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение". В Библията е описан и моментът на раждане, съпроводен от изгрялата Витлеемска звезда. Когато Иисус се родил във Витлеем Юдейски през дните на цар Ирод, в Йерусалим дошли мъдреци от Изтока и казали: "Де е родилият се цар Юдейски? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним".

Като дошли във Витлеем, мъдреците влезли в къщата, над която била спряла звездата (кораб). Виждайки Младенеца с Мария, Неговата майка, те Му се поклонили и, като открили съкровищата си, Му донесли дарове.

Според направената хипотеза,
роден от земна майка с помощта на високоразвита раса, Иисус несъмнено е притежавал възможности, далеч превишаващи тези на обикновените хора. Цялото негово израстване и развитие е било вероятно под контрола на тази високоразвита раса. Иисус живеел и се възпитавал в град Назарет. Той растял, укрепвал духом, изпълвал се с премъдрост и Божията благодат била върху Него. В Новия завет добре са описани Божествените възможности и чудесата, които е извършвал с хората.

Като подрастващ Иисус е бил предаден в сектата на Есеите - последователи на пророк Мойсей. Те са живеели в пещери на брега на морето и са водели аскетичен живот. От тях Иисус е приел първото посвещение в областта на езотеричните знания.
След това на около двадесетгодишна възраст Иисус се отправил с група единомишленици на дълго пътешествие на Изток. Той е изучил Персия, Индия и Тибет. Прекрасно е владеел будисткото учение и тибетската медицина. Предполага се, че в този период в Тибет той е установил контакт с извънземната раса, която Го е създала, и със своя истински роден Баща.

Създаден от Божествената високоразвита раса с цел да облагороди варварските нрави на човечеството с високонравствени закони, които да го изведат от тъмнината и невежеството. Иисус е имал съвсем нелека задача. Съществуват предположения, че в определен момент от мисията Си, Създателят на Иисус се е отказал от тази цел, наблюдавайки ужасните нрави на хората. Вероятно в този момент е дошла и мисълта за наказание над човечеството.

Подобни идеи вероятно е имало и в минали времена
, по времето на Ной, когато е бил извършен потопът. Съществуването на Ноевия ковчег се смята вече за доказано. През януари 1994 г. турско-американска експедиция, изпратена в планината Арарат в Източна Турция, е открила кораб на височина 2300 метра в района на връх Арарат. Корабът е бил затрупан от земни пластове, но модерното сондиране с чувствителна апаратура е определила основните му размери: дължина 173 метра и ширина 46 метра. Според преданията именно на планината Арарат е заседнал Ноевият ковчег, направен от гоферово дърво, когато водите на Всемирния потоп са започнали да се оттеглят.

Според Библията той е имал дължина 300 лакътя, ширина 50 и височина 30 лакътя.
По времето на Лот, брата на Авраам, са били унищожени Содом и Гомор, тъй като не са били открити и десет праведни човека в тези градове.

Вероятно именно в този кулминационен момент Иисус, едновременно Бог и човек, се е застъпил за човечеството пред Своя Баща. Именно затова Неговата личност се свързва с личността на Спасителя на човечеството. За това свое застъпничество Иисус е трябвало да изкупи греховете на хората чрез Своя земен живот и със Своята смърт да докаже, че в името на доброто човек е готов да мине през всякакви трудности и мъчения.

Заради изтърпените мъки Иисус е възнаграден от Своя Баща с вечен живот в небесните простори и в Космоса. От момента на взимането на важното решение Иисус е бил наясно с всичко, което е трябвало да извърши в своя живот на Земята.
При завръщането си в Палестина той е имал колосален обем от знания. На фона на закостенялата идеология на фарисеите и книжниците от Юдея, Иисус се е възприемал като носител на съвършено ново и свежо учение.

В Новия завет добре са описани божествените възможности и чудесата, които е извършвал с хората в името на своята велика цел. При извършването на тези чудеса вероятно Христос е бил подпомогнат от технологичната мощ на извънземната високоразвита раса на своя Баща.
В нощта на възкресението на Иисус повече от двеста човека са присъствали на мястото до гроба, очаквайки чудо, и техните очаквания са се оправдали. Около гроба денонощно дежурела римска стража, защото било предсказано възкръсването на Иисус на третия ден и римляните се страхували от фалшификация. Дванадесет свидетели са оставили описания на възкръсването на Иисус. Най-значителното от тях е на гърка Хормизий, биограф на управниците на Юдея, в това число и на римския претор Понтий Пилат.

Хормизий в момента на възнесението се е намирал съвсем близо до мястото на събитието, съпровождайки един от помощниците на Пилат. Хормизий в началото бил силно настроен против Христос. В нощта на възкресението той по собствена инициатива се отправил към гроба, като се надявал да се убеди в това, че Иисус няма да възкръсне. Ето част от неговото описание:

"Приближавайки се към гроба, аз се намирах на сто и петдесет крачки от него, когато вече можехме да видим в слабо осветеното от огъня място стражата. Двама човека седяха, а останалите лежаха на земята до огъня. Беше много тихо. Ние вървяхме бавно. Настигна ни стражата, отиваща да смени стоящите при гроба от вечерта.
Изведнъж стана много светло. Не можахме да разберем веднага откъде идва светлината, но скоро видяхме, че тя струи от движещ се сияещ обект. Той се спусна над гроба и там, над земята, се показа човек, като че ли целият сияещ от светлина. След това се раздаде гръм, но не от небето, а от земята. От този страшен гръм стражата, намираща се на мястото, скочи от ужас, а след това падна на колене. В този момент вдясно от нас по пътечката се спускаше жена. Тя изведнъж извика: "Отвори се! Отвори се! Отвори се!" В този момент ни стана ясно, че огромният камък, лежащ като капак на гроба, като че ли от само себе си се повдигна, отваряйки гроба. Ние много се изплашихме. След известно време светлината изчезна и стана пак както преди. Когато се приближихме към гроба, се оказа, че тялото на Иисус вече го няма."

Известният медик и натуралист по това време, сириецът Ейшу, личен лекар на претора Пилат, също бил свидетел на погребението на Иисус. По заповед на Пилат той трябвало да прекара цялата нощ до гроба на Иисус, за да се увери дали Христос ще възкръсне. "Ние всички, лекарите, стражата и останалите, пише Ейшу, бяхме здрави, бодри и се чувствахме както обикновено, нямахме предчувствия. Съвършено не вярвахме, че Иисус може да възкръсне. Но Той действително възкръсна и всички видяхме това със собствените си очи."
От съвременна гледна точка описаното събитие предполага наблюдение и въздействие на класически НЛО. Но да се върнем към събитията, станали в Йерусалим по онова време.
Когато жените дошли на сутринта, за да извършат погребалните обреди, те видели, че тялото на Иисус е изчезнало. Мария-Магдалена побързала да съобщи това на апостолите. Петър и Йоан отишли на мястото на погребението. Плащеницата, кърпата и превръзките били цели, а тялото било изчезнало. След много перипетии през вековете плащеницата, с която бил загърнат Христос, попада в кралския параклис на Туринския събор.
Пожълтялата от времето платнена плащеница е около 13,5 фута дълга и 3,5 фута широка. Когато в редки случаи се изважда от кристалната й калъфка и се разтваря, на нея се виждат две мъгляви изображения, образувани от златистокафяви петна. Едното от тях изобразява предната страна на мъжко тяло, а другата - задната му страна. Те са достатъчно ясни, за да може да се различи, че това е изображение на добре сложен около 35-годишен мъж, с коси, стигащи до рамената, с мустаци и къса брада.
Образът на този мъж бил открит, когато торинският фотограф синьор Пиа с разрешение на кардинала през 1898 г. получил възможността да фотографира плащеницата. Какво било неговото удивление, когато, проявявайки фотографската плака, видял не това, което обикновено представлява негативът с неговата смяна на цветовете и сенките в обратен ред, а ясно позитивно изображение както в действителността, със съответните усещания за триизмерен образ. Известието за това откритие привлякло към плащеницата вниманието на експерти от много страни. В наше време почти не са останали съмнения в истинността на изображението. Това са потвърдили и заснетите холограми.

Вероятно експериментът, започнат от Висшите сили с Иисус Христос, все още не е завършен. Със своя праведен живот на Земята Иисус е постигнал само една отсрочка за човешката цивилизация. Може би именно в този контекст се е появило преданието за деня на Страшния съд, когато ще се направи нова преценка дали човечеството е достойно за съществуване. Вероятно, закрилян от своя Баща, Иисус наблюдава развитието на нашата цивилизация с помощта на съвършени средства. За една високоразвита сила не представлява никакъв проблем да направи живота на Иисус вечен по нашите разбирания, за да наблюдава живота и развитието на тези, които е спасил.


източник:  "Загадките на древността",




Гласувай:
17


Вълнообразно


1. mt46 - Интересна
09.08.2012 09:02
гледна точка...
цитирай
2. dalida - Всяка религия създава образа на Иисус по свой начин.
09.08.2012 09:17
В историческите архиви са се запазили някои от доказателствата за възкресението на Иисус.

" Дванайсетте общопризнати исторически факти"



* Исус е умрял поради физическите мъчения и болки от разпъването на кръст.

* Исус е бил погребан.

* Смъртта на Исус накарала Неговите ученици да се отчаят и да изгубят всякаква надежда.

* Много учени твърдят, че гробът на Исус е бил открит празен само няколко дни след Неговото погребение.

* В този момент учениците имали реални преживявания, за които те твърдо вярвали, че са преживявания с възкръсналия Исус.

* Учениците се превърнали от изпълнени със съмнение хора, които се страхували да се отъждествят с Исус, в смели оповестители на Неговата смърт и възкресение, дори готови да умрат за своята вяра.

* Възкресението е било централна тема в техните проповеди.

* Възкресението е било провъзгласено в Иерусалим, където се и намирал празният гроб на Исус. Като резултат…

* Църквата била създадена и растяла…… с неделята като ден за поклонение.

* Възкресението накарало Яков, скептичния брат на Исус, да повярва и да бъде покръстен.

* Възкресението накарало Павел, един от най-големите гонители на християните, да повярва и да бъде покръстен.

цитирай
3. dalida - Скептиците казват:
09.08.2012 09:20
1. Разказите за Възкресението са пълни с противоречия.
2. Чудесата не са възможни.
3. Тялото е било откраднато.
4. Исус само припаднал, а после се възстановил от раните си.
5. На свидетелите просто “им се привиждали неща.”
цитирай
4. dalida - Ако не е възкръснал,а само е бил упоен след което се е събудил и...дим,да го няма
09.08.2012 09:24
само така може да се обясни теорията за неговото поколение,което уж живеело във Франция.

Хипотези - колкото искаме. Всяка различна.

И,като нямаме опорна точка,всеки е свободен да тълкува хипотезата за рождението и възкресението на Иисус, по свой начин.

Ватикана също има свой начин на тълкуване.
цитирай
5. marley - Хипотези:
09.08.2012 10:41

1. Преди да дойде на земята, Исус живеел на небето като духовна личност.
2. Бог изпратил своя Син на земята, като пренесъл живота му в утробата на Мария. Така че Исус нямал човешки баща.

и противоречията -

1. Исус бил съвършен човек, също като Адам.

Всъщност - кой наистина е бил Исус?
- човек или божий син?

Ако е бил човек - възкресение не е имало,казват учените
но, ако е би извънземен - тогава не е възможно да възкръсне, извънземните нямат тази възможност физически - пак научно доказано.

остава единствено, да вярваме в "чудеса".
цитирай
6. анонимен - Какви са тези смешки, които публ...
09.08.2012 11:09
Какви са тези смешки, които публикуваш, ма, лельо?! До неотдавна се спореше дали въобще е съществувал Пилат Понтийски, сега изведнъж се оказа, че си имал придворен книгописец, който, на всичкото отгоре, бил и пряк свидетел на възкресение. Да, ама не! За Пилат знаем от Тацит и Йосиф Флавий, никой не е чувал дори за някакъв си Хормизий.
И спрете с тези глупави напъни да популяризирате еврейската смешка "Исус Христос"! Не е съществувал такъв човек. До четвърти век "християните" почитат като свой Бог Орфей - римските катакомби са препълнени с доказателства. Едва след Никейския събор става голямата подмяна на основите на "християнството"!
цитирай
7. kozme - Тази легенда
09.08.2012 11:58
разказана в библията може би е единствената,която е най-разпостранена.
цитирай
8. kozme - Вчера имаше филм за доказателствата,че Исус е съществувал
09.08.2012 12:03
и... излезе че, е просто измислица на свещениците,които са искали едно единствено от простолюдието - да вярват,че ако не са праведни,ще има наказания.

Но, единствено в библията бъка от жестокости,което напомня,че хората които са писали за Иисус, просто са злобни фанатици.

И ако наистина имаше бог,който мисли за доброто на хората....Нямаше да има войни, които да отнемат невинни жертви. Терористите щяха да трепат политици, /които са виновни за терора и намесването в чужди икономики/, а не обикновени хора.

цитирай
9. анонимен - "Прости им, Отче, те не знаят какво правят!", а в случая какво пишат...
09.08.2012 13:06
анонимен написа:
Какви са тези смешки, които публикуваш, ма, лельо?! До неотдавна се спореше дали въобще е съществувал Пилат Понтийски, сега изведнъж се оказа, че си имал придворен книгописец, който, на всичкото отгоре, бил и пряк свидетел на възкресение. Да, ама не! За Пилат знаем от Тацит и Йосиф Флавий, никой не е чувал дори за някакъв си Хормизий.
И спрете с тези глупави напъни да популяризирате еврейската смешка "Исус Христос"! Не е съществувал такъв човек. До четвърти век "християните" почитат като свой Бог Орфей - римските катакомби са препълнени с доказателства. Едва след Никейския събор става голямата подмяна на основите на "християнството"!

Бог да те пази и да ти даде поне малко просветление по темата! Що се касае до Иисус Спасителя, Той е съществувал и продължава да съществува. Има хора, които и днес са докоснати до Него, които са излекувани от Него или които са призовани от Него. Можеш само да съжаляваш, че до сега това не и се е случило. Дай, Боже да се случи! И да се докоснеш до Истината...

Далида, постът е твърде увъртян. Ту Божествено, ти извънземни.... Нещо не е много ясно както как са ставали нещата - дали през Божествеността или през извънземността :). И то само за Иисус. За чудесата на апостолите и за чудесата, които се случват и днес, няма и да питам както как са ставали и стават? Както и каква е ролята на Дявола, а и кой е той на фона на тази "фабула" от горното съчинение?
цитирай
10. penchoan - Спасението е индивидуален процес и ...
09.08.2012 13:29
Спасението е индивидуален процес и зависи единствено от волята и знанията на човека, то е вътрешен процес. Съществата от духовния свят можем да наричаме извънземни, но те живеят в същото пространство, в което сме и ние. Исус никого не е спасил, а е показал пътя на спасение - тесният път на Мъдростта, Любовта и страданието. Който иска да еволюира, трябва да приеме страданието, защото еволюцията е път на страдание.
Времето на масово изплащане на човешка карма, наречено Страшния съд не е измислено от Христос, а е закономерен процес, за който се говори още в Стария завет и в Книгата на Енох. В Откровението се говори за двама пророка Илия и Енох, които ще се въплатят на Земята. Те също ще бъдат убити и след три дни ще възкръснат, така че ние ще бъдем свидетели на тяхното възкресение.
цитирай
11. анонимен - Исус променя хода на историята. Дори и датата на сутрешния вестник свидетелства за факта, че Исус от Назарет е живял на земята преди близо 2000 години.
09.08.2012 13:34
В известната си книга "Обикновено християнство" авторът Луис изказва следното твърдение: "Един човек, който е само човек, и казва това, което Исус е казвал, не може да е велик духовен учител. Той е или луд - като този, който мисли, че е яйце, или е самият дявол от ада. Трябва да направим своя избор.
цитирай
12. анонимен - Статията е публикувана свободно в интернет,за да събуди съзнанието на заспалите хора
09.08.2012 13:36
анонимен написа:
анонимен написа:
Какви са тези смешки, които публикуваш, ма, лельо?! До неотдавна се спореше дали въобще е съществувал Пилат Понтийски, сега изведнъж се оказа, че си имал придворен книгописец, който, на всичкото отгоре, бил и пряк свидетел на възкресение. Да, ама не! За Пилат знаем от Тацит и Йосиф Флавий, никой не е чувал дори за някакъв си Хормизий.
И спрете с тези глупави напъни да популяризирате еврейската смешка "Исус Христос"! Не е съществувал такъв човек. До четвърти век "християните" почитат като свой Бог Орфей - римските катакомби са препълнени с доказателства. Едва след Никейския събор става голямата подмяна на основите на "християнството"!

Бог да те пази и да ти даде поне малко просветление по темата! Що се касае до Иисус Спасителя, Той е съществувал и продължава да съществува. Има хора, които и днес са докоснати до Него, които са излекувани от Него или които са призовани от Него. Можеш само да съжаляваш, че до сега това не и се е случило. Дай, Боже да се случи! И да се докоснеш до Истината...

Далида, постът е твърде увъртян. Ту Божествено, ти извънземни.... Нещо не е много ясно както как са ставали нещата - дали през Божествеността или през извънземността :). И то само за Иисус. За чудесата на апостолите и за чудесата, които се случват и днес, няма и да питам както как са ставали и стават? Както и каква е ролята на Дявола, а и кой е той на фона на тази "фабула" от горното съчинение?

цитирай
13. djem - Възкръснал основоположник
09.08.2012 13:45
Историята познава много велики учени, които след внимателна преценка на доказателствата за възкресението са повярвали и все още вярват, че Исус е жив. След като проучва доказателствата за възкресението, дадени от авторите на евангелията, покойният Саймън Грийнлийф, авторитет по юриспруденция в Харвардския юридически факултет, прави следното заключение: "Невъзможно е те да са съумели така упорито да защитават верността на разказа си, ако Исус действително не е възкръснал от мъртвите и ако не са знаели това със същата съгурност, с която са знаели и всеки друг факт."
цитирай
14. djem - Вярата оправдава създаването на църквата,хпеди разкола да завладее сърцата на свещениците
09.08.2012 13:47

Раждането на църквата: Въкресението е единственото разумно обяснение за раждането на християнската църква. Християнската църква надминава по мащаби всяка друга институция в световната история.
цитирай
15. анонимен - Легендите са едно, но истината е друга- Потомството на Иисус / Иса - са го наричали мохамеданине/
09.08.2012 15:34
http://andri.blog.bg/lifestyle/2011/11/12/potomstvoto-na-isa-isus-david.850135
цитирай
16. анонимен - Няма бог!
09.08.2012 15:49
Няма бог, няма Исус - всичко е измислица!

Църквата и Ватикана лъжат. Целта им е да мамят хората,да ги заплашват и да ги рекетират.

Ако имаше бог и ако наистина бог е любов - войните и терора нямаше да са действителност.

Човекът е звяр за себеподобният.
Човекът е написал библията.
Чавекът създава и той унищожава,всичко,което е създал умишлено и съзнателно.
цитирай
17. анонимен - Мартин
09.08.2012 17:03
Иисус Христос е синът Божий, не е същество от друга раса или тем подобни дяволски фантасмагории. Той е умрял на кръстта за моите и вашите грехове. Всичко много ясно е обяснено в Библията, а вие вярвате, че има поколение и тем подобни бесовски измислици. Той не е слязъл от Небесата да си прави семейство, а да спаси погиващия в греха човешки род - "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот". Четете Библията и молете Бога да я разбирате и недейте вярва на измишльотините на сатаната. Сам Свети апостол Павел казва: "Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
Както ей сега казвахме, така пак го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.".
цитирай
18. анонимен - Мартин
09.08.2012 17:08
Няма такъв експеримент на по висши сили с Господ Иисус Христос. Сам Той е най-висша сила, Той е Бог, едното от трите лица на Божеството. Сам Той казва: "Даде ми се всяка власт на небето и на земята.".
цитирай
19. анонимен - ДАДЕ МИ СЕ ВСЯКА ВЛАСТ И НА НЕБЕТО И НА ЗЕМЯТА ???
09.08.2012 17:57
Та рекох да попитам знаещите, Господ като е толкова могъщ може ли да създаде толкова тежка скала, че да не може да я повдигне?
Ако пък може да я повдигне, значи че не може да създаде такава скала !
Никой, дори и Господ не може всичко !!!!
Всичко друго са глупости на търкалета.
цитирай
20. анонимен - Мартин
09.08.2012 18:33
Да този "камък" се нарича "свободна воля". Създаден от Бога, но Той не може да я "повдигне"(иначе не би била свободна). Ето "камък", който Господ не може да повдигне.
цитирай
21. анонимен - Дебилни чеда мои, не схващате ли - ...
09.08.2012 18:46
Дебилни чеда мои, не схващате ли - никой не оспорва силата, любовта и съществуването на Спасителя. Оспорваме съществуването на т.нар. Исус (за заекващоте - Иисус) Христос! Цялата Библия, в която се кълнете, е зле направена компилация от еврейски бълвочи. Пълна е с насилие и възхвала на греха. Това е книгата на демона Йехова/Йехве. Единствено в "Нов завет" (що за малоумно заглавие, та нима сме сключвали стар договор, че този да е нов?) има текстове, които могат да се приемат като дадени от Спасителя. Но Той не е носил име Исус Христос, не е измислената личност от Библията. И възкресения има много преди еврейската измислица за наивници "Син Божи"...
цитирай
22. анонимен - Мартин
09.08.2012 19:04
От коментара ти личи, че разбирането и познанието ти за Библията са на ниво комунистическа пропаганда. Не знам какви източници изпозлваш, но си в голяма заблуда. Господ да ти е на помощ! Точно Господ Иисус Христос, чието съществуване отричаш да ти е на помощ!
цитирай
23. анонимен - Мартинчо, имаш ли някой лев скътан, ...
09.08.2012 19:34
Мартинчо, имаш ли някой лев скътан, че да излезнем публично на богословски диспут, чадо мое? На практика да се убедиш кой колко познава Библията и всички образи, от които е изграден Исус ти Христос? Аз не съм алчен, а и нямам много пари спестени - мога да заложа едни 10 000 евро, ако рекат специалистите, че си по-знаещ - халал да са ти, ако не, ти ще олекнеш с толкова. Що рече?
цитирай
24. анонимен - Мартин
09.08.2012 19:48
Понеже си позволяваш да фамилиарничиш, ще се обръщам към тебе с "моето момче". Ще ти взема тези 10000 евро, моето момче, стига да имаме арбитър. Дори и с моите незначителни знания ще те оборя. С аргументи от Zeitgeist и други сатанински езотерични фантасмагории не можеш да излезеш срещу Истината. Източниците, които използваш за знания са погрешни, иначе духовното ти ниво щеше да изпревари арогантното ти поведение. Заел си се с болната мистика, а не със здравата.
цитирай
25. анонимен - Мартинчо, пиши едно писъмце на b...
09.08.2012 23:26
Мартинчо, пиши едно писъмце на bg_kludge@yahoo.com, за да се разберем къде и как ще ти взема паричките. Мненията за Zeitgeist и Истината ги пази за себе си, ще има кой да отсъди кой момче и кой момиче...
цитирай
26. анонимен - veren i istinen
10.08.2012 05:22
ako dobre izuchite logika, etika ,estetika, istoria i psihologia,nema da se izmuchvate da oborvate Martin.pomnete-do HRISTA SE POUCHAVASHE ZAKONA[STARIA ZAVET] OT HRISTA SE PROPOVEDVA BLAGOVESTIETO---NOVIA ZAVET. tova da priemete i stiga vi !
цитирай
27. wonder - Анна, бабата на Исус, като част от ...
10.08.2012 10:20
Анна, бабата на Исус, като част от общността на есеите в Кармел, подготвя дъщеря си за раждането на младенеца. Самата тя ражда с непорочно зачатие. И това, че Той е плод на много-високо развита духовна човешка общност е факт.
Когато човек отиде в Кармел усеща и Вижда много неща.
9-те години пребиваване на Исус в Тибет са извадени от Библията, както и главата за Прераждането, по решение на църковния клир на Никьойския събор.
Интересни са търсенията ти! :)))
цитирай
28. анонимен - Мартин
10.08.2012 12:25
В Библията ясно е казано “на човек е съдено да умре веднъж, а после идва съд". Това за преражданията дето били извадени от Библията на Никейски събор са пълни глупости, разпространявани от различни лъжеучители, като Дънов.
цитирай
29. анонимен - Няма такова нещо,като непорочно създание.Доказано е.
10.08.2012 13:33
Химици и алхимици,академици, гинеколози и все учени на симпозиум във Франция доказаха,че непорочно зачатие няма. Има...инвитро,което в древността са го смятали за непорочно,защото нямало проникване в жената.
Инвитро са заченати Наполеон, Хитлер и Мусолини. Ав древността в "Илиада" пише за инвитро заченати мъже и жени. В Древногръцката хроника за произхода на първия-Адам, също е заченат инвитро.

цитирай
30. анонимен - Мартин
10.08.2012 13:52
За хората непорочното зачатие е невъзможно. Но за Бога, който е създал човека не е невъзможно.
цитирай
31. kudran - Не си първата...
10.08.2012 21:46
Много глупости са изписани по тоя въпрос, но все от побъркани главчовци. За да се наемеш да пренапишеш историята ( и то не каква да е)", трябва да имаш много неоспорими факти и доказателства. От къде ги изкопа тези "Хормизий и Ейшу" и на тебе не ти е ясно. А за Торинската плащеница, която е измислица на Ватиканските педали , е пълна помия раздухана от англо-саксонските "умници" и всезнайковци.
цитирай
32. анонимен - Рачо
11.08.2012 11:00
Добре, де, ако допуснем, че извънземните са създали първите хора, както се твърди в началото на статията.
Кой тогава е създал извънземните?
цитирай
33. blm - Монотеизъм
14.08.2012 22:36
Корените на монотеизма са по-древни от християнството и водят към Орфей и Дионис преди това. Има много фалшификации в историята. Гърците и евреите са им най-големите майстори.
Ще напиша един виц, ама не се "впрягайте".
Събрали се Господ и светиите да намерят начин Дева Мария да забременее, но да остане дева. Мислили, мислили, нищо не измислили. По едно време св. Иван казал:
- Абе, някой ще свърши работата, пък ние ще си траем.
- Златни ти уста, Иване - казала Дева Мария.
От тогава св. Иван се нарича св. Иван Златоуст.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156736
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031